|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski lumpi 2007
20.7.2008 15:27:21   
thumbelina
NO še eni, ki dobijo živčni zlom v gostilni z otroki.
Mi2 sploh ne greva več z otroki ven jest, ker pri nas izgleda takole:
- naročimo pijačo in hrano in že v prvi sekundi je ves beštek pod mizo, potem tastarejša pade s stola
- potem skušam tamalega zamotit z vsemi možnimi fintami seveda zaman on kriči, da hoče na tla
- kot zakleto nimajo v gostilni stolčka, tzako da ga imam skoz v naročju in se zvija kot ena glista
-prinesejo hrano, mož razreže taveliki, tamali je pri meni, to vse leti po tleh, da mi je potem huuuuuuudo nerodno pred osebjem v oštariji, ker bi rabli eno kuro da bi vse pozobala
- midva mečeva hrano vase in na koncu pogruntam da me želodec boli od prehitrega žretja in živcev
-za sladico ni ne časa ne živcev
skratka, midva greva raje sama zvečer ko dobiva varstvo...

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
20.7.2008 19:12:58   
tejkag
OJ!
Jaz sem spet sama domauser posted image , ker je Lana šla z dedijem in babico malo na potep. Sem končno malo fraj.
Naša bejba tud naredi par korakov sama,ko pa vidi, da je ne držiš, pa stop in se te prime kot klop. Mi pa grejo eni ful na živce, ko me kar naprej sprašujejo: ja a še ne hodi?Ne, pa saj še ima čas, je pa res,da jih ful dosti že hodi,ki so stari tolko kot ona. Eh bo že, je pač rajši na rokahuser posted image .

V gostilne jest pa tudi midva ne hodiva z Lano, še ko gremo na pijačo,  morm na brzino vlit v sebe tisti sok, ker naša punca pač ne bo sedela pri miru.
Lep dan

pa bomo imeli še enega :-)

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
20.7.2008 20:36:40   
sabri
Oj, štajerske konec, je blo super. Vidim, da imate debato o gostilnah, naša je tudi podivjane sorte, še ni sedela za mizo pa jedla, mogoče minuto, dve...pol pa akcija, ampak se sploh ne sekiram, mi še kar vseeno gremo in poskusim kaj zamotit, ali se pa menjavamo, ko jo lovimo, pa kar gre. grem jo dat spat, ker  mi pod nogami pleza.

(odgovor članu tejkag)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
21.7.2008 7:13:17   
aprilčica07
Jutro,

glede gostiln: smo provali 1x do zdaj, da smo bli vsi trije na kosilu. Ni blo lih mirno, ma tudi travmatično ne. Ena vmesna variantauser posted image . Samo sva se odločla, da bova naslednjič šla raje sama, kot pa z njim:):):)
V trgovino pa če se le da grem sama. Parkrat sem bla z tamalim in me je tako zmatralno, da sem še naslednjih par ur prihajala k sebi.user posted image

govor: naš je rekel enih dvakrat mama, tle se pa pol konča. Očitno nima volje govorit. Je pa aktivne pri hoji, teku in poodbnih vragolijah.
obuvanje: obuva se ne sam, gleda čeveljce in neve kaj bi z njimi,  si jih pa zna profesionalno sezut. Jih eleganto vrže ven iz vozeka in se nam je že zgodilo, da je ena gospa kričala za nami, da smo čeveljček zgubili. user posted image
prehranjevanje: imamo podoben sistem kot taška30, eno skledko njemu, malo hrane notri, plastično žličko v roke, mali tam brklja in mlati, jst mu pa medtem tlačim v usta kar mora pač pojest. Nimamo pa velik problemov z tem, ker je res priden za jest in je skoraj vse kar prova.user posted image

Za nami je spet nevihtna noč. Tokrat je lepo spal, zadnjič, ko je bla nevihta je revež tako jokla, da ga nismo mogli utolažit. Ga je neki prestrašlo in ni mogel rpit k sebi. No, to noč je blo mirneje.
Ta teden se varva pr tašči, ker sta moja dva šla na morje. Bolj kot ne bova sama, ker dela moj dragi spet cel teden popoldan, kadar je zjutraj ima pa dežurstvo na domu, tako, da ne remo nikamor brez telefona. Ni kaj, cajt dopustov pač.

Vikend je minil mirno, malo spanja, malo pohajanja, malo formule in tako dalje. Sem pa vsa kontenta ker sem bla v soboto pri frizerki in imam končno  urejeno naglavno okrasje.user posted image Sicer pa dobro da ne hodim pogosto tja, ker bi bankrotirala.user posted image Nevem ali sem malo zadaj z cenami, ma me je kmali na rit vrglo, ko sem vidla račun.  Barvanje, pa malo me je postrigla, frizure nobene posebne, samo malo pene  in gela, ker  drugega pča ni potrebno. Račun 53 eur?? Nevem meni se zdi to malo tu mač. Kaj menite?

