ily
|
Včeraj sem imela v službi tako gužvo, da še prebrala nisem vsega, nekaj sem med malico čekirala (s sendvičem v roki pa mi tipkanje glih ne gre), kaj šele, da bi se kaj oglasila. Saj danes tudi ni kaj bolje, sploh, če mislim še kaj naredit, ampak si bom kar ˝nalašč˝ vzela čas. Ja, mi spimo po starem... Do polnoči smo vsaj enkrat, če ne kar dvakrat pokonci, potem pa, kakor kdaj, do vstajanja do 7h še vsaj ene 3x. Vmes pa ponavadi (danes npr. od pol 1h do pol 2h) še obdobje 1 ure ˝monologa˝. Ma, saj bo! Smo pa popoldne tudi bile zunaj, jaz sem neke stole ˝praskala˝, da jih bom danes prebarvala, Buba je bila pa v pesku in ga celo ni nič ˝gurmansko˝ probavala , si ga je samo za majčko metala - tisto pa itak ni panike, samo če se spomnim, da jo ˝stresem˝ zvečer, predno gremo noter. Ja, drugače pa je panika.... Oblačenje: potem sem jaz pa res ˝malo˝ čudna , pa imam ˝že˝ tadrugega otroka... Jaz moji punci tudi oblačim kot sebe, ampak jaz sem še vedno v najlonkah pod hlačami, pa v dolgi majci povrhu, tako da tudi tamali dve oblačim obvezno v kratek bodi ali majčko, povrhu pa dolg rokav, spodaj pa še kar žabice - ta tanke. Dokler ne bo zjutraj +10°C, ni variante brez žabic - sem že Piki zadnjič držala ˝pridigo˝ in tega se bom držala. Ja, če sta pa popoldne v senci pa če piha, tako kot zadnjih par dni, jima pa tudi še ta tanko vetrovko oz. anorak nataknem. Pa obvezno trak na ušesa. Saj morda res pretiravam, samo pri nas je tako, da takrat, ko sta premalo oblečeni in ima katera več kot 10 minut mrzle roke ali pa noge, pa naj bo to poleti ali pa pozimi, je čez dva - tri dni obvezno angina, potem pa še ušesa. Pa tudi na ORL-ju so moi rekli, naj Piki , razen poleti, kar pokrivamo ušesa. Čeprav njena kronična vnetja naj ne bi bila povezana s prehladi, so pa veliko bolj občutljiva. Tako da.... Saj verjetno res vsaka za svojega otroka najbolje ve! Poporodne težave.... Sem dala slike v album (geslo je FLEKI). No, taka ˝zadeva nastane˝v cca. 20ih minutah in izgine v kakih 4ih - 5ih urah. Vmes pa grozno srbi, nabreka, stari izpuščaji počasi bledijo in izginjajo, nastajajo pa novi.... Sem pa dala čez vsa testiranja (krvne in kožne alergoteste) in sem na vse negativna. Edino ščitnična protitelesa so povečana ˝v nebo˝ (enih imam okoli 265 - nekih enot pač, meja je okoli 64, drugih pa preko 1300, meja tudi okoli 65). In potem, ko začutim, da me v predelu ščitnice na vratu stiska, se v roku dveh dni začnejo težave in trajajo kake tri tedne. Potem se pomiri za kakšen mesec, pa spet izbruhne. Je pa zanimivo to, da imam pa ščitniški hormon v mejah normala, kar se je še tirologinja čudila, glede na to, da so protitelesa tako visoka. Zato tudi nimam nobenih zdravil. Mi je pa dermatolog na Golniku hotel dati minimalno količino hormonov, ker naj bi imeli s tem dobre izkušnje, pa je tirologinja odsvetovala zaradi dojenja. Naj bi pa potem, ko bom nehala dojiti, šli v to kuro. Saj vprašanje, če bo kaj boljše.... thumbelina, ja, možno bi bilo glede teh tvojih izpuščajev... Meni je sicer tirologinja najprej rekla, da to pa že ni od tega, ko sem ji povedala za izpuščaje in me sploh ni hotela poslušati, na zadnjem pregledu pred dvemi meseci je pa potem potihoma priznala, da ˝morda pa le je˝ . Je pa moja splošna Z rekla, ko sem ji povedala, kako sem bila razočarana nad tirologi, da je ona, ki sicer nima tako zelo dolge prakse, videla že res veliko stvari, ki jih ščitnica povzroča, če se pa obrne na tirologe, pa samo zanikajo zadeve. Zakaj? Nimam pojma!!! Naše zdravstvo pač. Veš, saj po mojem te nič ne stane, če ti da splošna Z preverit hormone in protitelesa. Če pa ti ne bo nič pokazalo, pa toliko bolje.... aprilčica07, kaj tebi je ščitnica preveč ali premalo delovala? Pa zdaj ti ni nosečnost stanja nič spremenila? Nič, šibam še kaj narest.... Lep vikend vsem!
|