|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
12.8.2008 22:57:50   
Ana Luna
katja_p, mislim, da boš največ stvari zvedela na tak način, ko ti nekdo (iz lastnih izkušenj) pove, da obstaja še kakšna opcija, ki se ti bolj splača. Na uradnih spletnih straneh po mojem ne najdeš takih "bližnjic". Tam samo piše "do tega in tega je upravičen ta in ta, ki izpolnjuje to in to, bla bla". Ne vem, poglej na spletno stran Centra za socialno delo, morda najdeš kaj uporabnega. Jaz sem si tam naredila osnovni izračun za starševsko nadomestilo.

Se strinjam, da se splača, tut če gre za nekaj deset evrov več na mesec - to pa je morda kak paket plenic več, a ne?

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2676
13.8.2008 10:07:01   
_sanja_*
No, Cipresa ve o teh stvareh velikouser posted image Mogoče je moja teta misla, da bi ga toliko stala, če bi tam delala cel mesec?user posted image A je porodniška zaradi tega lahko še večja, kot če delaš en dan?

Ana Luna...
Se strinjam s tem, kar si napisala. Na uradnih spletnih straneh se nič ne zve, vsaj ne to, kaj se nam najbolj splača. Tam ti vsi priproročijo tisti starševski dodatek + otroškega, pa je to to. Ni pa nobenih zank, kako lahko prejmeš kaj več. Se pa splača preverit čim več možnosti, malo povprašat tiste, ki imajo s tem izkušnje (predvsem na forumih se veliko najde) in preračunat, pa čeprav gre samo za nekaj 10 € razlike na mesec.
Jaz sem preračunala, da gre pri meni za razliko okrog 250 € na mesec, tak da sploh ni dvoma, kaj nardit.

Mam pa zdravstvene težave. user posted image user posted image Prvič v nosečnosti, da me skrbi, kaj bi lahko bilo narobe. Včeraj zvečer sem mogla it ob 11h k dežurnemu, ker me je na vsem lepem, ko sem ležala v postelji začelo tako boleti v križu, da nisem mogla več hodituser posted image In to ni bila navadna bolečina, ko te malo v križu boli ipd., to mislim, da vse poznamo, ampak res neka čudna, sumljiva bolečina, ki je sploh ne znam opisat. Potem mi je dežurni po telefonu rekel, da naj vzamem 2 lekadola, če pa ne bo boljše pa v ZD. No, vzela sem 1 lekadol, bolečina pa ni niti malo popustila, ampak se je začela iz hrbta širiti še spredaj, po levi strani me je bolelo vse do popka. Potem sem šla v ZD, kjer je rekel, da mi najbrž otrok pritiska na križ user posted image ( kako lahko pritiska na križ, če se je pa premikal?? Bil je zelo živahen, čutila sem ga zgoraj, spodaj, levo, desno,... v glavnem ni bilo možnosti,da bi pritiskal na eno mesto...) in da mi lahko da injekcijo ketonala, kar sem zavrnila in šla domov.
Danes pa še vedno boli, zdaj še v sp. delu trebuha zraven. G je na dopustu, sestra pa mi je svetovala, da naj grem k svoji osebni zdravnici (ki pa je žal tudi na dopustu), da mi pregledajo urin, če imam slučajno vnetje ledvic ali pa mi da napotnico za v ZD Celje za na ginekološkega. No, zdaj grem spet k nekemu moškemu zdravniku, ki mi bo najbrž spet dal kak ketonal in me poslal domov brez večjih preiskavuser posted image Saj hvala bogu, če ni nič narobe... Sam kaj pa če je?

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2677
13.8.2008 10:27:09   
*nina*
sanja: pojdi v celjsko bolnico, ali pa kateri drugi g, da te pregledajo ginekološko!ali pa pokliči v ce bolnico na g oddelek in vprašaj kaj bi to bilo ( povej v katerem t si in jim opiši bolečino tako kot si jo nam) pa ti bodo oni najbolje povedali kako in kaj.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 2678
13.8.2008 11:58:05   
nadya
ojla punce!

V ponedeljek sem imela morfologijo in je vse bp. Sem ful vesela. Naš pikec je težek že 406g.

Ja Sanja a veš da sem jaz včeraj mela čisto iste težave kot ti, še dons me mal boli čeprav je velik boljš. Včeraj me je začel najprej v križu bolt, ampak čist spodej, potem me je pa začel grabt še v desno stran trebuha ampak tut čisto spodaj. Kot da bi mela neke krče, ampak samo po levi strani, blo je pa precej močno. Ponoči se tudi obračat nisem mogla k sem mela vse razboleno, dons je pa že malo boljš, čeprav me tudi fajn špikne na desni strani trebuha čisto spodaj. Morm pa rečt da sem bla precej prestrašena ampak k zdravniku pa nisem šla. Bom počakala še par dni, upam da se stvar ne bo ponovila.

