|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008
28.5.2008 19:45:30   
NaTaŠa*
barby si pa prav pridna s temi seznami user posted image

prosim te če pr nas popraviš podatke, smo se dons tocn zvagal na digitalni vagi. Prej smo se vagal na stari kuhinjski.

PODATKI PRI 2 MES. 4 DNI- 5920g
                          DOLŽINA- 59 cm

hvala!

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.

(odgovor članu Calena)
Neposredna povezava do sporočila: 476
28.5.2008 22:57:20   
trnuljčica
Tasyo z Aptamila smo šli na Bebo, ker ga takrat, ko smo bili v Muellerju, niso imeli. Bebo pa je dobival v P. Tudi ob drugem obisku Muellerja niso imeli navadnega AM. Sedaj ne bom menjala. Glede hranjenja: jaz ga dojim in dodam adaptirano. Včasih rabi več, včasih manj zraven. Se pa naš hrani 100 let. Dobesedno. Sprva sem ga dojila tudi po 2 uri, vendar sem bila nato celi dan tako adijo in lačna ter tečna, da sem začela dojiti 30 min do 1 ure nato pa mu ponudim flaško. Ostalo si načrpam in dostikrat ne rabi adaptiranega po flaški. Dobi moje. Čeprav je naš posebnež in se tudi po flaški hrani zelo dolgo. Danes je recimo zjutraj zgledalo takole: ob 7 ih zj dojila do ca 7.45 nato moje po flaški (spil 80 ml) v ca 45 min, nato je bil zopet lačen in AM po flaški (ca 100 ml). Končali smo ob 10 ih. Od včeraj je stalno lačen. Očitno ima zopet poskok v rasti, saj spije ca 1/3 več. Je pa res, da se tako dolgo hrani, da ko nehava z enim obrokom je že 2.5- 3 ure mimo in je zopet lačen. Nisem si nič mislila iz tega, da bi bilo dolgo hranjenje škodlivo. Oz da bi bilo lahko kaj narobe?user posted image No sicer ni  tako kot je bilo danes. Je pa res, da ponavadi, da spije cel obrok po flaški rabi ca 1 uro, včasih več. Nato podiranje kupčka...Ki mu je šlo dobro od rok do včeraj. Sedaj pa tudi to traja dlje.  Upam da ni nič narobe pri našem oz da ni kakšen vzrok v takem vzorcu(dolgega)hranjenja. Je pa res da medicinci preveč vemo in se potem sekiramo. Vseeno upam in držim pesti, da tvoja princeska, šum sama preraste.user posted image Kaj pa si po spec? Jaz sem družinska.

Nile jaz sem na začetku po odhodu iz P imela 2 "poskusa"( rdečina + bolečina in vozel, vendar brez vročine) mastitisa in enega pravega z 39 vočine. Če greš dr ti takoj dajo antibiotik. Jaz sem počakala 1 dan, čeprav je to grozno težko. Si vneto masirala dojko pred dojenjem in pristavljala malega praktično celi dan. Pred tem sem vzela eno tbl Lekadola, da mi je padla vročina. Je pa bolelo kotuser posted image , vročina me je pa zdelala tako, da nisem vedela zase. Skratka 3x uspešno pozdravila brez antibiotika le z dojenjem. Črpalka preverjeno ne pomaga.

Simvir a ko si uvedla kaplj. nazaj pri prvem je bilo potem vse ok? Brez krčev? Naš jih nima 3 dan in mamica je prav spočita. user posted image Kljub dolgotrajnemu hranjenju.user posted image Krčev nima- pa jem res vse (celo jagode, vso zelenjavo in sadje).
Violica držim pesti za maturo.user posted image user posted image user posted image user posted image
Bela vrtnica jaz bi na tvojem mestu menjala pediatra. Nima smisla, če dr ne zaupaš.
Nadaljujem jutri. Lahko noč

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 477
29.5.2008 8:02:32   
Isabellabina
Dobro jutro vsem in ena user posted image za vspodbudo v lepdan ,ki nas danes spet čaka

