5ra_28
|
Urejanje porodniške...tiste ki ste zaposlene ali na bolniški prej pa zaposlene... Izpolnjujem prilogo S-1, ki jo bom danes poslala delodajlcu, da mi jo izpolni, da noter vpiše vse bruto plače in potrdi. Na tej piše, da jo mora izpolnit delodajalec, ampak... treba je vpisati, kdaj se bo začela porodniška. Saj bom poslala zraven še kopijo potrdila o PDP, ampak..si delodajalec sam izračuna, kdaj se mi začne porodniška, da noter vpiše datum??!! Jaz bi še zraven najraje napisala kratek dopis z vsemi podatki za vpisat, da ne bom kracala po listu, ki je ZA IZPOLNIT S STRANI DELODAJALCA (zgoraj je celo opozorilo). Pa še nekaj... na spletni strani CSD Šiška, kjer je vse tako lepo za izračunat, so se mi izpisali meseci za vpisat od okt. 2007 do sept.2008. 60 dni pred PDP pa je 7.10.2008, ko lahko vlogo oddam. A lahko jaz vpišem od SEPT.2007 pa do AVG. 2008? Torej en mesec prej začnem in en mesec prej zaključim, ker sem zdaj na bolniški, lani sept. pa sem imela 1x višjo plačo, kot bom imela ta mesec (sept. 2008) bolniško. Torej bi se mi splačalo. Klicarim na CSD, pa se mi noben ne javlja. A je že katera to izpolnjevala ali pa ve? Ker na spletni strani CSD je napisano tole: ''Višina porodniškega nadomestila v času porodniškega dopusta je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v zadnjih 12. mesecih pred vložitvijo vloge za uveljavitev pravice do porodniškega dopusta''. Torej bi moralo it skozi...ali pa bom morala počakat še na sept. dohodek. Jaz bom kar danes v službo poslala in tisto gospodično prosila, če mi lahko vpiše takole, kot si jaz želim. Če bo vedela, da ne sme, potem bo itak počakala še ne sept. bolniško, ali pa mi bodo na CSD-ju, ko bom vlogo prinesla, zavrnili in bodo rekli, naj še počakam na sept. dohodek. Upam, da ne.