|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
9.8.2008 10:27:19   
katja_p
sanja:

status ti poteče z dnem, ko diplomiraš - četud ti zaenkrat v indexu piše 30.9.2008. Torej, če boš mela zagovor 12.9., boš takoj, ko boš s faxa dobila potrdilo o zagovoru diplome, lahko šla na zavod.

pomoč: to pa tud js ne vem, če potem dobivaš oboje, al sam starševsko nadomestilo. Ampak nekak dvomim, da bi bla država tako radodarna, da bi nam pustila oboje. Je treba vprašat na CSD.

samohranilstvo: js sm se že odločla, da se tega ne bom šla za tistih nekaj €. Itak imam namen met čez čas še kakega otroka ... A pol bom pa prekinjala to samohranilstvo? Ne vem no ... S fantom ne mislima it narazn, js pa tud računam, da bom čez mal več kot eno leto dobila kako službo. Tist strošek za jasli bom pa preživela. Drgač bodo pa doma mal pomaglai, če bo kriza. user posted image  Tud moji doma niso navdušeni, da bi se šla to samohrailstvo.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
9.8.2008 10:45:12   
pike
Pozdravljene,
Neisha, jaz sem iz okolice Ptuja in bom rodila v Ptujski porodnišnici.

Jaz sem se včeraj šla pozanimat glede moje porodniške na CSD. Ko nastopim porodniško bom 10 mesecev brezposelna, prej pa sem bila polno zaposlena 3 leta. Povedali so mi, da mi ni treba k bivšemu delodajalcu nosit obrazcev za vpis zadnji nekaj plač in se pol ne upošteva še nadomestilo, ki ti pripada, pač pa grem na zrszz po izpis plačanih prispevkov za zadnja 3 leta in bom dobila zato ker sem bila 12 mesecev najmanj zaposlena porodniško 55 % minimalne slovenske plače + neki procenti glede na del. dobo. (cca. 400 Eur). Sem si prav oddahnila. Ne vem pa še, če bom prijavljena kot mati samohranilka, saj mojega otročka bodo itak pazile babice, ki bosta obe v pokoju in bom ga v vrtec dala nekje pri 3 letih, tako, da bomo videli.
Pri nas se že kaže sonček in upam, da bo tudi lep vikend. UŽIVAJTE in se pišemo.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
9.8.2008 12:31:19   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: pike

..., saj mojega otročka bodo itak pazile babice, ki bosta obe v pokoju in bom ga v vrtec dala nekje pri 3 letih, tako, da bomo videli.
Pri nas se že kaže sonček in upam, da bo tudi lep vikend. UŽIVAJTE in se pišemo.

Joj pike srčno upam d bo pri vas res tako. Tudi jaz sem imela to v mislih in ko je prišel čas da bi babici pazili mojega sineka sta dali "odpoved" - in moral je v vrtec pri enem letu in poluser posted image Oprosti če te spravljam v slabo voljo ampak toliko besed je pred rojstvom in kar tepejo se kdo bo zraven in kdo ne, potem pa si za vse sama in je tvoj otrok kar naenkrat preveliko breme za svoje babice.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 2628
9.8.2008 22:27:48   
*nina*
hojla punce,

dolgo se nisem javila, nekaj je bilo narobe z internetom. Sem bila že prav živčnauser posted image Sem vas zdele brala skor dve uri, toliko ste napisaleuser posted image
Pri meni ni nič kaj novega, brce že kar močno čutim in je tako fajni občutek, da ga ne morem opisatiuser posted image

Vidim, da vas je veliko že imelo morfologijo, jaz jo imam 22.8 in komaj čakam.
Glede imena pa imava midva za punčko izbrano Gaja, za fantka pa še nič...za spol ne bova vprašala, bova pustila, da bo presenečenje ob rojstvu, ampak jaz imam močen občutek, da bo punča, pa nevem zakaj. Bom zelo presenečena če mi bodo rekli, da imam sinekauser posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
10.8.2008 12:59:27   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

sanja:

status ti poteče z dnem, ko diplomiraš - četud ti zaenkrat v indexu piše 30.9.2008. Torej, če boš mela zagovor 12.9., boš takoj, ko boš s faxa dobila potrdilo o zagovoru diplome, lahko šla na zavod.

