|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
15.9.2008 9:47:00   
pike
Dober dan nosečke,
danes sem bila na sprehodu in me je taako nazeblo. Želela sem si že, da bi se shladilo ampak tako hudo pa spet nisem hotla da je mrzlo v septembru. Je pa fajn spat pod toplo odejo.

Ravno zdaj sem končala s pospravljanjem sobe, ki jo bomo jutri prepleskali in nato  sestavili vse za našega decembrčkauser posted image user posted image .

Včeraj sem opazila, da imam meča na nogah zatekla. Mi jih je dragi prostovoljno zmasiral. user posted image

Jaz že tudi razmišljam kaj bom otročku oblekla za domov iz porodnišnice. Sploh ne vem kaj vse naj otročku oblečem gor, da ne bo prevroče ali prehladno...user posted image
Je dovolj, če ji dam gor bodi dolgi rokav in potem en lep pajacek iz celega, kapico in nato v zimski pajac za ven?
Sem malo bodije in žabice pregledala, ki sem jih dobila in je nekaj številka 50, 56, 62 vendar imam največ 50. Mislim, da bom par bodijev in pajackov kupila v 56 številki.

Lep pozdravček,

(odgovor članu tea78)
Neposredna povezava do sporočila: 3451
15.9.2008 10:13:18   
Bimba80
Dobro jutro decemberke:)))
Kako smo kaj na ta mrzel dan? Tu na Obali pa tako piha burja, da nas bo kar odneslo in povrh vsega se fullll je mraz........se dobro, da sem bila v soboto malo po nakupih in sem si kupila ene  bolj zimske hlace in par majck na dolg rokav........sem pa gledala malo pajacke, bodije in oblekice; kar celo trgovino bi pokupila:))))
Sem bila pa v Novi Gorici v tem novem centru.........zase za oblect sem nasla v kar treh trgovinah in ful imajo tudi za dojenčke - H&M, C&A, Oviesse........

Joj, danes ob 14.30 sem naročena na 3D UZ in me je kar malo strah........sej me je vedno pred pregledom......vedno v strahu, če bo vse ok.........itak, da je vse ok, ker veselo brcamo mamico in se premikamo po celem busiju:))))))

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 3452
15.9.2008 10:27:23   
*nina*
dobro jutro,
men pa tako paše, da je malo grdega vremena, pa sploh nevem zakajuser posted image
in kaj boste počele danes? jaz bom vrjetno malo likala, ker imam pa že celo gorouser posted image sam to bom počela popoldne, ker moj dela takrat in sem lepo sama in imam mir.

(odgovor članu Bimba80)
Neposredna povezava do sporočila: 3453
15.9.2008 10:27:56   
*nina*
aja pa vsem eno dobrouser posted image za dobro jutrouser posted image

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 3454
15.9.2008 10:45:31   
tasa.m
Oj,

midva sva ta vikend postavila pojstelico, imava tako, da je najprej velika 73 cm, potem pa se raztegne. Zdaj pa čakava še na previjalno.
Kupila sem pa ene 6 majčk za zavezat v velikosti 56, 3 pajacke v velikosti 56, ostalo bom pa vse v velikosti 62. Ker nikoli ne veš koliko je otrok velik, od prijateljice je star 18 dni pa so mu že oblačila št. 56 premajhna (odvisno tudi od firme), je bil ob rojstru pravi korenjak. Če bo pa naša pupa velika 50 cm, bom pa kakašnega poslala, da še kaj dokupi. Ker nimava sušilca, bom kar nekja cunc rabila, ker ga lahko na dan tudi do 5 x preoblečeš. Jaz sem tudi v dilemi, kako jo naprevit iz porodnišnice, mogoče majčka, žabice, pajacek, kapica, potem pa že zimski pajacek oz. vreča.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 3455
15.9.2008 11:12:40   
saššša
Ojla
Jz mam tud še od prve cunjice se začetne 62, ker se je tamala rodila 54 cm dolga in mi manj kot 62 sploh ni prišlo v poštev. Sedaj ko bosta pa dve bomo pa videli če bomo morali dokupiti tudi manjše.....Bomo vidli, kako in kaj, nočmo zdj nč prehitevat....

