|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice - 4 del.
16.4.2008 15:09:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: edinaos
IZVIRNO SPOROČILO: StBarbara
IZVIRNO SPOROČILO: Naty*
St. Barbara js sm tud za Merlota al pa Likarja, vse ostalo odpade!

Kater pa je tam v PO prav zanič; da če bo ta delal, da grem nazaj v LJ user posted image

Za slabe raje ne sprašuj, boš hitro v dvomih LJ ali PO??'user posted image user posted image

Vse se moramo zavedat, da lahko v katerikoli porodnišnici naletiš na poden... Pa niti ni treba poimensko naštevat.

SE STRINJAM ŠPELIN@
Zato pa srčno upam, da se bomo vse lahko pohvalile le z dobrimi izkušnjami, kjerkoli bomo že rodile user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 1151
16.4.2008 15:10:30   
Estrella*
Kasso, Tamara:  Vedve sta že rodile v PO in me zanima kako tam zgleda sprejem, kakšne so porodne, koliko jih je notri in podobne zadeve. Jaz sem bila prvič v KR in sem se šele sedaj spomnila, da bi bilo kakšno info dobro zvedet iz PO. Kako je z obiski, a se lahko zmeniš, da ti user posted image  odpeljejo čez noč....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
16.4.2008 15:15:16   
kasso

kasso ampak 8. je četrtek pa tud Merlo očitno dela, če mava "zmenek" zjutraj v porodnišnici user posted image .

ja, saj jaz mislim, da grem 24.04. na pregled k njemu in mi bo potem rekel, da naj pridem 08. 05. rodit user posted image user posted image user posted image ...bove skupaj stokale user posted image

kristan je G v PO porodnišnici..... nič se bat, mene je šival in iztipal, ker mi je ostlala posteljica..in sem še med živimi user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
Vse se moramo zavedat, da lahko v katerikoli porodnišnici naletiš na poden... Pa niti ni treba poimensko naštevat.

Zato pa srčno upam, da se bomo vse lahko pohvalile le z dobrimi izkušnjami, kjerkoli bomo že rodile 

user posted image

So pa babice v PO vse superuser posted image

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
16.4.2008 15:17:05   
Naty*
**** sej pravim, tole je ena smrklja al pa ena zdolgočasena ženska, ki se pač mal v teme vtika, da sranje dela. Ampak se pa človek vsaj mal nasmeji, od "porodniškega nadomestila" se že nism v kaki taki temi znašla user posted image .

špelin@ se strinjam s tabo, da lahko naletiš tko in drugače. Lahk ma tud kak dober dohtar slab dan, pa maš user posted image ...

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
16.4.2008 15:18:52   
StBarbara
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*

Kasso, Tamara:  Vedve sta že rodile v PO in me zanima kako tam zgleda sprejem, kakšne so porodne, koliko jih je notri in podobne zadeve. Jaz sem bila prvič v KR in sem se šele sedaj spomnila, da bi bilo kakšno info dobro zvedet iz PO. Kako je z obiski, a se lahko zmeniš, da ti user posted image  odpeljejo čez noč....

A ti lahko jaz odgovorim, ker se mi ravno da tipkat in viset tule gor user posted image

Pri meni je zgledal sprejem tako, da sem šla najprej na G oddelek tam so mi uz naredili, nato sem šla ( čez par ur) na ctg, klistir, britje...Pomejem, to pri vsaki poteka malo drugače, ker jaz še nisem imela tako hudo močnih popadkov, ko sem prišla...
Porodne mislim da so 3_jaz sem bila v tisti zaprti, ker sem imela EA; drugidve pa sta ločeni z zaveso,( če sem si prav zapomnila.)
user posted image ti odpeljejo od 23-5h in to se je meni res dopadlo, ker sem kar dobro spočita prišla domov.
Obiski so pa od 14-15.30( se mi zdi); tudi to mi je bilo čisto dovolj, sploh zato, ker sta cimri imeli ful veliko obiskov in sem komaj čakala, da grejo domov...
Meni je bilo res ful fajn tam, dobro sem se počutila user posted image

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

Neposredna povezava do sporočila: 1155
16.4.2008 15:21:39   
Anonimen

**** sej pravim, tole je ena smrklja al pa ena zdolgočasena ženska, ki se pač mal v teme vtika, da sranje dela. Ampak se pa človek vsaj mal nasmeji, od "porodniškega nadomestila" se že nism v kaki taki temi znašla user posted image .

