|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2008
21.7.2008 11:34:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nanaa
Imam pa eno vprašanje, sem brala malo po forumih, kakšen je vaš pritisk? Baje moramo biti kar previdene, jaz ga imam vsakič več, ko sem na pregledu, sem rekla, da si ga bom začela malo spremljat, Ali katera ve kdaj govorimo o visokem  pritisku?

Jah jas sem se v zadnjem tednu do končno odpovedala še tisti kavici na dan, ki sem jo do sedaj popila ... mi včasih srce tako nabija, da je prav čuden občutek in to ponavadi vedno popoldne.
Glede pritiska ne vem točno ... mislim, da je tam do nekje 120 normalen, kar je pa več je pa povišan.

Drugače pa še enkrat grem spat, potem pa kontrola na polikliniki in upam, da bo šel tale gips dol. JEJ !!!! user posted image

(odgovor članu nanaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2326
21.7.2008 11:44:33   
pike
Ppozdravček,
jaz sem se v materinsko prijavila v zdravstvenem domu na Ptuju, pri dispanzerju za žene. Vem samo za termin kdaj se mi začne, ne vem pa ali je popoldan ali dopoldan. Še bom poklicala in vprašala.
Drugače pa mi danes kar paše, da je dan bolj deževen, nekak več energije imam kot pa v vročini, čeprav imam sončka rada.zdaj sem v 19 t in sem se poredila za 3,5 kg. Ampak se mi zdi da ne pojem toliko več kot pred nosečnostjo vendar se prej zredim. Sem pa vesela, da mi do sedaj ni bilo nič slabo. Lep deževen pozdrav!

(odgovor članu december28)
Neposredna povezava do sporočila: 2327
21.7.2008 11:45:03   
uršula83
Nizek krvni pritisk je takrat, ko ne moremo nameriti več kot 90/60, gre za nizek pritisk. Tu je dovolj, če je samo ena številka nizka.
Posledice nizkega pritiska so: da se jim zvrti v glavi,ko hitro vstanejo v najhujšeih primerih človek lahko tudi omedli. Zato je pomembno ,da je nosečnica previdna, ko vstaja.
O visokem krvnem pritisku (hipertenziji) govorimo, če je sistolična vrednost nad 140 mm Hg in diastolična vrednost nad 90 mm Hg.
Med nosečnostjo je previsok krvni pritisk lahko povzroči preeklampsijo, ki se kasneje razvije v eklampsijo, če ne ukrepamo pravilno.

Vzroki za visok krvni pritisk so:
- neustrezna prehrana,
- premajhna telesna aktivnost,
- prevelika telesna teža,
- slaba kvaliteta spanca in najbolj pomemben,
- neustrezno obvladovanje stresa.

No tole sem našla na netu, če katero zanima, tako da pod 140 sploh še ni povišan pritisk.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2328
21.7.2008 13:11:24   
tejci01
Še od mene en lep pozdravček, samo je bolj deževen in oblačen.user posted image

Za danes sem si zaželela testenine z gorgonzolo in smetano, pa ne vem če lahko se jo je v nosečnosti. Kaj pravite na to? A jo mogoče katera od vas je?
Mislim, da če je želja taka, da ne bi smelo biti nič narobe, saj je ne jem vsaki dan.
Kako pa kaj s počutjem? Sem prebrala da kar že čutite brce, jaz pa še nič. Verjetno bo naš korenjak bolj miren. Pač bo po tatku, bo bolj zaspanko.user posted image
Tudi na UZ ga ni težko ujeti in se vedno razkazuje kakšnega spola je. Kar sem prebrala imate nekatere kar veliko težav pri tem.

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
21.7.2008 13:51:51   
december28
Pike: Hvala ti! Bom poklicala v ZD, pa bomo videli.

Kakorkoli, tole vreme je morda res pozitivno v tem smislu, da vsaj ni pre-vroče.