Tako, zdej letim kej nardit, dokler je mirno tle okoli. Sem pa sama in bom presneto gagala danes. in Jutri in v sredo in v petek.

Uživajte.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
21.7.2008 7:37:03   
BarbaraE
Taška - ne sekiraj se, naši otroci so očitno zelo zelo živahni. Mislim, da pri nas Nejca tudi ne bi nič ustavilo in bi sam začel ven lezt. Sicer pa, kar spomni se, kako je bilo na kofetu ponavadi. Včasih je žemljica palila, včasih pa enostavno nič. Aja, pa takrat je bilo še kul, ker nista bila tako mobilna. Zdaj se mi v Rašici usedemo tja k ograji, da potem tamal dol vodo gleda in lahko vsaj v miru popijem kavo ali pa kaj pojemo. Drugače pa mi kar gremo kam na pizzo in moram rečt, da kar gre. Je pa res, da je najbolj fajn, da hrano hitro dobimo, pojemo in gremo. user posted image  Aja, ponavadi gremo v take gostilne, ki imajo ograjeno pa igrala.

Pri nas je Nejcu začela še zadnja trojka ven rinit. No, do včeraj še vedela nisem, da jih zgoraj že ima. In očitno ga ta trojka tako matra, da ima vročino. Dobil jo je spet v soboto zvečer in potem celo nedeljo in ponoči. No, zdaj zjutraj preden sem šla je bila 37. Itak da smo ga hladili z alkoholom + calpol.  Narasla mu je pa do 39,4. A je res možno, da je od zob?? Če bo imel vročino še danes čez dan in ponoči, ga bom jutri peljala k zdravniku pokazat. Meni je enkrat ena zdravnica rekla, da ne more imeti otrok tako visoke vročine zaradi zob. Hja, sam kaj bi pa potem bilo. Saj mu niti iz noska ne teče.

Aja, pa da naj Taškino Julijo pohvalim. Mlada dama me je sama poklicala in to dvakrat. In potem je tako fajn v telefon čebljala, da je bilo veselje. Meni se je sicer še čudno zdelo, kaj je zdaj to. No, potem sem pa pogruntala. Sem ji potem rekla, da naj mi da mal mami, pa se potem vsa začudena Taška oglasi. user posted image  Taška - če boš imela prevelik račun, se kar s hčerko zmeni. user posted image

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
21.7.2008 8:07:41   
zoom zoom
Dobro jutro,

sem že včeraj zvečer pisala, pa je vmes zamnkalo elektrike, ker je spet tako treskalo in lilo.

Spali smo to noč spet kar nekaj, sta se oba zbujala kot utrgana (pa sem zaradi bliskanja poleg rulet še vsa vrata zaprla, da ja ne bi motilo), sem danes spet čist out. Da povzamem še na kratko, se je tamala spet zbudila z vročino čez 39* in ostajam doma. Ne vem pa od česa bi ta vročina bila, ker zadnjič ko jo je imela sem sumila tudi na zobe, pa še vedno ostajamo na enem. Bomo videli kaj e iz tega izcimi. Močno upam, da nam ne bo treba ta teden k zdravniku, bi raje počakala na njenega ko pride z dopusta.

Glede gostiln mi NE hodimo, ampak ne zaradi otrok, ampak meni osebno je bolj všeč jest doma. SIcer gremo tu pa tam, še raje naročimo in gremo iskat za domov, sicer se pa h komu tudi povabimouser posted image . Smo bili nazadnje prav v gostilni ene 2 meseca nazaj in sta oba čist mirno počakala, da smo dobili, pojedli in plačali (smo bili pa zunajj tik ob morju in je bilo marsikaj tudi za videt), pa zdej smo bili na dopustu, sicer je bil samopostrežni AI in tudi ni bilo nobene panike, smo edino vsak večer natakarju pustili kakšen dinar, ker je imel kar precej za pospravit (verjetno veste, kakšno se naredi, če daš majhnemu otroku tudi samemu za jest).

Telefoniranje: sem se navadila zaklepat telefon, ker je oz sta oba klicarila oz pošiljala prazne SMS-je. Tako da sedaj ga zaklenem pa je mir.

Napišem še kaj kasneje, moram it starejšega zbudit za antibiotik.

Lp

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
21.7.2008 8:37:17   
zalbi
Dobro jutro...

Jah spet ponedeljek, jih prou ne maram. Spet sem slabo spala - tele nevihte mi tut grejo na živce... skoz je neki bobnelo od grmenja...