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2679
13.8.2008 12:06:50   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: _sanja_*

No, Cipresa ve o teh stvareh velikouser posted image Mogoče je moja teta misla, da bi ga toliko stala, če bi tam delala cel mesec?user posted image A je porodniška zaradi tega lahko še večja, kot če delaš en dan?

Tvoja teta Sanja je verjetno računala glede na cel mesec.
Sanja delam v računovodstvu in zato znam plače na pametuser posted image , drugače pa  se za porodniško vzame 12 zadnjih mesecev če si delal kolikor se spomnim in več jih - je bolje je  povprečje iz katerega se izračuna porodniška seveda.
Kaj pa se sedaj bolj splača pa je najbolje da se o tem pozanimate  na svojih CSD kar pri osebi ki dela tam. Enostavno vprašajte kaj vam pripada in koliko v primeru da niste zaposleni in koliko v primeru da se zaposlite samo za en dan? Nevem natančno kako računajo če si zaposlen le nekaj mesecev, po moji logiki vzamejo sorazmerno na ostale mesece ko nisi zaposlen tisti minimalni delež, ostalo pa glede na plačo ki jo dobiš pri delodajalcu kjer si zaposlen.

Sama delam po 4 ure, 4 ure mi prispevke plačuje CSD do otrokovega 3. leta starosti. In tako mi bodo pri izračunu upoštevali vsak mesec polovico minimalne plače (ker CSD plačuje prispevke od min. plače) in polovico moje dejansko izplačane plače pri delodajalcu to pomnožim z 12 meseci in dobim bruto osnovo moje porodniške. Potem pa  se ravnotako od te bruto osnove odštejejo prispevki in davki da dobim tisti znesek (neto) ki ga izplačajo na moj račun.

Glede bolečin v križu pa so lahko lažni popadki sploh če to spremljajo krči in bi jaz šla raje takoj k Guser posted image , lahk ose začne odpiratri MV in grozi prezgodnji porod. Lahko pa da ni čisto nič in res mali pritiska na kak živec ali kaj podobnega da te boli. Za vsak slučaj pojdi raje na pregled nekam.

< Sporočilo je popravil CIPRESA -- 13.8.2008 12:10:39 >

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 2680
13.8.2008 13:11:16   
MoonEve
Hej nosečke,

meni je tudi začel otrdevati trebuh, je prav neprijetno. Če se čez dan preveč naprezam, takoj čutim zvečer. Par dni me je kar zaskrbelo, ker se nikakor nisem mogla udobno namestiti, je trajalo kako uro (tako je bilo v prvi nosečnosti 2 meseca pred porodom, pa sem potem bila dvakrat po 4 dni v bolnici user posted image ). Ker smo še na morju, ne bi rada, da bi morala kam iti, tako da zdaj dvakrat na dan pijem 300 mg magnezij. V petek se pa že vračamo, tako da sem malo bolj mirna. Doma je vseeno malo lažje, predvsem ker stanujemo 100 m stran od porodnišnice.

Sanja, TOLE je ena boljših strani, kar sem jih našla o imenih. Lahko iščeš tudi samo z eno črko + polno ostalih filtrov obstaja.

LP

Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2681
13.8.2008 14:48:42   
nanaa
Živjo punce,

tudi jaz sem iz morfologije in je na srečo vse ok, smo pogledali organe, noge, roke, se je pa tako premikal, da spola pa nismo mogli določiti. Se je je še G. smejal kako nas zajbava :). Res sva tako vesela in danes mu grem pa prvič nekaj kupit user posted image .

Tukaj je še en link do imen http://www.mama.si/?menu=A403

(odgovor članu MoonEve)
Neposredna povezava do sporočila: 2682
13.8.2008 19:46:03   
nAny84
aloha punce. jaz pa sem nova tukaj... sicer sem malo pozna.. user posted image ampak upam da ni panikeuser posted image . jaz pa imam rok 17.12.user posted image prihajam pa iz Ptuja...user posted image  

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2683
13.8.2008 21:27:50   
pike
Pozdravljena nAny84 in dobrodošla. Tudi jaz sem iz okolice Ptuja. Kdove mogoče imava celo istega G.

