Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 13:51:37
|
|
|
|
polly80
|
jaz pa do 4. no dajmo čvekat... saj vseeno, če gležnji otekajo... ja,meni sreča ne otekajo..sem pa živčna,ker še zdaj ni obiskov.. se ob 11h napovejo,mislim...3 ure že čakam????pa to je hujše kot porod
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 13:51:41
|
|
|
|
Kaja08
|
Živijo! Evo mene iz službe. Se direktor še ni čisto odločil, kaj bi naredil (kot pričakovano) - a mi pač ne bi podaljšal pogodbe, al pa če mi podaljša. Rekel pa je, da v vsakem primeru pridem nazaj sem v službo. Pol sploh ne vem, kaj tolk komplicira - podaljša mi nej, pa bo - itak nima nobenih stroškov z mano, ker vse sociala plačuje je rekel, da mora pogledati kako je s tem, da sva potem 2 (tista, ki me nadomešča) na istem delovnem mestu..HALLLLOOOO?? kaj njemu ni jasn?? Itak ima tista bejba v pogodbi napisano, da je za določen čas za nadomeščanje sodelavke na porodniški???? Mah, no ja, vsaj službo imam, ko bo konec porodniške. To je pa tud neki...Čeprav je pri tem direktorju tako, da dokler nimaš napisan črno na belem, ni nič veljavno - obljublja samo zato, da se te čimprej reši Mah, sem se odločla, da bom o tem razmišljala čez eno leto. Zdej je na vrsti naš
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 13:51:53
|
|
|
|
polly80
|
jeeeeeeeeeeeeeeeee,180
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 13:54:46
|
|
|
|
Anonimen
|
še 20
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 13:56:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaja imaš prav da boš o tem razmišljala drugo leto, čeprav bi ti res lahko podaljšal pogodbo, če hoče da prideš nazaj po porodniški. Saj tista, ki te bo nadomeščala, mora tako in tako imeti v pogodbi napisano,da je zaposlena zaradi nadomeščanja delavke na porodniškem dopustu...
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 13:57:35
|
|
|
|
l.daisy
|
še 20, še 20... kaja, eh ti direktorji... za pop ... itak bo on plačeval tisto, ki te nadomešča, tebe pa država... jooooooooj, so eni še vedno 100 let za leseno žlico... jaz pa premišljujem... govorijo, da veš, ko se začne zares... pa isto govorijo, da veš, kdaj trebuh otrdeva... no, jaz priznam, nisem vedela, da je to to... mislim otrdevanje... tako da... bom verjetno vedela, kdaj gre zares zares, prej pa sigurno ne... vsaj ne zdi se mi... črviči in špika me pa že tri dni...
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 13:57:48
|
|
|
|
pikica_30
|
Evo, za tiste, ki ste spraševale glede imena Enej (povzemam iz Kebrovega Leksikona imen): Ime Enej izhaja iz latinskega imena Aeneas, to pa iz grškega Aineias z domnevnim nekdanjim pomenom"ki je hvaljen, vreden hvale". Enej je bil po grškem mitu sin Anhiza in boginje Afrodite in znamenit junak v trojanski vojni. Po Vergilovi Eneidi je Enej po padcu Troje z očetom in malim sinom odšel iskat novo domovino. Po dolgem iskanju je prišel v Latium v Italiji. Tam je po težkih bojih ustanovil novo državo, njegov sin pa je z imenom Jul postal praoče rodu Julijevcev. Po italijanskem koledarju godujejo osebe z imenom Enej 20. januarja ali 9. februarja. Evo, zdaj sem se pa čist zmatrala, ko sem tole prepisala iz knjige. Pa hvala za nasvete za pranje!!!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 13:59:43
|
|
|
|
Anonimen
|
pikica a veš da sem jaz ravno to sedaj brala v tisti knjigici ki jo imam jaz
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 14:01:47
|
|
|
|
polly80
|
Po italijanskem koledarju godujejo osebe z imenom Enej 20. januarja ali 9. februarja. hvala pikica!!!!!!!!si se pa res potrudla če bo fant,pa če bo enej,bo imel 9.2.god,kot jaz
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 14:35:00
|
|
|
|
nat78
|