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3456
15.9.2008 11:23:06   
gemina
Dobro jutro babike,

za mene sicer nič kaj dobro, ker sem ravnokar izvedela, da mi je prof. zavrnil seminarsko in in tako nabrž ne bom mogla konec tedna na izpituser posted image user posted image user posted image ! Mater mu!

Drugače že tudi na polno šopingiram za malega...za vikend sva mu kupila košaro za na voziček ( car cot quinny )...je malo lažja in bolj kompaktna kot dreammi....sicer športnega dela še nimamo, ker v baby centru nimajo tiste lepe zelene barve,ki sem si jo zamislila, pa bo že....

Ravno sem na pušenjakvovem forumu prebrala,da se je eni punci rodil otrok brez stegnenice...je baje mela vse UZ-je, pa da je bilo vse ok...res grozno....tak da se res danes zeloooooo slabo počutim.....groza.....same slabe novice!!!1

Nič grem še naprej slabo voljo preganjat!!!

LP

(odgovor članu saššša)
Neposredna povezava do sporočila: 3457
15.9.2008 11:50:00   
katja_p
Pozdravček!

Js sm pa dans se fino naspala, če odštejem tiste parkrat, ko mi je en komar okol glave letu. Sicer gremo pa dans man la MOS pogledat, ju3 pa v Ikeo.

Ja, tud js se ukvarjam s tem, kaj bo naš user posted image  obleku za domov pa sploh nimam predstave, kaj oblečt takemu otroku. Se tolažim s tem, da bom pr naslednjih otrocih že bolj vedela vse :D Zdej se pač učimo user posted image
Body dolg rokav, pol pa kak kompletek iz flisa pa zimski pajac. Ne vem ... najbrž bi blo fino pod te flis hlače še kaj dat ... al ne? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gemina)
Neposredna povezava do sporočila: 3458
15.9.2008 11:54:01   
CIPRESA
Joj  gemina samo upamo lahko da bodo naši otročki zdravi ko se rodijo in bomo po 3 dneh lepo zapustile porodnišnico in jih odnesle domov. Jaz vsak dan zmolim nekaj zato. Mogoče sem še bolj občutljiva ker se je pri Žigu tako zakompliciralo in  bom sedaj še tiste 3 dni v strahu v porodnišnici. Me je bolj strah tega kot pa porodauser posted image

Drugače pa je Žiga zbolel in sva doma in se cartava. Oba sva danes bolj sitna, ampak saj bo.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu gemina)
Neposredna povezava do sporočila: 3459
15.9.2008 12:16:15   
Anonimen
Alo punce! Jaz sem pa danes začela bitko z birokratskimi mlini ... namreč rabim zamenjat naslov ter mojemu priimku bom dodala še fantovega, pa moram vse to spedenat do konca meseca, ker do 4.10. moram pa že na CSDju imet vse urejeno. Sem se pozno lotila tega, sam kaj ko sem bila najprej čist napačno informirana glede določenih zadev. No v glavnem dons sem bila že celo dopoldne na telefonih z matičnim uradom, pa sodiščem pa pravosodnim ministrstvom, zdaj pa grem na pohod za potrdili o nekaznovanosti. V bistvu bo največ časa trajalo, da dobim ta potrdila (kak teden), potem v enem dnevu dobim odločbo o spremembi osebnega imena in pol grem šele naslov spreminjat ... aj aj aj ... pa saj bo ... glavno da imam čas okrog skakat ;) in da se bom na koncu pisala tako kot moja bebika user posted image .

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3460
15.9.2008 12:35:09   
katja_p
Zakaj pa morš met do 4.10. vse zrihtano?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3461
15.9.2008 12:38:34   
Anonimen
Ker imam 4.12. PDP in je treba imet 60 dni pred PDP na CSDju že spedenano glede starševskega nadomestila in to.

(odgovor članu katja_p)
  Neposredna povezava do sporočila: 3462
15.9.2008 12:46:55   
žabicamala
Pozdravljene decemberke, sem nova na vaši temi. Tudi sama imam rok decembra, natančneje 25.12. in bi se vam rada pridružila. Seveda če me sprejmete?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3463
15.9.2008 12:50:37   
5ra_28
Meni pa je na spletni strani za izračun porodniške vloge (http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp), izpisalo datum en dan po PDP. Recimo jaz sem vpisala datum PDP 06.12.2008, pa se mi je izpisalo 'predvidem datum vloge' 07.10.2008, pa moja G mi je tudi rekla, da par dni po 06.10.2008 (kar je 60 dni pred PDP) naj grem na CSD. Ker je itak neumno napisano, da daš vlogo 60 dni pred PDP. Saj ne gremo točno na tisti dan tja! Kaj če pride na nedeljo itd.