Hvala za odgovor. Sem pa našla še eno možnost... Mogoče bom ponucala absolventa in diplomsko zagovarjala drugo leto septembra. Tako bom eno leto doma, prejemala bom starševesko nadomestilo in štipendijo. Prej se ta možnost ni ponudila, ker absolventa ni bilo, pa tudi razmišljala sem o magisteriju. Zdaj je postalo jasno da bo magisterij plačljiv in me je to kar malo odvrnilo. 3000 € ni tak malo... user posted image Malo se podaljša vse skupaj, pa malo več denarja dobiš kot pa če si na Zavodu za zaposlovanje, kjer ti itak pomoč pripada samo 6 mesecev, s tem da nam jo bodo verjetno res ukinli, ko bomo dobile starševski dodatek.
Eh, ne vem še. Veliko je za premislit...

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2630
10.8.2008 22:32:58   
vrtnica21
Hojla,

pa sem nazaj z dolgega dopusta. Upam, da ste vse ok.
Nisem vas uspela še nič brati. Pa še sedaj je ful pozno. Grem počasi že v posteljo.

A ste mogoče kaj posodabljale seznam?
Če niste nič posodabljale vas bom jutri še enkrat prosila za vse podatke, ker ne morem vsega za nazaj popravljati in brati.

Sicer sem pa super. Trebušček raste in kg tudi  user posted image .
Bodoči očka je tudi že začutil prve brcike.
Aja....pa na pregledu morfologije je iz našega fantka zdaj postala punčka. Pa še to G. ni bila čisto prepričana. Bomo videli.

Jutri pa zopet službica.
Se beremo popoldne.

Lp,
Vrtnica

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
11.8.2008 8:31:18   
nanaa
Dobro jutro,

pa je nov teden, amapak za 1 dan skrajšan, jupi user posted image . Upam, da greva drugi teden na morje, da bo kaj prosto rezervirano še nimava nič.

Mojcika me imamo pa podoben okus za imena, medva imava izbrano za punčko HAna, na drugem mestu pa je Ema. Za fantka pa nisem še čisto prepričana Jaka mi je do sedaj najbolj všeč. Pa ve?

Kje ste bile pa kaj čez vikend? Mi smo šli včeraj malo na Otočec in je bilo prov super tam ob Krki. Potem sem bila pa seveda lačna in je bilo treba iti na pico :).

Vrtnica21 dobrodošla nazaj, upam, da si se odpočila in nabrala novih moči.
Jaz imam morfologijo v sredo 13.8., me je že danes strah.

Se tipkamo. 

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 2632
11.8.2008 8:35:15   
hektorina
Dobro jutro PUNCE. Rabim vašo POMOČ. Ponoči in celo jutro me kar močno zbada v predelu trebuha - desno spodaj (jajčnik?). Je katera med vami z podobnimi težavami. Imam občutek da user posted image  pritiska, ker ga konstantno čutim bekje bolj doli. Če lahko mi prosim napišite vaše mnenje-izkušnje.

LP

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
11.8.2008 9:52:32   
nanaa
Hm Hektrorina jaz ti predlagam, da  pokličeš svojega G, pa ga povprašaš. Mene tudi včasih začne mal boleti nižje, takrat se vležem malo počijem pa je ok.

(odgovor članu hektorina)
Neposredna povezava do sporočila: 2634
11.8.2008 11:02:04   
pike
Tudi midva že razmišljava o tem kako bo ime najinemu otročku. Rečeno je sicer, da čakava punčka a imava v rezervi imeni za oba in sicer punčka Valentina in fantek Nejc. sicer je za punčko malo dolgo ime ampak mi je vseeno všeč.
Drugače pa podatek za seznam: naslednji pregled imam 11.9.2008. Morfologijo pa smo že imeli.

Hektorina na tvojem mestu bi se jaz šla svojemu G pokazat in si potem brez skrbi. Meni vedno ob pregledu reče, da če opazim kaj neobičajnega ali, da bi bilo karkoli lahko pokličem oz. se pridem pokazat.

A bo katera izven paketa naročila kaj v trgovini Recinko d.o.o., preko katere si lahko tudi paket sestaviš. Jaz bom kar pri njih naročila posteljico in jogi vendar ne v paketu pač pa v prosti prodaji. sem poklicala tj in so cene enake, kar me je zelo razveselilo.

Lep dan in pozdravček vsem.user posted image

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2635
11.8.2008 11:25:23   
PikicaT
Zdravo vsem skupaj!

