|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koga kriviti???
25.4.2008 12:07:46   
barbi007
Ne vem, kako lahko sploh opišem, kaj se nam je zgodilo. Z nedelje na ponedeljek je mali (star je 17 mesecev) dobil 38 vročine. Smo mu ponoči dali Calpol, zjutraj je imel 37,5 vročine. Sem mu zjutraj spet dala Calpol in mu je vročina padla. Sem ga odpeljala k tašči, kot že velikokrat, ko je imel vročino in šla v službo. Ob dveh so me klicali, naj nujno pridem v bolnico, ker je mali dobil vročinski krč in je bil v nezavesti. Sem mislila, da me bo kap!!! Smo bili v bolnici do včeraj na opazovanju, ker je tri dni imel skoraj 40 vročine in je niso mogli zbiti. Zdaj pa smo doma in je vse o.k.
Zdaj pa sem zvedela, da je baje mali pri tašči spal na kavču v dnevni sobi, oblečen v nogavice, trenirko, bodi  in majico z dolgimi rokavi, obložen z vzglavniki (da ne bi padel dol) in pokrit z odejo. In tako je spal dve uri in se kuhal. Imel je baje živo rdeča lička in bil ves prepoten. Ko se je zbudil, naj bi imel v ušesu, na katerem je spal, skoraj 40 vročine. In ona ni prej ukrepala!!!Pred spanjem naj bi mu dala samo malo žličko calpola (2,5 ml), kar je absolutno premalo. Pa ne vem, zakaj je to naredila, če mu je do zdaj vedno davala veliko žličko Calpola.  Čez pol ure, ko se je prebudil, pa ga je krč.
Zdaj mi pa vi prosim povejte, koga kriviti??? Zakaj je ravnala tako, če je v zdravstveni stroki tako rekoč doma???Krivdo kot prvo pripisujem sebi, saj sem ga bolnega pustila pri drugi osebi. Ampak jaz sem ji zaupala, ker je bilo do zdaj vedno vse o.k. Po drugi strani pa bi se to lahko zgodilo tudi meni, kljub vsej pozornosti in mu ne bi znala tako pomagati, kot mu je ob krču ona. Vem samo, da ko bo mali naslednjič imel vročino, si bom vzela bolniško in ne ganem vstran od njega. 
Upam, da se kaj takega več ne ponovi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 12:11:32   
kaya2007
in kaj ti bo pomagalo, če boš vedela koga kriviti? bo otrok zato bolj zdrav? kr neki...ga pač v takem stanju več ne puščaj tašči, če ji ne moreš zaupat-tvoja odločitev.

(odgovor članu barbi007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 12:12:15   
kofetek2010
In kaj boš rešila oz. dosegla s tem, da boš nekoga krivila? user posted image

(odgovor članu barbi007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 12:13:41   
kristinaj
jaz ne bi nikoli šla v službo in male pustila ne mami, še manj pa tašči, ki niti izkušenj nima z njo, ker sem mnenja da bolan otrok rabi le mamo.......

kriviti nimaš koga dokler ne izveš, zakaj je tašča tako ravnala....

jaz še ponoči nimam tamale tolk oblečene.....pa ta ženska je bolna....še posebno takrat ko imajo vročino morajo biti manj oblečeni.....jaz bi jo kar nakurila.....

(odgovor članu barbi007)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 12:22:38   
POLAND
Po toči zvoniti je prepozno .Vsekakor je tašča ravnala napak,da ga je tako oblekla,ne vem pa zakaj si mu dala Calpol pri T37,5,mogoče bi bila bolj jasna slika če tega ne bi storila.Če pa je imel vročinske krče so vam pa itak povedali,da se to lahko ponavlja do 5-6let.Vsekakor boste za drugič pripravljeni,kdo je krivec nima smisla ugotavljat,tašča pa itak mislim,da ji je dovolj hudo pri srcu brez vašega karanja.Doživet takšen napad ni mačji kašelj.

(odgovor članu barbi007)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 12:26:23   
Ekaz
Naša sedaj že skoraj 8-mesečnica še ni imela vočine...na srečo. V primeru, da jo ima, kdaj se da Calpol?

(odgovor članu POLAND)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 12:28:31   
neisha80
Ne vem če ima to kaj veze,ampak nam je pediatrinja povedala,da se vročino zbija šele,ko ima otrok 38.5 in več vročine.Če mu jo zbijaš ko ima 37.5 npr.,pa to nardiš dostkrat,lahko s tem izzoveš vročinske krče.

(odgovor članu POLAND)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 12:30:43   
Mišni
A pa je že kdaj prej imel vročinske krče?

