Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako pogoste ste pri ginekologu? 10.4.2008 10:32:49
|
|
|
|
rozica984
|
Živjo! Jaz sem imela prvi pregled pri slabih sedmih tednih, naslednji je bil čez 5 tednov, vsi nadaljni na 4 tedne, zdaj ko sem pa v 31-em tednu, ga imam pa na 3 tedne. To se mi zdi čisto sprejemljivo, medtem ko na 8 tednov je pa res kar malo huda, še posebej, ker imaš .
|
|
|
|
RE: Kako pogoste ste pri ginekologu? 10.4.2008 10:49:01
|
|
|
|
panda22
|
Jaz sem imela priv pregled v 7 tednu, Naslednjega sem imela v 12 to je bila nuhalna. Na nuhalni me je naročila šele v 22 tednu, seprav je razmik 10 tednov. Vendar sem v 13 tednu začela krvaveti in sem se šla pokazati G. Nato me je zaradi krvavitve naročila v 16 tednu. Potem pa sem imela pregled v 22 tednu. Potem sem bila naročena v 29 tednu. Nato v 35 tednu in od takrat naprej sem bila naročena vsak tedne do poroda.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 10.4.2008 10:52:08
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kako pogoste ste pri ginekologu? 10.4.2008 11:34:38
|
|
|
|
BUŠICA
|
od 8.tedna naprej na 4 tedne, od 30.tedna naprej pa na 3! mogoče te je le ta enkrat naročila na 8 tednov, ne vem vprašaj!
|
|
|
|
RE: Kako pogoste ste pri ginekologu? 10.4.2008 12:12:05
|
|
|
|
emaa
|
Pri dvojčkih sem imela prvi pregled pri 9tednov, pol nuhalno pri 12 tednih, naslednji 18 tednov (edini brez UZ), potem morfologija 22 tednov, potem 26 tednov (pol je bilo pa splanirano na 2-3 tedne), sam sem imela pa preglede potem na 10-14 dni, zaradi grozečega prezgodnjega poroda in večkratnega bivanja v porodnišnici. Prva anonimna, meni se ne zdi daleč, bi verjetno te tvoja G dala prej, pa so prazniki vmes, jaz se tudi imela med dopusti malo večje razmake. Če pa boš čutila, da kaj ni v redu, se boš šla pač prej pokazat.
|
|
|
|
RE: Kako pogoste ste pri ginekologu? 10.4.2008 12:51:03
|
|
|
|
emina83
|
ne, ne sprašujem za nazaj, ampak za zdaj. sej v 1. je blo isto kot zdaj, ampak so se mi kasneje stvari zakomplicirale in sem bila tudi hospitalizirana, in posledično temu tudi na bolniški skor celo 1. . zdej se mi pa zdi ko gledam vaše odgovore, da me naroča na abolutno predolgi rok, tudi zato, ker se mi lahko težave spet ponovijo, pa me zaradi tega nč kej bolj ne spremlja kakorkoli že, se bom še ornk pozanimala! hvala vsem za odgovore!
|
|
|
|
RE: Kako pogoste ste pri ginekologu? 10.4.2008 14:09:52
|
|
|
|
*Mateja
|
zdravo! Jaz sem pravkar ugotovila, da sem noseča - sem v 5 tednu. To bo moj prvi otročiček Danes sem klicala ginekologinjo in me je naročila šele 15.5 - torej ko bom že skoraj v desetem tednu! A se vam to zdi normalno? Me je namreč malo zaskrbelo, ker sem mislila, da greš to takoj k ginekologinji, da ti da vsaj nasvete, pregleda kri, pritisk...meni na pregledih namreč nikoli ni izmerila pritiska. a mislite da gre lahko kaj narobe? Zanima me tudi, kdaj ste med nosečnostjo krvavele in koliko? res bi vas prosila za malo nasvetov, ker tole je vse novo za mene. Najlepša vam hvala že vnaprej Lep dan Mateja
|
|
|
|
RE: Kako pogoste ste pri ginekologu? 10.4.2008 14:27:07
|
|
|
|
tejči28
|
zdravo, jaz sem bila na prvi pregled naročena v 8t in je bil otroček še premali in se na ultrazvoku ni videl srček,zato sem spet bila naročena čez en teden.Tak da 10t ni prepozno. Drugače pa mene naročuje na en mesec,to je 4 tedne.Zdaj sem v 18t in imam naslednji pregled 23.4. in takrat imam tudi ultrazvok.Komaj čakam,da spet vidim malo
|
|
|
|
RE: Kako pogoste ste pri ginekologu? 10.4.2008 15:43:32
|
|
|
|
asra
|
Ko sem sama poklicala k G in povedala, da sem imela pozitiven test, me je sestra naročila v 3 dneh. Na pregledu sem bila ravno v 7 tednu. Naslednji pregled sem imela v 11 tednu, prihodnji teden pa imam 3 pregled v 16 tednu. Umes sem imela še 2 pregleda (nuhalno + še en zaradi moje bolezni)
|
|
|
|
RE: Kako pogoste ste pri ginekologu? 10.4.2008 15:50:17
|
|
|
|
benika
|
zdravo! Jaz sem pravkar ugotovila, da sem noseča - sem v 5 tednu. To bo moj prvi otročiček Danes sem klicala ginekologinjo in me je naročila šele 15.5 - torej ko bom že skoraj v desetem tednu! A se vam to zdi normalno? Me je namreč malo zaskrbelo, ker sem mislila, da greš to takoj k ginekologinji, da ti da vsaj nasvete, pregleda kri, pritisk...meni na pregledih namreč nikoli ni izmerila pritiska. a mislite da gre lahko kaj narobe? Zanima me tudi, kdaj ste med nosečnostjo krvavele in koliko? res bi vas prosila za malo nasvetov, ker tole je vse novo za mene. Ja, bo kr vredu datum. Načeloma nosečke naročujejo na 1. pregled okoli 8. tedna, prej ne. Maja so pa še prazniki, zato mogoče kasnejši datum. Pritisk, kri, vodo ter težo so pa meni prvič pregledali v 12. tednu, potem pa na vsake 4. tedne.
