|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
9.10.2008 10:57:01   
_sanja_*
Živjo...

No, mi2 sva ok. Sem bila na pregledu. MV je zaprt, meri 28 mm, tak da mislim, da ni panike. Je pa baje v obliki črke Y, kar naj bi blo bolj nevarno, kot če je v obliki črke T. Ne vem, nimam pojmauser posted image
Sem pa skor skup padla, najbrž od samega straha in živcev. Komi so me pomirile.

No, seveda moram strogo počivat. Naslednji pregled imam 23.10., upam, da zdržimo do takrat.

Za seznamček... Teža: +9kg, obseg 99 cm.

Lepo bodite!

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4551
9.10.2008 10:57:45   
*Mateja
Lep pozdravček.

Zdj k sm skoz doma in počivam, mam mal več časa za brat pa za pisat.
Jest sm ok, user posted image tud veselo brca, mi je blo pa včerej ful slabo.....sm zgleda nekej takga pojedla.
Kako se ve počutite? Vidm da vas kr velik pravi da vam otrdeva trebuh, tišči na vzdol. Joj punce res počivajte, da ne bo še katera odšla v porodnišnico. Verjemte ni nč lepega bit tam, pa skoz ležat....tk da res pazite nase.

Včerej sm si skopirala vse vloge za porodniško. A je katera da je študentka in bo oče koristil dopust za nego in varstvo otroka? Da mi samo potrdi katere papirje vse je izpolnila, da vem če imam vse.

No moji nakupi za user posted image bojo zdj mal počakali, da pridem mal k sebi. Bom pa takrat ko bom šla u šoping, res kupila tiste najnujnejše stvari. bom sam nahitr pobrala stvari pa kuj naprej počivat.
Nič lepo se imejte in božajte svoje bušije.
LP

25.11.2008 se nama je pridružil Žan velik 49cm, težek pa 2660g.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4552
9.10.2008 11:00:39   
julika
joooooooooooj za znoret.men je tud napisalo we are sorry...

mi smo že iz pregleda.vse super.user posted image  je tk ko mora bit.pa tud obrnil se je danes pravilno,čeprav še je neki skakal po trebuhu ko mi je delala UZ.novi podatki za tabelo
*rodila bom v Ptuju
*obseg 106cm
*pridobljeni kg že vsega 15kg (bila od sestre kreganauser posted image )
*naslednji pregled 5.11.

Bimba80, osebni zdravnik ti napiše bolniško do enga meseca, potem pa greš na komisijo.

ja kaj je to hendling dojenčka?

< Sporočilo je popravil julika -- 9.10.2008 11:01:58 >

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4553
9.10.2008 11:01:45   
*Mateja
Sanja, sva zgleda lih hkrati pisale sporočilouser posted image

Me veseli, da je z vama vse ok, zdj pa res tud počivat. Naslednji pregled imaš pa na isti dan kot jazuser posted image

25.11.2008 se nama je pridružil Žan velik 49cm, težek pa 2660g.

(odgovor članu *Mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 4554
9.10.2008 11:03:53   
mami_1979
......zanima me, če je kakšen problem, če bi še ta teden ostala doma oz. vsaj do četrtka ko imam pregled pri ginekologu......Za koliko časa pa ti lahko da osebni zdravnik bolniško, da ni potrebno na komisijo?

Osebni zdravnik ti lahko da bolniško do trideset koledarskih dni

(odgovor članu Bimba80)
Neposredna povezava do sporočila: 4555
9.10.2008 11:08:46   
mami_1979
Kaj je s tem hendlingom dojenčka? Naj katera mal pove, zakaj se gre, ker js to nč ne vem ...

Nič posebnega,..nobena znanost. To je pravilno dvigovanje, polaganje, pestovanje dojenčka. Pokažejo ti že v porodnišnici. Če pa je kaj posebnega z dojenčkom (moj najstarejši je glavico preveč nazaj držal), pa moraš hodit na fizioterapijo za dojenčke, kjer te vse naučijo.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4556
9.10.2008 11:12:28   
Bimba80
Hvala julika:))))user posted image user posted image user posted image

Sem se kar tako odlocila, da bom se ta teden doma, ker imam ravno v cetrtek pregled pri G in potem bom sla verjetno tisti teden od 20. naprej delat tiste 4 dni, da povem par stvari kako in kaj punci, ki me nadomesca......ker baje nimam niti vec kje sedet, ker je ze ona na mojem mestu:)))) Lepo ne:)))

Komaj cakam pregled drugi teden, da vidim kako je z mojo pikico saj sem jo nazadnje videla 16. septembra na 3D UZ.......ampak veselo brca in vem, da je vse ok z njo........

