|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
7.10.2008 20:02:28   
Anonimen
Sanja in Mateja! Jaz vama želim da bi mala črvička čim dlje zdržala notri! Držita noge skupaj, punci!!! user posted image

(odgovor članu december28)
  Neposredna povezava do sporočila: 4501
7.10.2008 20:04:08   
tejci01
mateja  zate velja isto kot za sanjo - POČITEK
in tudi tebi pošiljam user posted image user posted image user posted image  za srečo

(odgovor članu medika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 4502
7.10.2008 21:32:11   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Sanja in Mateja! Jaz vama želim da bi mala črvička čim dlje zdržala notri! Držita noge skupaj, punci!!! user posted image

Se pridružujem tej izjaviuser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4503
7.10.2008 22:17:44   
Lyla
medika 13 kakšen test ti naredijo, da ugotovijo če ti grozi prezgodnji porod?

Jst sem tud med tistimi, ki jim to grozi, pa mi niso nč naredili. Nizko nosim pa mam zmrhčan maternični vrat. Sem šele v 29 tednu pa mi niso rekli za nobeno injejcijo za razvoj pljučk. Bojim se da mam malo čudno ginekologinjo. A bi morala kaj zahtevati? Po navodilih res samo počivam. Kaj pravite?

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4504
7.10.2008 22:18:56   
Lyla
Upam, da bomo vse zdržale do 37 tedna!!!!

(odgovor članu Lyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4505
7.10.2008 22:32:05   
Tajka
čer.

Še za Matejo user posted image user posted image user posted image , pa naj user posted image čim dlje ostanejo na toplem.

Prebava - tudi pri meni je zadnje dnikar pospešena - vsaj enkrat nimam problemov z njo.user posted image .
sicer je že itak to zadost da pa zgagaa nagaja - še posebej po kakšnih sladkostih.

Papirji jaz sem jih kar sprintala iz spletne strani, izpolnila in poslala še v službo.zdej pa upam da mi jih ta teden vrnejo da jih v petek odnesem na CSD.

no zdaj bo pa treba počas v posteljo.

Lahko noč pa čimveč spanca brez raznih nočnih sprehodov vam želim

(odgovor članu Lyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4506
7.10.2008 23:04:52   
medika 13
IZVIRNO SPOROČILO: Lyla

medika 13 kakšen test ti naredijo, da ugotovijo če ti grozi prezgodnji porod?

Jst sem tud med tistimi, ki jim to grozi, pa mi niso nč naredili. Nizko nosim pa mam zmrhčan maternični vrat. Sem šele v 29 tednu pa mi niso rekli za nobeno injejcijo za razvoj pljučk. Bojim se da mam malo čudno ginekologinjo. A bi morala kaj zahtevati? Po navodilih res samo počivam. Kaj pravite?

Lyla meni so test naredili v bolnici, v bistvu ti vzamejo bris MV, test se imenuje actim prom test in je menda še kar zanesljiv.

če so ti naročili počitek, ti pridno počivaj, sa le ta dela čudeže ... meni so rekli, da je potrebno zdržati vsaj do dopojenega 32 tedna, ker potem ni več potrebno otročička v lj ali mb vozit kjer imajo posebne aparate, ampak zadošča že inkubator ... dlje ko boš zdržala bolje je .... držim pesti in ti pošiljam user posted image user posted image user posted image

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

(odgovor članu Lyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4507
8.10.2008 8:03:21   
Ana Luna
Sanja, Mateja in vse ostale, ki vam grozi prezgodnji porod ... držimo pesti za vas in vaše malčke, da ostanejo čim dlje v "hotelu all inclusive". Ne, šalo na stran - čuvajte se in res počivajte!!! user posted image

(odgovor članu medika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 4508
8.10.2008 8:08:49   
pike
Tudi jaz želim vsem user posted image , da bi rodile svoje malčke ob času ki jim je določen, da privekajo na svet. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 4509
8.10.2008 8:18:19   
Puella
Sanja in Mateja ter vse ostale, ki vam grozi PPI. Upoštevajte navodila zdravnikov in se ne obremenjujte preveč. Sanja, tudi če boš morala v bolnišnico, ne boš tam do decembra, ampak tja do dopolnjenega 32. tedna. Res je, vsak dan šteje, a k sreči smo že tako visoko noseče, da ni več hude panike. Meni se je podobno kot tebi, Sanja, zgodilo v prvi nosečnosti v 24. tednu. Takrat pa je res bila kriza, saj je user posted image imel le malo možnosti za preživetje. No, v bolnici sem bila do 32. tedna (večkrat ustavljali popadke, dobila injekcije za razvoj pljučk, zdravila ...), nato sem morala še dva tedna ležati doma. Potem pa sem veselo skakala naokrog in malček se je rodil šele ob roku, kljub temu da nisem imela nič več MV in sem bila odprta že od 28. tedna. Torej, punce, pogum! Ne pretiravat z delom, nič user posted image , počivat in pozitivno mislit! Verjamem, da bo še vse dobro z našimi user posted image .

