|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
6.9.2008 20:31:37   
tasa.m
Najprej čestitke novorojenki Luni. Me je kar presenetilo, samo da je vse vredu.
Vrtnica21 super, da ti je uspelo zrihtati seznam, naj podam še moje podatke PDP 3.12., starost 26, spol user posted image , ostalo sporočim v sredo, ko imam pregled.
Jaz sem tudi ta teden čist fertik, pa še skoz se mi  user posted image  obrača, brca, ker imam malo več plodovnice in ima tako več prostora.
Imate že prav lepe bušije, bom v priliki še jaz prilepila slikico. Danes sva z mojim končno naročila previjalno, ker bi rada do konca oktobra imela že vse prištiman, če user posted image  slučajno kaj pohiti. Tudi jaz se bom morala malo pozanimat, kaj se mi bolj splača, obdržat status študenta, oz. se prijaviti na zavod in od tam prejemati še socialno pomoč. Trenutno še čakam, če mi sploh bodo podaljšali absolventa. Si bom pa zamenjala stalni naslov, ker je tudi za vrtec pomembno, da sta oba starša iz iste občine (razen če si samohranilec), za katero vlagaš vlogo.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 3151
6.9.2008 22:07:22   
zanositev
Že kar nekaj časa me ni blo na forumu, pa bi se rada načvekala z vami.
Berem, da ste nekatere zelo utrujene. Tudi jaz sem zelo. Sem v 26.t in kak dan komi s šihta domov pripeljem..potem pa direkt spat. Delam po 4 urce, razmišlam da bi šla v bolniško za 8 ur. Nobene koncentracije...kar me moti, saj moram še 3 izpite za faks nardit user posted image
Tiste ki ste pripopale svoje slikce...Zelo lepi trebuščkiuser posted image Bom tut jaz svojga ob prilki..
Kako se doda slikco?

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3152
7.9.2008 8:23:13   
ninica04
Dobro jutro vsem! Ena fajn dišečauser posted image za še lepše jutro.

Sem videla da nisem edina ''zmatrana'' tuki gor. Hvala bogu. Pa saj več kot počivat pa že res ne morem. No upam da bo ta teden kaj boljše.

Drugače pa sem videla tudi vaše trebuščke in prav lepe mate. Pol se pa jaz sekiram, ko me že vsi sosedje sprešujejo kdaj grem, pa mislijo da sem že v porodniški, ko sem doma user posted image user posted image . Bom še jaz svojega bušija ob priliki pripopala tuki gor.

zanositev - tuki maš podrobnejšo obrazložitev (sem kopirala od nekaj postov nazaj):
Prilepiš jo tako, da jo najprej naložiš na Slikomat... Tule: http://www.slikomat.com/
Pazit je treba, da ODkljukaš  "Javno prikaži sliko". No vsaj jaz, ker nočem da cel svet tam gleda moje slike... Čeprav jo lahko tule tudi no... Potem jo poiščeš v svojem računalniku in naložiš. Izpiše ti različne kode (URL, a href,...). Jaz skopiram tisto kjer piše "Koda za forume z vzorčkom", da ti tule prilepi mali vzorček, ko pa klikneš gor pa poveča. No, to kodo samo v celoti prilepiš v oknček za odgovor in je to to... Nobena umetnost

(odgovor članu zanositev)
Neposredna povezava do sporočila: 3153
7.9.2008 8:35:19   
Ana Luna
Hej, sonosecke!
Mi smo se vceraj zvecer vrnili z dopusta. Bili smo na Rabu, v centru Raba in uzivali se zadnje dopustniske dneve v dvoje. Hotelska hrana je bila pestra (zal se nism mogla upreti vsej barviti ponudbi, ceprav sm potem imela obcutek, da mi bo razneslo trebuh), zato smo se domov vrnili se za 2kg tezji! Zdaj se moram pa kar pazit, ker sem ze na +10.
Vidim, da ste cel teden pridno pisale, user posted image sm imela kar nekaj dela, da sm prebrala prejsnje strani.
Cestitke Moon Eve tudi z moje strani za malo Luno, naj cim prej zraste in naj bo zdrava!

