Anonimen
|
A to je bil Tito? Mater, jaz pa vedno rečem:"Mujo je reko - snađi se." Ne, resno... zakone pišejo tisti, ki so za to usposobljeni (oz. NAJ BI BILI, pa imamo večkrat dokaz, da jim manjka usposobljenosti). Tisti, ki pa zakonov ne pišejo (pišemo?), pa imamo potem tri možnosti - ali jih bomo upoštevali, ali jih ne bomo upoštevali ali pa bomo iskali sredino. In kaj JE sredina? Za nekatere kršenje zakona, ampak tako, da te ne dobijo (npr. "samohranilke"), za nekatere pa tako, kakor je rekel moj kolega - "nije zakon, da se gazi, nego da se zaobilazi". Če ti določen zakon ne ustreza (ker smatraš, da si zaradi njega na slabšem - pa pustimo spet moralo na strani), boš pač vklopil tiste sive celice, ki jih premoreš in iskal (in morda celo našel) način, ki ti bo ustrezal. Edini pomislek je ta, da gre tvoja korist (ker je ponavadi finančna) iz davkoplačevalskega denarja (torej denarja večine ostalih), ampak se tolažiš s tem, da gre iz istega fonda tudi financiranje marsikaterega državnega sranje, za katerega imamo skoraj referendume, pa nič ne dosežemo. In če se že državno vodstvo, ki smo ga mi izvolili, odloči, da bo dajalo naš denar za svoje koristi (seveda pod krinko, da je to koristno za nas, davkoplačevalce), potem se tudi mi lahko odločimo, da bomo tisti del, ki smo ga mi prispevali v državno blagajno, pa so ga dali nekam proti naši volji, vzeli na drugem koncu nazaj. Pa smo tam, kjer želimo biti. Če že drugače ne gre. Ampak raje še enkrat poudarim - kršiti zakon na omenjeni način samo zato, ker si požrešen, je svinjarija. Kršiti zakon na omenjeni način zato, da lahko sploh preživiš, ker so "usposobljeni" napisali tako "veleumne" zakone, pa podpiram. Pa če se kdo strinja z mano ali pa ne - imam pravico do svojega mnenja. In s tem, ko nekomu razložim nek zakon, tudi sama ne kršim nobenega zakona (če pa ga, potem ga pa tudi vsi odvetniki - in ko bodo pisali kazni, jo bom plačala kvečjemu v kompletu z ostalimi - potem pa vemo, kje smo). Dokler bo država raje dajala NAŠ denar za Patrie, namesto za več vrtcev, me ne moti, če se ena ženska loči in postane "samohranilka", da bo lahko potem dobila mesto v vrtcu za otroka in da ji ne bo potrebno pustiti službe in vleči DSP-ja. Dokler bo država z zasebnimi investitorji zidala draga tržna stanovanja in dokler bo imela za subvencije pogoje, nedosegljive ravno tistim, ki subvencijo najbolj potrebujejo, namesto da bi sofinancirala gradnje neprofitnih stanovanj in nagrajevala zasebnike, ki bi se v to gradnjo spustili - do takrat bom podpirala najeme na črno in s tem povečevanja možnosti za pridobitev občinskega stanovanja. In dokler bom imela vsaj eno izkušnjo s kakšno od stvari, po kateri bo spraševala kakšna na RR in ki bo hotela takole "ogoljufati" državo, ki proti naši volji razpolaga z našim denarjem - do takrat bom dajala nasvete, kako se temu izogniti (pa vseeno, ali jih napišem javno, na ZS, na SMS ali pa povem osebno). In tisti, ki bi me rad zato tožil, naj se postavi v vrsto. Veliko jih je pred vami.
|