Drgač pa ja vikend na štajerskem je bil fajn...smo mel lepo vreme, a ne Sabri, tko da do petek spet tuki, pol pa gas spet na štajersko.

gostilne - ja tut mi smo bili ravno prejšni teden - sem tut mislila da bom kr živce zgubla, to je skoz aktvno, pa skoz neki tečka, pa ne bi sedela, pa en bi bla v naročju, pa ne bi bla sama na tleh... groza ja, ampak bo že, sicer tudi midva greva redko, ravno zaradi tega, ker ni nobenga užitka v tem, no ja...tut ta faza mine - upam. Tko da taška - tut jst se včasih vprašam kaj je z našim otrokom - moja se strična ima punčko - dva meseca mlajšo od Sare - so bli zdele na morju, tm k moji starši, pa je moja mami rekla, da se sploh en oglasi, da je skoz pri meru sedela, kamne prelagala - Sara pa skoz nekam bezlja, pa čveka 100 na uro, pa skoz je akcija. Pol pa je je ta punčka eno noč drgla, neki ni spala - moji starši pa so spali v sosednji hiši, pa ej tko lepo reku moj oči - mi je pa boljš da je Sara čez dan tolk glasna, je vsaj ponoči mir:)

hoja - ja men gre tut to na živce k me vsi govorijo a še ne hodi - NE NE HODI, pa bo že ko bo njen čas prišel... kaj pa naj, se pa je začela prestavljati ob stvareh, ampak po vseh štirih je itak zakon. Je pa tolk smešna, k po travi noče po kolenih, ampak se tko dvigne in hodi po vseh štirih dobesedno je tko smešna:).

hranjenje - je kr lepo že, predvsem juhe se je lepo navadla jest - sicer ji dam bolj goste, pa malo ji vmes pomaga z drugo žlico pa je... drgač pa vse hoče sama, ni šans da bi jo samo jst hranila. kromipr, pa meso, to pa obvezno z roko.

Tako, zdaj pa ponedeljekovo... me čaka delo... odštevam teden do dopusta, če dobre 14 dni pa gremouser posted image user posted image user posted image

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
21.7.2008 13:51:59   
zoom zoom
Pri nas tamala spi će od 11.15. Zelo zanimivo, a ne?

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
21.7.2008 14:15:43   
smotka lonib
hojla!

Mi smo danes spet v akciji. malo po hiš pospravljamo oziroma v kletnih prostorih zbiramo šaro na kup in jo sortiramo, kakšno pa zakurimo. je treba enkrat na let tud v klet narediti generalko tako, da bomo med dopsuti tud malo delali.

gostilne!
Nikoli nismo imeli miru. Se spomnim, ko sva imela samo Nejca. On je non stop dirkal med mizami in gor pa dol je letal po gostilni. Moj je zmeraj reku, da ne more razumeti kako je lahko pri sosednji mizi pa en otrok (približno tok star kot Nejc) sedel čisto pri miru.user posted image Vanja je bila tud tak živc, da o Zali sploh ne govorim. Še doma jke v stolčku samo 5 minut, pa še samo takrat, ko je resnično lačna.

Taška30!
Ja tista gostilna Pri Boštjanu je super, čeprav že dolgo nisem tam jedla. Gremo pa včasih, ko se odpravo na Križno goro peš, tja na pijačko. Mogoče se pa tam kdaj celo srečava.

sabri!
hvala za pozdrave od Francita.. Sem kr vedela, da bo malo debelo pogledal, ko mu boš povedala, da imam že tretjega.user posted image

Zdej pa moram nehat, ker gremo naprej pospravljat.

Čao!

Nejc 15.9.1995 (53cm, 3320g)
Vanja, 24.11.2000 (59cm, 4880g)
Zala 29.3.2007 (54cm, 3970g)

(odgovor članu zoom zoom)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
21.7.2008 14:16:37   
smotka lonib
IZVIRNO SPOROČILO: zoom zoom

Pri nas tamala spi će od 11.15. Zelo zanimivo, a ne?

3

povej mi recept. Naša je zaspala šele pred 10 minutami (vstali smo ob 07.30)user posted image .

Nejc 15.9.1995 (53cm, 3320g)
Vanja, 24.11.2000 (59cm, 4880g)
Zala 29.3.2007 (54cm, 3970g)

Neposredna povezava do sporočila: 1535
21.7.2008 17:02:35   
JAPE
Ojla!
Po dolgem času se spet malo oglašam. Mi je nehalo biti slabo, sem ful vesela, sem na polovici, komaj čakam da mine še druga polovica.
Klara še ne hodi sama, hodi ob opori. Imam iste probleme kot ti zalbi. Vsi sprašujejo...ali še ne hodi????
Je pa sedaj napredek, da sama vstane brez opore, ampak koraka pa sama nobenega ne naredi.
Začela je ful govort in ponavljat besede.