Sicer pa malo berem o spremembah teže med nosečnostjo, pa me zanima (čeprav vem, da se to sicer res ne sprašuje!) koliko ste se kaj zredile do sedaj? Moja ginekologinja non stop poudarja, da je idealno (in dopustno) med 10-12 kg.

Tako me kar malo bega dejstvo, da sem pred nosečnostjo imela 56 kg, sedaj pa se cifra počasi bliža že proti 62 kg (jaz pa šele na polovici nosečnosti)!
Pa res ne jem kaj dosti več kot prej. Je pa res, da se nikoli nisem blazno ukvarjala s športom... prve 3 mesece pa (ob stalnih slabostih in službi) tudi ni bilo ne vem kakšne volje za karkoli razen sprehoda... Uh!

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 2330
21.7.2008 14:01:41   
december28
P.S. Tejci01 - kot si sama ugotovila gorgonzolo zaradi plesni res odsvetujejo v nosečnosti.
Vzrok: potencialna salmonela.

Brezveze, vem! Tudi jaz namreč obožujem plesnive sire!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2331
21.7.2008 14:11:41   
CIPRESA
Meni so rekli da kar je nad 14/90 je  povišan krvni tlak - in res ni dobro če ga imaš povišanega v nosečnosti  skupaj z beljakovinami v urinu in zatekanjem. Takrat takoj sporočiti svoji G. Jaz sem v prvi nosečnosti zatekala pa krvni tlak sem imela pvišan le pri G, tako sem si morala doma meriti vsak dan.

decemberka28, tudi jaz skoraj točno tako kot ti napredujem z težo in tudi v prvi nosečnosti sem ravno tako imela pri teh tednih toliko KG pa je bilo vse O.K. - enim teža narašča sproti, drugim pa poskoči proti koncu!!

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

Neposredna povezava do sporočila: 2332
21.7.2008 16:18:51   
*Mateja
Pozdravljene souser posted image
Pa smo prišli z dopusta, smo šli na Bol na Braču in je blo res superca user posted image sicer sm se raje mal skrivala pred sončkam ampak je blo še zmer nepozabno.
user posted image je tud užival, že 14 dni namreč čutim njegove brcike in premikanje, in je res dobr občutek.
se vam samo na kratko oglašam in sporočam, da je vse ok,u četrtk mam morfologijo, tako da se še oglasim
papa

25.11.2008 se nama je pridružil Žan velik 49cm, težek pa 2660g.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2333
21.7.2008 18:07:47   
miracleme
Ojla, pupe....
pozdravček še od mene. Ta vikend sem bila spet malo na morju  - v kampu, vendar je bil bolj čuden dopustek, saj sem v soboto začela bruhati (pa ne vem ali gre za t.i. enodnevno virozo), al pa mogoče kakšno zastrupitev z vodo. Prvi je fasal naš triletni sonček, sedaj pa za nama bruhajo že vsi ostali domauser posted image ....in upam, da moji pikici zaradi tega ne bo nič hudega, a?
Glede pritiska, sama sem nagnjena k nizkemu pritisku, ki res ni nič fajn, saj imam pogoste glavobole, megli se mi pred očmi, tako, da mi je sama gin. priporočala dnevno najmanj dve kavici, pa se tega držim in je še kar ok.
Poleg nenehnih brcik sem ta vikend začutila pogosto zbadanje v levem jajčniku, ki me je kar malo prestrašilo, saj tega v prvi nosečnosti nisem nikoli občutila. Se še kateri tako dogaja? Komaj čakam pregled v četrtek, ko bom imela tudi morfologijo, saj je od zadnjega pregleda že 6 tednov in to je tako dolgo....
tejci01:nosečnice naj bi se izogibale tudi vseh suhomesnih izdelkov, jaz pa občasno kršim ta pravila, saj sem mnenja, da ni nič bolj škodljivo kot tisto, kar si želimo, pa ne dobimo. Pa sej ne jemo vsak dan, a ne?

