l.daisy
|
nya, tudi jaz sem vsako noč tiščala noge k mojemu, sem imela cel čas ledeno mrzle, ne glede na to, ali je bila zima, ali poletje... zdaj jih pa tiščim k njemu, ker je on hladnejši od mene, da se malo ohladijo... pomaga pa bolj malo... joooj, annnna, sori, sem te preimenovala ... če te kaj potolaži... moja ležita A medenično in B glavično... predvidevajo, da se bo prvi v kanal spustil B, ki je glavično in menda že zdaj leži malce nižje... in da naj bi se A po rojstvu Bja obrnil in šel z glavico naprej.... na moje vprašanje, kaj če se ne bo obrnil, so mi odgovorili, da mu bojo "pomagali", pa sem rekla, kaj če še vseeno ne gre, so rekli, v najslabšem primeru vas doleti CR.. in sem bila čisto šokirana... pomagali kako? ja zdravnik "od znotraj", babica "od zunaj"... zdaj pa... prvič, gre za dvojni porod, da tako rečem... drugič, izhodišče ni idealno (bi bilo, če bi bila oba obrnjena na glavo)... tretjič, že porod enojčka v medenični vstavi je zahtevnejši, kaj šele dvojčka... in tako naprej, in tako naprej.... in mi ni bilo jasno, zakaj, če vejo, da so velike možnosti komplikacij, že takoj ne naredijo CR (čeprav si tega ne želim, ampak pač potrpiš zaradi varnosti )... potem sem govorila še z babico v porodni, ko sem šla na CTG... in mi je rekla, da naj se ne sekiram... da bo "glavični" naredil več kot dovolj prostora za "medeničnega" in da je obseg glavice in obseg trebuščka+pokrčenih nogic približno isti... in naj se ne sekiram... če se bo sam obrnil OK, če ne, bo šel naprej z ritko...