Trnjulčica---meni pa ni jasno zakaj tako dolgo dojiš in kako da tako dolgo pije po flaški.Ali imaš premajhno luknjico na flaški ?Dojiti pa se tudi nabi smela tako dolgo ,ker jaz mislim da te ima user posted image bolj za dudo kot pa da kaj poje.Daj sama poskusi mu vzet dojko po 20 minutah pa boš vidla kaj se bo zgodilo ,ne bi te rada učila ,ampak takšno dojenje je pa preveč,saj se ti namatraš in nimaš nobenga časa potem zase če sta tako dolgo priklopljena .user posted image mora posesat mleko v dojki v 10-20 minutah(pa še to tisti zaspanci),ki jih je treba vmes zbujat.To je moje mnenje ti pa poskusi ga vzet na znanje saj bo bolje za tebe.

Naš otrok št.2 se je zdajle zbudu in se kar dobro počuti zaenkrat, tudi malo je pojedu in upam, da bo nehal bruhat,je pa ta stvar boljša pri večjih otrocih ,ker sami grejo na vc.,ko jim rata slabo in tam bruhajo pri tamalmu pa nikoli ne veš ,kje bo bruhnu in sem samo pucala po stanovanju

Nile--
upam da sta roka in dojke vredu ti ne bom nič komentirala ,ker so že predhodnice same veliko povedale glede mastitisa,ampak jaz sama iz svojih izkušenj vem ,da ko so bakterije že v dojki in ko je dojka že trda in rdeča in imaš še vročino ,brez antibiotika ne pomaga nič .

Nič zdalje moram malo likat ,ker se mi je spet nabralo

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 478
29.5.2008 8:48:29   
Jo@n
Jutro,
big mami hvala za kofetek. Mi smo spet prespali noč, mali princ se je lačen prebudil po dobrih 8ih!!! urah spanja. Sva se previla in nahranila, potem je še malo protestiral, sedaj pa vleče drugo kitico in je mami lahko pozajtrkovala in prebrala časopis.
Včeraj je bil pa ves dan siten, se mi zdi da je bil še samemu sebi v napoto. Popoldne, ko je po dojenju še kar nekaj jokal in stokal in ko tudi naročje ni bilo dobro, sem obupala, in mu ponudila slab dcl bebi čaja. Seveda ga je spil. No, da vzrok tečnarjenju ni bila le žeja, je pokazal kasneje, saj je bil siten še naprej, dokler se ni na popoldanskem sprehodu z vozičkom pričela ritka tresti... Ne morem verjet, tako so mali tile naši škratki, pa nas imajo že naštudirane in nas prinašajo okoli...
Drugače pa sem danes zjutraj doživela dva prekrasna trenutka... Ne samo dan, kar cel teden mi je polepšal moj sine, saj mi je naklonil TAAAAKOOOO lep nasmešekuser posted image . In ga v dokaz, da ni bil zgolj slučaj, še ponovil... Da se ti kar omehča srce...

Lepo se imejte, grem še kaj postorit po hiši, dokler škratek drmucka, potem pa jo šibneva na sprehod.

Vsem s težavami želim, da čimprej minejo, naši aprilski maturantki pa srečno! Osalim pa ne prevroč dan.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 479
29.5.2008 9:47:15   
SpeliG
Dobro jutro, ali pa je že dolgo jutro...?!
Mi smo spet odlično spali, nas prav razvaja ker ponoči spi po 7 ur v kosu. Pa se je mami naspala? No way, Martina je spančkala od 22, mami pa se je celo noč premetavala po postelji in ni mogla zaspat. Po mojem mi je bilo vroče ali pa nevem kaj sem imela za ene probleme, res.

Trnuljčica, vidim da sva imele obe krasen ponedeljek, hvala bogu za atije, res. Vedno pristopi tko nakulirano, sicer pa ni čudno, on je z njo šele od popoldneva in je že ves nestrpen da jo vidi.
Sicer pa se ne sekirat, tudi pri nas smo začasno ukinili kapljice d3, pa smo že bili na predpisanih treh. Je pač poslabševalo našo težavo in je sama pediatrinja rekla, naj začasno prenehamo.