Lep pozdravček s Primorske...

(odgovor članu *Mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 2334
21.7.2008 20:14:00   
tejci01
Miracleme  saj tudi jaz jem suhomesnate izdelke, jajca pa še kaj bi lahko naštela. Sem tega mnenja, da kar si telo zaželi mu moraš dat. Včasih ko mojega vidim ko pije pivo ali teran, ga prosim za en požirek, ker si ga prav zaželim. Saj teran je za boljšo kri in če ga piješ vsake toliko ti nič ne škodi.user posted image
V začetku nosečnosti sem mogla na dan spiti več kavic, zdaj pa mi je dovolj če jo spijem zjutraj.

Ker je to najin prvi otročiček morva malo več nakupit, tako da bova kar začela ker so cene kar visoke in ne bi rada kupla vse naenkrat.
Tako da danes so mi šli iskat na podstrešje voziček od nečakinje, da smo ga pregledali če je še ok, ker je počival 6 let. Določene stvari sem dala mal preluftat, potem pa bo šlo vse v stroj. In bo čakalo najinega otročička že pripravljeno.
Zdaj moram it kupit samo še previjalno,lupinico in še kake oblekce.
Saj lahko malo prehitevam ali kompliciram, ampak sem tak tip, da imam rada vse pošlihtano prej.

(odgovor članu miracleme)
Neposredna povezava do sporočila: 2335
21.7.2008 21:29:25   
pike
Tejci 01 tudi za naju je to prvi otroček in morava kar nekaj stvari nakupit pa čeprav se mi zdi, da kar dosti dobiva. Tako, da sem tudi jaz že kupila previjalno, posteljico bom v naslednjem mescu pol pa še vse ostale malenkosti od stekleničk, dud, do krem itd. Na srečo lupinico in kar nekaj oblačilc za prve mesece dobim ampak za svoje lušte sem pa tudi že kupila 3 luškane bodije. Danes sem še za sebe šla iskat kakšne nosečniške hlače in moram reči, da v Europarku v Mariboru razen kakšnih šprtnih hlač ne moreš dobit. user posted image Bomo morali še malo poiskati kje drugje. Za zdaj sem se kar razpisala zdaj pa moram v horizontalno lego. Lahko noč.user posted image

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 2336
22.7.2008 7:06:55   
hektorina
Miracleme, brez panike. Tudi jaz občasno čutim zbadanje v jajčniku. Za razliko od tebe v desnemuser posted image . Pravzaprav verjamem (pojma nimam od kod se mi jemlje ves ta pozitivizem...), da je to čisto o.k.. Vse raste, se razteguje, user posted image  brca, si dela prostor, pa kaj jaz vem, kaj še se vse dogaja "tam notri". Je pa res, da je rahlo neprijetno, ko te kot strela z jasnega zbode in ti ni jasno, kaj bi to bilo... Ne pozabit, da smo user posted image  user posted image  user posted image , občutki sedaj pa nikakor niso primerljivi tistim, ko to še nismo bile.
Objemček vsemuser posted image

(odgovor članu miracleme)
Neposredna povezava do sporočila: 2337
22.7.2008 8:52:11   
tejci01
Dobro jutro vsem pa še dobro user posted image  za lepši začetek dneva.
Danes je spet bolj oblačno, zgleda kot da nas je poletje že zapustilo. V avgustu naj bi šli na dopust, samo po vremenu ne zgleda.
Danes zjutraj sem čutila v trebuščku kot nek premik ali rahlo brciko. se mi je zdelo tako lepo, tak lep občutek.
Danes teden imam pregled in komaj čakam, da vidim kolko je že zrasel.

(odgovor članu hektorina)
Neposredna povezava do sporočila: 2338
22.7.2008 8:58:58   
hektorina
Tejci 01, res nepopisno lep občutek, a ne? Sedaj se bo le še stopnjevalo. Lep dan!