Mi smo pa danes iz morfologije in je vse OK. Ravno prav veliki, ravno prav težkiuser posted image , samo obrazka nam ni hotel pokazati. Je pa naši punčki iz nuhalne po vsej verjetnosti zrastel lulčekuser posted image . Čez 4 tedne imam ponovno pregled in takrat bomo še enkrat bolj za sigurno pogledali.
Se še kaj oglasim, ko bo več časa. Tole je bilo takole na hitro.

PikicaT

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
11.8.2008 13:09:26   
Ana Luna
A bo katera izven paketa naročila kaj v trgovini Recinko d.o.o., preko katere si lahko tudi paket sestaviš.

Ja, jaz sem naročila jogi in sem zadovoljna. Pa še lepši je kot na slikci. user posted image

(odgovor članu PikicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 2637
11.8.2008 14:19:39   
mami_1979
IZVIRNO SPOROČILO: hektorina
Imam občutek da user posted image  pritiska, ker ga konstantno čutim bekje bolj doli. Če lahko mi prosim napišite vaše mnenje-izkušnje.

Tudi jaz ti svetujem, da greš k svojem ginekologu, pa čimveč počivaj.
Mene je dolgo bolelo v spodnjem delu trebuha, potem, mi je pa ugotovila ginekologinja, da imam nizko ležečo posteljico. Pomaga pa samo ležanje.

Neposredna povezava do sporočila: 2638
11.8.2008 14:55:02   
mettyy
Ojla drage user posted image

Nisem se uspela ogasiti prej, je bla taka gužva. Morfologija je uspešno za mano, vse je v najlepšem redu, videl se je tudi že spol, in sicer dobimo fanteka. Upam, da se ni zmotila. Sem jo vprašala, če je sigurna, pa je rekla, da tu ne more biti kaj drugega. Imam pa preveč soli v urinu, in morem imeti en dan v tednu sadni dan, drugače pa mi je predpisala brezsolno dieto. Imam naslednji teden ponovno pregled urina.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 2639
11.8.2008 15:16:45   
Ana Luna
Punce, a katera med vami nosi posteljico spredaj? Kako kaj čutite brcike? Jaz jih namreč ne, samo premike, pa še to bolj slabo. V materinski šoli nam je rekla babica, da baje nosečnice, ki nosijo spredaj, slabše čutijo svoje user posted image . Zdaj pa me zanima, kako je pri vas ...

(odgovor članu mettyy)
Neposredna povezava do sporočila: 2640
11.8.2008 17:59:33   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: Ana Luna

Punce, a katera med vami nosi posteljico spredaj? Kako kaj čutite brcike? Jaz jih namreč ne, samo premike, pa še to bolj slabo. V materinski šoli nam je rekla babica, da baje nosečnice, ki nosijo spredaj, slabše čutijo svoje user posted image . Zdaj pa me zanima, kako je pri vas ...

Ana Luna - v katerem tednu pa si?
Nosim spredaj, sem v 23. tednu in čutim že lep čas premike, ki jim pravim salte in ne brce...
najbolj čutim zvečer, ko ležem v posteljo in zjutraj pri bujenju. se pa tudi čez dan dogaja, kadar sedim pa prične otročiček dobesedno rogovilit; ko položim roko na trebuh, ga prav močno čutim, kadar pa opazujem, vidim, kako mi trebušček zvalovi..  tako kot zdajle npr. ko sedim pred računalnikom. user posted image
materinske  šole še ne obiskujem. čez dober teden imam morfološki pregled in bom takrat vprašala kam, kje in kdaj...
razen tega, da hodim pogosteje na 'lulanje' nimam težav. in prav fajn se mi zdi, da nosim bolj spredaj - me vsaj ne brca v križ ali kak organ. sicer pa... vprašanje kako bo, ko bo dete večje.
lp

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 11.8.2008 18:05:52 >

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2641
11.8.2008 19:08:49   
deki
user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil deki -- 11.8.2008 19:09:18 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2642
11.8.2008 20:34:58   
*nina*
ana luna: kakor je meni znano tiste, ki nosijo bolj spredaj  kasneje čutijo brce. Jaz nosim zadaj in sem v 21t pa že zelo čutim brce...mi je pa tudi g rekla, da najprej ga čutiš parkrat na dan, največkrat ko ležiš na hrbtu, potem ga pa s časoma vedno bolj čutiš. in res je bilo tako pri meniuser posted image

(odgovor članu deki)
Neposredna povezava do sporočila: 2643
11.8.2008 21:20:52   
katja_p
Jaz sem se odločla, da bom od CSD vzela denar, potem bom pa kupila prek splene trgovine posteljico in jogi. Ampak to malo kasneje, ker imam za prve 4 mesece zibko.

