JABOLKO3
|
Živijo! Komaj najdem par minutk, da se malo javim - tudi jaz sem zadnje čase kar naprej doječa, če pa že ne dojim, pa pospravljam, kuham, perem, zlagam cunje, rihtam vrt.... Še najhuje pri vsem pa je to, da zanemarjam starejša dva otroka oz. imam vsaj tak občutek, da sem premalo z njima, ker je enostavno dan prekratek in zmanjka časa. Kako je to pri vas, mamice z več otroci? Saj se kaj pogovarjamo, medtem ko dojim, pa poskrbim, da imata vse, kar potrebujeta za vrtec in šolo, pa na sprehod gremo zvečer z vozičkom, le časa, da bi se z vsakim posebej vsaj par minut na dan igrala, enostavno ni. Saj se niti ne pritožujeta, le jaz imam slabo vest. Ja, sem ugotovila, zakaj se Jure ni bolj zredil - ker intenzivno vleče par minut, potem začne pa dremat zraven, jaz sem ga še malo tresla pa žgečkala, ko pa ni bilo kakega uspeha, sem ga pa odložila in ko se je čez par minut predramil, sem ga pristavila na drugo stran, kjer je bila spet ista zgodba - tako je vedno dobil le začetno vodeno mleko, čeprav je imel občutek sitosti in je lepo spal. Sem mislila, da je vseeno vse v redu, ker s prvima dvema nisem imela z dojenjem prav nobenih težav. Od prejšnjega petka, ko sva bila na kontroli, pa sem spremenila taktiko - sedaj ga odložim takoj, ko začne dremat in se navadno takoj predrami, nato ga pa pristavim nazaj na isto dojko - to mu od začetka ni pasalo, ker je treba proti koncu bolj intenzivno sesati, njemu se pa ni dalo, a sem kar vztrajala in mu nisem ponudila druge, dokler ni bila prva čisto prazna. Seveda traja sedaj dalj časa, da se naje, a imam jaz zaradi boljšega praznjenja več mleka, on pa dobi tudi maščobe, ki so na koncu. Danes mi je patronažna prinesla vago, da bom lahko preko vikenda vagala obroke, da še to vidim, koliko poje v prvi rundi, koliko v drugi..., da vidim, koliko se še splača komplicirat. Je pa trud že dal prve rezultate - v enem tednu se je zredil za dobrih 300g. Mi je pa patronažna rekla, da so v taki vročini otroci lahko tudi žejni in če se mi zdi, da nekaj hoče, lačen pa še ne bi smel biti, naj mu ponudim vodo (kar iz pipe) po žlički ali flaši in če spije nekaj požirkov, je bil žejen, če pa spije 20 ml ali več, je pa lačen. S tem namreč nisem imela izkušenj, ker sta starejša dva rojena jeseni in je bilo le dojenje dovolj. Večerna procedura - okrog osmih - pol devetih gremo vsi v kopalnico, večja dva se stuširata - eden pod tušem, drugi medtem krtači zobke, potem se zamenjata, midva z atijem pa - eden nadzoruje večja dva, drugi pazi Jureta in zraven pripravi vodo zanj. Ko sta večja v pižamah, še skopamo Jurčka, potem pa jaz dojit, ati pa bere pravljico. Jure običajno zaspi med 9 in 10 uro, med dojenjem ali med podiranjem kupčka. Pol ga le še odložim v posteljico. Vozičkanje - a ste se uspele včeraj dobiti v Arboretumu? Meni ni zneslo, ker je ati v čertek vzel dopust, to pa pomeni, da smo potem še bolj bizi, ker je treba urediti vse, kar smo prej nekaj tednov odlagali, zato nisem nobene klicala. Sploh pa, kje si, Ketrin, naša organizatorka? Zdaj bi se pa lahko že počasi dogovorile za kakšno večje srečanje, da bi prišle še tiste, ki niste ravno iz Lj. in okolice, ker potem se že začnejo dopusti, pa bo težje uskladiti dneve. Kaj pravite? Tasyo - držim pesti, da bodo novičke v torek dobre! Pogum, pa pozitivne misli! Sicer pa, če te kaj potolaži, jaz imam že vse življenje šum na srcu, pa popolnoma normalno živim, brez kakršnihkoli omejitev. Mi pa ne gre v glavo, kako so lahko pri tebi tako zamočili s šivi. Čisto prav je, da si jim kaj povedala, naj bodo srečni, da jih ne tožiš! Vsekakor ti želim, da se rana že končno zaceli, tako kot je treba. Bubica - midve pa morava živeti nekje blizu, jaz imam do Arboretuma slaba 2 km. Big mamma - pri vas je pa tudi skoz nekaj, kaj? Da vam ni preveč dolgčas, si pa še kako poroko omislite, pa krst. Si sploh ne predstavljam, kako vse to zmoreš. Jaz imam pol manj otrok, pa nobene tašče v bližini, pa mi komaj znese. Dajva se kaj zmenit za naslednji teden, če boš imela kaj več miru, da se končno oglasiš na tisti kavici, za katero sva se že menile, prav? Pa lepo se imejte na poroki in krstu. Mi bomo imeli krst šele jeseni. NiLe - super, da si bolje. Kako pa gre nakup avta? Mi sploh ne vemo, kaj bomo, ker se pri nas ne dobi takih avtov, ki bi bili stari do 5 let in ne bi imeli že milijon km, tako da se nagibamo k nakupu v Nemčiji, kar ima pa spet svoje pasti. Bomo še malo počakali, pa tako moramo najprej Subaruja prodat. Sinska - lepo, da se ti je uspelo malo javiti, sem te pogrešala na srečanjih. Daj se kdaj pridruži! Barby - super seznam, hvala ti. Sem pa slučajno opazila, da gor manjka Big mamma - je sporočila podatke s pregleda na 19. strani, če se ne motim. Krista - mislim, da za kengurujčka še niso, menda naj bi vsaj približno že držali glavico pokonci. Probaj s štorkljo, če bo Nadji všeč, našemu ni niti pod razno, tako vrešči, če ga dam noter, kot bi mu ne vem kaj naredila - sem že mislila, da ne delam kaj prav, pa ga je zadnjič sestra dala vanjo, ki je svojega eno leto prenašala v njej, pa je bilo enako, tako da niti ne poskušam več. Mi je pa ful žal, ker moram povsod voziček vlačit. Ni pa moja, jo imam sposojeno, tako da ti je ne morem posodit, lahko pa se zmeniva, da jo enkrat prinesem na srečanje, pa probaš malo dat vanjo. Z mastitisi na srečo nimam nobenih izkušenj, vem pa da je pravi mastitis lahko nevaren, ker gre za infekcijo z bakterijami - vsaj krave od tega tudi poginjajo. Tako, sedaj pa moram še kaj naredit, že tako je čudež, ker spi že dve uri, danes je sploh bolj zadovoljen, ker ni tako vroče. Lep vikend!
|