Sem si ogledala slicice vasih trebusckov. Vsi so lepi, vsak po svoje! Je pa zanimivo opazovat, kako smo si razlicne, ceprav so nasi user posted image zdaj ze priblizno isto veliki. Tudi nas busi pridno raste naprej, na morju smo ga celo malo posoncli, ceprav je se vedno precej bel. user posted image Prilepim kaksno fotko z morja, ko malo uredim stvari.

Kar se utrujenosti tice, uf, mene ta daje ze tedne! V bistvu sm se ravno ta teden pocutila se najbolj spocito. Zbujam pa se ze celo nosecnost zelo zgodaj (zame je 6 zjutraj se sredi noci), pa tudi spim bolj slabo. Ampak to pase zraven! user posted image

Pocasi bo treba zacet urejat vso potrebno papirologijo. Jaz sem pred dvemi tedni odprla s.p. in sem ze vsa zmesana od vseh papirjev glede tega. Delala bom do 13. novembra (s polno paro), pa se zagovor druge diplome me caka v tem casu. Upam le, da me porod prej ne prehiti.

Sibam na wc! papa

(odgovor članu zanositev)
Neposredna povezava do sporočila: 3154
7.9.2008 8:52:35   
zanositev
Hvala Ninica. Upam, da bo ratalo.
Tole je slikica mojega Ožbeja. Sva bla ta teden na 3D. Ful je blo lepo, saj sem na pregledu prvič uživala, ker sem vedela da je vse v redu.

user posted image

http://www4.slikomat.com/08/0907/ozl-3D-4.jpg

Tudi pri meni diši po user posted image  in po obilnem zajtrku, ki se včasih mora začeti že ob 4h zjutraj.

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 3155
7.9.2008 10:47:26   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: julika

draga moja blackcoffee moram te razočarat (al pa razveselituser posted image kakorkoli vzameš).maš kar močno konkurencouser posted image  v obsegu in pridobljenih kg sem te že prehitelauser posted image  (žal). saššša pa tako ima rekord v obseguuser posted image

julika - ne vem če se lahko veselim - ni ravno primerno, je pa res, da me tolaži, da nisem edina.
vsekakor bo treba počakati še te zadnje tri mesece... bo še zanimivo, ko bomo pred porodom objavile svoje fotke - če bomo velikost svojih trebuhov spravile v objektiv user posted image .. in takrat se bomo smejale tem zdajšnjim.

zanositev, tudi jaz imam prav toliko izpitov kot ti in diplomo do konca... pa nisem nič kaj navdušena nad učenjem - pametnjakovička sem si pustila le še 'smetano' (beri najtežji izpiti) za konec... user posted image upam, da si ti bolj zagnana in pridna.
gledam fotko, ki si jo objavila - tvojga otročička... noro, kako lepo se vse vidi!
v sredo imam tudi sama UZ oz. 3D pregled, na katerega čakam že celo večnost.

Ana Luna - ti si pa full pridna!!  joj, občudujem vas vse, ki imate toliko elana in ste sposobne s tako paro delati, saj sem jaz za razliko od vas full na izzi.. kot da sem se izklopila. in nič kaj mi to ni všeč.
user posted image

lep pozdrav tudi vsem ostalim user posted image !

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 7.9.2008 10:49:25 >

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 3156
7.9.2008 11:04:34   
katja_p
Ggggggggggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr user posted image user posted image user posted image

Spet mi je cel spis zbrisalo!!!!!!!

AnaLuna, a ti boš kr s.p. odprla? Pa se ti splača? Čist finančno?

Js sm še vedno čist zmatrana, pa sam spim. No, zdle grem kaj nardit, da ne bom mela slabe vesti. user posted image

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 3157
7.9.2008 11:13:16   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p
gggggggggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr user posted image user posted image user posted image
Spet mi je cel spis zbrisalo!!!!!!!

katja_p
to se je tudi meni pogosto dogajalo - zdaj, preden potrdim sporočilo, vedno prej za vsak slučaj napisano kopiram, tako da v primeru, če mi noče objaviti, odprem kar nov odgovor in kopirano prilepim.
ja, je zoprno, če si vzameš čas, da kaj napišeš, potem pa ne objavi..

lp

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3158
7.9.2008 11:45:10   
Ana Luna
AnaLuna, a ti boš kr s.p. odprla? Pa se ti splača? Čist finančno?

