ily
|
Se mi danes spet nič ne da.... Pa sem, kao , spala celo noč, do 10 čez 6 zjutraj, ko me je moj zbudil. Drugače bi še za v službo zaspala. Ga je Buba ˝biksala˝ ponoči, mi je spala na trebuhu od 20 čez 2, pa do pol šestih. Potem sem jo pa v njeno posteljico prestavila, samo kaj, ko je bila noč že mimo ! gostilne – ma, kaj pa vem, pri nas je pa kakor kdaj. Smo šli parkrat, pa je bilo kar v redu! Samo enkrat smo bili pa v LJ v City parku, pa je moj mož skoraj znorel, ker ja Pika ves čas hodila okoli (midva imava kar neko paranojo, da je ne bi kdo odpeljal, še bolj kot jaz – najbrž preveč filme gledava !!!) in je rekel, ko smo šli, da drugič gremo pa v gostilno, ki bo imela v sobi dve mizi, da se bo lahko vsaj normalno najedel ! Pa je do naslednjič to že pozabil ! Sem se pa ful smejala, ko sem brala thumbelino.... No, pa saj morda tudi pri nas to tako zgleda, samo gremo tako poredko, da nam takrat pa kar paše. sladkarije – dajte mi povedati, če so vaši sončki tudi tako hudi na sladkarije, predvsem na čokolado, piškote, pa tudi lizike in bonbone. Mislim, naša je zdaj, kakšen teden, obupna . Ma res, no!!!! Sem že vse bonbone poskrila, dobesedno, pa piškote pokrivamo s servetom, pa ne vem kaj še vse. Npr. včeraj popoldne je pojedla pol ene male čokoladice (ala ˝Životinsko carstvo˝), zvečer, ob pol sedmih pa še en košček Milke, pa še eno liziko. Ampak, ona bi še!!!! Sem potem vse pospravila, pa sem rekla, da je muca odnesla, ker je preveč pojedla in muca tega ne dovoli, ker bodo potem zobki boleli. Pa je gledala malo debelo, pa začne rokico obračati, pa z glavo zmajati, pa hoditi po stanovanju, pa govoriti: ˝Ni-ni, ni-ni.....˝ . Je uspelo, samo za koliko časa?! Pa do zdaj sploh ni bila mahnjena na sladkarijo. Čokolado ja, vsega ostalega pa sploh ne. Zdaj pa kar nekaj.... hoja – punce, nič se sekirat, če malčki še ne hodijo. Vsak shodi (ki pač nima neke telesne ovire), pa bodo tudi vaši! Se ti pa takrat zdi, da tega ne bo nikoli, vem! In ja, saj vem, meni je lahko govorit, ker Buba pač hodi... Ampak je res shodila pri 14-ih mesecih in vem, kako je! Je pa res, da sem se zdaj manj obremenjevala s tem kot prvič. Pa prvič mi je bilo vedno ful težko, sploh, ko je včasih tašča začela: ˝Ja, zdaj bi pa že morala to in to....˝ in ˝Zdaj bi pa že lahko to....˝!!!??!?? Mislim, halo, kaj bi se vse moralo in kaj se da, če se mora, pa se tudi vedno ne! In sem si potem, po kakšnih treh letih prišla gor, da zdaj je pa tega dovolj, pa sem kar rekla z malo zvišanim glasom: ˝Saj bo, ko bo čas za to!!!!˝. In je bil mir. In je zdaj tega bistveno manj! Pa tudi, ko je: čez eno uho noter, čez drugo pa ven! Tega se pa da naučiti, to pa vem iz lastnih izkušenj!!! Se pa spomnim, ko mi je en sodelavec pripovedoval, ki ima sinka, zdaj je star dve leti in pol. In je bil star 17 mesecev, pa še ni hodil sam – ob opori lepo, za roko tudi, samo spustiti se ne. Ne, pa ne! In je bil prav živčen, če si ga vprašal, kako kaj sinek... In je kar sam povedal da ja, da hodi pa še ne! Pa vem, da sem ga malo čudno pogledala , pa sem rekla: ˝Ja, pa kaj potem?!!!