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2644
11.8.2008 21:22:02   
katja_p
Še za seznam:
naslednji pregled: 9.9.
PDP: 6.12.
Spol: user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2645
11.8.2008 21:25:24   
CIPRESA
Oj
Jaz sem bila danes pri dr. Miheličevi, še enkrat sva šli skozi celega otročka in pogledali vse , srčka, ledvičke, mehur,... skratka kot pri morfologiji. Ampak meni je glavno da sem dobila DVD, tako imam sedaj posneta obadva moja otročka. Tudi Žiga smo takrat posneli na kaseto. Ko bosta toliko stara jima bom pokazala kako sta plavala v mojem trebuščku.

Ja glede spola pa , je imel spet prekrižae noge tako da se ni točno videlo. Bomo videli in vedeli decembrauser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
11.8.2008 21:40:42   
Ana Luna

Ana Luna - v katerem tednu pa si?
Nosim spredaj, sem v 23. tednu in čutim že lep čas premike, ki jim pravim salte in ne brce...

No, sej verjetno je tut pri meni nekaj takega (sem v 24. tednu), samo da sem si to drugače predstavljala. Ene ženskice rade govorijo "moj bo pa nogometaš" itd. (ta mi je res zlajnana user posted image ), pa potem pričakuješ neke nogometne brce. Jaz največkrat začutim "salto", ko po dolgem času sedenja vstanem in začnem hodit. Trebušček je pa prvič zavalovil prejšnji teden, ko sva z bodočim atijem ležala in ga božala. Ful lep občutek, ampak jaz bi še ... No, sej mogoče sem pa samo neučakana. user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2647
12.8.2008 8:28:44   
hektorina
Pozdravljene! Hvala vsem, ki ste mi namenile besedico, nasvet. popoldne sem šla h ginekologu. Ker moja G ni delala sem šla kar v porodnišnico, kjer so bili FULL prijazni. Naredili so mi CTG, ultrazvok, pregledali so me in še vzeli vodo in kri. Vse je o.k.. Le mirujem, da naj do morfologije, ki jo imam ta teden 14.08.. Res mi je lažje, pa še bolečina je popolnoma izginila. Mi pa user posted image  leži z glavico spodaj desno in ga "imam na sumu", da me z rokico suva v predel, ki me je bolel. Je pa bila zanimiva izkušnja CTG. Ker je za to preiskavo nosečnost še nizka, user posted image  pa ima dovolj prostora, da se premika, trebušček pa še ni tako velik sem bila na treh aparatih, preden nam je uspelo. Če so aparat nastavili z trakovi mu je očitno bilo zelo odveč, ker je suval tako močno, da se je videlo na trakovih. Potem pa mi je sestra rekla, da naj sama primem tisto okroglo zadevo in se je total umiril za 10 minut, da je "mašina" lahko lepo beležila in izpisovala. To je to! Vse o.k. Pozdravček vsem in da ne pozabim, rada vas imam vse in vsako posebaj+vaše user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu mami_1979)
Neposredna povezava do sporočila: 2648
12.8.2008 8:50:23   
Lyla
Živijo pupe!

Hektorina me veseli da je vse ok z vama. Mene je tud občasno bolelo spodaj v trebuhu pa so mi rekli da je preutrujenost. Pa je bila res. Malo sem počivala pa je bolečina izginila.
Drgač pa sem ok le tako sem utrujena in zaspana. Pa pravijo da bi morala prekipevat od energije ampak jst je nimam user posted image . A je še katera podobna meni?
Želim vam lep dan!

Neposredna povezava do sporočila: 2649
12.8.2008 8:58:00   
hektorina
Lyla, hvala in hkrati za to utrujenost... Vem, da je teorija, da bi naj v drugem tromesečju naravnost "cvetele" bolj tak, tak... Sama sem včasih kot povožena. Nič kaj preveč ne prekipevam. Pa še poletje, vročina, dodatna teža... Pa mislim, da smo tudi same malo krive, ker se na trenutke prenaprezamo, ko pa je še toliko stvari za opravit...user posted image  Pa pa

(odgovor članu Lyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.