|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
6.10.2008 9:51:02   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: tejci01

splet.ka  glede oblačenja v prostoru so nam rekli v MŠ, da naj imajo dva dolga rokava in žabice. Namesto copatk lahko imaš tudi nogavičke. V stanovanju pa ni priporočljivo imeti zelo toplo, čez dan tam nekje do 22-23 stopinj, ponoči je lahko tudi 18 stopinj v sobi. Vsak se potem odloči sam.

Nam so tudi nekaj takega povedali. Celo stopinjo ali dve manj 21-22. Pa naj se oziramo na partnerja. Ker naša temperatura ne bo realna. Nas bo ali preveč zeblo ali kaj. Ko pa bo imel partner kratke rokave, pa je dovolj toplo.

Mislim, da tako kot je napisala zverinica.

Končno smo trije:)

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 4401
6.10.2008 9:52:32   
Splet.Ka

V stanovanju pa ni priporočljivo imeti zelo toplo, čez dan tam nekje do 22-23 stopinj, ponoči je lahko tudi 18 stopinj v sobi. Vsak se potem odloči sam.

Jaz bi z veseljem imela tam okoli 21 stopinj, mogoče kakšno več, pa jih je vedno okoli 24, včasih še več. Živimo v bloku in imamo vse radiatorje zaprte, pa je očitno od cevi, ki gredo skozi stanovanje, in od sosedov tako vroče. Odpiramo okna, zračimo, pa nam je sredi zime vročeuser posted image

Cvetim...

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 4402
6.10.2008 9:53:46   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: mami_1979

Imam eno vprašanje za tiste, ki ste že zaključile z materinsko šolo.
Zanima me, katere teme ste kaj predelali v materinski šoli, in kako dolgo traja?

Pri nas je bilo 7x. Na uvodu vsega po malem, potem enkrat o telesu in spremembah med nosečnostjo in po..., pa o dojenju, pa o negi dojenčka in matere po porodu..pa o porodu (film in teorija), zadnjikrat pa 'kao praktične vaje' na lutki -  nega dojenčka (+ široko previjanje) . 'Kao praktične' zato, ker smo mi gledali, sestra pa je kazala.

Sam je zlo različno po vseh šolah po SLO. Ni vsepovsod enako.

(odgovor članu mami_1979)
Neposredna povezava do sporočila: 4403
6.10.2008 9:59:21   
Anonimen
5ra_28, ful fino ti tole rišeš in hvala za nasvet glede barv. No jaz sem pa svoj motiv si izrisala na papir ... zdaj ga moram pa še na prozorno folijo prerisat, ati mi je iz službe prinesel grafoskop, pol pa akcija user posted image . A mi lahko še poveš, koliko površine približno poslikaš z eno tubo te barve ... ker jez bom čez eno steno narisala tam okoli 2m visoko drevo, pa se mi zdi, da bi take barve v tubi šlo za kar precej evrčkov user posted image ... no saj najbrž bom rjavo kar v eni kantici kupila, zeleno za listke, črno za obrobo in pa nekaj ostalih barv pa takih v tubi ...

(odgovor članu Splet.Ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4404
6.10.2008 10:00:32   
katja_p
Jutro še z moje strani. Sem se uspela prikobacat iz posteljeuser posted image

Včeraj je bil en tak fin sončen da in in upam, da ste ga lepo izkoristile. Mi smo šli nabirat kostanje in mal po obiskih, tako da me še danes trebuh boli od vse hrane user posted image

Imam pa namen enkrat čez teden kaj kostanja spečt, se mi ga že prav lušta user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4405
6.10.2008 10:12:33   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

5ra_28, ful fino ti tole rišeš in hvala za nasvet glede barv. No jaz sem pa svoj motiv si izrisala na papir ... zdaj ga moram pa še na prozorno folijo prerisat, ati mi je iz službe prinesel grafoskop, pol pa akcija user posted image . A mi lahko še poveš, koliko površine približno poslikaš z eno tubo te barve ... ker jez bom čez eno steno narisala tam okoli 2m visoko drevo, pa se mi zdi, da bi take barve v tubi šlo za kar precej evrčkov user posted image ... no saj najbrž bom rjavo kar v eni kantici kupila, zeleno za listke, črno za obrobo in pa nekaj ostalih barv pa takih v tubi ...

