|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ni vesel otroka!
24.4.2008 7:38:10   
dusica04
seveda je lepo in čisto prav, da se tako posveča hčerki. In tudi ni NIČ narobe, če ji kupuje stvari. Jaz sem hotela samo izpostaviti, da se je to začelo sedaj ful stopnjevati...saj prej ji je tudi vse kupil in se z njo ukvarjal...ampak zdaj se še za 100% bolj.To je po eni strani dobro...po drugi strani pa če tako pogledam...kaj se bo zgodilo, ko se bo bebica rodila in bo potrebno malo več denarja porabiti zanj...ta mala bo pa v teh mesecih navajena in "razvajena", da vse dobi...potem pa ji bo naenkrat rekel, da zdaj pa ji ne more to kupit in naslednjič spet in mogoče še kdaj....potem pa bo res začela sovražiti mene in dojenčka, ker bo videla, da odkar je na svetu, da več ne dobi vsak dan daril, kot prej...ker jo zdaj zasipava s stvarmi...
A je katera tudi na to pomislila?
Saj ne pričakujem,da bi me "po rokah nosil"...ker res nisem "bolana"...ampak da bi vsaj vprašal kaj...ali pa da bi vsaj v hecu kaj pripomnil ...v smislu " ne rabiš jest za dva!"....včeraj zvečer sva se nekaj pogovarjala o kajenju (ker sem jaz prej kadila) in sem mu rekla :" sem pridna ne, da sem takoj nehla, da naš otroček ne bo bolan!?"...on pa samo "aha"...in se je obrnil na drugo stran....no pol pa več nisem hotela drezati v njega,ker ni bilo odziva!
ne vem kako ga naj na to njegovo ignoriranje opozorim, da ne bo izpadlo narobe?
mogoče je pa še najboljše, da vse skupaj pustim pri miru in počakam, da se sam spremeni...če se sploh bo...

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 76
24.4.2008 8:14:01   
mateyka
kaj se bo zgodilo, ko se bo bebica rodila in bo potrebno malo več denarja porabiti zanj...ta mala bo pa v teh mesecih navajena in "razvajena", da vse dobi...potem pa ji bo naenkrat rekel, da zdaj pa ji ne more to kupit in naslednjič spet in mogoče še kdaj....potem pa bo res začela sovražiti mene in dojenčka, ker bo videla, da odkar je na svetu, da več ne dobi vsak dan daril, kot prej...ker jo zdaj zasipava s stvarmi...

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dusica04)
Neposredna povezava do sporočila: 77
24.4.2008 8:39:43   
kalbo
Ja, prvo ti mora bit jasno, da v življenju in partnerstvu nikoli ni vse tipi-top. Če maš pa ločenca z otroki od prej pa je "tipi-top nemogoč.  Sploh se ne ubadaj s tem, kaj bo, če bi blo, in ko bo....bla bla bla. Ti uživaj v svoji nosečnosti, uporabi svoje čare, in se s tem, kaj kupi svoji hčerki ne ubadaj preveč. Za tisti voziček kupit, pa posteljico bo pa že napraskal skupaj, ni vrag. Če si pa nehala kadit ob nosečnosti pa nisi pridna, ampak je to edina logična poteza. Za občudovat tvoj trebuh bo pa še čas. Tud na to moraš računat, da je zate to prvič in novo, on pa je dal to enkrat že skozi in se mu te malenkosti ne zdijo nič takega. Govorim iz lastnih izkušenj, ko sem imel sam slabo vest, ko drugi nosečnosti in trebuhu nisem posvečal nevem kakšne pozornosti.