|
|
|
|
RE: Kako pogoste ste pri ginekologu? 10.4.2008 17:59:22
|
|
|
|
andrejaboris
|
HOj! Jaz sem bla 1. naročena v 9. tednu vendar sem imela 1. UZ v 13. tednu in se mi je tut zdelo pozno , vendar mi je sestra rekla da imam čas za 1. uz do 15 tedna in tut prebrala sem da je takrat najbolje zaradi tega ker se že vse vidi in z velikostjo ploda se vidi če je vse ok! Prej se le določi število plodov, Da je maternična nosečnost in kolko je plodov! Ne vem tak so mi rekli! In za zdaj je vse ok pa sem v 21 tednu. Vsak gin. pa ima svoj način, vendar je na 8. tednov res malo preredko! MOgoče pa bo zdaj bolj pogosto! Lepo in pazi na sebe!
|
|
RE: Kako pogoste ste pri ginekologu? 11.4.2008 8:10:42
|
|
|
|
sandra123
|
Na 3-4 tedne pregled, nosim , pa še krvne preiskave imam skoraj vedno za opraviti.
|
|
RE: Kako pogoste ste pri ginekologu? 11.4.2008 8:19:46
|
|
|
|
AnciM
|
Jaz sem imela prvo posvetovalnico šele v 13 tednu, čeprav sem bila na prvem UV že v 6 tednu. Razložili so mi, da je v prvem tromesečju bistvo, da otrok preživi in da oni nemorejo nič naredit, če ga narava žal zavrne. V drugem tromesečju pa se začnejo spremembe na nosečnici (prej se širijo le vezi, potem pa se spreminja še pritisk, teža). Zato se pregledi večinoma začnejo v drugem tromesečju, sledijo pa si enkrat na mesec.
|
|
|
|
RE: Kako pogoste ste pri ginekologu? 11.4.2008 9:05:53
|
|
|
|
MARTINŠČICA
|
Noseča sem z . Najprej sem imela preglede na 4 tedne, od 20.tedna dalje pa jih imam na 3 tedne. Vedno mi naredijo UZ in preverijo urin, težo in RR. V ambulanti za nosečniški diabetes pa me spremljajo na 4 tedne (imam le dieto). Vmes sem 2x rahlo zakrvavela in vedno takoj odšla na pregled - vse ok.
|
|
RE: Kako pogoste ste pri ginekologu? 11.4.2008 9:44:17
|
|
|
|
ČebelicaMaja
|
Jaz hodim v Leonišče, pri porodnišnici Lj in mislim da tam skoraj vsi naročajo nosečke na 4 tedne... ... po moje nič kaj dosti ne sprašuj, ampak prijazno zaropotaj, ker tudi sama opažam, da moraš bit pri zdravnikih precej samoiniciativen, da kaj dosežeš... ...meni se je tudi na koncu 1.nosečnosti zakompliciralo in sem bila hospitalizirana in je zato sedaj ful previdna (pa sem imela prej drugo G, ki je šla v penzijo), zdajšnja me je poslala na internistični pregled in k pulmologu-meni se zdi da celo malo pretirava, ampak je pa vsekakor ful skrbna, kar je pozitivno- bolje kak pregled več, kot premalo...
|
|
RE: Kako pogoste ste pri ginekologu? 11.4.2008 14:41:19
|
|
|
|
irenav
|
Anonimna=irenav Ja najbrž bodo res krivi prazniki. Ker po pregledu 6.5 imam naslednji dan UZ, pa še morf. 2 tedena kasneje. Bom pa takrat 'not prinesla' . Trebušček pridno raste in čutim, da je z njima vse v redu. Le včasih me malce popade zaskrbljenost in takrat si želim, da bi imela svoj UZ in malček pokukala notri . Hvala vsem za odgovore in lep vikend vam želim . Iva
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?