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 2339
22.7.2008 9:10:06   
katja_p
Jutro vsem!

Kar se tiče pritiska, normalen oz. idealen je 120/70. Js ga imam na pregledu veeeeddddnnnooo ful previsokega, ampak em ugotovila, da imam očitno strah pre ambulantami in mi je G rekla, da naj spremljam doma. Tako si zdaj vsak večer merim in ga imam vedno okol 110/60.

(odgovor članu hektorina)
Neposredna povezava do sporočila: 2340
22.7.2008 9:58:11   
pišapela
Hej. Tudi midva sva končala z dopustom. Je kar prehitro minilo. No, v avgustu naju čaka še en teden uživanja.
Brcik in gibov še ne čutim, ali pač. Zadnjič se mi je 2 dni zdelo, da se nekaj dogaja, zdaj pa že dva dni nič. Tako, da ne vem, ali je bilo to to ali le prebava. Bomo še malo počakali.
Tudi jaz imam na vsakem pregledu full previsok pritisk (150/100), tako da si ga moram meriti doma, kjer pa je normalen (110/60). Res sem na vsakem pregledu full živčna, hočem se umirit pa ne gre. Pritisk mi tako ponavadi merijo na koncu pregleda, ko je malo nižji, vendar še vedno previsok.
Uživajte!

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2341
22.7.2008 10:34:59   
.Evelyn.
čaw nosečke, kako smo?

Evo mene, javljam se po res dolgem času, ampak od neurja nam je šel T2 k vragu, tko da sm se tolažla da bom lahko brala kaj ste napisaleuser posted image . Nisem uspela vse prebrat - preveč jeuser posted image . Sm se zapičla v tisto temo o brcikah - jst jih ne čutim, al sm pa res tok smotka.user posted image  Sicer je res, da skos čutim sam pretakanje po črevesju in pa skos mi kruli...pa še zaprta sm preveč...tko da bi rabla ornk brce, da bi kej čutlauser posted image . No, zadnič sm mela taaake krče, da nism mogla stat niti sedet, pa sva šla z mojim na urgenco v LJ, morm rečt, so tko prjazni, da bi kr tja začela hodit. Me je doktor pregledal, UZ kompleten, tko da je reku da so krči sicer normalni, zarad raztezanja maternice...in naj počivam, pa pijem 3x na dan magnesol in pa 3x na dan buscopan tablete. Tok sm se ustrašla, da sm se skor podelala gor na mizi - ampak pol je blo olajšanje, k je reku da je MV (maternični vrat) uredu, da ma user posted image  dve rokici, dve nogici, srček čudovito bije, da so ledvičke super, itd... VESELJEuser posted image user posted image user posted image . Je pa reku, da je ponavadi nezmotljiv, pa čeprav je še zgodaj...da vidi lulikouser posted image . Torej po vsej verjetnosti bo pupika.JUHU.user posted image  No, pa sm ga vprašala če ne vidi nobene štrleče stvarce, pa je reku da ne.user posted image user posted image user posted image  Sm šla vn iz sobe k metulj. Moj pa itak vesel da je vse uredu, ko sm mu pa rekla, da bova dobila najbrž še eno tako k sm jst, je pa sam reku, KAKO JE MOŽN DA SM TKO NACILAL. haahahhaah.

Sm se razpisala a ne? Vem, ampak mogla sm not prnest...user posted image

Bodite v cvetju...si pišemo

Kadar ne uspe nič, poskusi, poskusi vnovič...

William Edward Hickson

(odgovor članu pišapela)
Neposredna povezava do sporočila: 2342
22.7.2008 13:37:29   
lonja
Daaaaan,

no, vidim, da počasi že vse dobivate informacije glede spola. Tudi jaz že komaj čakam petek, ko imam morfologijo in bom spet malo pobezala v tej smeri. Moj G je sicer zelo redkobeseden glede tega user posted image . Moja prvorojenka Ajda veselo razlaga okoli, da bo dobila bratca user posted image , ne vem, odkod ji to, saj midva vztrajno govoriva, da bomo dobili dojenčka.