Končno smo trije:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3464
15.9.2008 12:51:56   
5ra_28
Žabicamala: dobrodošlauser posted image , akr priključi se temam težav, nakopovanj, jamranj itd... in veselja ob brcikah in pričakovanjihuser posted image .

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 3465
15.9.2008 12:54:34   
5ra_28
Otika, a si ti vprašala na CSD-ju, in so ti reklai, da moraš oddat vlogo do dneva ki je 60 dni pred PDP??? Ker jaz dobivam informacije, da v dneh po datumu, ki je 60 dni pred PDP oddaš vlogo. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 3466
15.9.2008 12:57:50   
_sanja_*
Pozdravljene! user posted image user posted image user posted image

Papirji ja, papirji... Sem prav srečna, da imam rok 21.12., da imam še mesec in pol časa.

Grem pa ta mesec urejat zadeve glede štipendije, tako da mi bodo potem tudi povedali točne datume, kdaj moram kaj oddat (za moj primer).

Žabicamala... dobrodošla med nami! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 3467
15.9.2008 13:00:15   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28

Otika, a si ti vprašala na CSD-ju, in so ti reklai, da moraš oddat vlogo do dneva ki je 60 dni pred PDP??? Ker jaz dobivam informacije, da v dneh po datumu, ki je 60 dni pred PDP oddaš vlogo. user posted image user posted image user posted image

Ja, očitno se to res razlikuje. Na različnih CSD se dobivajo različne informacije. Ne vem, kako je to možno... Ponekod je treba vloge oddati DO datuma 60 dni pred PDP, ponekod jih OD datuma 60 dni do PDP naprej lahko oddaš... Kr neki. user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 3468
15.9.2008 13:35:20   
lonja
Ojla drage so user posted image ,

Otika, jst ti sicer želim vso srečo pri urejanju birokratskih poslov, a vseeno mislim, da ni treba tako hitet. Ni treba imet poštimano vsega do 60 dni pred PDP-jem. Jaz bom vse dokumente itak od svojega G dobila šele 30.09.2008, npr. potrdilo o predvidenem datumu poroda, tako da bom oktobra začela skakat okoli. Tko sem isto storila pri ta prvi in je bilo vse OK user posted image .

Cipresa, tale trgovinca ima pa res luštne cotke. Me kr prime, da bi kaj novega imela. Sam ne vem, če se mi sploh splača še kaj kupovat za dober mesec. Zate je nekaj drugega, če imaš ravno fešto v oktobru user posted image . Upam, da je Žiga že boljši.

Lep dan,

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3469
15.9.2008 13:40:53   
nadya
Ojla.
Midva sva pred parimi dnevi prišla iz dopusta, je blo prav fino. Edino mi je začel spodnji del trebuščka na polno otrdevat. Prav zoprnouser posted image .
Drugače sem se pa prijavila v materinsko šolo, ki se mi začne 6.10. in sicer na rakovniku. A bo mogoče še kera ke hodila?

Se bo pa tudi meni začela borba s papirji user posted image , in sicer moram iti najprej naslov spremeniti, ker sva z možem še vedno ločeno prijavljena, potem se pa počasi začne vsa ta reč s porodniško.

Sem malo preletela forum in zasledila da je ena naših decebrk že rodila. Držim pesti da bo vse ok in da bo njen soncek kmalu doma.

Kaj boste kaj kuhale dons?

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3470
15.9.2008 13:54:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lonja
Otika, jst ti sicer želim vso srečo pri urejanju birokratskih poslov, a vseeno mislim, da ni treba tako hitet. Ni treba imet poštimano vsega do 60 dni pred PDP-jem. Jaz bom vse dokumente itak od svojega G dobila šele 30.09.2008, npr. potrdilo o predvidenem datumu poroda, tako da bom oktobra začela skakat okoli. Tko sem isto storila pri ta prvi in je bilo vse OK user posted image .

