katja_p
|
Eno lepo jutri, drage moje, kljub turobnemu vremenu! Jaz sem danes počutim enako kot vse prejšnje dni - torej nič posebnega. Vse lepo delam, nič me ne boli ... Opažam, da imam kar srečo. Samo upam, da je vse to OK. Pa vedno bolj me muči, da b povedala, sam se mal bojim. Ker res nikol ne veš, kaj pol reče G ... Joj, sam ko je ta GP še taaakooo daleč Ma, bo že moglo bit. Mojga tud že ful matra, d bi kr povedu doma Pa sm rekla, da rajš ne ... Sm mogoče razmišljala, da imam tako super nosečnost, ker sem se ful s športom ukvarjala zadnje leto in plešem tud. In ravn včeri sem brala, da je trebušni oz. orientalski ples koristen - tako da, mogoče sem pa zato tako super fino fajn Js sm včeri mal brskala po internetu in iskala podatke glede služb, brezposelnosti, financ,... In moja (žalostna) ugotovitev je bila, da država "podpira" brezposelnost. Da vam razložim: js sem trenutno študentka in bom sept diplomirala. In ker ne bom dobila službe, se bom vpisala na borzo. Pripada mi socialna pomoč v višini cca. 200 eur. kar ni glih za vstan vrečt. No, in ko rodiš, ti v vsakem primeru (samo da si državljanka RS in da je otrok državljan RS) pripada 180 eur porodniškega dodatka. Če pa bi me zdle nekdo zaposlil in bi dobila plače cca. 400 eur na mesec, bi iz tega zračunana porodniška znašala 120 eur. Ja, tako je to ... če mene vprašate, totalna beda! Sj si recimo ful želim it delat, ampak me nihče ne bo zaposlil zdle - sploh pa ne, ker sem šolski kader, ki ga je že itak preveč. Oprostite, ker mal jamram, ampak res ne razumem tega, da se mladi, ki želimo delat, ne mormo zaposlit ... Uživajte v današnjem dnevu, js šibam v LJ. papa
|