Tasyo, naša Martina je taka sneda, da jo ne moti niti to, da ima gosto hrano in poje polno flaško (cca 180 ml) v do 15 minutah. Pije pa z dveh cucljev, najprej ji dam tistega navadnega na dve luknjice, ker pa se hitro zmatra (počasi teče ker je gosto), ji potem ko se neha tko zaganjat v flaško nataknem cucelj z zarezami, da se res naje in je potem mir za 3-4 ure, včasih več.

Roberta, jaz sem šele ta teden opazila, da me Marti res prepozna in se mi nasmeji, ko me gleda direkt v oči. Zdej pa računaj, naša je stara glih 7 tednov, tvoj je malo mlajši če prav vem.

Big mama, a pri vas pa že krst? Pri nas bo v začetku julija, se moramo prav uskladiti ker so takrat že dopusti.

No, zdej pa moram nehat, čukec skoz gode!

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 480
29.5.2008 9:54:06   
tasyo
Dobro jutro!
Mi smo siti, previti in pripravljeni za ven. Tokrat smo se uspeli nahraniti v slabe pol ure - nov trik? Ja, mami je bila spet med bolj neumnimi in seveda se je Lana utrudila pri hranjenju, saj sva imeli flaško s pretokom za novorojenčke. Včeraj sem zvečer poskusila z 2 luknjama in je bilo bolje, razmišljam pa celo o treh, ker zelo lepo je in se zna vmes ustavit. Trnuljčica, poskusi še ti. Mogoče pa je pri obeh enak vzrok. Čeprav pri nas povprečno še vedno traja več kot pol ure, da smo siti, predvsem zato, ker štrajkamo pri podiranju kupčka, potem pa jo tišči v želodčku in se zvija in jamra.
Sicer smo pa včeraj prešaltali na bebo, zaenkrat še ne vidim bistvene razlike, po obroku okoli 5ih zjutraj se zvija do osmih, potem se prebudi in je lačna. Ne vem, kaj je to. Pa ne deluje kot pravi krčki... No, upam da čimprej mine.
Aja, vam moram povedat še eno novičko - ma mene kar glava boli, kako so bili v porodnišnici šlampasti - tisi drugi del rane, ki se mi zdaj gnoji... A veste da sem uspela ven iztisnit kožni šiv?!!! Trnuljčica, tebi bo to najbolj jasno - imela sem intradermalne resorbilne, ampak našla 2 normalna, eden je bil viden na površini takoj ob prihodu domov, ta pa je bil očitno pod kožo in tu je bila rana že zaprta, ko sem jo prvič videla. So me včeraj klicali iz P, ker spremljajo rane po CR (zdaj jih, ko si tam, pa je nihče ne povoha) in sem jih tako spljuvala, da je bila sestra čisto tiho, brez komentarja. Če so si pa zaslužili! Pa sem sicer precej prizanesljiva, ker vem, da je včasih kaj nemogoče. Trnuljčica, sicer sem pa internistka.

Sploh ne vem, kaj sem še želela komentirat - ja, tudi meni je G rekla, da vsaj leto dni ne smem zanosit, najbolje bi bilo 2 leti. Ker ne dojim, sem se odločila kar za kontracepcijske tabletke, čeprav jih tako rada pozabim vzet. Sicer pa jih že leta nisem jemala...

Big mamma, upam da so sedaj vse vaše virozice mimo in boste zdravi!

Evo, Lana protestira, ker mora bit sama v ležalniku...