(odgovor članu *Mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 4557
9.10.2008 11:19:08   
Bimba80
Hvala tudi tebi mami_1979user posted image user posted image user posted image

Malo sem zmedena glede bolniske in tega, ker nisem nikoli bla neki tako doma.......ne da pa se mi tam sedet in poslusat moje starejse sodelavke kako so pametne......tako ali tako imam samo se malo do porodniske, se prej pa imam se nekaj dopusta (10 dni).......in odlocitev je padla da bom se drugi teden lepo doma in pocivala naprej.........

Glede hendlinga, pa so nam v MŠ rekli, da nam bodo pokazali, pa da ko pridejo k nam na dom patronaža nam prinesejo neko knjigico, kjer je vse lepo opisano.......v bistvu so to pravilni prijemi novorojenčka, dojenčka.......pri nas na obali pa bodo celo imeli predavanje o tem v studio kjer imajo organizirano telovadbo za nosečnice......tako, da je mozno kje na netu zbrskat mogoce pa bo se kje drugje po sloveniji......

(odgovor članu Bimba80)
Neposredna povezava do sporočila: 4558
9.10.2008 11:41:57   
Puella
Mami_1979: Na žalost nam pred dvema letoma v ljubljanski porodnišnici niso pokazali nobenega hendliga. Sestre so dojenčke prijemale in obračale kot pakete, ravno nasprotno od hendlinga. S patronažno pa je bilo isto. Ker je imel naš user posted image  splošno hipotonijo (zaradi težav v nosečnosti), so mi šele v razvojni ambulanti in pri nevrofizioterapevtki pokazali osnove hendlinga.

Hendling: kot je že mami_1979 napisala, ni nič posebnega, je le pravilno dvigovanje, polaganje nošenje dojenčkov, še posebej pomembno v prvih treh mesecih. En link, ki to prikazuje: http://www.mameibebe.net/dijete/dijete_sa_pp/Babyhandling/2004050506.htm

Lep dan vsem!

(odgovor članu Bimba80)
Neposredna povezava do sporočila: 4559
9.10.2008 11:53:15   
5ra_28
Pozdravček....ker ni več dobro JUTRO...

Joj, ve ki slabo spite, jaz vam sploh ne zavidam. (tudi jaz tok tok na les). Jaz pa spim celo noč skupaj. Včeraj sva šla z mojim pozno popoldan na pico in potem sem sita izležavala in lenarila, dokler nisva zadremala že pred 20h!!! Zbudila sva se ob 23h, nato pa sem mal TV gledala, da sem postala spet zaspana, pa spet spala danes do 9h!!! Pa še to bi lahk dlje, sam sem morala poklicat k zdravnici, ki dela danes le zjutraj.

Jaz pa imam malega na sumu, da se mi je ponoči/zjutraj obrnil dol na glavo. Ker sva  še včeraj popoldan čutila nogice in brcike čisto desno proti bokom, tako kot vedno, je razgrajal. In to tako, da se je moj prav čudil, da me to ne boli. user posted image  Zjutraj, ko sem se pa zbudila, pa sem prvič čutila brcike tako zgoraj proti pljučim, tukaj pa še jih nikoli nisem. Pa mal nižje proti sredini trebuha. Skoraj 100% sem, no. Jutri pa se na pregledu prepričam. 

Pri nas je spet sonček, čeprav so napovedovali slabo vreme. Grem potem mal na zrak. Lepo bodite in počivajte.

Končno smo trije:)

(odgovor članu Bimba80)
Neposredna povezava do sporočila: 4560
9.10.2008 11:53:38   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: b

Zdravo punce

Vidim, da vas vse več skrbi porod.... baje je to čisto normalno v tem obdobju. Če bi rade kaj več izvedele in videle o porodih, epiduralni, položajih.... je vsak dan zvečer nekaj pred osmo na TV na programu ZONE REALITY oddaja O NOSEČNOSTI IN PORODIH. Zanimivo je tudi za nas, ki smo že rodile in vemo kako izgleda, saj se kaj novega naučiš.