Imava pa še vedno težave s spanjem čez dan. Zvečer je pridna, jo ob 8 samo položim in grem, pa se zbudi vsak dan lepo zjutraj ob 7.
Opoldan je pa zame nočna mora jo dat spat. V posteljici se dere kot sraka in vstaja zraven. Če greva kam z avtom, potem mi takoj zaspi, ali pa če je lepo vreme jo dam v voziček pa potem v vozičku zaspi. Tako se saj ne dere preden zaspi in spi tudi dlje kot v posteljici.
Sploh ne vem kaj naj še naredim. Ne bom mogla vedno it z avto nekam, in ne bo vedno lepega vremena, da mi bo zaspala v vozičku. Sploh, ko pride še en dojenček. Res ne vem kako jo bom dajala spat potem...

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
21.7.2008 17:17:18   
tejkag
Pozdravček!
No pri nas je prav bedno vreme, oblačno in kislo, dežuje trenutno ne, ampak mislim da bo kmalu začelo.
spanje-včeraj KATASTROFA,ker je zaspala šele ob 23:15-da crkneš no. Tudi ponoči je skoz nekaj jamrala in se premetavala sem in tja...upam,da so krivi zobki in bo kmalu bolje. Čez dan spi ponavadi 2x, odvisno kdaj zjutraj vstane. Danes se je zbudila ob 9:30 in je čez dan spala samo 1x in sicer 2,5 h. No, torej je čez dan pridna kar se spanja tiče, ponoči pa.....je čisto druga pesem.

JAPE-lepo,da si se spet oglasila, kaj bi jaz dala,da bi našo ta malo zvečer ob 8h dala spat in bi lepo spala do 7h, brez kakih nočnih izgredovuser posted image .

Tako, zdaj pa grem z našo tečko še malo ven.

(odgovor članu JAPE)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
21.7.2008 19:28:39   
zoom zoom
NAša se je zbudila ob 14.50 (je spala več kot 3,5 ure) in je šla spet spat (in tudi že spi) ob 19h. Tako je verjetno zato, kerr je še malo bolna )vročine čez dan ni imela več), se pa ne bi pritoževala, če bi bilo vedno tako, vsaj nočno spanje, pa seveda brez nočnega zbujanja.
Starejšega pa danes tudi kar nekaj muči in je v obraz cel zatečen, sem klicala zdravnika in je rekel, da če do jutri ne izgine naj se prideva pokazat. Je šel pa tudi že spat, če pa že spi pa še ne vem, ker nočem prakmalu pogledat.

ZDej pa ne vem kam naj se dam, mi je kar malo dolgačs. Pospapravljat se mi pa lih ne ljubi preveč.

(odgovor članu tejkag)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
22.7.2008 7:40:44   
hariba
Pri nas je spet živo,smo vsi doma spet,pralni in sušilni stroj je včeraj celi dan deala pa še za danes imam rundo ,pa likanje in pakiranje,ker sredi noči gremo.
Zoja spi zadnje noči kar o.k. No zdaj me kliče in moram nehat.

Neposredna povezava do sporočila: 1539
22.7.2008 7:49:20   
zalbi
Hej!

jape - super da si se oglasila, sm teže kar pogrešala... sam da je za tabo ta hujše obdobje... zdaj pa le uživaj v nosečnosti... Sem potolažena da še katera ne hodi, je res zoprno, ker te ljudje pol tko pogledajo, kot da jaz nočem da hodi, al pa nevem kaj, kot da je z njo nekaj zelo narobe, grrr...

hariba - uživajte 100 na uro...

zoom zoom - upam, da bo pri tebi z obeme ok, se kar vleče, a ne.

Tako, zdej pa na kavo, pol pa delat...brrr... pa tko beden dan...

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
22.7.2008 8:05:22   
thumbelina
Ti sabri, jaz se pa nič ne sekiram glede hoje, tud nihče me ne sprašuje kako in kaj... Imam očitno srečo. Vsi so sam navdušeni, ko ga vidijo, kako raketira po vseh štirih gor in dol...

Drugač pa men se nič ne da. 40 strani imam nekega teksta o srednjeveških koralih za prevest, pa pojma nimam kako mi bo uspelo..... Jao jao, kok mi gre na živce ko te folk prosi in ne moreš rečt ne, ker te tako milo prosijo....