Miracleme, Hektorina, se vama pridružujem, tudi mene občasno zbada v desnem jajčniku, še zlasti po tem, ko dvigujem Ajdo ali pa ko sem utrujena. A bomo že zdržale, a ne user posted image ?

Glede pritiska, tudi sama sem med srečnicami z nizkim pritiskom, ki na srečo obožuje kavo, si jo vsako jutro privoščim. Pa tudi pršut pojem, pa gorgonzolo tudi, mnjam, nisem imela nobenih negativnih izkušenj pri ta prvi nosečnosti in nadaljujem s tako prakso...user posted image . Če je pa dobr.

Glede krčev, tudi sama pridno pijem magnezijeve šumeče tablete user posted image .

Vsem čestitke za prve brcike user posted image , mi jih tudi že nekaj časa čutimo, sam še malo, pa bojo to ratale prave brce, boste videle.

Tako, zdej pa nazaj delat, lep dan vsem skupaj!

(odgovor članu .Evelyn.)
Neposredna povezava do sporočila: 2343
22.7.2008 14:43:52   
Anonimen
Alo punce!
No končno je prišel torek, dan mojega pregleda na polikliniki in grozno sem vesela, da so mi gips sneli ... čeprav noga še nekaj časa ne bo taka, kot bi morala bit in bergle bodo še kar nekaj časa aktualne ;) Samo molim lahko zdaj, da bom na morje vseeno lahko šla, ker če čez 14 dni na kontroli še ne bo vredu, so rekli, da grem pod nož user posted image .
Drugače sem bila pa tudi na pregledu za kri, kjer so me tudi stehtali in zmerili pritisk in ta zadnji je bil v mejah normale (117/70), kilogrami pa še vedno niso šli nič gor ... tako da po prvh treh mesecih, ko sem shujšala ene 3-4 kg, zdej tut enega še nisem nazaj dobila ... user posted image

(odgovor članu lonja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2344
22.7.2008 19:02:09   
CIPRESA
Joj Otika v katerem  tednu pa si da se nisi nič zredila? Saj je res da  se vsaka redi po svoje in da 2 nosečnosti nista enaki ampak do sedaj bi pa pomoje morala vsaj kako kilco dobit? Kaj pa pravi tvoja ginekologinja na to?

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2345
22.7.2008 19:20:12   
Anonimen
Sem v 21. tednu ... ja saj se meni tudi malo čudno zdi ... samo na prejšnjem pregledu sem jo vprašala, če mogoče ni to malo čudno, pa je rekla, da če se drugače vredu počutim in mi ni slabo ali kaj takega, potem je vse vredu, ker imam pač kar nekaj zalog od prej. Jo bom pa v četrtek, ko imam morfologijo spet povprašala kako in kaj.
Je pa res, da mi sedaj ne paše hrana v taki količini kot pred nosečnostjo, sploh sladkarije mi ne dišijo ... npr. prej sem brez problema pojedla kos kruha ali dva z nutelo, učer sem jo pa probala mi je pa kar slabo ratalo. Čokolada nasploh mi je ratala bljak.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2346
22.7.2008 21:11:57   
Nincica1
Včeraj sem imela pregled in mi je naredila morfologijo in vse OK. Sem v 18.t 3d, dete zelo živahno in zelo brca. Zredila sem se 3kg, seveda mi nenormalno pašejo sladkarije, tako da se vsako jutro zbudim in si rečem, da danes pa nič sladkega, pa kaj, ko imam že čez 3 ure polna usta čokoladuser posted image
Sicer pa kaže, da bomo imeli user posted image in seveda veselje je nepopisno, ampak še vedno velja, da važno, da smo vsi zravi in bo vse OK. e pa nenormalno kako hitro to raste in da je že več kot 20 cm velik, pa pravi pozeruser posted image
Naslednjič imam šele 1.9. pregled, vmes moram še enkrat dati pregledati kri zaradi toksoplazme, saj potem je pa že jesen in se bliža zima. Gre kar hitro čas naprej, zdaj, ko smo polni energijeuser posted image