Hvala punce za spodbudne besede ... no tega podatka nisem dobila na CSD ampak mi je tako rekla sestra pri moji G, ko mi je dala potrdilo o PDP. In sem ji rekla, da itak imam te stvari za urejat oktobra in novembra, pa je rekla da ne, da je treba imet do 60 dni pred PDP že vse spedenano. Pa tut nekaj punc tukaj gor je to reklo ... ma no bom za vsak slučaj poklicala še na CSD v Domžale, da vidim kaj točno oni pravijo. Itak moram pa najprej naslov in priimek spremenit ... danes sem oddala vlogi za pridobitev potrdil o nekaznovanosti, tako da to dobim prihodnji teden, potem pa na matični urad naprej pedenat ... ja pa blazno pomembno, slikat se moram za nove dokumente ... hvala bogu, da moj dragi obvlada digitalno fotografijo in photoshop user posted image .

Žabicamala, ti pa dobrodošla med nami! user posted image

(odgovor članu lonja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3471
15.9.2008 14:28:55   
ninica04
Hej punce

Vidim da ste že ful dejavne z kupovanjem cotk in opreme. Pa se kar malo zamislim nad sabo. Jst pa še kar čakam in čakam... user posted image user posted image Se tolažim da itak mam vse na podstrešju pri starših, pa da je itak treba sam vse oprat, pa spucat... Upam da me ne bo slučajno kaj prehitelo. Pa tud glede papirjev sem še čist na izi... pol me bo pa sigurno panika grabla...user posted image user posted image

drugače pa vreme - katastrofa - mrzlo... brrrrr. Hvala bogu da mam še ene kavbojke pa ene hlače, ki jih bom lahko nosla tud jeseni in pozimi... sicer bo malo kriza glede majic, sam itak sem v bolniški, za kam ven mam pa ene par majc.

žabicamala - dobrodošla med nami
gemina - sori za seminarsko. Pa mu ne moreš še kaj zatežit, da si noseča, pa da se ti že malo mudi....?
oblekce - jst sem začela z 56, sem mela res samo nekaj stvari 50, ki pa so ji takoj ble premejhne (pa ni bila nek velikan - 51 cm ob rojstvu). Tako da priporočam 56, pa še to bolj malo, ker hitro rastejo te male bebike.
kosilo - pa še današnji meni: goveja juha, govedina iz juhe, kumarčni zos, pa še malo peciva, ki je ostalo od včeraj. Njami! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3472
15.9.2008 14:56:02   
žabicamala
Punce user posted image  hvala, da ste me vzele med sebe.
Tudi mi že pomalem nakupujemo in urejamo birokratske zadeve. Najprej moram spremeniti priimek, ker se ne nameravam poročiti, rada pa bi imela isti priimek kot ga imajo moji otroci in partner. Sem se pa tega domislila prejšnji vikend, ker skoraj nisem mogla čez mejo s svojim otrokom user posted image   user posted image , ker se piševa različno. In tako sem se odločila samo za spremembo priimka, brez poroke user posted image .

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 3473
15.9.2008 15:11:38   
katja_p
Kolikor jaz vem, je treba papirje uredit od 60 dni pred PDP pa do PDP. Vsaj tako je men kolegica rekla, ki je pred dvema tednoma rodila. Ker js imam PDP 6.12., pregled pri G pa 10.10. Tako da itak ne morm prej to rihtat.

Žabicamala, dobrorošla, seveda te vzamemo medse. user posted image

Joj, ene imate že tako hitro , js pa šele konec oktobra ... Bi rajš vidla, da bi jo mela prej.

A imate še vedno bolj močan beli tok? Js mam vsak dan drgač. Enkrat bolj močen, drugoč manj ... Ravn tolk, da morm met te dnevne mini vložke user posted image

(odgovor članu žabicamala)
Neposredna povezava do sporočila: 3474
15.9.2008 15:14:06   
*nina*
ja midva bova isto naredila s priimki, sam nevem če bom šla to urejat še pred porodom....
ninica04- midve sva pa danes imeli enako kosilouser posted image

(odgovor članu žabicamala)
Neposredna povezava do sporočila: 3475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.