Tamaladva sta zdreava, kar še 1x potrjuje mojo teorijo, da če ne bi bla v vrtcu oziroma tamal hodil po terapijah, kjer je dal vse živo v usta.... bi bla zdrava kot dren. Pa hodimo v štacuno in vsepovsod.... Zdaj ko je Jerca doma in ne hodi v vrtec sta zdrava.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
22.7.2008 8:06:48   
thumbelina
Aja pa še to mi se pa nekaj pogovarjamo za še ene kratke vikend počitnice v Prekmurju, tam okrog Veržeja. Bomo videli, kako poceni oziroma drago bomo prišli čez z avtom....

Neposredna povezava do sporočila: 1542
22.7.2008 8:10:47   
zoom zoom
Dobro jutro,

smo danes spali še kar. Tamala se je prvič zbudila ob polnoči, sem takrat itak vstala, ker sem dala starejpemu antibiotik, pa potem še enkrat ob 4h, vstali sva,
 pa će ob
 6.30. Ampak ok, sem vsaj ponoči vsaj približno spala.
Je pa tamala danes čist ok, zoba nobenega novega, starejši je pa po obrazu in okoli oči še vedno  zatečen, čeprav malo maj kot včeraj. Me pa t ako jezi, ker je njun pediater ravno sedaj na dopustu, pRide naslednji teden, in mi je tako zoprno hodit k nadomestnemu, sicer je prijazen, ampak je za odrasle. Se bm32
še odločila, če ga peljem ali ne. Dela spet popoldan.

Zalbi: se mi zdi, da je kar precej naših aprilčkov, ki še ne hodijo
,, apak 000000,
nkra
t že ,,,,,,,,
bodo.Naša je kakor kdaj, včasih kar gre, potem pa kar neha za kakšen dan in aktivno išče prst (se drži samo za en prst in lepo hodi) alikakšno drugo oporo.

Hariba: uživajte na dopustu

Lep deževen dan vam želim.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
22.7.2008 13:04:31   
aprilčica07
Helou

hariba:  uživajte na dopustu:):):)

končno sije sonce. Je blo včeri tako mraz, da sem mislila, da me odnese od burje. Brrr, je parkrat dvignilo prav strehco od vozeka od tamalga. Skratka se mi je zdelo, da to lih ni poletje. Sej ne, da imam rada ful vroča poletja, ma kej bolj toplo kot je zdaj, bi pa ja moglo bit.user posted image
Sicer pa pri nas trenutno sije sonček in je zunaj kr prijetno. Ko bi le trajalo.user posted image

Sta pa moja dva na morju in sta rekla, da niso meli nekega  dežja včeraj, sta se lih tako kopala. Pa nista šla daleč.

spanje čez dan: kakor je. Včasih spi 2x, včasih  pa 1x. Za zdaj ni problemov za ga uspavat, se uleže in zaspi, kadar je fejst zmatran. Drugače pa ni govora. Sem včasih se držala nekih ur, da bi pa bil cajt da gre spat. Ja, itak... Ni zaspal za boga milega... Kadar mu pa zmanjka baterij pa sam pokaže in se uleže.
spanje zvečer: ponavadi gre okoli 21 spat, zaspi hitro, spi pa do 6, včasih do 7, zelo redko spi dlje.

Moram šibat, je ura že 13 in ne bi blo lih primerno, da fašem kašno stranko in jst na RR-ju.user posted image

uživajte.

Neposredna povezava do sporočila: 1544
22.7.2008 14:25:10   
lilka
Helou čvekice!

Tinka je že boljše, smo jo včeraj že dali v vrtec, je komaj čakala da gre, je potem čisto druga popoldne če je dopoldne v vrtcu in tam energijo pokuri. kašlja še, samo zelo mokro, tako da mislim, da se bo odluščilo, če se ne bo potem spet poslabšalo kot se je zadnjič, upam, da nam bo uspelo tole premagat čim prej.

Danes sem prvič odkar imava Tinko sama popoldne domauser posted image user posted image user posted image , Tinka je šla z atijem in babico na obisk k dedeku v bolnico v Maribor, tako da jih hitro ne bo. Jaz bom seveda sesala, pomila tla, polikala perilo, si oprala lase, namontirala viklarje in potem mi bo mogoče 5 minut uspelo še počivat, pa sej se ne jezim, ker me spriošča, če lahko sama doma čistim, ne rabim hitetein da me nihče ne moti.

