Puella
|
Glede oblačenja zimskega dojenčka: naš ta velik je bil rojen oktobra, tako da je bil pozimi še relativno majhen. Mi imamo v stanovanju kar mrzlo (zavestno, pa še mal prišparamo - mož je Gorenjc , max. 19 stopinj, tako da je dojenček imel oblečen bodi (se mi zdijo bolj praktični kot mako majčke (za zavezat)), majčko, plišast pajacek brez rokavov, jopico, copatke. Če pa je bilo res mrzlo, je imel spodaj še žabice. Največji problem je prve tri tedne, ko novorojenčki še ne morejo uravnavati lastne temperature telesa. Takrat je treba paziti, da mu ni prevroče in da ga ne zebe, ker se sam še ne more dosti premikat. To pa preveriš tako, da ga potipaš za vratom zadaj pod majčko. Če je topel, je OK, če pa hladen, ga pa moraš še mal obleči. Zunaj je bil v zimski vreči/konbinizončku, v vozičku pa itak v košari pokrit in zapet. Če pa imate toplo v stanovanju, ne ga preveč oblačit, ker so sitni, če jim je prevroče. V bistvu dojenčki in malčki težje prenašajo vročino kot mraz. Nogice pa morajo res imeti tople, zato priporočam, da nesete že v porodnišnico kakšne nogavičke za . Kaj pa je nujno in kaj ni za , pa se bomo najbrž težko zmenile, ker smo pač različne . Eni se ena stvar zdu nujna, medtem ko je za drugo brez veze. Jaz mislim, da ni preveč za komplicirat in kupovat vsega, kar ti ponujajo. Saj še vedno lahko greš in kupiš, če res nujno rabiš.
|