annna-če te je strah naravnega poroda in možnih posledic,ti priporočam,da greš v ptujsko porodnišnico,kjer ti bodo po lastnih izkušnjah izpred 4,5 let ugodili carski rez.Vsaj pri meni niso nič komplicirali,pa je šlo le za medenično vstavo otroka.Tudi,ko se je Brina v 37.tenu obrnila na glavo,bi lahko ostala na carskem rezu,a sem se raje odločila za naravni porod.Tudi sedaj grem rodit na Ptuj,ker so mi bili res vsi super,o mb porodnišnici pa ne morem reči nič dobrega,ker je moj porod tam pred 7. leti bil prava nočna mora. vsem ostalim pozdrave nazaj,glede javljanja pa mi zelo slabo kaže,ker je moja energija še vedno na višku,spim tudi kot medved pozimi in rač. najpogosteje ostaja osamljen. Fajn rihtajte vse,se čujemo,šibam po moji princeski!!!!!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 14:53:11
|
|
|
|
slovenka
|
punce, jaz bom za ta teden končala s službo. Greva z mojim po nakupih - je kar dolg seznam, ker po hiši še kar naprej odkrivava nove stvari, ki jih je treba kupit, pa da se za sploh ne pogovarjam, česa vse še nima. Ampak sva zmenjeni, če se bo obrnila z glavico dol, ji grem takoj vse kupit Ja, jaz bom rodila na Ptuju, ker sem od tam doma - no, in pravi moja G, da prav v mb zmeraj pri medenični vstavi naredijo CR, na Ptuju pa ne - sedaj pa od vas berem ravno obratno... pa saj ne vem - imam sodelavko, ki ima srednjo zdravstveno in nekaj izkušenj v zdravstvu in pravi, da bo zanosila samo, če se bo vnaprej zmenila za CR - meni pa sploh ne diši. To okrevanje je tako dolgo... vseeno pa bi bilo boljše, da se lepo zmenim za CR in mi ga v miru naredijo, kot da se sredi poroda zakomplicira in ga potem v paniki delajo, jaz pa umiram od bolečin... Ja, bo fajn, da bom čez pol leta še teta in bo mala imela sestrično - čeprav imamo sedaj pa tudi sosedo, ki je po 10 letih truda zanosila in rodila punčko (ravno pred 2 tedni) in bo fajn družba za našo (ker moja sestra živi malo stran sedaj ob najini selitvi). Kaja, seznam je pa fuuul dolg. Ful pridna, da skrbiš zanj. in bravo me ! Nič, laufam na luft. Lepo bodite in fajn čvekajte naprej!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 15:27:08
|
|
|
|
Anonimen
|
A tkole! Zdej pa nobene nikjer! Mislm Vročina...mene bo pobral, res! Zdajle sem sedela na soncu dobro uro, pa sem čist fertik! jaz pa premišljujem... govorijo, da veš, ko se začne zares... pa isto govorijo, da veš, kdaj trebuh otrdeva... no, jaz priznam, nisem vedela, da je to to... mislim otrdevanje... Mene tud to zanima! To zloglasno otrdevanje sploh ni tako prepoznavno kot pravjo! L.d "zares" se pa začne ko je konec šale
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 15:43:45
|
|
|
|
anaj22
|
Kaj sem hotla pokomnetirat joj ta moja skleroza Joj te šefi pa služba, zame sploh niso dubl zamenjave oz. jo sploh niso iskla pa sem ful zgodi povedala da sem noseča nisem nič skrivala, pa ful sem težila da naj do marca najdejo eno zamenjavo pa ni blo nč od tega. k sm bla na bolniški sem še ful stvari urejala z uvozniki pol se mi je zdel pa kr mal butast da se jest sekiram če niso stvari poštimane šefom je pa vseen. Pr nas ful piha in me je prov pošten začela glav bolet Jutr grem pa v šoping mam že seznam napisan Punce kolk časa ste čakale na odločbo iz CSD?
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 15:45:15
|
|
|
|
D.anna 76
|
Jaz sem iz pregleda: CTG - super, glavica tam kot mora bit, malce so se mi glivice pojavile vendar moja G pravi da je to v pozni nosečnosti dokaj pogost pojav. Dobila sem neke svečke, ki jih moram vstavljat v nožnico 7 dni zvečer. Mali je malce pod 3 kg, tako da moja G pravi da moram večkrat na dan v horizontalo. Drugače se pa še nič ne dogaja in tudi še nisem nič odprta. Najverjetneje bo resnično počakal na junij. Skratka malemu se še nikamor ne mudi, tut prov! Zdaj vas grem pa malce prebrat za nazaj........