Kriza: jaz sem prejšnji teden mela ful krizo, se mi je zdelo da bom crknila, da je vse skupaj prenaporno, pa služba, pa otrok, pa likanje, pa pospravljanje, pa furanje sem in tja, se mi je zdelo da dihat ne morem, sva bli cel teden sami doma, pa sem mislila, da ne bom zmogla več. Sej ne vem kaj mi je blo, ful mi je postalo prenaporno vse skupaj, bila lahko pustila vse skuapaj in šla nekam čisto sama za 3 dni. Ta teden pa sem že boljše, ko sem tašči rekla ko me je vprašala, je rekla, da tako pač je če imaš otroke, sem rekla, pol me pa ne gnjavite vsi da naj imam še enega.Jaz ne vem no, kaj mi je blo ne znam vam povedat kako sem se počutila cel teden, da bi res pustila Tinko in moža in šla.....Sej vem ene imate več otrok pa zmorete, jaz pa samo enega pa tako jamram, pa kaj naj meni je pač včasih fuuul težko in si ne morem pomagat. Pa sej ne upam komu jamrat ko me vsi potolčejo in nihče ne razume, verejtno je blo tudi zato, ker je bla Tinka bolana in me je še to skrbelo zraven, eh.....

Hoja:meni so pa sorodiki že pred več kot mesecem debele oči delali, kako da še ne hodi....mislim ljudje so res čudni, kje pa piše kdaj mora optrok shodit, pač shodi, ko je pripravljen, eni zelo hitro, drugi zelo pozno, sej pa ja niso iz tovarne igrač.....kaj pa čem, ko je bla pripravljena je pač shodila, pa kaj naj jo silim in pripravljam, ko je hotla je vse sama, prej se je pač za prst držala pa kaj, a ne?

Nočno spanje: jaz še vedno vstajam po minimalno 3 x na noč, pa jaz ne vem kdaj s ebo to nehalo......pa sej zdej sem se že nekako navadila, da pač nikoli ne spim v miru celo noč, tako pač jeuser posted image

Gostilne: ni variante, raje ne grem, ker nimam nič od tega, ker samo letam, pobiram, pucam......Thumbelina je originalno opisala naš obisk gostilne, ker res nimaš nič od tega, če že lahko potem greva sama.

Frizer: ja je postal skoraj luksus , ker so res ful dragi, mene kar doma mami barva, trenutno sem se iz rjave prelevila v divjo rdečo, me meša zadnje čase, sem si dala uhanček na zob in rdeče lase.....user posted image

Takole, zdej grem pa kavico popit in potem domov, da hitro postorim kar imam v načrtu in potem mi mogoče ostane ena ura samo zase........

Lepo bodite!

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

Neposredna povezava do sporočila: 1545
22.7.2008 14:33:20   
ily
Se mi danes spet nič ne da.... Pa sem, kaouser posted image , spala celo noč, do 10 čez 6 zjutraj, ko me je moj user posted image  zbudil. Drugače bi še za v službo zaspala. Ga je Buba ˝biksala˝ ponoči, mi je spala na trebuhu od 20 čez 2, pa do pol šestih. Potem sem jo pa v njeno posteljico prestavila, samo kaj, ko je bila noč že mimouser posted image !

gostilne – ma, kaj pa vem, pri nas je pa kakor kdaj. Smo šli parkrat, pa je bilo kar v redu! Samo enkrat smo bili pa v LJ v City parku, pa je moj mož skoraj znorel, ker ja Pika ves čas hodila okoli (midva imava kar neko paranojo, da je ne bi kdo odpeljal, user posted image še bolj kot jaz – najbrž preveč filme gledavauser posted image !!!) in je rekel, ko smo šli, da drugič gremo pa v gostilno, ki bo imela v sobi dve mizi, da se bo lahko vsaj normalno najedeluser posted image ! Pa je do naslednjič to že pozabiluser posted image ! Sem se pa ful  smejala, ko sem brala thumbelino.... No, pa saj morda tudi pri nas to tako zgleda, samo gremo tako poredko, da nam takrat pa kar paše.user posted image

sladkarije – dajte mi povedati, če so vaši sončki tudi tako hudi na sladkarije, predvsem na čokolado, piškote, pa tudi lizike in bonbone. Mislim, naša je zdaj, kakšen teden, obupnauser posted image . Ma res, no!!!!user posted image Sem že vse bonbone poskrila, dobesedno, pa piškote pokrivamo s servetom, pa ne vem kaj še vse. Npr. včeraj popoldne je pojedla pol ene male čokoladice (ala ˝Životinsko carstvo˝), zvečer, ob pol sedmih pa še en košček Milke, pa še eno liziko. Ampak, ona bi še!!!!user posted image Sem potem vse pospravila, pa sem rekla, da je muca odnesla, ker je preveč pojedla in muca tega ne dovoli, ker bodo potem zobki boleli. Pa je gledala malo debelo, pa začne rokico obračati, pa z glavo zmajati, pa hoditi po stanovanju, pa govoriti: ˝Ni-ni, ni-ni.....˝user posted image . Je uspelo, samo za koliko časa?! Pa do zdaj sploh ni bila mahnjena na sladkarijo. Čokolado ja, vsega ostalega pa sploh ne. Zdaj pa kar nekaj....

