ily
|
Jaz sem pa danes tako slabe volje.... No, pa ne ravno slabe, samo tako se mi zdi, da bi mi pasal en mini dopust. Sem razmišljala, da bi ga vzela v petek, pa kaj, ko je napovedano slabo vreme, pa da bi šle s tamalima se kopat v Dolenjske ali pa v Šmarješke. Saj sploh ne vem, kaj je vzrok temu mojemu počutju - malo verjetno stres, malo pa preobremenjenost. Saj začelo se je že včeraj , ko sem ˝slučajno˝ ugotovila, da moj sodelavec, ki ima isto delo kot jaz, isto odgovornost, nižjo izobrazbo, 4 leta več delovnih izkušenj, razen interni naziv ima višji, ker je prišel iz firme, ki jo je naša firma kupila in dala v stečaj, pazi to : 2,3x večjo plačo kot jaz!!!! Mislim, ne vem, ali sem jaz b , da delam še v tej firmi za tak denar ali so pa res drugi take barabe, da se to pa vseeno da. Verjetno je pa to skupek vsega tega, pa še dejstvo, da nisem moški v tem poklicu, ki ga jaz opravljam. Ker ti možakarji pri nas so res taki šovinisti, da ne rečem šov , da to res ni! Ampak, ˝Bognedaj˝, da to rečeš, je takoj ogenj v strehi, da to pa že ni res, da kako si pa to upam samo pomislit - a med direktorji področij ni ene same ženske , tudi v ekonomiki ne.... Ma, sem se morala malo izkašljat! Saj me doma tudi poslušajo, samo se bolje počutim, če to čimvečkrat povem. Ja, bo treba malo bolj aktivno v iskanje nove službe.... Potem so se mi tamali dve cel popoldan nekaj drle - tamala ni hotela biti nič sama, je samo odkimavala, če sem jo vprašala: ˝Se greš malo v pesek igrat, bom tudi jaz s tabo?˝, ˝Greš malo za mizo, boš kaj sestavila iz kock?˝... - ona samo: ˝Ne... ne.... ne....!˝. Pa sem jo že pripravila, da se je v pesku zaigrala, ji pa tavelika ni hotela dat vedrčka pa lopatke.... Mislim.... Za znoret! In sem tiste tri ure samo vpila, tako da sem bila že sama sebi tečna! Zvečer pa še zaspati ni hotela. Je omagala šele ob 15 do 10-ih. Ona bi se kar igrala, pa pogovarjala, pa malo ˝zizala˝. Potem sem jo pa kar malo bolj na trdo, da zdaj je pa čas za zaspat in da je treba ˝ajat˝. In se je umirila in zaspala. Ob 2h sem imela pa namen vstat, da bom delala za podiplomca, pa sem zaspala nazaj do 5-ih. Pa tako se mi rok bliža.... Ob 5-ih sem pa vstala, pa kot ena kura hodila po stanovanju, pa sem vse delala - zajtrk pripravljala, za moža malico za s sabo rihtala, študirala, spala napol.... Mislim.... Ma res za znoret! Tu pa spet dela čez glavo, jaz pa na netu.... Pa saj bo že! Sem morala malo pojamrat, mi je takoj lažje.... Saj bomo preživeli tudi to, samo zdaj je pa kar kriza! hoja - naša se pa še kar noče spet začet spuščati, pa že, da bi, pa spet samo roke lovi.... Saj bo, je pa tečno, ko moram ves čas z njo ˝tacat˝. BarbaraE - držimo pesti, da boste dobile čim boljše izvide in čim prej! Pa ti je rekla P, da naj bi bilo vnetje? Ker mi imamo probleme z ˝gostoto vode˝, in to pri obeh. Pa ful pijejo, tamali zamenjam plenico samo zaradi lulanja vsaj 5x na dan, ker je čist polna, da že hodit ne more, potem pa še kakšnih 2x, ko se pokaka. Pa je zmeraj pregosta voda in zaradi tega lahko potem, baje, pride do vnetja. Samo naša tavelika ima tudi zunanje splovilo potem vneto, jamrala ni pa še nikoli, da jo boli. Ja, ni druge, ˝je treba delat˝..... P.S.: No, pa bom morala v petek vseeno na dopust - sem ravno klicala P, pa imamo cepljenje ob letu (čeprav je že čez, samo smo bili kar naprej nekaj bolni) pa še pregled za vrtec. Tako da bo pa vsaj podaljšan vikend, če že ne mini dopust!
|