dk82
|
No še enkrat se bom malo oglasil, potem bom pa tiho, ker ta debata se lahko nadaljuje v nedogled, v končni fazi pa ima vsak svoj pogled in vsak svoj prav Najprej mighi. Ne sprašuj se, če sem že kdaj prebral plačilno listo, rajši bom jaz tebe vprašal, če sploh veš, koliko sem jih že napisal, ker je računovodstvo že družinska tradicija, sicer ne moj primarni poklic, ampak distikrat pa tuti pristavim svoj delež, tako da jaz tebe vprašam, koliko pokojnine pričakuješ, ko bo prišel čaz zanjo, ko sedaj tako veselo plačuješ za "svojo pokojnino" - z ozirom na to, da so delovne dobe vedno daljše, pokojnine pa vedno nižje? Nekje moje pričakovanje je, moja pokojnina čez cca 60 let in cca 100eur mesečno. Juuuupiiiii. še 50 let bom pridno plačeval, saj bom dobil nazaj, ko bom v pokoju. Ja bom, 5% vplačanega, če bom sploh dočakal. Primer brezposelnosti: dobivaš samo tri mesece nadomestilo, pa še to samo, či si v socialni stiski. Če te vržejo na cesto, je pa tako, da ti odpravnino da firma in ne država, pa še to bodo v firmi našlii krivdni razlog na tvoji strani, če ne drugega, neizpolnjevanje pričakovanj, ali pa prestrukturiranje kadra. Drugače pa ja, tudi privatniške vode so mi zelo znane, ampak o tem raje nebi nadaljeval, saj me tu ddv sploh ne moti, ker ga zaračunam končnim potrošnikom. Bolj me moti tam, ko sem jaz končni potrošnik - veliko protislovje v tej tvoji izjavi, tako da povem, da ni dovolj, da kaj prebereš - da komentiraš kakšno stvar, morš zadeve poznat malo bolj, kot ti jih predstavijo v medijih. Ja dohodnino so znižal. Plačaš res manj, če gledaš isti razred. Samo poglej ga zlomka, ko ima večina zavezancev naenkrat višjo osnovo, ker so razredi prestrukturirani. Hm Ja, Spet plačamo več. Res je smo razvita država. Recimo ena najbolj razvitih. Sploh če gledamo možgansko celico naših politikov, recimo cestne infrastrukture, potem pokojninske stebre, tudi zdravstvo in aparati na naših bolnišnicah so ekstra razviti. Nimam nič proti dajatvam državi. Ampka v mejah normale in za normalne namene, ne pa za privat letala, ne vem koliko tankov, po možnosi še letalonosilka, ki v našem morju ne more niti obrniti, potem pa še razna potovanja naših uradnikov, ki imajo ne vem koliko spremljevalcev. To da nekdo obrne državo za 200eur se ti zdi kraja, to, da pa gre 10.000eur za družinske ali prijateljske spremljevalce, ki si zaželijo počitnic na naš račun, ti je pa vseeno. Aja, saj res. Kao legalno in moralno je. Seveda, kaj pa bo storil Janša, če ga Urška v nočnih urah ne bo potolažila in "spravila k sebi". Moje mnenje še vedno ostaja enako: Krade država nam, res da legalno, ker si je ustvarila take pogoje. Na vsakemu posamezniku pa je, koliko mu uspe dobiti nazaj, ali pa v nasprotnem primeru futrati nekoga, ki se resnično preserava z njegovim denarjem. Sedaj vas pa lepo pozdravljam, saj se bom prostovoljno odmaknil s te debate, preden gre vse skupaj predaleč in v neokusne vode. Primoz RR ima prav. Ni človeka na svetu, ki bi bil 100% "čist". Eden tu, drugi tam. Vsak si želi življenje čim bolj olajšat. Na ta način ne škoduješ nikomur. Razen morda, da bo Urška v Dubaju, na Karibih, ali pa kje drugje dobila en sladoled namesto dva, ali pa bo Patria imela SAMO 10.000 nabijev in ne 10.001, itd. JaJa. Za to se je pa res potrebno sekirat. Lep pozdrav vsem skupaj in veselo debato še naprej
|