Ja, Katja_p, s.p. sem že odprla pred dvemi tedni. Sem zračunala, da se mi bolj splača delat preko s.p. (kjer dobim plačilo v bruto znesku) kot preko avtorske pogodbe (pri kateri mi od neto zneska trgajo še 25%). Stroškov bom sicer imela okrog 200 eur mesečno, ampak se mi še vedno splača. Pa še delovna doba mi teče, tako da bom namesto starševskega dodatka upravičena do starševskega nadomestila (porodniška), ki bo znesla malo več. S.p. lahko po nastopu porodniške tudi zaprem (glavno, da sem na dan, ko nastopim s porodniško, v rednem delovnem razmerju), pa sem do starševskega nadomestila še vedno upravičena. Ampak o tem sem že pisala kak mesec nazaj. user posted image

Ana Luna - ti si pa full pridna!!  joj, občudujem vas vse, ki imate toliko elana in ste sposobne s tako paro delati, saj sem jaz za razliko od vas full na izzi.. kot da sem se izklopila. in nič kaj mi to ni všeč.

Blackcoffee, tudi jaz sem že dolga študijska leta zelo na izi, tako da je skrajni čas, da malo "pospešim" svoj tempo ... user posted image Če nisi že desetetje na faxu, potem brez slabe vesti uživaj!

Neposredna povezava do sporočila: 3159
7.9.2008 13:36:21   
katja_p
To, da se bolj splača bit pr s.p, kot pa na zavodu, sm tud js že naračunala. S tem da bi js se poskušala zaposlit pr kakem s.p, ne pa odpret svojega.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3160
7.9.2008 13:53:19   
blackcoffee
..ja ku** (ups), zdj smo prepozne, da bi se zaposlile in da bi lahko prejemale nek soliden al pa normalen keš.
kak je s tem, če sam odpreš s.p. pa pol, ko nastopi porodniška?
sorry, kr nisem informirana..
bom pa vesela, če obstaja kaka luknja in bi se lohk človek na hitro kako znašel.

poslušam vas..
user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 7.9.2008 13:54:51 >

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3161
7.9.2008 14:41:33   
pumpkin23
Ojla vse prelepe user posted image !

Ta teden je bil cist prevec zaseden in vas sele zdej berem po dolgem casuuser posted image . Prvo bi seveda Luni zazelela, da pridno napreduje in razveseljuje ocija in mami.

Trebuski nam res pridno rastejo. Bomo probal se kaksno mojo slikico gor dat.

Vidim da se je zacela tema o financah in morm rect da sm tud jz zdej ostala brez sluzbe in seveda brez porodniske, tako da se bo treba znajti po svoje. Torej ali bom odprla s.p. ali pa se bom probala zmenit da me nekdo zaposli, ker s tistimi 180evri na mesec (tok ti baje pripada od socialne),bo slo bol tezko.

Seveda grejo tudi cestitke Vrtnici za tale seznam. In da sporocim se moje podatke:starost 27, spoluser posted image . Jutri pa imam pregled, tako da bom imela sveze informacije o teziuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3162
7.9.2008 15:22:01   
katja_p
Kar se tiče zaposlitve pr s.p.: najbolš je, če poznaš koga, ki ima s.p., najbolš, če je kdo v žlahti. No, in on te zaposli. Ti mu vrneš stroške, ki jih ima s tabo: tiste prispevke, ki jih mora plačevat za ta mesec, ko boš zaposlena in plačo, ki ti jo nakaže.

