rija
|
kot prvo: jaz bi krivila edino sebe, če bi bolanega otroka pustila nekje v varstvu. pa ne ker je dobil krče, to jih dobi tudi ko ga čuvam sama.....če ti to kaj pomaga. kot drugo: vse, ki tako vztrajno trdite, da se vročina zbija pri 38,5 se malo umirite. se, pri otrocih, ki niso nagnjeni k vročinskim krčem. pri teh pa jo je potrebno zbijat že malo čez 37, ker svečka ali calpol ali votaren rabijo vsaj 25 minut, da primejo. krč dobijo otroci najpogosteje ob prvem poskoku vročine in v naslednjih 24 urah se lahko le-ta ponovi. pia: teza o epilepsiji je vsekakor zelo nestrokovna in podana iz čiste nevednosti. kar tak dajat diagnoze se mi zdi čisto neodgovorno in tudi delaš po nepotrebnem paniko med vsemi temi mamicami. epilepsijo ugotavljajo, če se krči ponavljajo. pri vročinskih krčih načeloma delajo eeg po tretjem krču, nam so jo po drugem. vročinski krči so NAGNJENOST in so dedni. torej, če je nekdo imel v družini vročinski krč, je večja verjetnost, da ga bo imel tudi vaš otrok. jaz sem ga imela samo enkrat, moj malček pa je na listi zelo dovzetnih za vročinske krče. kak zgleda krč? različno. ene pajtla, jim pride na usta bela pena, zavijejo oči, ne reagirajo. drugi, kot moj malček, pa samo obrnejo oči, otrdijo in ne reagirajo. če je otrok že imel VK imamo doma itak stesolid, ki je prva pomoč za prekinitev krča. stisne se v danko in po minuti ali dveh krč popusti. otroka pa čimprej spravimo do prve bolnišnice. seveda je otroka v krču potrebno obrniti na bok, da se ne zaduši s slino. krči bi se naj ponavljali nekje do 5.leta, potem izzvenijo. prvič je grozno, ker ne veš, kaj se dogaja s tvojim otrokom. jaz sem mislila, da se duši in sem ga celih 15 minut spravljala k sebi groza....ko sem prišla v bolnišnico in sem videla, da je en kup ljudi okrog njega, sem se dobesedno sesula drugič in trejič je bilo že bolje. po šolsko v transu narediš kar je treba. tak. na relativno kratko in laično. upam, da se vam ne bo treba srečevat z njimi. resnično.