Ma ja ampak jaz ko zapnem.... ne spustim...user posted image user posted image user posted image  Če se mi glih da....user posted image

(odgovor članu Naty*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1156
16.4.2008 15:21:44   
Anonimen

A ti lahko jaz odgovorim, ker se mi ravno da tipkat in viset tule gor user posted image

Pri meni je zgledal sprejem tako, da sem šla najprej na G oddelek tam so mi uz naredili, nato sem šla ( čez par ur) na ctg, klistir, britje...Pomejem, to pri vsaki poteka malo drugače, ker jaz še nisem imela tako hudo močnih popadkov, ko sem prišla...
Porodne mislim da so 3_jaz sem bila v tisti zaprti, ker sem imela EA; drugidve pa sta ločeni z zaveso,( če sem si prav zapomnila.)
user posted image ti odpeljejo od 23-5h in to se je meni res dopadlo, ker sem kar dobro spočita prišla domov.
Obiski so pa od 14-15.30( se mi zdi); tudi to mi je bilo čisto dovolj, sploh zato, ker sta cimri imeli ful veliko obiskov in sem komaj čakala, da grejo domov...
Meni je bilo res ful fajn tam, dobro sem se počutila user posted image

Potem pa hitr iz prve roke malo razloži tole zadevo z EAuser posted image

(odgovor članu StBarbara)
  Neposredna povezava do sporočila: 1157
16.4.2008 15:22:58   
kasso

v Po greš v gornje nadstropje, kjer te babica lepo sprejme, pripravi na porod (klistir, britje, se stuširaš) greš v porodno, kjer je plac za tri porodnice, le pri drugem porodu je bila še ena notri, na drugem koncu in je zavesa vmes, tako da nič ne vidiš, slišiš pa.
Po porodu si še par ur v porodni in potem te odpeljejo na oddelek.
Obiski so vsak dan od 14:00 do 15:30 med vikendom pa mislim da do 16:00 (poglej na injihovi int. strani, če kaj piše).
Ponoči pa kakor želiš, lahko imaš otroka pri sebi ali pa ti ga odpeljejo ob 23:00 in pripeljejo zjutraj tam od 05:00 do 06:00. Po izkušnjah povem, da je veliko lažje, če ti otroka odpeljejo, se malo odpočiješ..pa tudi od mamic, ki si želijo otroka zraven ni lih fer, da je v sobi s drugimi (bolje je, da ima svojo nadstandardno).. prvič sem imela cimro, kateri je prvo noč mali celo noč jokal, da ni nobena spala....smo bile vse zombi naslenji dan, tkao da se je drugo noč tudi ona odločila da otroka da v varsto. je pa še vedno odločitev posameznice....

Neposredna povezava do sporočila: 1158
16.4.2008 15:24:59   
kasso
sem videla prepozno, no, pa itak ne škodita dva odgovora ;)

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
16.4.2008 15:27:44   
Anonimen
Mene pa že cel dan (no tudi ponoči) špika v predelu ledvicuser posted image user posted image , kot da mi bo hrbtenico zakriviluser posted image user posted image , pa noče nehattttt

(odgovor članu kasso)
  Neposredna povezava do sporočila: 1160
16.4.2008 15:33:02   
tally
Sam Naty* men še zmeraj ni jasno zakaj ti ne znaš bratuser posted image user posted image , (sem brala pa mi ni jasno zakaj te je napadla), tista baba je pa smotana.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
16.4.2008 15:33:59   
StBarbara
Edina super je EA user posted image
Kaj te zanima tehnično kako izgleda ali prednosti/pomanjklivosti?

Popadkov skoraj ne čutiš, le v fazi iztisa ti malo zmanjšajo dozo, da imaš še vseeno nadzor nad zadevo.
Meni je tudi to fajn, ker je babica, G in anestezist praktično skoraj ves čas poroda poleg tebe.
Meni je bil porod z EA res lepa izkušnja, pa čeprav je bilo ful komplikacij ( PA NA ZARADI EA!!!), pa se je tako končalo kot se mora user posted image
Kar vprašaj...

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
16.4.2008 15:36:30   
Anonimen

Edina super je EA user posted image
Kaj te zanima tehnično kako izgleda ali prednosti/pomanjklivosti?

Popadkov skoraj ne čutiš, le v fazi iztisa ti malo zmanjšajo dozo, da imaš še vseeno nadzor nad zadevo.
Meni je tudi to fajn, ker je babica, G in anestezist praktično skoraj ves čas poroda poleg tebe.
Meni je bil porod z EA res lepa izkušnja, pa čeprav je bilo ful komplikacij ( PA NA ZARADI EA!!!), pa se je tako končalo kot se mora user posted image
Kar vprašaj...

vse me zanima, povej plissss od začetka (popadki) in prihod v P, in pa  seveda sam porod..... a sem ferbčnauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1163
16.4.2008 15:39:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tally

Sam Naty* men še zmeraj ni jasno zakaj ti ne znaš bratuser posted image user posted image , (sem brala pa mi ni jasno zakaj te je napadla), tista baba je pa smotana.