Če pogledaš na moje slikce, sem rumene (za medija, pa še tiger jo ima), porabila največ. Desni medo in tiger sta velika 1 m, levi na veji pa mal manj. Pa sem imela le eno tubico (bom pogledala, koliko ml je not in ti javim, je pa pribl. 2-3x večja od temperke), pa mi je je še celo mal ostalo. Pa itak mal barve gre v nič, ko sperem paleto, pa ne porabim vsega, al pa ko mešam barve, pa iščem kak ton barve...Tako da raje dokupi, če bo treba. Ni treba takoj kantice kupit. Razen če jo dibiš res poceni. Men se je tudi zdelo, da bo to premalo, ampak res ni! Pa je nič ne mešam z vodo. Jaz sem dala za vse barve, paleto in čopiče 18 €, pa imam 9 barv. S tem da mi je ena oranžna ostala, ker mi odtenek ni bil všeč,  pa sem šla drugo kupit. En medvedek, velik približno 60 cm, za na steno gor nalepit pa stane 10 €. Saj imam jaz tega več, kot pa če bi kupila dve nalepki. Sam mi je le boljš, če sama narišem. No, če mi ne bi ratalo, bi pa šla pač nalepke kupit.

Pa za vejo sem jaz tudi temno rjavo kupila. S tem sem vejo obrobila. Za noter bom pa kar isto temno rjavo zmešala z rumeno, ki mi je ostala, ali pa z belo, da dobim svetlejši ton, pa vmes še take grbe na veji s temno preko. Tako je vsaj na slikci, ki jo imam. Tako da jaz tudi ne kupim za vsak ton svojo barvo.

Pa vso srečo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4406
6.10.2008 10:16:06   
*nina*
hoj,
jaz sem bila včeraj na pikniku, smo si delali hamburgerje in nato še kostanj pekli, se mi ga je že tako luštalo, da se ga kar nisem mogla najesti.
kako fajn je ko ste ene tako nadarjene za risanje, jaz bom kar v BC kupila tiste penice, ki se na steno prilepijo.
Danes popoldne imam telovadbo, jutri se mi pa začne materinska šola. Tako, da se mi bo vsaj kaj dogajalo čez teden in bo čas hitreje minil.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4407
6.10.2008 11:07:31   
_sanja_*
Živjo...

Brala vas bom kasneje, če bom lahko. In pokomentiralauser posted image

Dobila sem napad lažnih popadkov.
Vsaj upam, da so lažniuser posted image Začelo se je včeraj okrog 21h, ko mi je začel otrdevat trebuh. Noben magnezij ni pomagal. In to ni bilo navadno otrdevanje, ampak me je bolelo tolk, da ne morem povedat, zraven sem mela še krče v sp. delu trebuha in ostro bolečino v križu. Vse to se je pojavljalo na 2-5 minut. Počasi so začeli pojemat nekje po 23h, da sem lahko malo zaspala.
Druga runda je prišla potem ob 2h, ko sem šla lulat. Še vedno iste bolečine, še vedno v istem časovnem intervalu. Ne vem, kolk časa je trajalo, da sem zaspala.
Tretja runda je prišla ob 7h zjutraj, ko sem spet šla lulat. Še vedno močne bolečine, le da že manj intenzivne in bolj redko.

No, sedaj se pojavljajo še zelo redko in ne bolijo kaj veliko.
Moj dragi je bil tako paničen zraven, bogiuser posted image , jaz pa sem nekako bila ves čas prepričana, da so lažni, ker niso bili enakomerni, niti vedno močnejši. Upam, da me ne bo kaj presenetlo in da bo Nal zdržal še vsaj nekaj časa.

Ginekologinja začne delat ob 13h, grem na pregled, pa bom potem kaj več vedela. Upam, da me ne vtaknejo spet kam v bolnico, ker bom znorela.

