5ra_28
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika 5ra_28, ful fino ti tole rišeš in hvala za nasvet glede barv. No jaz sem pa svoj motiv si izrisala na papir ... zdaj ga moram pa še na prozorno folijo prerisat, ati mi je iz službe prinesel grafoskop, pol pa akcija . A mi lahko še poveš, koliko površine približno poslikaš z eno tubo te barve ... ker jez bom čez eno steno narisala tam okoli 2m visoko drevo, pa se mi zdi, da bi take barve v tubi šlo za kar precej evrčkov ... no saj najbrž bom rjavo kar v eni kantici kupila, zeleno za listke, črno za obrobo in pa nekaj ostalih barv pa takih v tubi ... Če pogledaš na moje slikce, sem rumene (za medija, pa še tiger jo ima), porabila največ. Desni medo in tiger sta velika 1 m, levi na veji pa mal manj. Pa sem imela le eno tubico (bom pogledala, koliko ml je not in ti javim, je pa pribl. 2-3x večja od temperke), pa mi je je še celo mal ostalo. Pa itak mal barve gre v nič, ko sperem paleto, pa ne porabim vsega, al pa ko mešam barve, pa iščem kak ton barve...Tako da raje dokupi, če bo treba. Ni treba takoj kantice kupit. Razen če jo dibiš res poceni. Men se je tudi zdelo, da bo to premalo, ampak res ni! Pa je nič ne mešam z vodo. Jaz sem dala za vse barve, paleto in čopiče 18 €, pa imam 9 barv. S tem da mi je ena oranžna ostala, ker mi odtenek ni bil všeč, pa sem šla drugo kupit. En medvedek, velik približno 60 cm, za na steno gor nalepit pa stane 10 €. Saj imam jaz tega več, kot pa če bi kupila dve nalepki. Sam mi je le boljš, če sama narišem. No, če mi ne bi ratalo, bi pa šla pač nalepke kupit. Pa za vejo sem jaz tudi temno rjavo kupila. S tem sem vejo obrobila. Za noter bom pa kar isto temno rjavo zmešala z rumeno, ki mi je ostala, ali pa z belo, da dobim svetlejši ton, pa vmes še take grbe na veji s temno preko. Tako je vsaj na slikci, ki jo imam. Tako da jaz tudi ne kupim za vsak ton svojo barvo. Pa vso srečo.