Anonimen
|
No, za primer, kako je potem, ko so že vsi otroci šoloobvezni oz. ko grejo proti koncu tega. Mislim, da imamo mi dohodokov nekje med 400.000 in 450.000 (približno, pojma nimam natančno). Stanovanje sta mami in oči kupila SAMA oz. še zdaj plačujeta kredit. Niso jima pomagali starši. Poročena sta bila 3 leta, ko se je rodila prva sestra. Oba v službah, takrat z manjšimi plačami. Zdaj gremo lahko le na ENE počitnice, to je poleti. Lani smo izjemoma šli v Španijo (s tem, da je bilo po osebi 50.000 aranžma). Letos verjetno ne bomo šli nikamor za prvi maj, spet ''le'' na Pag oz. kam drugam, s tem, da ta starejše dve letos ne gresta z nami. Jaz hodim jasno v SŠ, une dve na faks. Mami stoji za tem, da je izobrazba najbolj pomebna. Če ne boš hodila v šolo, pejt delat. Tut v fabrko, če drugam ne moreš. Še vedno preživljata ta starejše dve, ker sta rekla, da dokler hodita v šolo, jih bosta. Sestra 1 ima sicer Zoisovo štipendijo, zdaj dela tečaj, d abo stevardesa. Samo prej, kot sedaj, v četrtem letniku faksa ji pač ni zneslo. Sestra2 je občasno varuška, zdaj dela nekaj na ŠOU-u. Tako da zdaj, ta denar, ki ga zaslužita, večinoma zapravita za cunje ali pa data na stran za poletne počitnice. No skratka, kar hočem povedat- nas je 5, čeprav sta une dve praktično že odrasle, jaz ne hodim na noben krožek, sestra2 hodi v glasbeno šolo, sestra1 pa na italjanščino, včasih težko pridemo skozi. Samo jesti moramo. In za hrano gre največ! Dokler so otroci še majhni, ni tolk zelo veliko stroškov- dobro, vrtec je itak (pre)drag. Ko enkrat pridejo v šolo- učbeniki, pa zvezki, pa ta športni dan, pa ta prispevek za šolo itd. Mah, sej ne vem, kaj sem sploh hotla povedat s telim postom:ups::ups::ups: Drugače se pa jaz (ja, zdaj pač tako razmišljam, kako bom potem, ne vem) strinjam z Bagi in Sisy itd. Sama se ne bi odločila za otroka, če ne bi imela izpolnjenih vsaj osnovnih pogojev. Je pa, če mene vpraša, najbolj primeren čas takoj po diplomi, ali pa pred, ČE je partner zaposlen in ima redni dohodek, ki je ''zadosti'' visok. Seveda pa moraš ob sebi imet partnerja, ki mu lahko zaupaš, se na njega zaneseš itd. Ma, dost bo nakladanja.:ups: Aja, še to sem hotla povedat- ne živimo luksuzno. V trgovini tut mal pogledamo, kaj kupimo. Oblačila za nas 3 večinoma kupujemo v H&Mu ali Zari in kaj podobnega. Na večerje ne hodi nihče, v kino zeloooooo redko, če že gresta une dve ven, si plačata sami, ampak alkohola itak ne pijeta. Kadi ne nihče. Pije tudi ne.
|