Ker če ni, potem tašča ni mogla vedet, kako je treba s takimi otroci ravnati. Ker jaz mojega tudi pač pokrijem, če ga zebe, ko ga vročina kuha. Ampak on ni nagnjen h krčem.

Če pa je vedela, potem pa paččudno, da ga je tako zadekala. Edino če je mislila, da itak ni nič resnega, da nima vročine, ker je očitno, ko si ga pripeljala ni imel,  pa se nista dovolj o tem pogovorili.


Itak pa taščo kriviti res ni prav. Gotovo ni naredila nič nalašč, sem prepričana, da je hotela le dobro.

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 12:31:30   
Mišni
Če mu jo zbijaš ko ima 37.5 npr.,pa to nardiš dostkrat,lahko s tem izzoveš vročinske krče.


Če je to res, kdo je potem tu "kriv"?

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 12:34:46   
bučkabb
vsekakor boš mogla krivit sebe ker si ravnala neodgovorno, najprej si mu sama zbijala vročunu pol si pa tako bolnega otroka prepustila drugi osebi, ki verjetno sploh ni predvidevala d aje tako hudo. po moje ni ona naredila čist nič narobe, saj je otroka peljala v bolnico, ko je videla kako hudo je.
jaz mislim, a bi mogla to naredit že sama namesto da si šla v službo.  

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 12:36:22   
MAŠKA
Poznam otroke, ki so imeli vročinske krče, kljub temu, da niso bili zaviti v deko in so jih pazile mame. Ne vem kaj kaj ti bo koristilo, če boš krivila taščo, ki ti je dobronamerno pazila otroka. Naslednjič se lahko to zgodi ravno takrat, ko boš ti zraven.

(odgovor članu barbi007)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 12:37:59   
barbi007
Hvala za vzpodbudbe besede Mišni... Nam so povedali, da je mali nagnjen k vročinskim krčem, ker je to imel tudi njegov oče in to sploh ni res, da predčasno zbijanje vročine izzove vročinske krče!!! V bolnici so rekli, da takim otrokom, ki so k temu nagnjeni, lahko zbijaš vročino že pri 37,5 in ne smeš dovoliti, da preseže 38! Sicer si pa tega nisem izmislila, ker so tako ravnali z njim v bolnici. Otroci, nagnjeni k vročinskim krčem, ne smejo sploh imeti vročine, saj krč lahko nastopi že pri 37 vročine!!!!

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 12:46:13   
neisha80
IZVIRNO SPOROČILO: neisha80

Ne vem če ima to kaj veze,ampak nam je pediatrinja povedala,da se vročino zbija šele,ko ima otrok 38.5 in več vročine.Če mu jo zbijaš ko ima 37.5 npr.,pa to nardiš dostkrat,lahko s tem izzoveš vročinske krče.
ne vem če je res ali ni,tak je nam p povedla,zato ji pa tud ne zbijamo prej.Kako je pa z otroci,ki so nagnjeni h krčem,pa nebi vedla.lp

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 13:40:25   
felicia
ne krivi nokogar, dejstvo je da se jezgodilo, zdaj se pa moate pač vsi poučiti kako ukrepati ob tem stanju in to je to. Nihče ni kriv se je zgodilo in greš naprej z vedenjem, kako ravnati zdaj ob vročinskem krču. Mislim pa da se je tašča tudi zelo ustrašila ob krču in da njej tudi ni lahko.

LP pa čimprejšnje okrevanje!

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 13:44:00   
Mišni
Hvala za vzpodbudbe besede Mišni...


Pa ravno mene si zdaj našla za zahvaljevanje. Ja prosim, no. Sicer smo ti pa vse podobno odgovorile.

(odgovor članu barbi007)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 13:50:28   
marelicaa
Kako pa se ravna v takem primeru ko otrok dobi vročinski krč? Sprašujem iz radovednosti in za primer, če bi se mi kdaj to zgodilo?

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 13:51:28   
Pia77
barbi007, razumem, da si jezna in razburjena... pa vseeno se malo pomiri. Nobena dolgotrajna škoda se ni zgodila, Calpolu, vročini in odejam navkljub. Mislim, da bi bilo res nehvaležno od tebe, če bi krivila taščo... Prvič je iz stare generacije, drugič je želela samo dobro in tretjič... vročinski krči izgledajo dovolj resno, da je že s tem doživela 'kazen', če bi jo eventuelno res želela krivit.

IZVIRNO SPOROČILO: barbi007

Otroci, nagnjeni k vročinskim krčem, ne smejo sploh imeti vročine, saj krč lahko nastopi že pri 37 vročine!!!!


Temperatura 37'C ni vročina, zato so krči, ki se pojavijo ob taki temperaturi, čisto navaden epileptični napad.

Upam, da bo z vašim malim odslej vse v redu.