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 4408
6.10.2008 11:50:01   
*nina*
sanja ti se kar pojdi pokazat, da ti pogleda maternični vrat, da se ni kaj slučajno prezgodaj začelo, bog nedaj, držim pesti zate danes in upam, da so res lažni.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 4409
6.10.2008 11:52:30   
Anonimen
Ojoj, Sanja! Upam, da so se popadki umirili in da ti bo G povedala kaj vzpodbudnega.
Držim pesti! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu _sanja_*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4410
6.10.2008 11:56:33   
5ra_28
Joj, Sanja...nehaj, ...ko tako berem, se mi zdi, da se začenja zares user posted image . Zdržita s tamalim še mal no. Pa javi, kaj ti bo rekla G, če je vse ok. Držimo pesti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4411
6.10.2008 12:00:04   
Nincica1
Sanj tudi jaz držim pesti, da je vse OK. Najbolje, da greš kar takoj tja,da te takoj vzame in pregleda. Tudi meni se je v noči iz srede na četrtek dogajalo podobno, le bolečine ne vem, če so bile tako hude kot pri tebi in sem jo v četrtek klicala in povedala kaj se dogaja in sem morala takoj na pregled, me je mimo vseh vzela, pregledala, če sem slučajno odprta in hvala bogu nisem, tako da zdaj bolniška, ležat in samo na kak sprehod, ker trebuh mi nenormalno otrdeva ves čas, tako da sem še Buscopane dobila za krče in seveda Magnesol. Ja počasi se bliža naš rok, sicer je še več kot 2 meseca, ampak očitno dovolj, da nas začne opominjat, da naj ne pretiravamo in počivamo. Sanja sporoči kako bo, pa držimo pesti.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4412
6.10.2008 12:26:49   
Splet.Ka
Sanja, tile tvoji popadki pa nič kaj lažno ne delujejo. user posted image  Si že pri G? Upam! In srečno!

Cvetim...

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4413
6.10.2008 12:38:47   
julika
ojoj _sanja_ (pa vse ostale tud), vidim, da imate nekatere kr nekaj težav.držim pesti, da se bo vse dobro izteklo.jaz sem lahko kr tiho.mam tako nosečnost, da skoraj ne vem, da sem user posted image .mam tk občutek včasih, da si bo naš user posted image  še kr nekaj časa vzel,da bo ven prilezel (če bo kaj po svoji mamiuser posted image ).

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4414
6.10.2008 12:42:43   
pike
pozdravček,
Sanja upam, da bo otročiček le še počakal teh par tednov. Drugače pa je tudi meni v soboto zvečer otrdel trebuh in otroček je tako brcal, da je prav bolelo. Sma pa bila na rojstenm dnevu in sem kar nekaj pojedla in dolgo sedela tako, da se ni za čudit.

Ravno sem prišla s kofetkanja s prijateljico in kot zgleda bo danes le nekaj sončka tako, da ga res moramo izkoristit.user posted image

Lep dan vsem.user posted image

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4415
6.10.2008 12:44:20   
tejci01
sanja te tvoje bolečine nevem če so prav vredu. Upam, da je bilo vse lažno, pa da tvoj Nal bo zdržal še kak teden v toplem trebuščku.
mene pa danes naš tamali tako brca v spodnji del trebuha, da sem sozi na wc-ju. Drugi teden imam pregled, in bomo vidli kako je obrnjen, po moje je obrnjen z ritko dol.
kako so pa vaši otročički obrnjeni? a je mogoče že kateri obrnjen na glavico in v katerem tednu se obrnejo dokončno ?

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4416
6.10.2008 12:53:43   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

A mi lahko še poveš, koliko površine približno poslikaš z eno tubo te barve ... ker jez bom čez eno steno narisala tam okoli 2m visoko drevo, 

Sem pogledala zdaj na tubico. Noter je 40 ml. Pa poglej recimo rumeno, ki je je največ, pa mi je kljub temu ostalo še malo, čeprav sem imela samo eno tubico.

Sicer sem bila malo prej na sprehodu, ker tako lepo sonček sije. Dva otroška vrtca, kjer grem mimo, sta imela otroke zunaj in so majhne pamžeke na sprehod peljali. En otrok je bil tako kregan, ker nič ne posluša in kar hodi po svoje. user posted image
Moj mali pa je nogico tako ven tiščal, pol pa ga pobožam, al pa kaj na glas rečem, pa se spozabim, če gre kdo mimo ali me vidi, ker izgleda kot da se sama s seboj poogvarjam. user posted image  Mi je čist vseeno, sam da moj mali brca!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4417
6.10.2008 12:56:45   
katja_p
Sanja, zdrž še mal, ker še ni glih pravi čas za Nala, da pride ven user posted image  Držim pesti, javi kako in kaj.