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 15:49:17
|
|
|
|
D.anna 76
|
IZVIRNO SPOROČILO: anaj22 Punce kolk časa ste čakale na odločbo iz CSD? Točno 3 dni - 16.4 sem oddala obrazce, 19.4 sem pošto dvignila na pošti. Ful so pospideral! Nakazilo za paket sem dobila pa 13.5.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 15:51:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Punce kolk časa ste čakale na odločbo iz CSD? [\quote] Jest še kar čakam CTG - super [\quote] Bravo za pregled
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 16:10:58
|
|
|
|
tajči27
|
ojla so ...jst sem oddala papirje konec aprila,odločba je prišla v roku parih dneh-4 če se ne motim 13.5.pa sem dobila tudi nakazilo za pomoč ob rojstvu otroka-istočasno sem urejala porodniško in usput še paketek...zdaj pa porodniška itak 20.5.nastopi... še jst mam eno vprašanje-a kaj krvavite iz nosu?..men se je včeraj ful kri vlila...zudaj že tretjič odkar sem noseča...pa pravjo da je normalno...sam jst se ne spomnim da bi kdaj kira rekla da je pa njej tud...
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 16:19:09
|
|
|
|
tajči27
|
no punce...jst bi tudi rada še eno zvezdico
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 16:31:27
|
|
|
|
l.daisy
|
papirji od CSDja: oddala 30.04., 06.05. dobila odločbo... tajči, saj ni tako težko dobivat zvezdice, imaš tukaj ninny za zgled... btw. ninny, za 5 (!) zvezdic...
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 16:39:44
|
|
|
|
tajči27
|
ja ampak res ne... .. a midve sma pa same ostale??? sej menda ne grizema ...ali pač?!heheh
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 16:44:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Veste kaj. Jest bom pa poklicala kaj je s tole odločbo! Mi je mal čudno da ne pride tolk časa. Oddala sem 30. aprila pa še kar nič!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 16:52:48
|
|
|
|
tajči27
|
ja kr pokliči sej nimaš kaj zgubit!!čak jutri so uradne ure ko je petek al ne? mal podrezaš pa je..boš jih vsaj spomnla na tebe...a veš tko sma midva pred prazniki odaala vlogo na občino za subvencijo pa nama ke blo obljubljen da koj pregledajo če kaj manjka,pa 14 dni mimo pa nič,ko sma šla pa še enkrat tja jim je pa kr nerodno blo-so kao čisto pozabili,pa še na zadnji dan razpisa sma oddala vlogo...ponekod so res obup ko greš kaj rihtat
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 17:06:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Jutri delajo do enih ja. Bojo že vidl barabe
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 17:08:47
|
|
|
|
*Mojca*
|
Ti kr dej jih Anja Pa kje imate nevihte??? V Lj je tak lep sonček...
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 15.5.2008 17:10:47
|
|
|
|
beyba
|
tejči27 še 15 objav pa dobiš zvezdico! Odločbo sem dobla dokaj hitro oddala konec aprila, dobila pa takoj po prvomajskih, paket pa 13.5. tko kot ste rekle-nakazan denar. Sem prišla iz pregleda. Naslednji pregled mam čez 14 dni, pri drugem ginekologu, ker moje ginekologinje ni Hemoglobin se mi je popravil na 120 ,Pritisk uredu 117/75 bolečina v spodnjem delu trebuha zjutraj normalno, ker se pripravlja telo na porod. Par kapl krvi v pon nič kriznega, lahko od sečevoda lahko se je pa čep začel luščit. Tako da to je kar se zdravja tiče vse. Soba še vedno stoji( beri see nikamor ne premakne). Med vikendom postavljam posteljico,menjam ročaje na omarah( sem dobla full luštne srebrne medvedke).... V nedeljo mam sicer birmo za nečaka po njegovi strani ampak bo že. Aja očetovstvo sva šla podpisat, se bejba tem ni mogla zadržat, ko sem dobila list papirja da prizna otroka, pa sem mu rekla :'no počakam da se rodi, pol te pa lahko začnem obirat ...' Meni oteka sam leva noga( od išiasa) pa to full pa obe, medtem ko desna ravno tolk, da po čevljih čutim da so mal bolj oski, čeprav na desno lahko obujem vse. Dobla sva po pošti fotoaparat ki ga je priporočila ena na tem forumu, naj se ji lepo zahvalim je full dober...lušten...sonyDSC W170.Da bomo novega člana lahko veliko slikali. Aja pa jutri mam RD. Lp vsem
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?