(odgovor članu nAny84)
Neposredna povezava do sporočila: 2684
14.8.2008 8:00:43   
Grahec
Sicer nisem decemberka 2008, samo vseeno bi glede izračuna porodniške nekaj dodala. Če ste zaposlene recimo do 31. 8. 2008 in ste zaposlene več kot 12 mesecev ste itak upravičene do 3 mesecev nadomestila za brezposelnost in potem se vam morda splača porodniško nastopit 42 dni pred PDP (kar imaš možnost in se vam morda splača, če z 28 dnevi pred PDP ne pridete skozi)), da greste na porodniško med prejemanjem nadomestila za brezposelnost, ker se vam potem pač šteje recimo 10 mesecev vaših plač plus dva meseca nadomestila in je porodniška potem kolikor toliko normalno visoka.

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 2685
14.8.2008 11:05:50   
nAny84
jutro punce. jaz sem komaj vstala..user posted image
Pike jaz mam Šučura, pa sem full zadovolna znjim. Kerega pa maš ti?

(odgovor članu Grahec)
Neposredna povezava do sporočila: 2686
14.8.2008 11:35:24   
Suni
Dan...
Glede porodniške sem se jaz že nekaj pozanimala na CSD in na DURSu - ker sem samozaposlena, bom zdaj dva meseca plačala ful visoke prispevke, da bom potem dobivala višjo porodniško, kot bi jo sicer. So mi rekli na DURSu, da ni problema, med tem ko so me na ministrstvu za socialo hoteli od tega odvrnit, pa niso imeli nobenih tehtnih argumentov...

Sicer sem pa jaz danes precej slabo, celo noč me je bolel trebuh, zjutraj sem tako kot vsak dan spila Donat in od takrat sem bila že 4x na stranišču. 5 mesecev me je dajala zaprtost, zdaj pa tole user posted image .

(odgovor članu nAny84)
Neposredna povezava do sporočila: 2687
14.8.2008 11:45:30   
Ana Luna
Suni, fino, tebe bom pa jaz ponucala za kak nasvet. user posted image Če lahko ... Veš kaj me zanima, a je ob nastopu porodniške zate, kot samozaposleno, veliko papirjev za urejat? Pa še to - ko nastopiš s porodniško, moraš nujno nehat delat in ne smeš eno leto dobiti nobenega plačila?

(odgovor članu Suni)
Neposredna povezava do sporočila: 2688
14.8.2008 12:12:19   
uršula83
Pozdravljena nAnY84! Imava na isti dan rok... user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu nAny84)
Neposredna povezava do sporočila: 2689
14.8.2008 12:26:58   
pike
nAny jaz hodim k dr. Lukmanu. Prej sem pa h Kolarjevi hodila, ki ima ordinacijo zraven Šučurja, vendar je vedno bila gužva, in ni se tako zavzela. K Lukmanu pa sem se v januarju 08 prepisala in dobila ustrezna zdravila (Klomifen) ter v marcu zanosilauser posted image , da sem zdaj lahko srečna decemberka.
Vam so že vaši G kaj povedali kdaj vam bodo potrdilo o pdp dali. Meni je moj rekel, da nekje do 30 tedna oz. vsaj 60 dni pred datumom pdp, da lahko v miru še papirje uredimo.

Drugače pa se počutim o.k. Edino včasih me v mečih na nogi ponoči zgrabi krč tako močno, da moram vstati in še pol cel dan me boli mišica. Danes sem nosečka polnih 23 tednov, od začetka se je kar malo vleklo zdaj pa se mi zdi, da tedni kar hitro minevajo pa čeprav sem doma.

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 2690
14.8.2008 12:48:13   
Suni
Ana Luna: glede papirjev so mi razložili takole: ko dobim potrdilo od ginekologa (cca 2meseca pred rokom), grem na CSD, tam dobim obrazec, ki ga nesem na DURS in oni napišeno potrdilo o plačanih prispevkih oz. naredijo izračun povprečne plače (glede na povprečje plačanih prispevkov zadnjih 12 mesecev - ker jaz nimam plače) - sem pozabila kako se reče temu. Potem to nesem nazaj na CSD in oni izračunajo porodniško in potem tam urejam naprej.

Za delo je pa tako - najbolje, da pokličeš na izpostavo DURSa, tu pri nas je bla referentka ful prijazna. Z mano je tako - jaz imam status samostojnega kulturnega delavca in sem registrirana preko ministrstva za kulturo. In ker mi je zdaj eno leto ministrstvo delno plačevalo prispevke, sem se pa odločila, da bom zaprosila za zamrznitev statusa, ker bom potem po porodniški imela nekaj časa še vedno te delno plačane prispevke, sicer bi mi ta pravica potekla. Tako da mislim, da ne smem dobivati nakazil na poslovni račun, moram pa  naslednjič vprašat, da bom ziher - že sedaj naprimer ne smem preseči nekega cenzusa (ker mam pač ta status).