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 481
29.5.2008 9:58:19   
SpeliG
Aja, še glede uspavanja; mi jo nikoli ne rabimo uspavat, ker se je do zdej ob zadnjem hranjenju vedno tako napokala, da obleži in jo samo še odložiš v zibko. Čez dan se pa sploh ne trudimo jo uspavat, sej že sama zaspi, če je utrujena. Sem pa opazila, da ima v tem tednu nenormalen apetit, poje za tretjino več kot prej. Pred eno uro je npr. snedla 180 ml, zdaj bi se pa že najrajš potegnila v dudo... Ampak tut včeraj je bilo tko, potem je pa ob pol 14 zaspala in spala skor cel dan, vmes ni jedla 5 ur.

Če jo je treba umiriti, pa mami zalaufa repertoar otroških pesmic, pa je takoj dobro.

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 482
29.5.2008 10:33:32   
NaTaŠa*
ojla se na hitrco oglasim

ponoč smo spal full dobr, in sicer je Nataša zaspala ob 20h in spala do 4h pol je jedla in zaspala nazaj spala pol še do 9.30. Tako da sem naspana tud jaz.

Opravičujem se če je kj slovničnih napak ker pišem z Nataško v naročju. Zdaj jo grem pa umirit da lohka še jaz kaj naredim.

Aja učeraj sm bli pr zdravnici ker ima ene spuščaje po obrazku in je rekla da je to 5. bolezen. Tako da mormo zdaj spirat s hrastovim lubjem pa z eno kremco mazat.

zdaj pa grem

papa

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 483
29.5.2008 11:45:34   
simvir
Živjo!

Midva bova čez največjo vročino kar notri.
Se pa tudi meni zdi, da je trenutno mali kar naprej lačen in ga zato večkrat pristavljam. Ja ni kaj, smo ravno danes stari 6. tednov in očitno res v obdobju povečane rasti.

Trnuljčica - jaz sem takrat ponovno začela s kapljicami po dopolnjenih 3. mesecih in ni bilo nobenih težav več. Prej se mi je pa revček tako smilil, ker ga je že tako vse kar sem jedla napenjalo.
Drugače pa se tudi meni zdi, da se predoglo hranita. Res poskusi, da ga odstaviš po cca 20min, pa boš videla če bo potem sit enako časa kot prej. Pri hranjenju po flaški, pa tudi preizkusi še kakšen cucelj, morda bo šlo hitreje, tako kot pri Tasyo.

Vid user posted image  - v reviji Novorojenček sem prebrala, da naj bi user posted image  pri starosti 6-8 tednov že ločili domače od tujcev.

Big mamma upam, da se stanje pri vas kmalu umiri in se še kdo ne naleze. A v nedeljo boste pa že krst imeli? Ste kar pohiteli, mi ga bomo imeli pa čez en mesec.

Jo@n a niso ti prvi nasmeški nekaj najlepšega? Jaz se kar topim, ko se mi nasmehne.

Tasyo upam, da se ti rana sedaj že končno zaceli in super da si vsaj delno rešila težavo s hranjenjem.

SpeliG sem vesela, da je Martina sedaj bolje in ne poliva več. Kot pišeš, imaš očitno zelo pridno user posted image  - vsaj glede spanjauser posted image .

Tako aktualne teme sem pokomentirala, zdaj moram it pa še kaj postoriti, dokler fantič spi.

Čao

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 484
29.5.2008 12:40:46   
NiLe
Heeej ... se samo na hitrco pofočkam, ker moram mojo princesko zbuditi iz sveta sanj, saj spi že od 9h, ko sva se odpravile na bolj zgodnji sprehod ... nato sem jo prenesla na balkon, kjer je lepo pančala naprej še  2 urci.
Sedaj pa sva se skrile notri in bova do 5h lepo na hladnem.

Vsem hvala za vzpodbudne besede, nasvete, mnenja ... hvala bogu sem se ognila mastitisu in je šlo le za vnetje dojke in z masažo pod vročim tušem in obkladki, se je zadeva znormalizirala. Sicer sem šla do zdravnice, ki me sploh ni pregledala user posted image , ampak mi je sestra samo recept za AB napisala. Vendar jih seveda nisem uporabila.  Lepa posadka; hvala, hvala za tvoj nasvet, ki mi je prišel zelooo prav user posted image user posted image user posted image Tisti hot-cold gel je super zadeva!!!