Polagam ti pa na srce, vse kar narediš, nikoli in nikdar si ne privošči ljubosumja na njegovo hčerko.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 78
24.4.2008 8:42:15   
Anonimen
Joj, dušica, a vedno tako kompliciraš user posted image ? Ne vzet to kot kakšno hudo kritiko, ker ni tako mišljeno, ampak v prvem postu si napisala, da je v zadnjem TEDNU prevzel velik del obveznosti (finančno in časovno, če sem prav razumela) do hčerke. Glej, če men vprašaš, sama pri sebi postavljaš veeeliko preveč vprašanj v smislu, kaj bo, če bo, ko bo in predvsem si na ta vprašanja tudi postavljaš odgovore, za katere ti nisi pristojna. Odgovore moraš poiskati pri partnerju in mogoče te bo z njimi celo presenetil. Mogoče bi pa njega vprašala, kako se počuti, kaj ga skrbi, pa mu ti zagotovila, da bo vse uredu, da se boste vsi potrudili in da bo njegova hčerka vedno sprejeta pri tebi. Mogoče pa njega skrbi, da  boš ti sedaj, ko pričakuješ svojega otroka, njegovo hčerko začela gledat postrani. Saj sem prepričana, da ne in verjetno si mu to že povedala. In do konca nosečnosti imaš še celih 8!!!! mesecev, to je še veliko časa, tvoje telo se še navadilo ni, da ima v sebi novo bitje. Prehitevaš dogodke user posted image . Vzemi si čas, da se stvari razvijejo, da se novica o nosečnosti sploh vsede v glavo, tebi in partnerju. Jaz sem se začela počutiti resnično noseča, z vsakim delom svojega telesa šele tam okoli 18. tedna.
A veš, tudi moški imajo čustva, le da jih marsikdaj ne znajo ali nočejo pokazat in predvsem so zelo občutljivi glede svojih hčerk.

Glede njegovega odnosa: on je že dal eno nosečnost skozi in zelo verjetno sedaj na nosečnost gleda kot eno čisto normalno, fiziološko stanje telesa, ne kot nekaj posebnega. In to nosečnost tudi je - eno čist normalno stanje telesa, ne bolezen, ne karkoli drugega. In zato tudi njegova reakcija - pač si noseča, nič posebega. Daj torej času čas, da dozori.

Pa lepo, mirno nosečnost, ne se preveč sekirat, ne se preveč obremenjevat, uživaj, spi, lenari, kar ti pač paše in pobožaj trebušček.

(odgovor članu dusica04)
  Neposredna povezava do sporočila: 79
24.4.2008 8:50:12   
dusica04
bom poskusila sama sebe malo v roke vzet...bom vas poslušala...obljubimuser posted image

ko sem pa tako polna občutkov, ljubezni, pričakovanja in strahov...pa bi vse to rada delila z njim...

bom pač sama s sabo delila vse to...

hvala za nasvete user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 80
24.4.2008 9:14:29   
Anonimen
Ma ne,  Dušica, ti kar deli z nami, nič se bat. Pač večina od nas malo drugače gleda na to, ker smo že dali čez vsaj eno nosečnost in nismo čustveno vpleteni. Hočem ti rečt, da je nosečnost lahko eno zelo lepo obdobje v življenju in je fajn ga tako tudi jemat, vseeno je pa fajn imeti tudi realna pričakovanja, kar je v poplavi hormonov seveda težko user posted image .

(odgovor članu dusica04)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
24.4.2008 9:42:36   
dusica04
še dobro da obstaja RR in na njem takšni ljudje, ki želijo in znajo prisluhnitiuser posted image
res je mi težko, ker bi mu rada vse povedala. Zadnje tedne me je zelo bolel trebuh in me je bilo tolk strah, čeprav so mi vse punce na RR napisale da je to normalno. No in zadnja 2 dneva me pa skoraj nič več ne boli in sem tolk vesela, pa bi mu rada to povedala...ampak vem da ga ne zanimauser posted image