To jaz tudi včasih gledam...sam me je zadnjič kar minilo, ko je ena fuuul verna ženska rodila, pa je cel porod vmes molila, pa Jezus gor, pa Jezus dol, pa hvala Jezus....joj, user posted image

(odgovor članu b)
Neposredna povezava do sporočila: 4561
9.10.2008 12:02:31   
5ra_28
Sanja in Mateja..super, da sta ok. Upam, da tako ostane in da oba angelčka zdržita še vsaj nekaj časa!!!

Za ta handling pa jaz tudi prvič slišim... user posted image  Niti v šoli za bodoče starše se niso tako izrazili.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4562
9.10.2008 13:32:54   
december28
Kjub temu, da na ringaraja že obstaja kar nekaj seznamov iz prejšnjih let o tem kaj potrebujemo za dojenčka, bi bilo morda fajn, da si tudi decembrke naredimo en seznamčič za naše "zimske dojenčke".

Sama namreč priznam, da pojma nimam o tem kaj se za zimskega dojenčka "splača"/"mora" vse kupit za oblečt - najbolj me zanima kako je s tem dvojnim plastenjem o katerem berem, da je potrebno za zimskega dojenčka: dva dolga rokava ipd., ali in kakšne žabice kupit, pajaci ali 2-delni kompleti...? user posted image
Ali lahko tiste izkušenejše (ki ste že bile v MŠ oz. že imate kakšnega user posted image  doma) ob priliki kaj napišete? Prooooooooooosim......... user posted image

Morda po kategorijah:

NUJNO POTREBNE STVARI
NE TAKO NUJNO OZ. LAHKO ''PREŽIVIMO'' BREZ STVARI
NEPOTREBNE STVARI

ZIMSKI DOJENČEK - OBLAČILA/KOZMETIKA/OPREMA

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4563
9.10.2008 14:05:36   
katja_p
Tak seznamčič bi tud men prav prišel user posted image

(odgovor članu december28)
Neposredna povezava do sporočila: 4564
9.10.2008 14:07:34   
neisha80
Jaz sem tud malo zmedena okrog oblačenja "zimskega" dojenčka.user posted image Ker naša prva pupa je pomladno /poletna.Tako,da vsak nasvet,seznam bo dobrodošel.....user posted image

(odgovor članu december28)
Neposredna povezava do sporočila: 4565
9.10.2008 14:16:14   
nadya
Ojla.

Danes sem si pa privoščila spanje do desetihuser posted image , zdej grem pa k mamici na kosilo, potem pa v MŠ kjer imamo dans na programu telovadbo in dihanje.

Tudi jaz sem za to da začnemo s kakšnim takim seznamom.....
Nam je pa včeraj babca v MŠ rekla, da je za zimske jenčke zelo dobrodošel vlažilec zraka. Ker se jim radi noski mašijo (ker je suh zrak-mraz, kurjava...) in posledica so lahko težave z dojenjem (ker ne more dihati čez nosek neprestano prekinja hranjenje in spušča joško). Upam da sem prav napisala.user posted image
No jaz sem se odločila da ga bom kupila.
Drugače kar se raznih drobnarij in oblekic tiče imam že vse, manjka mi še posteljica, jogi, voziček. Sem pa v ponedeljek kupila košaro za na voziček Quinni (je bla znižana za 40%), zdej rabim pa še vozičekuser posted image .

No fajn se mejte pa pejte kej na sprehod (tiste ki lahko) ko je tok lepo vreme, ostale pa počivat. Se zvečer kaj oglasim .