Komolec pa je tudi že veliko bolje, tako da sem danes prav dobre volje in spet se lahko 100% posvetim svoji pupikiuser posted image . Včeraj je namreč nisem mogla držat v naročju oz. na desni roki, tako da je bilo kar zoprno.  Še dobro, da je bila tako pridna čez dan in ni bilo potrebe, da bi jo preveč nosila.

Za komentiranje pa si moram vzeti malo več časa ... upam, da ste se uspele dogovoriti za vozičkanje v Arboretumu!

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 485
29.5.2008 15:33:17   
novopecena
juhu

no pa nas je vročina fajn zdelalauser posted image mali Rene spi že od 13h (kot dalmatinček prespi lepo celo vročinouser posted image ) saj danes je treba še izkoristiti pol bo pa nasledn tedn baje user posted image vreme.

pred 2 dnevoma so se mu pojavile po rokicah bele pikice-mogoče katera ve kaj bi to bilo? smo imeli že fajne mozoljčke (rdeči z rumenimi vrhci) pa je blo to od čiščenja kože kaj je pa pol to?

na koga se naj obrnem glede zdravs.kartice za malega? je delodajalec rekel da so poslali naprej mi je pa še nimamo. je pa ta problem da kartica verjetno pride na otrokovo ime-je tako no fora je pa v tem da se pišem jaz drugače kot on pa še zač.pebiv. imamo pošta pa pride na stalno?
upam da sem vsaj malo razumljivo napisala in prosim za odgovore.

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 486
29.5.2008 16:26:42   
bela vrtnica
Halo, vam je kaj vroče?

Taka vročina za popi....Zjutraj sva bile na sprehodu, sedaj pa sva od 12 v stanovanju in komaj čakam, da bo ura 6 pa lahko spet gremo ven v senco. Imamo stanovnje na sončni strani, tako da je res grozno vroče.

Te dni sem tudi jaz opazila, da bi Zara samo jedla, tako da je non stop na zizi. Upam, da bo do torka pridobila na teži, ker če ne pol pa res ne vem kje je razlog. Drugače je ful dobrovoljček in se že lepo smehlja. Krče imamo še kar in sicer proti večeru zelo veliko, tako da me kar strah začeti dajati te kapljice AD3.

Glede pediatrinje pa to, ki smo jo imeli na posvetovalnici  zagotovo ne bomo izbrali za osebno zdravnico Zare. Novopecena katero pediratrinjo pa imaš ti? Glede zdr. zavarovanja je pa najbolje da pokličeš na ZZZS in vprašaš, če so jo poslali. Jaz sem jo kar hitro dobila (v roku 14 dni odkar je delodajalec poslal papirje). Če so že poslali pa jo vseeno nisi dobila preveri na pošti (lahko da je prišlo do zmešnjave zaradi naslova, kajti res pošiljajo na stalni naslov in ne na začasnega).

Našo  Zara vedno moramo uspavati na rokah, saj imamo zvečer take krče, da se cartamo po rokah kakšne tri ure in šele potem zaspi. Je pa včeraj prvič spala v svoji postelji (prej je spala z nama, ampak je sadaj tako vroče, da smo jo raje dali v posteljico). In je pridno spala od 12 do 5,30, se podojila in zaspala pri meni še do 8,30.

Tasyo: tudi jaz sem imela kot otrok šum na srcu, pa je kar naenkrat izginil in sem sedaj ok. Upam, da se bo vse dobro izteklo tudi pri vama.

Uživajte.