˝, pa je bil ful presenečen. Je rekel, da mu vsi težijo s tem, da so bili že na vseh pregledih, da je vse OK, samo ne spusti se... No, in jasno, da se je spusti, danes hodi brez problema! Ne vem že, katera je napisala, da je gledala otročka v vozičku pri sosednji mizi. Jaz imam podobno izkušnjo. Smo bili za prvi maj pri enem prijatelju na RD, pa je njegova sestrična imela 6,5 mesecev staro punčko. V tistih dveh, treh urah, ko sem bila jaz tam, je enkrat ni eden dvignil iz vozička . Pa je v tem času spala, jedla, se igrala.... in to vse v vozičku. Ko smo šli domov, sem mojemu komentirala, da se mi je zdelo ful b , ko ima tamalo ves čas na riti, potem se pa pritožuje, da mala sploh ne ve, za kaj ima noge. Ja, ljuba duša, kako pa naj ve, če je nikoli ne postaviš na njih?! Je pa pupa zdaj, pri 9 mesecih, velika okoli 75 cm in ima 12 kg. Aja, moj mož je pa rekel (v smehu, jasno, da se je izognil komentarju): ˝Ti nimaš pojma o sodobnem starševstvu....!!! ˝ (op. ker se imata onadva za ful sodobna starša, sta že večkrat povedala!). No, ja, sem pa res za luno! Pa se res ne sekiram! Jaz naše punce kar pustim, da hodijo okoli miz in po praznem placu. Pa saj ne morejo biti ves čas na miru! Ampak res, samo hodijo. Ko katera začne na sosednje mize zijat, pa noret vse povprek, jih privlečem nazaj za mizo, povem, da se to ne sme in pika. In tudi, če začne vpiti, ni pomoči. Tukaj je moja zadnja! Tastarejša to že ve, tamala bo pa še ugotovila! Mož je tukaj bolj popustljiv, ker mu je, kao, nerodno. Meni pa ni! Kaj koga briga, zakaj mala vpije, se bom že jaz zmenila z njo! Mene tudi ne motijo otroci, če se derejo za sosednjo mizo, pa packajo, pa sami jedo, pa se polijejo. Pa kaj! Moti me pa, da pride za našo mizo, pa začne kaj za sabo vlečt, pa to – pa če tastari vidijo in ga opomnijo, mi je čisto v redu, tudi če mali še nadaljuje, saj vem, da slej ko prej bo nekdo ponj prišel in otrok res ne more vedeti kar sam od sebe, da to pa ni v redu. Če pa nič ne rečejo, mi pa plafon dvigne!!!! Potem pa tudi kaj na glas pokomentiram! hariba – uživaj na !!!!!! Jaz bi tudi Črno goro... No, saj drugo leto pa že morda.... spanje – naša gre čez dan spat enkrat, vedno okoli 11.30, pet minut gor ali dol. In zaspi kar hitro, spi pa čist različno, od tričetrt ure do dveh ur. V povprečju pa okoli uro in pol. Zvečer pa gremo v posteljo okoli 19.30, zaspi čist odvisno od dneva, včasih v 5-ih minutah, včasih pa v tričetrt ure. Spi pa običajno do 7-ih, včasih več, včasih manj. Se pa zadnje dni zbuja ponoči in kakšni dve uri spi na mojem trebuhu , potem jo pa prestavim v njeno posteljico in spi naprej brez problema! Je pa tako, odkar sva se nehali dojit, prej je bilo pa tudi po 6x na noč. Saj tako, kot je zdaj, je še kar OK, samo problem je, da moram oz. bi morala jaz vstati ob 2.10, pa potem ne morem, če ne odspim tiste štiri ure. In sem zaključila z delom za tisti dan!!! Nič, grem delat kaj. Se tipkamo....
|