Pol si pa itak na bremenih države. In porodniška se ti izračuna tako, da se za mesece, ko si bila zaposlena, vzame ta plača (ne vem a v celoti, al sam nek delež), za ostale mesece (mora bit jih skupaj 12) pa 55 % minimalne slovenske plače. POl se pa vse to sešteej in izračuna povprečje. To je pa potem tvoja porodniška. 

(odgovor članu pumpkin23)
Neposredna povezava do sporočila: 3163
7.9.2008 15:35:44   
blackcoffee
katja_p ma jaaa... kaj pa če nisi bil 12 mesecev zaposlen, kot jaz npr.  je kr ****..  sem tudi sama hotla to nardit, ko sem bila v 3 mesecu in se mi dejansko ne bi izplačalo. dobila bi par evrov več, kot bom dobila zdaj na CSD.

a obstaja še kaka druga opcija? kako je če bi si sam s.p. odprl?

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3164
7.9.2008 16:08:46   
Ana Luna
Blackcoffee, poslala sem ti zasebno sporočilo.

Neposredna povezava do sporočila: 3165
7.9.2008 17:56:15   
blackcoffee
Ana Luna videla, thnx!
sam nisem imela takoj časa odgovorit.

mater.. sem se kr nabedirala zdajle malo. hudirja!!! kaj pa če bi loto vplačala?? user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 7.9.2008 17:58:15 >

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3166
7.9.2008 17:59:55   
miracleme
Drage decemberke...
po dolgem času se spet javljam, kar lep čas sem imela "odmor". Ja, malo smo bili še na morju, skratka pa ta čas tako drvi, da si ob našem triletnem nadebudnežu komaj utrgam minuto časa. Ne vem, ali samo mene grabi "predporodba panika" v smislu - kako bom zmogla z dvema, morebitne nezaželjene reakcije tavelikega ob rojstvu, itd., ali je to le posledica hormonov....user posted image  Ja, vedno bolj se vse skupaj približuje....
Nabavili smo prve stvari za dojenčka, premišljujemo pa tudi o nakupu novega vozička - doma imamo Peg perego pramette-brez košare in se mi za zimo ne zdi najbolj primeren.
Zasledila sem skrbno dopolnjen seznam, zato dodajam še par mojih podatkov:
-starost 28
-spol - presenečenje
-naslednji pregled 15.9.
-kraj: GO
-obseg trebuha:100 cm
-pridobljeni kg: 6,5

Tako, naš navihanec se že trmari.....joj, joj kdaj bo mimo to obdobje?! Končati moram...

Imejte se lepo

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3167
7.9.2008 18:12:36   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: miracleme
...
Ne vem, ali samo mene grabi "predporodba panika" v smislu - kako bom zmogla z dvema, morebitne nezaželjene reakcije tavelikega ob rojstvu, itd., ali je to le posledica hormonov....user posted image  Ja, vedno bolj se vse skupaj približuje....

hojla!
v bistvu je isto.. oz. ti imaš drugačno težavo.
kaj naj porečemo tiste, ki se prvič srečujemo z materinstvom in pojma nimamo kako je sploh biti mati!! tudi mene začne dajati panika, če začnem razmišljati o tem. zato raje ne razmišljam..  user posted image
do zdaj sem uživala lagodje, odslej pa bo novi član terjal od mene vseeno  malo več odgovornosti.
bom kos? seveda bom!!!

kar zadeva tvojega nadobudneža, se mi sanja ne, kako sprejema vse skupaj - tvojo nosečnost. poskusi ga že zdaj pripravljati, da bo dobil družbo in da ne bo več alfa omega ampak samo še omega... user posted image

aja.. kar zadeva malih cotik in vozičkov...
edino kar imam sem dobila v dar: ene majhne copatke in zoknčke.
ostalo? pojma nimam kdaj bom kaj nabavila. user posted image
lp

p.s.
čakam loto! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 7.9.2008 18:16:19 >

(odgovor članu miracleme)
Neposredna povezava do sporočila: 3168
7.9.2008 19:13:39   
mami_1979
Ne vem, ali samo mene grabi "predporodba panika" v smislu - kako bom zmogla z dvema, morebitne nezaželjene reakcije tavelikega ob rojstvu, itd.,