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 2691
14.8.2008 14:29:20   
ocka33
tudi mi smo decemberski vendar čisto na koncu in sicer 31.12.2008super novo letok .kot vidim vas je kar nekaj zato vsem skupaj dosti sreče in zdrave otročke
.verjetno spadam med starejše mamice saj sem dopolnuila 34 in mi je to 4 otrok.vsem lep pozdrav in se še čujemo

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2692
14.8.2008 15:15:49   
nAny84
meni pa je danes začel tečt 23 tedenuser posted image   kak bo to hitro minlo. za Kolarjevo sem marsikaj že slabega čula, tak da fajn da si menjala ginekologa pike.

Ursula83
no kak fajn user posted image . In s kod si?  

(odgovor članu ocka33)
Neposredna povezava do sporočila: 2693
14.8.2008 21:29:56   
Zvezdica
sicer sem januarka....Ampak nany vidim, da pišete od Kolarjevi, pa me zanima kateri, tisti z Metelkove? Dr Kolar KURENT?

Ker če gre zanjo me zanima kaj ste slabega slišale?

LP Zvezdica

i belive i can fly....

(odgovor članu nAny84)
Neposredna povezava do sporočila: 2694
14.8.2008 21:36:13   
CIPRESA
Pozdravljena ockauser posted image in za 4. otročkauser posted image user posted image user posted image

Joj jaz pa vas ki veste o kg malo več sprašujem če ima morda katera kak link ali kaj podobnega kjer si lahko preberem kako naraščajo kg v povprečju. Jaz imam že pri 25t kar 7kg+ in imam občutek da gre kar gor po pol kg na tedenuser posted image . Upam da nimam kakšne sladkorne ali kaj podobnega? Na pregledu me je moja G lepo pohvalila da sem pridna in imam ravno prav kg ampak nevem ali samo take berem ampak vse ste nekje na + 4 ali +5, ostale pa še manj. Jaz pa že +7 in se ne nehauser posted image Bi to naraščanje lahko pomenilo kako bolezen ali kaj podobnega, me kar malo skrbi že zaradi tega, ker jem normalno in tudi prej nisem bila debela ali podvržena naraščanju teže.....

Mah danes  mi gre že vse narobe, tamali se je cel dan drl in me spravljal ob živce, posoda z mesom za kosilo mi je iz pečice padla na tla in me oplazila  ter opekla ko user posted image ............najbolje da grem spatuser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu nAny84)
Neposredna povezava do sporočila: 2695
15.8.2008 9:12:28   
Lyla
Dobro jutro user posted image !

Cipresa ne se sekirat za kg, če ti je G rekel da je vse ok. Vse je odvisno koliko si jih imela pred zanositvijo. Tud kg ne naraščajo pri vseh enakomerno. Nekatere dobijo vse zadnje mesece. Važno da se počutiš dobro. Če pa sumiš na kakšno sladkorno ti G naredi teste (nekateri naredijo vsaki oz. če vidijo daje kaj narobe).
Jst se počutim danes malo slabo. Tišči me v spodnjem delu trebuha tako da ne vem al it k zdravniku ali ne. Ne vem ali je to utrujenost ali kaj. Ma mislim it po službi (ker zdaj delam) ker čene me čakata še dva dneva dela.
Vi kako ste kaj?

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2696
15.8.2008 9:25:47   
pike
Dobro jutro,
Cipresa tudi meni kg kar uhajajo gor, danes štartam z 25 tednom in imam + 5,5 kg. Zdaj si telo verjetno vse kar je malo preveč že vzame za zalogo, za pol, ko bomo dojile. Jaz sem se prej, pred nosečnostjo večkrat pregrešila zvečer s kako pico ali pa večerjo pa kg niso šli tako gor. Tako pač je. Samo, da bomo imele zdrave otročke.

Zvezdica , ne to je dr. kolarjeva iz Ptuja.
Lepo se mejte in pozdravček

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2697
15.8.2008 10:03:47   
Ana Luna
Cipresa, ne se sekirat zaradi kg. +7 sploh ni tako veliko za 25 tednov. Jaz sem na istem. Jem čisto normalno, nič se ne preobjedam, ampak očitno telo že ve, kako in kaj. Zredila sem se večinoma samo v trebuh in joške in sploh ne zgledam švoh. user posted image

Suni, hvala za info!

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 2698
15.8.2008 12:01:53   
uršula83
Ja js sm iz Zasavja, ti pa s Ptuja če sm si prav zapomnila?
user posted image

(odgovor članu nAny84)
Neposredna povezava do sporočila: 2699
15.8.2008 12:11:03   
nAny84
ja iz Ptuja semuser posted image . in a ti že pošteno nagaja user posted image v trebuhu? Meni zadni teden neverjetno, že čez dan ne sam zvečeruser posted image . prav prijeten občutek je. 

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 2700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.