simona pirc
|
Jaz sem imela prvi pregled 12. teden, potem 20, 28, 31, 34, 36, 37 teden. Pregled v 31. tednu sem plačala 60 evrov, ker sem imela rastkota na svojo željo, da sem dobila slikice in da sem vidla mojga . To mi je fant plačal za Valentinovo. Več pregledov nisem imela, ker naj bi vse potekalo normalno. Tri preglede sem imela pri svoji ginekologinji, ostale pa pri tisti, ki ji pomaga, ker ima preveč nosečk. Na normalno nosečnost, ki poteka brez zapletov naj bi bilo predvideno 10 pregledov. Tako, da imam možnosti, da ji bo toliko, če bom zdržala do konca. Zadnja dva pregleda sem imela ctg, ki ga bom imela vsak teden. Ginekologinji sta obe in me ne moti, da imam tako malo pregledov. Imam prijateljico, ki ima rizično nosečnost in je bolje, da ona bolj pogosto hodi kokr da mene sprašuje po tem, če mi zatekajo gležnji. Pritisk in težo znam pa tudi sama spremljati. Ravno tako s štetjem brc lahko veš, da je z vse uredu. Treba upoštevati, da je v Sloveniji rodnost neenakomerno porazdelena po regijah in kjer je rodnost višja je normalno, da imajo ginekologinje več dela. Je pa moja ginekologinja dr. Strah napisala toliko kvalitetnih prispevkov, da so v njih odgovori na marsikatero vprašanje,ki se ti zastavlja in bi želel vprašati na pregledu. Na nosečnost je potrebno gledati kot na eno posebno stanje, ki pa ni kvalificirano kot bolezen. Je pa zelo povezano s psihičnim stanjem, zato je najbolje, da se čimmanj komplicira, kjer to ni potrebno in se dela skrbi, ko je to odveč. Zaupati je potrebno, da bo vse uredu , 100% ti pa ne morejo zagotoviti niti, če bi bil vsak dan na pregledu. Verjeti v usodo, če je usojeno, da bo kul, potem bo...drgač se bomo pa soočili s tem. To je moj moto in mislim, da ni mem usekan.
|