hoja – punce, nič se sekirat, če malčki še ne hodijo. Vsak shodi (ki pač nima neke telesne ovire), pa bodo tudi vaši! Se ti pa takrat zdi, da tega ne bo nikoli, vem! In ja, saj vem, meni je lahko govorit, ker Buba pač hodi... Ampak je res shodila pri 14-ih mesecih in vem, kako je! Je pa res, da sem se zdaj manj obremenjevala s tem kot prvič. Pa prvič mi je bilo vedno ful težko, sploh, ko je včasih tašča začela: ˝Ja, zdaj bi pa že morala to in to....˝ in ˝Zdaj bi pa že lahko to....˝!!!??!??user posted image Mislim, halo, kaj bi se vse moralo in kaj se da, če se mora, pa se tudi vedno ne! In sem si potem, po kakšnih treh letih prišla gor, da zdaj je pa tega dovolj, pa sem kar rekla z malo zvišanim glasom: ˝Saj bo, ko bo čas za to!!!!˝. In je bil mir. In je zdaj tega bistveno manj! Pa tudi, ko je: čez eno uho noter, čez drugo pa ven!user posted image Tega se pa da  naučiti, to pa vem iz lastnih izkušenj!!!
Se pa spomnim, ko mi je en sodelavec pripovedoval, ki ima sinka, zdaj je star dve leti in pol. In je bil star 17 mesecev, pa še ni hodil sam – ob opori lepo, za roko tudi, samo spustiti se ne. Ne, pa ne! In je bil prav živčen, če si ga vprašal, kako kaj sinek... In je kar sam povedal da ja, da hodi pa še ne! Pa vem, da sem ga malo čudno pogledalauser posted image , pa sem rekla: ˝Ja, pa kaj potem?!!!˝, pa je bil ful presenečen. Je rekel, da mu vsi težijo s tem, da so bili že na vseh pregledih, da je vse OK, samo ne spusti se... No, in jasno, da se je spusti, danes hodi brez problema!
Ne vem že, katera je napisala, da je gledala otročka v vozičku pri sosednji mizi. Jaz imam podobno izkušnjo. Smo bili za prvi maj pri enem prijatelju na RD, pa je njegova sestrična imela 6,5 mesecev staro punčko. V tistih dveh, treh urah, ko sem bila jaz tam, je enkrat ni eden dvignil iz vozičkauser posted image . Pa je v tem času spala, jedla, se igrala.... in to vse v vozičku. Ko smo šli domov, sem mojemu komentirala, da se mi je zdelo ful buser posted image , ko ima tamalo ves čas na riti, potem se pa pritožuje, da mala sploh ne ve, za kaj ima noge. Ja, ljuba duša, kako pa naj ve, če je nikoli ne postaviš na njih?!user posted image Je pa pupa zdaj, pri 9 mesecih, velika okoli 75 cm in ima 12 kg. Aja, moj mož je pa rekel (v smehu, jasno, da se je izognil komentarju): ˝Ti nimaš pojma o sodobnem starševstvu....!!!user posted image ˝ (op. ker se imata onadva za ful sodobna starša, sta že večkrat povedala!). No, ja, sem pa res za luno! Pa se res ne sekiram!
Jaz naše punce kar pustim, da hodijo okoli miz in po praznem placu. Pa saj ne morejo biti ves čas na miru! Ampak res, samo hodijo. Ko katera začne na sosednje mize zijat, pa noret vse povprek, jih privlečem nazaj za mizo, povem, da se to ne sme in pika. In tudi, če začne vpiti, ni pomoči. Tukaj je moja zadnja!user posted image Tastarejša to že ve, tamala bo pa še ugotovila!user posted image Mož je tukaj bolj popustljiv, ker mu je, kao, nerodno. Meni pa ni!user posted image Kaj koga briga, zakaj mala vpije, se bom že jaz zmenila z njo! Mene tudi ne motijo otroci, če se derejo za sosednjo mizo, pa packajo, pa sami jedo, pa se polijejo. Pa kaj! Moti me pa, da pride za našo mizo, pa začne kaj za sabo vlečt, pa to – pa če tastari vidijo in ga opomnijo, mi je čisto v redu, tudi če mali še nadaljuje, saj vem, da slej ko prej bo nekdo ponj prišel in otrok res ne more vedeti kar sam od sebe, da to pa ni v redu. Če pa nič ne rečejo, mi pa plafon dvigne!!!! Potem pa tudi kaj na glas pokomentiram!user posted image

hariba – uživaj na user posted image !!!!!! Jaz bi tudi Črno goro... No, saj drugo leto pa že morda....