Drugače sem pa prebrala knjigo P.S. Ljubim te in je fulll dobra, sem pa precej precmerala zraven. Priporočam.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4566
9.10.2008 14:19:04   
5ra_28
Saj bi verjetno vse imele tak seznamček, sam katera ga bo napisala....user posted image

Jaz sem sicer že bila v MŠ, tam pa so nam rekli le, da naj novorojenčke oblačimo dvoplastno. In sicer mu (igračkiuser posted image ) je oblekla dve majčki (spredaj/zadaj za zavezat), čez pa je imel le pajacek na naramnice, brez žabic spodaj. Sam da je bil široko povit in je itak imel plenic skoraj do kolen.user posted image  Pa opozorila nas je na zimske zoknčke ali copatke, kljub hlačkam z 'copatki', ker jih bo drugače zeblo v nogice. To je vse, kar vem.user posted image

Vsaka naj kakšno informacijo prispeva...user posted image

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 4567
9.10.2008 14:20:37   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: nadya

Drugače sem pa prebrala knjigo P.S. Ljubim te in je fulll dobra, sem pa precej precmerala zraven. Priporočam.

Jaz sem kar film gledala, tako da ne mislim več brat...user posted image  Sem bila hitreje gotova.user posted image

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4568
9.10.2008 14:37:48   
Puella
Glede oblačenja zimskega dojenčka: naš ta velik je bil rojen oktobra, tako da je bil pozimi še relativno majhen. Mi imamo v stanovanju kar mrzlo (zavestno, pa še mal prišparamo - mož je Gorenjc user posted image , max. 19 stopinj, tako da je dojenček imel oblečen bodi (se mi zdijo bolj praktični kot mako majčke (za zavezat)), majčko, plišast pajacek brez rokavov, jopico, copatke. Če pa je bilo res mrzlo, je imel spodaj še žabice. Največji problem je prve tri tedne, ko novorojenčki še ne morejo uravnavati lastne temperature telesa. Takrat je treba paziti, da mu ni prevroče in da ga ne zebe, ker se sam še ne more dosti premikat. To pa preveriš tako, da ga potipaš za vratom zadaj pod majčko. Če je topel, je OK, če pa hladen, ga pa moraš še mal obleči. Zunaj je bil v zimski vreči/konbinizončku, v vozičku pa itak v košari pokrit in zapet. Če pa imate toplo v stanovanju, ne ga preveč oblačit, ker so sitni, če jim je prevroče. V bistvu dojenčki in malčki težje prenašajo vročino kot mraz. Nogice pa morajo res imeti tople, zato priporočam, da nesete že v porodnišnico kakšne nogavičke za user posted image .

Kaj pa je nujno in kaj ni za user posted image , pa se bomo najbrž težko zmenile, ker smo pač različne user posted image . Eni se ena stvar zdu nujna, medtem ko je za drugo brez veze. Jaz mislim, da ni preveč za komplicirat in kupovat vsega, kar ti ponujajo. Saj še vedno lahko greš in kupiš, če res nujno rabiš.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4569
9.10.2008 15:05:47   
pike
ojla,

Evo, prišla s pregleda in sem kar pomirjena, da je vse o.k. in naše dete pridno raste. G je rekel, da ima 1700g.

Še moji podatki za seznam:
- nosečka 31 tednov, sem na +10 kg
- naslednji pregled imam 9.10.2008

Vprašala sem tudi glede testiranja za streptokok bakterijo in se izvaja nekje v 37 tednu in je samoplačniško. Stane pa 35 Eur.
Meni je rekel, da potem naj pri naslednjem pregledu povem kako sem se odločila. Jaz se bom dala testirat, da bom bolj mirna.

Glede seznamčka za zimske dojenčke sem tudi jaz za.
Tako, zdaj pa grem po nekaj sladkega. Pozdravček

(odgovor članu Puella)
Neposredna povezava do sporočila: 4570
9.10.2008 15:06:31   
b
IZVIRNO SPOROČILO: Bimba80

Jutro:)))
Katera mi lahko pomaga?
Sem v bistvu od zacetka meseca na bolniski, ker sem imela angino in pila antibiotike, pa mi je rekla zdravnica naj bom 10 dni doma in naj pocivam........v ponedeljek (ta, ki sele prihaja) bi tako morala v sluzbo......zanima me, če je kakšen problem, če bi še ta teden ostala doma oz. vsaj do četrtka ko imam pregled pri ginekologu......Za koliko časa pa ti lahko da osebni zdravnik bolniško, da ni potrebno na komisijo? 