Ženska je zapisala da je to tudi vprašanje na sprejemnih za medicino...
Naty ji je v hecu napisala, da je lepo da poleg študija medicine najde čas še za RR.

In ženščina je hotla povedat kao jaz nisem napisala da študiram medicino ampak da je to vprašanje na sprejemnih...

No jaz sem se komaj zadržala da ji nisem napisala,če je ravno pri vprašanju o dlakah padla na sprejemcu...user posted image user posted image user posted image

Drugače pa Naty... dober sva se držali!!user posted image user posted image user posted image

Če ne drugega sem se vsaj malce nasmejala...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tally)
  Neposredna povezava do sporočila: 1164
16.4.2008 15:41:03   
Soncnica Sandra ***
Pozdravljene drage moje souser posted image !

Evo, najprej najlepša hvala vsem za pikapoke, pujske in druge lepe želje ob današnjem pregledu. In tukaj je sedaj:
POROČILO DANAŠNJEGA GP:
danes sem imela pregled pri moji G. že ob 7.50 uri, kar je zame čisto prezgodnja ura, glede na to, da ponavadi ponoči ne spim in mi zjutraj zelo paše malo potegnit s spanjem. No ja, ampak tudi to smo preživeli user posted image .
Uglavnem vse je BP user posted image . Moj user posted image  je lepo obrnjen na glavico, je pa res, da se je spustil že zelo nizko, tako da mi je rekla, da tudi če rodim čez kakšen dan, ne bo nič narobe, ker je dovolj velik in težak ter čisto lepo razvit. Ampak jaz pravim, da naj še kar malce počaka-do maja!
Drugače pa smo danes naredili spet UZ in prav lepo je bilo občudovati najinega user posted image  kako je spokojno pančal. No saj potem ko sva odhajala iz ZD pa se je začel cirkus v mojem bušiju. Joj me tako brca v želodec danes, da imam občutk, da mi bo ven padel user posted image .
Drugače pa vam lahko napišem še malce podatkov iz UZ če katero mogoče zanima, tako za primerjavo in sicer 37t 2/7d:
- GV/TT/BPD: 92,
- AC: 330,
- FL: 70,3 (ne vem, če sem ta podatek pravilno napisala, ker je v MK tako nerazločno napisan?)
- ocenjena približna teža 3200g,
- posteljica OK,
- plodovnic: dovolj,
Me pa zanima, če mi zna katera razložiti kaj pomeni v MK pri UZ v stolpcu Srce: FCV, žile: jaz imam napisano OTT 3200???

Aja, pa da še malce na hitro pokomentiram:
FILIPINKA: lepo, da si se oglasila. Drugi teden pa ti želim, da bo vse potekalo BP in čim hitrejše okrevanje ter zdravi in veseli štručki!!!

KASSO: user posted image user posted image user posted image  za dopolnjenih 36.tednov!!!! Veš tudi jaz imam ful veliko časa čist trd buši, ampak sem se že kar nekako navadila na to.

ŠPELIN@: user posted image user posted image user posted image  ful lepa lupinica!!! Ampak jaz bi račun kar bratrancu poslala, če drugega ne, bi se človek mogoče vsaj malce zamislil!!! No ja, ali pa tudi ne, glede na odnos, kakšnega ima, tako kot si opisala!

No in to je bilo to! Sedaj pa grem še malce peglat in sicer pleničke, potem pa imam za user posted image  vse pripravljeno, ampak še vseeno upam, da bo s svojim prihodom malce počakal!

Ajde, ...

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu tally)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
16.4.2008 15:45:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ****

Naty ji je v hecu napisala, da je lepo da poleg študija medicine najde čas še za RR.

In ženščina je hotla povedat kao jaz nisem napisala da študiram medicino ampak da je to vprašanje na sprejemnih...