Še enkrat me zanima, pozna katera kakšen dober način zviševanja količine železa v krvi (pa ne da bi žeblje morala jesti user posted image ), ker bi se res rada izognila intravenskim injekcijam železa?

Lep dan in veselo nakupovanje in pripravljanje za dojenčke. Jaz sem celo uspela prinesti ta manjše oblekice s podstrešja in jih presortirala za pranje user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4510
8.10.2008 8:30:24   
sonček85
sanja:sem prišla malo pokukat kako je s tabo ,in videla da je šlo zares.Naj te mali Nal uboga in še malo počaka.Želim ti in držim pesti ,da bo vse lepo potekalo in da ti ne bo potrebno v bolnico.Srečno in če bo še kaj mi javi,da ne bom v skrbeh kako in kaj je s tabo.

lp

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 4511
8.10.2008 8:39:30   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee
Ana Luna.. se popolnoma strinjam, kar praviš glede meritve obsega trebuha.
pa ne vem, če nisem celo jaz s to 'akcijo' začela.. user posted image
seveda je ta podatek relativen, če gledaš na tak način - ne moremo primerjati trebuhov med seboj, so si preveč različni navkljub podobnosti ravno zaradi tega, ker smo tudi štartale z različnimi obsegi.
osebno si merim obseg zato, ker me zanima koliko bom merila čez trebuh pred porodom in meni osebno je podatek zanimiv, če sem imela pred nosečnostjo pas 68, zdaj dva meseca pred koncem pa imam 102.
user posted image

Ja, to se pa strinjam, da je zanimivo opazovat, kako smo kot majhni kvaski narasle v pičlih par mesecih! user posted image In naj ti povem, da sva glede "vzhajanja" približno na istem (od štarta do zdaj) ... user posted image

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 4512
8.10.2008 9:08:06   
zverinca
Dobro jutro user posted image

ja mamice, le počivat!!! počitek res dela čudeže, kakor je že Medika rekla!!

IZVIRNO SPOROČILO: Puella

Še enkrat me zanima, pozna katera kakšen dober način zviševanja količine železa v krvi (pa ne da bi žeblje morala jesti ), ker bi se res rada izognila intravenskim injekcijam železa?

jaz se ubadam z istim problemom, sem ravno s pregleda in mi je Hb padel že na 85user posted image kljub temu da popijem 2 retafer tableti na dan, pa vsak dan pol litra pravega kakava (ki je bogat z železom), meso jem redno in zelenjavo, železo pa vseeno pada. Sicer se ne počutim švoh, samo očitno mi mladiček res jemlje toliko.

No, ja, sem bila na pregledu: mladiček težek cca 1300g (kar je čist prav za 30t - jaz spremljam razvoj TUKAJ), ni se še obrnil, prostora ima še dovolj za telovadbo. MV mi pa ni merila, ker bi mi ga mogla čez nožnico - kar pa ni ok zaradi možnosti okužbe. Je tudi meni rekla naj le počivam, da bo vse ok.
torej moji podatki za seznam: spol ostaja presenečenje, naslednji pregled: 28.10., +6 kg, žoge si pa ne grem merit, da ne srečam kakega špehcauser posted image

tako, pa sem še pozajtrkovala vmes, sedaj pa kavica...

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4513
8.10.2008 9:29:01   
Nincica1
Zverinca pa popiješ Retafer z limonado oz. sveže iztisnjenim sokom pomaranče? Tudi jaz imam namreč probleme z železom in sedaj že 14 dni popijem tableto z eno stisnjeno limono na tešče in se mi je železo zelo popravilo. Ni še čisto OK, ampak je pa veliko bolje, sem imela nazadnje vrednost že 108user posted image
Sicer pa tudi jaz ravno po zajtrku pijem kavo in vas malo berem in upam, da res vse čimbolj počivate. Jaz kar počivam, če se le da. Mogoče bom šla na en sprehod, to je pa tudi vse. Zvečer pa zaspim kot top že med poročili, potem pa čez noč akcija in skakanje v trebuhu, da ne vem kaj se to dogaja že 2 dniuser posted image se mu ne uspe udobno namestiti user posted image