Saj bo šlo. Samo ena sprememba je - komplicirat nehaš, ko imaš več otrok.
Moj prvi je bil zelo ljubosumen. Pomaga pa samo veliko ljubezni in potrpljenja. Ko sem rodila tretjega, sta bila stara 3,5 let in 21 mesecev, pa kljub pričakovanju ni bilo ljubosumja niti en dan.
Vse gre, kar pogumno.
Tiste, ki pa boste prvič rodile, pa si takrat, ko bo dete spalo, privoščite spanec.
Delo počaka.
Naj vas še potolažim. Sedaj četrtič me ni čisto nič manj strah poroda kot prvič.

(odgovor članu miracleme)
Neposredna povezava do sporočila: 3169
7.9.2008 19:26:11   
Anonimen
Ojoj, Miracleme in Blackcoffe ... nista edini ... mene včasih prav panika zagrabi kako bom jaz to vse zmogla. Ker tudi jaz sem do sedaj včasih čisto preveč na komot narejena ... sicer sem poleg rednega studija zraven skos ful delala, samo še nikoli ni bil nihče 24/7 popolnoma od mene odvisen. Skrbi me tudi, da mi živci ne bodo zdržali, da mi bo otrok padel iz rok, da bom poporodno depresijo fasala, da nikoli ne bom imela več časa zase, da z mojim ne bova imela več časa bit nič drugega kot starša, da otroka ne bom znala lepo vzgoit, ... to in še miljon stvari mi roji po glavi ... včasih potem potočim kako solzico ali pa se sama sebi nasmejim, potem pa moja mala žaba zapleše tam notri in so vse skrbi kar pozabljene user posted image . A sem čudna ker mi take stvari rojijo po glavi?
Drugače sva se pa ravno danes z mojim dragim o tem pogovarjala in mi je rekel, da tudi njega včasih malo stiska, sam da bova zmogla in da bova naj ati in mami na svetu ... upam, da bova res user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3170
7.9.2008 19:52:22   
Ana Luna
No, še ena, ki se srečuje s podobnimi dvomi in vprašanji, če bo zmogla bit kos novemu načinu življenja.
Ampak saj bo šlo! Mogoče bo na začetku malo šok, potem se bomo pa že privadile, ne?
Pa malo bomo počvekale na forumu, potolažile druga drugo, pa bo takoj lažje, a ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3171
7.9.2008 21:49:15   
katja_p
No, pol nas je pa kr že neki s "predporodnimi težavami" user posted image

js se zadnje čase tud sprašujem, kako bom zmogla. Pa ne, da fizično ne bi zmogla, ampak da ne bom vedela, kaj je treba kdaj narediti. Da ne bom vedela, a joče zato, ker je lačen, al ima krče ... Da se ne bo pomiril ... Kako veš, kolk ga morš oblečt, da mu ne bo pretoplo al pa prehladno ... kako veš, da je kaj narobe z njim ... user posted image user posted image user posted image
Js mam en kup vprašajev ...

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3172
7.9.2008 21:52:46   
jagodinka
Še moji podatki za seznam
starost:28 let
kraj: Celje
naslednji pregled: 2.10.
spol: user posted image
obseg: 99 cm
pridobljeni kg: + 9kg
PDP 10.12.

Pa lep pozdrav!

(odgovor članu vrtnica21)
Neposredna povezava do sporočila: 3173
7.9.2008 22:01:29   
katja_p
Jagodinka, dej se nam kaj pridruži na forumu Celjank user posted image

NO, pa je le ena, ki bo z mano voziček porivala po Celju med prazniki user posted image

(odgovor članu jagodinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3174
8.9.2008 7:07:20   
Ana Luna
Vrtnica, nekaj strani nazaj sem zasledila, da obiskuješ MŠ v LJ.
A mi lahko, prosim, sporočiš, kdaj je v tem mesecu predavanje pediatra, psihologa in zobozdravnika?

Če je še katera med vami, ki ima septembrski urnik za MŠ v LJ, bom hvaležna za informacije.

Lep dan vsem,
papa

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.