no pa vseeno...sem zdaj vam povedala in mi je dost lažjeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 82
24.4.2008 9:57:08   
Anonimen
user posted image  Ma, glej, enkrat se bo že ovedel, samo je pač za njega drugače, ker je to že dal skozi in mu je čist normalno, po drugi strani pa tudi ne more čutiti to, kar čutiš ti in zelo težko tudi razume. Pa ne skrbet, čeprav ne kaže svojih čustev (verjetno še ne dojema), te ima še vedno rad, rad ima tudi svojo hčerko in zagotovo bo imel rad tudi vajinega otroka. Če ne prej, se bo zaljubil, ko se bo rodil/a. Saj boš videla tudi sama, to prihaja postopoma, občutki, skrb, potem je nega, še malo kasneje vzgoja,... je težko, pa tudi lepo user posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dusica04)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
24.4.2008 10:09:42   
andie
kaj se bo zgodilo, ko se bo bebica rodila in bo potrebno malo več denarja porabiti zanj...ta mala bo pa v teh mesecih navajena in "razvajena", da vse dobi...potem pa ji bo naenkrat rekel, da zdaj pa ji ne more to kupit in naslednjič spet in mogoče še kdaj....potem pa bo res začela sovražiti mene in dojenčka, ker bo videla, da odkar je na svetu, da več ne dobi vsak dan daril, kot prej...ker jo zdaj zasipava s stvarmi...

user posted image user posted image  no comment

Kalbo, se čist strinjam s tabo.
Poleg vsega pa, tut moj se nikol ni vrtel okol mene, ko sem bla noseča.
Mism, da me še nikol v življenju ni vprašal, kak se počutim...user posted image

Dušica, ti si vrjetn pričakovala, da se bo za njega ustavu cel svet, zdaj ko si noseča in se bo še samo s tem ukvarjal, ane.
In ker se ni, ti gre malo v nos tole, da se ukvarja tolk s hčerko.
Ne mislim nič slabega.
Samo nasvet, da se bo vrjetn oddaljil od vsega še bolj, če ti bo šel njegov odnos s hčero v nos.
Malo potrpljenja, on naj pač sprejme to tko, kot lahko, ne ga neki posiljevat s tem, da bi se moral kr naenkrat veselit in skakat okol tebe.

Mogoče ma mal slabo vest zarad hčere. Probaj na izi, poskrbi, da se boš dobr počutla zarad sebe.
Pa mal časa daj vsemu in se probajta pogovorit mal kasneje.
Mogoč bi mu pa blo všeč, da bi se tut ti bolj ukvarjala z njegovo hčero, dokler nimata bebice, da bi vidu, da je tut tebi do tega in ne bi mel slabe vesti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 84
24.4.2008 10:25:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: dusica04

Zadnje tedne me je zelo bolel trebuh in me je bilo tolk strah, čeprav so mi vse punce na RR napisale da je to normalno. No in zadnja 2 dneva me pa skoraj nič več ne boli

Še to sem pozabila napisat, ker se mi zdi, da rada mal delaš iz muhe slona user posted image user posted image user posted image .

Nosečnost je polna enih bolečin, raztezanja, tudi krčev, tiščanja, težkega dihanja, pa kakšen glavobol se še pojavi, noge zatekajo, srce pospešeno bije, poveča se sedimentacija krvi, prehranske navade, glivice, zgaga, slabost, utrujenost,... cel kup nadlog, ki pa so normalne. In bolj ko jih boš kot take jemala, lepša in lažja bo nosečnost. In bolj ko boš iz enih malenkosti delala probleme, manj bo nosečnost lepa. Seveda moraš prisluhniti telesu in vsaka zelo močna bolečina, krvavitev ali podobno potrebuje obisk pri zdravniku, ni pa se treba sekirat zaradi majhnih stvari, ker teh bo še veliko, bolj ko bo nosečnost napredovala, bolj te bo špikalo, pretegovalo user posted image .
Bolečine v trebuhu (v predelu žličke) pa so pogosto psihosomatske narave - nastanejo kot odziv telesa na naše sekiranje, strah, na stres, ki si ga sami ustvarjamo.  

(odgovor članu dusica04)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Katero ime?
Erin

Tinej (32%)

Timon (22%)

Tibor (46%)

Število vseh glasov: 264

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!