(odgovor članu barbi007)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 14:51:55   
lex
zakaj bi morala koga krivit? Ko Je Aleks prvič imel vročino sva ga tudi midva ful oblekla in pokrila, češ da tako zbijamo vorčino odrasli. Ko pa sva ga ohladila (peljala k zdravniku) pa je bil v trenutku boljši in ni imel več vročine. Takrat sva vedela, da ni bilo prav in ga nikoli več nisva toliko pokrivala.... Ni krivde, tako je naneslo in tudi rešila res s tem ne boš nič. Le zamero si lahko skuhaš.

Moja tašča je v penziji in jaz sem ji Aleksa samo 1x pustila, ko sem ugotovila, da mu ni v stanju dati sirupa sem se odločila, da poleg bolnih otrok ostanem jaz ali moj. Žal njim se smilijo, čeprav jim želijo najboljše. Od vseh bi ji jih zaupala le mojimi mami ampak še tam bi razmislila. saj ona je pa preveč taka, da se ji smilijo in potem se mi zdi, da si še bolj bolan, ko te gleda s tistimi žalostnimi očmi.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 15:25:48   
Naja30
Ma ne vem, jaz ne bi tašče krivila. Nihče ni kriv, se pač zgodi. Vročinski krč lahko ima vsak otrok, ne verjamem da gre tukaj za nagnjenje, vsaj slišala še nisem tega.
Verjamem, da si jezna, sploh ker te ni bilo zraven otroka, ko se je to zgodilo. Bodi vesela, da je vse ok.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 15:28:36   
Pikapoka1
IZVIRNO SPOROČILO: Pia77

barbi007, razumem, da si jezna in razburjena... pa vseeno se malo pomiri. Nobena dolgotrajna škoda se ni zgodila, Calpolu, vročini in odejam navkljub. Mislim, da bi bilo res nehvaležno od tebe, če bi krivila taščo... Prvič je iz stare generacije, drugič je želela samo dobro in tretjič... vročinski krči izgledajo dovolj resno, da je že s tem doživela 'kazen', če bi jo eventuelno res želela krivit.
'
IZVIRNO SPOROČILO: barbi007

Otroci, nagnjeni k vročinskim krčem, ne smejo sploh imeti vročine, saj krč lahko nastopi že pri 37 vročine!!!!


Temperatura 37'C ni vročina, zato so krči, ki se pojavijo ob taki temperaturi, čisto navaden epileptični napad.

Upam, da bo z vašim malim odslej vse v redu.

kako pa si ti postavila to diagnozo?

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 15:30:14   
Naja30
Tole z epileptičnim napadom pa tud mene zanima. user posted image

(odgovor članu Pikapoka1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 16:20:03   
takero
nima smisla koga kriviti,očitno je pač nagnjen k temu,sicer pa vročinski krč ponavadi nastane zaradi hitrega naraščanja temperature,pri nas smo ga imeli že pri 37.2,tolk je bila pač občutlijva,lahko da ga ne bo imel nikoli več...ali pa že ob prvi povišani temperaturi.Najbolj važno je,da veš kako učinkovito pomagati...pa je lažje,sam panike ne sme bit...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 16:25:19   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: Pia77

barbi007, razumem, da si jezna in razburjena... pa vseeno se malo pomiri. Nobena dolgotrajna škoda se ni zgodila, Calpolu, vročini in odejam navkljub. Mislim, da bi bilo res nehvaležno od tebe, če bi krivila taščo... Prvič je iz stare generacije, drugič je želela samo dobro in tretjič... vročinski krči izgledajo dovolj resno, da je že s tem doživela 'kazen', če bi jo eventuelno res želela krivit.

IZVIRNO SPOROČILO: barbi007

Otroci, nagnjeni k vročinskim krčem, ne smejo sploh imeti vročine, saj krč lahko nastopi že pri 37 vročine!!!!


Temperatura 37'C ni vročina, zato so krči, ki se pojavijo ob taki temperaturi, čisto navaden epileptični napad.

Upam, da bo z vašim malim odslej vse v redu.



Se strinjam z napisanim.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 16:42:55   
bskrle
Kvečjemu sebe, ker si dala bolnega otroka v varsto babice.
Otrok z vročino sodi k mami.
AMPAK ZAKAJ KRIVITI? Kogarkoli?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Koga kriviti???
25.4.2008 16:47:30   
Freycha
najlažje nekomu podturit otroka, ko je bolan, ko pa gre kaj narobe, bi pa kar druge krivili. Lahko kriviš le sebe, da nisi ostala ob svojem otroku doma takrat, ko te je najbolj rabil.

Mislim, da je bila dovolj dobra lekcija, da moraš biti sama odgovorna za lastnega otroka, ker samo ti najboljše veš, kako je z otrokom.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?