Lep večer vsem in veliko sreče na pregledih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2347
22.7.2008 21:39:35   
ninica04
Nincica1 - super. Pa ti je kar hitro naredila morfologijo, že v 18. tednu? Po navadi je tam okoli 20. No pa že vejo kako in kaj.

Otika - hvala bogu da si se znebila gipsa... Zdej se pa še vseeno pazi da ne bo treba rezat...

Jaz pa sem bla v ponedeljek pri moji ginekologinji, vse je ok, srček bije... mi je vseeno naredila ultrazvok, da sma malo pošpegale kaj se dogaja. Tudi mene kar fejst napadajo krči v nogah, pa občasno me ful dol tišči, pa še kar lulanje, lulanje, lulanje... je rekla da očitno čist nizko nosim in da naj bi se to vse skupaj dvignilo v teh tednih, če se pa ne bo pač.... če ne bo boljše pa bolniška.... Drugače sem se zredila za 1 kilo, in glede na to da sedaj jem kot user posted image user posted image user posted image skor ne morem verjet. Prve 3 mesece mi nič ni dišalo, vse je blo bljak je sedaj..... karastrofa, pa same take ne zdrave stvari, suhe klobase, mc donald, hamburgerji, francoske solate.... groza. Pa ne bom komplicirala, v prvi nos. sem isto vse jedla, no razen bifteka pa je blo vse ok. Če si ne morem pomagat.... user posted image user posted image

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
23.7.2008 9:03:24   
Vplanu
Hojla punce,
Res redno prebiram forum ampak enostavno ni bilo časa za pisat.
Glede morfologije so me v Lj zelo presenetili, ko sem klicala prejšnji teden, da se naročim (sedaj sem v 20 tednu) pa mi je rekla - "joj gospa vi ste pa zgodnja"...pa jo vprašam zakaj in mi je odgovorila, da se slišive konec julija, ker še sploh ne delajo razporeda za avgust. Pa sem ji samo rekla, da ne bo slućajno potem kakšen problem, ker sem namreč na dopustu avgusta. Pa je rekla, da sploh ni panike.... Bomo videli.

Jaz že čutim ZELOOO močne brce - sploh če se ne uležem tako kot njej/njemu paše....ali pa če se preveč in naglas smejim....Pogrešam pa že spanje na trebuhu...user posted image

A katero mogoče peče zgaga?...mene čisto vsak dan user posted image ..... ali obstaja za umiritev še kaj drugega kot Donat (meni je ogaben ; bljak)

Drugače pa je druga nosečnost ČISTO drugačna od prve - moram napisat, da vse skupaj zelo težko prenašam...pri prvi hčerki sploh nisem vedela, da sem noseča....vse sem počela normalno, brez
utrujenosti...no edino kile so šle takrat nenormalno gor....sedaj pa sem jih pridelala le 4 user posted image

Očitno nam bo danes vreme naklonjeno - uživajte maximalno user posted image

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 2349
23.7.2008 10:09:45   
pišapela
dobro jutro!
Mene pa zanima, kdaj nameravate kupiti voziček? Midva sva bila včeraj malo v Avstriji in sva našla enega, ki nama je full všeč, pa še nekaj popusta je. Meni se zdi malo prehitro za nakup vozička. Res pa je, da je zadnji, naročiti pa se ga tudi ne da več, tako da... Zanima me vaše mnenje.

(odgovor članu Vplanu)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.