(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 487
29.5.2008 16:41:39   
novopecena
danes smo tako dobro spali ponoči da sem se še jest lahko dala duška. po večernem obredu (beri kopanje, dojenje) sem ga ob 21.30 položila v posteljico in je zaspal do 3h in nato do 7huser posted image user posted image sploh sem bila navdušena nad 1. rundo saj mi še nikoli ni prespal 6h v kosu-se nadejam da bo dons tud tako ali vsaj podobnouser posted image

Bela vrtnica sem iz Celja in imam dr. Pečnik-ovo. je res taka da ji lohk poveš in prašaš vse in brez problema razloži. pa ko je malega pregledovala ga je skoz ogovarjala in ni bla nič jezna ko je malo zacahnal (beri polulal) pultuser posted image

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu bela vrtnica)
Neposredna povezava do sporočila: 488
29.5.2008 17:45:36   
trnuljčica
Pozdravljene mamice user posted image ,
veste sem ravno ponoči user posted image razmišljala, da bi menjala cucelj. In grem danes gledat kakšnega imamo  (preden sem prebrala tvoj post Tasyouser posted image ) in glej zlomka z eno maloooo luknjico za novorojenčke. Danes nisem šla po nakupih, saj je mož dežuren in imam dovolj dela z user posted image inuser posted image , ki rabi vsaj 3x dnevni sprehod. Bom jutri popoldan šla v nabavo, ko mož prevzame.user posted image

Glede dojenja v našem primeru. Bom diplomatska in rekla, da sem imela tistih 5 svetovalk o dojenju v P preko glave. Nazadnje pa so ga stehtali pred odhodom domov pred in po dojenju in je spil le 5 ml ( v 1 uri!) Oni pa, da naj ga samo dojim, ko pridem domov, da bo čimprej pozabil na flaško. user posted image Pa da lahko še 100 g shujša v 1 tednu, ko prideva domov zaradi uvajanja dojenja. Sem v zdravstvu, ampak take pametne, sem kar preslišala (user posted image pije 5 ml jaz naj mu pa ne dam AMuser posted image , zakaj pa to niso delali v Puser posted image ).  Naj kar svoje otroke stradajo.  Izkazalo se je, da ni bil dovolj zrel in se ni znal prisesat niti vleč prvih 7 dni. Jaz pa mleka v potokih. Ko sva prišla domov je bilo iz dneva v dan boljše z dojenjem in po ca 1 tednu doma je res znal vleč. Le trajalo je grozno dolgo.    In sem že ca 1 mesec nazaj ukinila to dolgoo dojenje (2 uri, pa je bil po tem ponovno lačen). Moram pa reči, da so tako agresivni s tem reklamiranjem polnega dojenja, da so mi rekli, da ga moram dojiti kolikor on želi! Pa sem rekla , da bi to potem bilo 24 ur. user posted image Res je bilo tako.    In kljub  skoraj celodnevnem dojenju nisva uspela premostiti razliko med tem, koliko mleka on rabi in koliko ga jaz imam.  Sem se spametovala, kosem  začela naglo hujšati, se nisem imela časa stuširati....Sedaj ga pustim ca 30 min, saj se mi zdi, da v tem času dobi kolikor imam. Nato mu dam po flaški. Le da nisem bila pozorna na cucelj. user posted image Bomo popravili. Vseeno hvala Tasyo in ostalim.user posted image

Joan res je najboljše, da je med enim in drugim rojstvom 2 leti vmes.  Ne samo po cr tudi sicer. Sem le pozabila zakaj.  Verjetno, da si telo opomore. Pa zaradi prvega otročka najbrž... Sedaj že bluzim, ne vem več. Saj lahko zanosiš prej kot v 1 letu vendar te v tem primeru lahko malo bolj spremljajo, pa ponovno imaš cr. Če je razlika več kot 2 leti se lahko vsaj meniš z njimi, da bi rodila vaginalno.  Če ne gre pa naredijo cr. Moja kolegica je imela razliko med otrokoma malo manj kot 2 leti pa se je gin obotavljal glede načina poroda in nazadnje odločil, da ne bo tvegal (ruptura...). Imela je cr. Pa si je želela vag porod.
Te pa razumem, da bi čimprej. Res nismo vsak dan mlajše. Jaz si tudi želim še enega. Vendar ne vem kako bo z mojo boleznijo. Prepozno pa otroka ne bi imela. Je pa res, da se bojim, da bi se mi zgodil + že sedaj. Dosti imam rizične nosečnosti.user posted image Tako da sva zaščitena. Saj po 1 letu pri tebi ne bo prepozno- ali se ti zdi?