Moj user posted image  naj bi bil obrnjen z glavo navzdol, ampak to je podatek izpred nekaj tednov. Kako je sedaj, nimam pojma, imam v petek pregled. Ampak nekje je enkrat pisalo, da naj bi se nekje v 34t obrnili. Al tam nekje.

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 4418
6.10.2008 12:58:25   
katja_p
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28

Sicer sem bila malo prej na sprehodu, ker tako lepo sonček sije. Dva otroška vrtca, kjer grem mimo, sta imela otroke zunaj in so majhne pamžeke na sprehod peljali. En otrok je bil tako kregan, ker nič ne posluša in kar hodi po svoje. user posted image
Moj mali pa je nogico tako ven tiščal, pol pa ga pobožam, al pa kaj na glas rečem, pa se spozabim, če gre kdo mimo ali me vidi, ker izgleda kot da se sama s seboj poogvarjam. user posted image  Mi je čist vseeno, sam da moj mali brca!

Sm tud js bla zdle na sprehodu. Je dans ful lepo in toplo vreme in mi je prav pasalo. Joj, js pa nimam pojma, kter del telesa ven tišči, ker to je kr cel sklop nekih premikov in tiščanja ven na vsaki stani trebuha user posted image  user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4419
6.10.2008 12:59:12   
katja_p
5ra_28: greš ti danes na telovadbo?

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4420
6.10.2008 12:59:35   
julika
kako so pa vaši otročički obrnjeni? a je mogoče že kateri obrnjen na glavico in v katerem tednu se obrnejo dokončno ?

ne vem kdaj se obrnejo.mislim, da čist odvisno od user posted image .naš vem, da se še ni pravilno obrnil.ponavadi prečno leži, včasih pa se mi na mehur vsedeuser posted image user posted image .pol pa skozi dirkanje na wcuser posted image .

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 4421
6.10.2008 13:03:12   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

5ra_28: greš ti danes na telovadbo?

Jaz sem mal omejena, kar se prevoza tiče. Sva imela vsak svoj avto, sva pred dvema tednoma njegovga prodala, zdaj v petek pa še mojega. In sva brez. Mojega sodelavec v službo ta teden vozi, nov avto pa dobiva v soboto. Upam. Se že vleče vse skupaj. Tako da naslednji teden pa lahko!!!

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4422
6.10.2008 13:06:17   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: julika

ne vem kdaj se obrnejo.mislim, da čist odvisno od user posted image .naš vem, da se še ni pravilno obrnil.ponavadi prečno leži, včasih pa se mi na mehur vsedeuser posted image user posted image .pol pa skozi dirkanje na wcuser posted image .

Moj je bil na zadnjem pregledu diagonalno, pa ga drugače imam tudi na sumu, da diagonalno leži, ker večino brcik čutim desno pod rebrami, čist na strani. Mi je zadnjič G rekla, da do 35.tedna počakava, potem pa se začenjava pogovarjat, kako dalje (CR, zunanji obrat itd...). Pregled imam v petek, sam sem v 32.tednu. Mislim da še do petka ne bo nič z glavico dol.

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 4423
6.10.2008 13:11:37   
julika
naš user posted image  pa na pregledih vedno drugače leži, pa nikoli pravilnouser posted image .jaz mam tud včasih občutek, da diagonalno leži.pa včeraj sem ga nekje pri riti čutilauser posted image user posted image .

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4424
6.10.2008 13:23:29   
tasa.m
Sanja; držim pesti, da bo vse v redu in da bo dojenček še nakaj časa počakal v tvojem bušiju.

Katja_p; hvala ti za podatke, sem bila danes kar osebno tam, in smo zmerili za baldehin in še za rjuhico, mi bo pa cenovno ful ugodneje prišlo, kot če bi kupovala v Baby centru, sem nesla kar slikico in stojalo za baldehin, tako da bodo naredili kar kopijo modela, ki mi je všeč. user posted image  (za cca 35 EUR)

Danes pa greva z mojim v materinsko šolo, v sredo pa imam že pregled in mislim, da se je user posted image  že obrnil, je bilo par dni full akcije.
Sva pa včeraj šla pogledat, kako se pride do porodnišnice in me je kar malo stisnilo.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 4425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?