spanje – naša gre čez dan spat enkrat, vedno okoli 11.30, pet minut gor ali dol. In zaspi kar hitro, spi pa čist različno, od tričetrt ure do dveh ur. V povprečju pa okoli uro in pol. Zvečer pa gremo v posteljo okoli 19.30, zaspi čist odvisno od dneva, včasih v 5-ih minutah, včasih pa v tričetrt ure. Spi pa običajno do 7-ih, včasih več, včasih manj. Se pa zadnje dni zbuja ponoči in kakšni dve uri spi na mojem trebuhuuser posted image , potem jo pa prestavim v njeno posteljico in spi naprej brez problema! Je pa tako, odkar sva se nehali dojit, prej je bilo pa tudi po 6x na noč. Saj tako, kot je zdaj, je še kar OK, samo problem je, da moram oz. bi moralauser posted image jaz vstati ob 2.10, pa potem ne morem, če ne odspim tiste štiri ure. In sem zaključila z delom za tisti dan!!!user posted image user posted image

Nič, grem delat kaj. Se tipkamo....

Neposredna povezava do sporočila: 1546
22.7.2008 14:59:32   
thumbelina
Lilka - nič se sekirat. Vse zmoremo, tudi ti, samo pač parkrat se nam mal skegla, ker je res prehudo. Naj te potolažim, da zdaj ko imam 2 sploh ne vem kaj sem jamrala s samo enim  otrokom. PO moje če imam zdaj samo enega, se mi scufa od dolgčasa..... Skratka, bo bolje, boš videla. Otroci hitro rastejo, čez slabo leto po vsej verjetnosti ne bo več treba previjat rite, ampak jo boš samo postavila na wc, potem grejo hitro sami po pručki na wc, pa sami si začnejo mal umivat zobke, sami se zamotijo, itd....

Illy - sladkarij jaz matevžu nič ne dajem. Edino kar dobi je sadni jogurt in kakšen frutek za posladek ali suho sadje. Tudi pri hčerki sem tako prakticirala, da je šele tam okrog drugega leta dobila kakšen košček čokolade. Tudi sicer doma prakticiram bolj kakšno pecivo ali domače kekse, kot pa kupivni cukr. Saj ne rečem, da včasih dam kakšno čokolado na mizo, pa poleti sladoled, sicer pa ne, ker res ni dobro preveč cukra sploh te lizike ko so sama umetna barvila in neki stabilizatorji....

(odgovor članu ily)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
22.7.2008 18:39:14   
tejkag
Helov!
No, končno malo sončka pri nas, tako da je bejba lahko malo zunaj z atijem.

Sladkarije-najraje ji dam tele Manerjeve piškote za otroke, pa tu in tam malo kinder čokolade. Bonbone pa ima rada tiste mentolove gumijaste in na srečo ne nekih sladkih. Lizik pa ji ne dajem, mi gre na živce,ko je cela mastna in sladka potem. Sicer pa ima naša že tako preveč kil in ni glih fajn, da bi jedla preveč sladkega.
O.k šibam še jaz malo ven na luft!

Neposredna povezava do sporočila: 1548
22.7.2008 19:13:43   
hariba
Spakirano je vse,pravkar moj v avto nosi in zraven vzdihuje in z glavo zmajuje koliko sem napakirala. Je že prej komentiral,da bi rabili kamion. Zoji se zdi pa strašno fajn in kar za njim hodi,ko nosi v avto. Kar naj imam vsaj jaz enkrat mir za pc. Ko znosi vse v avto bomo še večerjali,pol pa se bomo šli zrihtat za odhod. Bomo šli malo pred 21h,ob taki uri,ko gre zoja spat. Upam,da bo vožnjo prespala,ker v avtu raje spi kot v posteljiuser posted image . Ampak zadnje noči se mnogo majn prebuja kot se je. To se je enkrat,prejšnjo pa 2 krat,zato,ker je grmelo.
sladkarije ji,ampak kot obrok oziroma dodatek obroka. Recimo za malico baby piškote ali pa polnozrnate ali pa puding,pa kdaj po kosilu milch snite ali malo kake druge čokolade,pa kdaj na sprehodu malo sladoleda. Bonbonov ne dajem,liziko sem dala 3 krat,enkrat ji je v gostilni dobila,enkrat sem dala med vožnjo in enkrat pri več urnem čakanju pri zdravniku. Skratka to je za urgentne primereuser posted image ,imam 2 v torbici za na pot za vsak slučaj,če pride do kakšnega nepredvidenega zastoja.

(odgovor članu tejkag)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
22.7.2008 21:40:53   
thumbelina
Hariba srečno pot in lepo se imejte.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?