Lepo se imejte

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4514
8.10.2008 10:08:30   
Anonimen
Jutro!
Joj sem jezna sama nase! Prejšnji četrtek sem imela kontrolo na Polikliniki za gostoto krvi, pa sem zdravnici pozabila rečt za nov recept, doma imam pa samo še 5 dozic ... no in zdaj moram danes samo zaradi tega recepta letet v LJ, ker če mi ga pošljejo po pošti, ni rečeno da ga v 5ih dneh dobim ... grrrrrrrr ... ma sem ratala pozabljiva v zadnjih mesecih, da to ni več res! user posted image

(odgovor članu Nincica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4515
8.10.2008 10:16:13   
zverinca
Otika, kaj pa če ti tvoja osebna zdravnica? jaz za take primere prosim kar njo, pa mi vedno napiše.... in tudi pošlje po pošti, da mi ni treba letat sem in tja.

Ninica, ne, retafer spijem na tešče, ne pa s sokom - khm, kako naj to povem, limono pijem le v čaju, ker sadja ne jem že ene 15let, tudi sokov ne pijem, cedevito ja, soke pa ne.
Sedaj berem po forumu da bi sirup floravital pomagal, pa ga imam glih doma, tako da bom to začela jemat še zraven retaferja.

Sem pa zdele prelakirala mizico z balkona, imava na balkonu eno mizico in dva stolčka, pa sem včeraj mizico pošmerglala in prelakirala, danes pa še drugič lak, da jo malo zaščitimo. In sem vsa ponosna. Sedaj pa gledam kaj bi še lahko lakirala po stanovanjuuser posted image

< Sporočilo je popravil zverinca -- 8.10.2008 10:19:16 >

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4516
8.10.2008 10:18:07   
tejci01
otika  ne se sekirat glede pozabljivosti, nisi edina. Meni se isto dogaja, vse si moram zapisati, če ne pozabim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4517
8.10.2008 10:32:24   
medika 13
Pozdravljene!

Danes za spremembo zame ob tej uri ni več doboro jutro, sem bila že pridna, imela sem pregled, pa še na CSD sem šla.
Punce tiste, ki morate počivat, POČIVAJTE ... jaz sem ubogala in sem bila danes pohvaljena, se je vse umirilo in če bom še naprej pridna bova 2v1 dočakali celo decemberuser posted image   Sem v 31 tednu in naša malecka meri že 1800g - je bolj bajsika tako kot mamiuser posted image
ostali podatki za tabelo: starost 29 let, naslednji pregled 28.10, pridelala 12kg, obseg 106cm
Aha še to na CSD sem naletela na zelo prijazno uslužbenko, sva se dogovorili, da lahko paprirje prinešem šele novembra, da zajamem še oktobrsko plačouser posted image

otika mislim, da ti lahko recept kar tvoja osebna zdravnica napiše

zverinica ti si pa pridna, super

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 4518
8.10.2008 10:33:02   
*nina*
hojla puže, vidim, da bomo res malo bolj mogle paziti nase, da res naši user posted image vsaj še malo zdržijo v trebuščku.zato user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vse nas.
no pri meni nič novega, zaenkrat je še vse postarem, bila sem na telovadbi, pa v materinski šoli,tok da mi čas hitreje mine.user posted image

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 4519
8.10.2008 10:46:02   
Anonimen
Ah Zverinica, saj osebnega zdravnika imam pa v Kamniku, tak da je čisto vseeno v katero smer se odpeljem iz Domžal user posted image ... Osebno moram it pa iskat zato, ker si ne upam reskirat, da do petka ne bi dobila novih zdravil, ker čez vikend grem malo na lepše ... ma so klinc tele inekcije, samo kaj hočem ... sem pač ena od unih "srečnic", ki so si zaradi uporabe kontracepcijskih tabletk pridelale vensko trombozo (4 leta nazaj) in zdaj v nosečnosti si pa spet preventivno dajem te trapaste inekcije, vsaki dan user posted image ...