Kar se tiče bolniške, če nimaš bolniškega lista in ni zaključen, ti tvoj osebni zdravnik da bolniško za en mesec

(odgovor članu Bimba80)
Neposredna povezava do sporočila: 4571
9.10.2008 15:07:15   
pike
ups, napaka,

naslednji pregled imam: 30.10.2008, zgleda nosečniška pozabljivost....

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 4572
9.10.2008 15:08:27   
katja_p
Js sm si mal pomagla s tem seznamom in nasvetom prijateljice:

http://www.ringaraja.net/forum/SEZNAM_-_kaj_potrebujem_za_novorojen%C4%8Dka/m_1848590/tm.htm

(odgovor članu b)
Neposredna povezava do sporočila: 4573
9.10.2008 15:16:22   
katja_p

Hipp čaj za dojenje
70 % alkohol za čiščenje popka
Baby-sleep (trikotnik za otrokovo spanje na boku) (trgovine s farmacevtskimi izdelki)
Bioclin – krema za bradavice
Blazinice za dojenje
Bombažne pleničke - tetra
Copati za v bolnico (najbolš kake japonke)
Dekice za v košaro in v posteljico
Dude (0+ oz. 0-3 m) - Avent
Fiziološka raztopina za nos s pumpico (lekarna) – aspirator za nos
Glavniček in škarjice za nohte (Chicco so menda najboljše)
Gumice za lase
Hipp čaj za novorojnčke
Kar bo otrok oblekel, ko bo šel iz porodnišnice – to načeloma lahko prinese očka skupaj z lupinico
Kopalna brisača (ni nujna, lahko uporabiš tudi večjo svojo)
Krema za ritko BebiVal (lekarna)
Krpice bombažne za umivanje
Mandljevo olje za otroka
Nepremočljiva podloga za posteljico - Racman
Nosečniški modrci
Palčke za čiščenje nosa
Pampers Newborn pleničke
Prsna črpalka
Sirup proti krčem
Steklenička z nastavkom 1 - Avent
Ščetka za čiščenje stekleničk
Tamponi iz sterilne gaze za čiščenje popka (lekarna) – sterilni zloženci
Toaletna torbica s stvarmi za osebno higieno
Trdo milo za kopanje
Vata za umivat otroka (kupi v BC ali Pikapoki) To-to
Vlažilec zraka
Vlažilni robčki za ritko
Vložki Vir 80
Zaščitna krema za obraz dojenčka – ker je zimski

DOKUMENTI ZA V PORODNIŠNICO

vsa nabrana zdravstvena dokumentacija

materinska knjižica s potrdilom o opravljeni MŠ (če je potrebno)

obrazec Prijava stalnega prebivališča otroka, Izjava o določitvi osebnega imena (vse to ste dobile v MŠ, ali pa boste v porodnišnici)

zdravstvena izkaznica (potrjena)

napotnica za porod (dobiš od svojega G.)

poročni list ali dokazilo o očetovstvu (odvisno od porodnišnice)

Js bom najbrž večino iz seznama, ki sem si ga naredila, kupila. Mogoč bom zdej na začetku kako stvari izpustila - npr. trdo milo.

< Sporočilo je popravil katja_p -- 9.10.2008 15:18:28 >

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4574
9.10.2008 15:16:44   
b
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28

IZVIRNO SPOROČILO: b

Zdravo punce

Vidim, da vas vse več skrbi porod.... baje je to čisto normalno v tem obdobju. Če bi rade kaj več izvedele in videle o porodih, epiduralni, položajih.... je vsak dan zvečer nekaj pred osmo na TV na programu ZONE REALITY oddaja O NOSEČNOSTI IN PORODIH. Zanimivo je tudi za nas, ki smo že rodile in vemo kako izgleda, saj se kaj novega naučiš.

To jaz tudi včasih gledam...sam me je zadnjič kar minilo, ko je ena fuuul verna ženska rodila, pa je cel porod vmes molila, pa Jezus gor, pa Jezus dol, pa hvala Jezus....joj, user posted image

Ja res jeuser posted image    user posted image sem pa jaz gledala eno oddajo ko so ji vstavili epiduralno- kar dobo vedet in videt če se za njo odločiš.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

ime za punčko
emsika

Za katero ime naj se odločim?

Patricija (28%)

Timea (8%)

Lia (29%)

Vita (35%)

Število vseh glasov: 480

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!