No jaz sem se komaj zadržala da ji nisem napisala,če je ravno pri vprašanju o dlakah padla na sprejemcu...user posted image user posted image user posted image

Drugače pa Naty... dober sva se držali!!user posted image user posted image user posted image

Če ne drugega sem se vsaj malce nasmejala...user posted image user posted image user posted image

**** zdaj ste pa še mene razrajcale s to babnco, mi pošlješ plissss klik, da si mač preberem za kaj se je šlo

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1166
16.4.2008 15:54:22   
StBarbara

vse me zanima, povej plissss od začetka (popadki) in prihod v P, in pa  seveda sam porod..... a sem ferbčnauser posted image

user posted image
Prišla sem v P, ko sem zjutraj opazila na papirju rjavo sluz čep pa začeli so se popadki; sicer ne hudo redni, ampak so kmalu ratali user posted image ...vglavnem, takoj na vratih P sem začela tulit, da sem zmenjena za EA user posted image ...So vzeli na znaje in potem je sledil UZ, ctg, britje, klistiranje, tuširanje, kot pri običajnem porodu in ko sem imela redne popadke na 5 min sem bila že na mizi in zopet težila, da kdaj bo EA ; najprej sem dobila 1l fiziološke, da preprečijo padec krvnega tlaka...in prišel je Grmek(anasteziolog) in me odrešil muk. Potem pač ležiš tam in 15 minut menjavaš položaj bok...ves čast ti merijo pritisk, na ctg si priklopljen (pa saj mislim, da je pri vsakem porodu tako). Pri meni je bilo zaradi popkovine in glavice v napačnem položaju malo težav, zato sta se mi v fazi iztisa na trebuh naslonila 2 zdravnika, Likar pa je z vakumom potegnil malega ven...Res, cela četa ljudi je bila zraven, jaz, ko sem rodila, sem imela tak občutek, ko da smo vsi v tisti sobi rodili user posted image . Dober občutek!

Naj pa res poudarim, da sem od mnogih slišala, da naj bi zaradi EA bilo več vakumskih porodov, ampak pri meni je šlo za druge reči, zakaj sem imela vakum.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
16.4.2008 15:55:05   
Anonimen
Edinaos:  KLIK- intimna frizura user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1168
16.4.2008 15:55:09   
tally

No jaz sem se komaj zadržala da ji nisem napisala,če je ravno pri vprašanju o dlakah padla na sprejemcu...user posted image user posted image user posted image user posted image

zdej si me pa nasmejala, bravo za vaju user posted image user posted image user posted image , dobri sta bili

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
16.4.2008 15:56:08   
StBarbara
3200g,

**** zdaj ste pa še mene razrajcale s to babnco, mi pošlješ plissss klik, da si mač preberem za kaj se je šlo

Jest bolj berem, manj mi je jesno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
16.4.2008 15:57:29   
StBarbara

3200g,

Jest bolj berem, manj mi je jesno user posted image

user posted image user posted image user posted image ampak je pa za crknit smešno user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1171
16.4.2008 16:04:23   
StBarbara
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra ***

Pozdravljene drage moje souser posted image !

Evo, najprej najlepša hvala vsem za pikapoke, pujske in druge lepe želje ob današnjem pregledu. In tukaj je sedaj:
POROČILO DANAŠNJEGA GP:
danes sem imela pregled pri moji G. že ob 7.50 uri, kar je zame čisto prezgodnja ura, glede na to, da ponavadi ponoči ne spim in mi zjutraj zelo paše malo potegnit s spanjem. No ja, ampak tudi to smo preživeli user posted image .
Uglavnem vse je BP user posted image . Moj user posted image  je lepo obrnjen na glavico, je pa res, da se je spustil že zelo nizko, tako da mi je rekla, da tudi če rodim čez kakšen dan, ne bo nič narobe, ker je dovolj velik in težak ter čisto lepo razvit. Ampak jaz pravim, da naj še kar malce počaka-do maja!

Super, da je vse OK user posted image

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
16.4.2008 16:04:45   
Anonimen
Veste kaj mene je samo pogrelo da smo glupe in pa tista o butljih...In pol pač pride taka debata...

Pa kaj mene briga a imaš ti frizuro al pa džunglo tam spodi...Zase vem kaj men paše in kaj se men zdi prav za druge me pa ne briga...user posted image user posted image

Ampak da me bo kr ena tam zaradi tega zmerjala z butlom...to pa že ne..user posted image user posted image

Ja, je pa res smešno... jaz sem se nasmejala, ampak orenk.user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1173
16.4.2008 16:05:27   
Anonimen
Sončnica Sandra user posted image user posted image user posted image user posted image  za uspešno opravljen GP.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1174
16.4.2008 16:08:27   
StBarbara
Uf, gledam, da sem čist zasmetila tole temo majčic; sami moji odgovori user posted image ...grem

Lepo se imejte na temi "frizuric" user posted image user posted image user posted image ; ste itak vse tja pobegnile user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?