tejči77
|
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha IZVIRNO SPOROČILO: tejči77 Še jaz poročam z alergološke. Pri nas v bolnici delajo zgleda čist drugače. Zdravnica je Lariso anjprej vso pregledala, se pozanimala, kdaj je minila driska in vročina odkar je Larisa na dieti. Potem ji je naredila kožne teste na kravje mleko in sojo. Sem ji rekla da ne bodo nič pokazali in je bilo res tako. Nato so ji vzeli kri in morava čakat na izvide. Če bodo pozitivni mora imeti še naprej strogo dieto (prvič je imela zelo visoko vrednost). Če bodo negativni, kar močno upam, pa morava za 4 dni v bolnico, da delajo šok teste s kravjim mlekom, ker je to baje zelo nevarno. To je to, v pol ure sva bile fertik. Zdaj pa držim pesti. sej to ni nič kaj takega, da ne pokaže alergije s kožnimi testi, pa to še vedno ne pomeni, da otrok ni alergičen. Nažalost tudi če je kri ok ne pomeni, da ni alergij..... Jaz pa ne grem nobenih šok terapij delati... jo bom kar lepo imela brez mleka in mlečnih izdelkov in beljaka še naslednjih 7 ali več mesecev, pa bom potem počasi uvajala in gledala, če bo kaj al ne... sem pač mnenja, da je za otroka najbolj zdravo, da sploh ni izpostavljen alergenom, ker se lahko kasneje full huda alergija razvije. To govorim čisto iz lastnih izkušenj... tinišpela na podlagi česa so pa odkrili, da nima alergij? jaz za svaki slučaj na tvojem mestu ne bi 100% vzela zdravo za jasno in jo jutri našopala z mlekom, da ne bo kakih negativnih posledic... Patrick bravo Praviš da ni pametno šok testov delat? Sej ne vem, dohtarca je svetovala, ampak res v bolnici, ker so lahko baje hude reakcije in če to doma delaš ni varno. Pa mi je ni za matrat, sam enkrat bo to treba nardit, da bomo sprobali ali je alergija res minila, ker baje do tretjega leta mine. V vsakem primeru pa morajo biti krvni testi prej negativni. Mi pa zanimivo nimamo nobenih kožnih alergij, mleko ji res naredi samo vročino in drisko. Ko sem bila pa jaz pred leti na pregledu, so mi pa vsi kožni testi pokazali ful alergij, so mi rekli, da ne pomnijo kdaj so imeli tak hud primer, ker so bili krogi na koži kjer so nanesli alergene kar napihnjeni in tako veliki, da nisi več mogel ločiti kje se kaj začne in kje konča, celo roko sem imela v mehurju. Sem dobila tablete, pa jih ne jem več.