barbi007
|
Ne vem, kako lahko sploh opišem, kaj se nam je zgodilo. Z nedelje na ponedeljek je mali (star je 17 mesecev) dobil 38 vročine. Smo mu ponoči dali Calpol, zjutraj je imel 37,5 vročine. Sem mu zjutraj spet dala Calpol in mu je vročina padla. Sem ga odpeljala k tašči, kot že velikokrat, ko je imel vročino in šla v službo. Ob dveh so me klicali, naj nujno pridem v bolnico, ker je mali dobil vročinski krč in je bil v nezavesti. Sem mislila, da me bo kap!!! Smo bili v bolnici do včeraj na opazovanju, ker je tri dni imel skoraj 40 vročine in je niso mogli zbiti. Zdaj pa smo doma in je vse o.k. Zdaj pa sem zvedela, da je baje mali pri tašči spal na kavču v dnevni sobi, oblečen v nogavice, trenirko, bodi in majico z dolgimi rokavi, obložen z vzglavniki (da ne bi padel dol) in pokrit z odejo. In tako je spal dve uri in se kuhal. Imel je baje živo rdeča lička in bil ves prepoten. Ko se je zbudil, naj bi imel v ušesu, na katerem je spal, skoraj 40 vročine. In ona ni prej ukrepala!!!Pred spanjem naj bi mu dala samo malo žličko calpola (2,5 ml), kar je absolutno premalo. Pa ne vem, zakaj je to naredila, če mu je do zdaj vedno davala veliko žličko Calpola. Čez pol ure, ko se je prebudil, pa ga je krč. Zdaj mi pa vi prosim povejte, koga kriviti??? Zakaj je ravnala tako, če je v zdravstveni stroki tako rekoč doma???Krivdo kot prvo pripisujem sebi, saj sem ga bolnega pustila pri drugi osebi. Ampak jaz sem ji zaupala, ker je bilo do zdaj vedno vse o.k. Po drugi strani pa bi se to lahko zgodilo tudi meni, kljub vsej pozornosti in mu ne bi znala tako pomagati, kot mu je ob krču ona. Vem samo, da ko bo mali naslednjič imel vročino, si bom vzela bolniško in ne ganem vstran od njega. Upam, da se kaj takega več ne ponovi.
|