Drugač je pa fini občutek a ne, ko nekaj sam narediš in ful tobro izpade ... jaz sem za najino stanovanje predelala 2 stari postelji v sedežno in prav hudo zgleda ... pa od babi ene stare omarice sem renovirala in tudi ful lepo zgledajo zdaj v najini dnevni.

tejci01, lepo slisat da nisem edina, ki ji spomin peša ... madonca pa komaj 25 sem stara ... kaka bom že pri 40ih user posted image

(odgovor članu tejci01)
  Neposredna povezava do sporočila: 4520
8.10.2008 10:50:45   
Bimba80
Dober dan cvekice:)))
Jaz tudi ravno prihajam z materinske sole, kjer smo dojenčka kopali in previjali oz. ga je patronaža.....no za nas, ki je to prvi otrok je lahko se zanimivo, za tiste, ki so ze drugic pa mislim, da je bolj kot neko druženje......
No, jaz sem tudi ta vikend prebarvala sobico......spodnji del je zelene barve, zgornji rumen vmes sem pa kar medvedke polepila it BC......zdaj bo pa pocasi potrebno sestavit posteljico in previjalno, ki cakata......
Se vedno sem doma na bolniski zaradi mojih zamasenih kanalov med noskom in usesi.....moram pa rect, da se je vse pozdravilo z antibiotiki, jih pa se vedno jemljem, ker jih moram 10 dni.........
Drugi teden imam pregled in komaj cakam, saj bom spet videla mojo rozico.......tudi meni zadnje dni kar otrdeva trebuh......res pa da vec, ce kaj delam.......bomo malo pocakali, če ne pa se bomo sli pokazat.......ker sem danes zvedla, da je pri nas na obali, prejsnji teden ena (sicer tretjega otroka) rodila v liftu v porodnisnici; se dobro da ni bila sama in je bila z njo babica........

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 4521
8.10.2008 11:28:37   
tejci01
bimba80  ma je s tisto ki je rodila v dvigalu vse ok? Saj ne moreš verjet, kot v filmu!
Drugi teden nas ima kar veliko preglede in vse komaj čakamo,da vidimo naše "nogometaše".
Meni tudi občasno otrdeva trebuh, samo sem opazla da je včasih tudi odvisno od tega, ker se mi tamali nasloni na eno stran in je tam trebuh trd kot žoga.
Drugače se pa bolj pazim in ne pretiravam pri opravljanju gospodinjskih nalog, ker si ne želim oditi predčasno v porodnišnico. Bova raje počakala december. user posted image

(odgovor članu Bimba80)
Neposredna povezava do sporočila: 4522
8.10.2008 11:37:21   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: Bimba80

ker sem danes zvedla, da je pri nas na obali, prejsnji teden ena (sicer tretjega otroka) rodila v liftu v porodnisnici; se dobro da ni bila sama in je bila z njo babica........

Sem mislila, da se to dogaja samo v filmih.user posted image

Moji papirji so tudi oddani danes na CSD. Jih je kar moja mami nesla namest mene. Ker sem šla včeraj, ko je bilo zaprto. Trapa! Sem pa na začasnem prebivališču, 50 km stran, tako da nisem šla danes še enkrat.  Pa ni tista delavka nič komplicirala, da nimam še oktoberske plače not zajete, ki pa bo že v petek, 10. oktobra. Saj nisem hotela, da je zajeta, ker sem na bolniški in ni ravno 'plača' v pravem pomenu besede.user posted image  No, saj delam tudi ne, da bi morala dobiti (veliko) plačilo.user posted image

Mi kar ne gre iz glave, da še niti polovica oktobra ni, decembrke pa že strašijo s pravimi popadki.
Do zdaj pa je bila vedno informacija, da trebuh otrdeva in da je to normalno, da so to lažni popadki. Kako naj torej vem, kdaj ne bodo. Ko bo še bolelo zraven??!! user posted image  Ker bolečin pa res nimam nobenih.
Punce, drž'te se!
Imam v petek pregled, pa bomo videli, kako je stanje.

Končno smo trije:)

(odgovor članu Bimba80)
Neposredna povezava do sporočila: 4523
8.10.2008 11:39:12   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28

Pa ni tista delavka nič komplicirala, da nimam še oktoberske plače not zajete, ki pa bo že v petek, 10. oktobra.

Sem mislila septembrske. Mah, spomin, organizacija, nosečnost in stranski učinki..user posted image user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4524
8.10.2008 11:44:27   
5ra_28
Joj, je slabih novic veliko:

Pri marčevkah je ena morala roditi, ker ji je odtekla vsa plodovnica in fantek ni imel možnosti, saj je bil šele v 16.tednu. Če bo katera brala: http://www.ringaraja.net/forum/m_2909839/mpage_123/tm.htm#3236330.

Če boste potem žalostne (večina), potem raje ne brat!

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?