(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 489
29.5.2008 17:58:14   
trnuljčica
Tasyo saj veš kaj pravijo: Da se vedno zalomi na  tistih pacientih, ki so iz "foha". Definitivno pa jih ne opravičuje.user posted image Verjamem, da imaš te rane, ki se paca že 2 mesec čez glavo. In logično, da si odreagirala, kot si. Saj drugi bi še veliko prej.user posted image
Meni so naredili navadne šive, ne intradermalnega. Pa je črta lepa.

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 490
29.5.2008 19:21:04   
Jo@n
Ponovna zanositev po CR, se strinjam da je dve leti med  otrokoma fajn (tako kot ti praviš trnuljčica), samo moja G je na stališču dve leti med nosečnostima (2 leti po porodu šele lahko ponovno zanosim). Glede na to, da po navadi ne rata takoj, bo ob naslednjem porodu moj emšo kr višji, kajne?

No, če bo treba počakat, pač bomo. Mi pa ni problem tudi drugič iti na CR, saj je bil v prvo izredno lepa in pozitivna izkušnja.

Kaj pa druge s CR, kaj so vam svetovali za (morebitnega) naslednjega člana???

Neposredna povezava do sporočila: 491
29.5.2008 20:40:58   
tosja
user posted image  user posted image  user posted image Pozdravljene, čist na hitro...
Čmrlek je zaspal, jaz pa skočim pod tuš in se pridružim user posted image na kavču.
Vročina nam očitno odgovarja user posted image saj sva cele dneve zunaj. Prvi sprehod imava že ob 8-ih user posted image . Čez poldne - v najhujši vročini pa sva doma, da skuham,...

trnuljčica - tudi mi smo bili non stop priklopljeni - jaz posledično čist utrujena, ponoči sem se preoblačila  štirikrat, petkrst, čist preznojena, pod tuš sem komaj uspela... user posted image
Edina pozitivna stvar - kile pa so kopnele...user posted image user posted image user posted image in to tiste, ki sem jih nabrala pred user posted image
Sem se tud sekirala, zaradi dojenja, ker sem si želela dojiti, ampak user posted image je bil lačen, bilo je premalo...in sedaj sem prav vesela, ko vidim, kako je zadovoljen, kakšen ritem smo si lahko vzpostavili.
Sedaj si 4 dni nisem več nič izbrizgala, drugače pa je še dobil tud moje mleko. Ga pa je bilo seveda vedno manj, ko pa ni hotel več vlečt...se je drl, ko sem ga hotla pristavit, da je blo joj...

Zanima me, ali so vaši user posted image tudi tako živahni. Naš je kot vrtavka, ko bedi - brca, krili, gruli, se smeji, v postelji ga najdem v vseh možnih smereh...user posted image user posted image user posted image Z nogami se že tako močno odriva... user posted image

Šibam pod tuš...lahko noč vsem... user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n

Sem danes s pregleda - ker smo se za prvega matrali zeloooooo dolgo, smo brez zaščite. Gremo v akcijo.. user posted image  user posted image  user posted image
Če ne uspe, pa gremo po pomoč h G, sva se dogovorili čez 6 mesecev.

< Sporočilo je popravil tosja -- 29.5.2008 20:42:10 >

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 492
29.5.2008 20:46:01   
aprilska34
Aprilska 34 ko boš tolk pogumna, da prideš v mesto se ti v mestnem parku z veseljem pridružim. Mi2 sva v ponedeljek in včeraj uživala v parku. Res je kot praviš pred hišo svež zrak, sam je tako fajn it malo naokoli. Tud jaz se do mesta pripeljem z avtomobilom - v bližino...in sem že pravi mojster v razstavljanju in sestavljanju vozička

Tosja- kmalu bo, kmalu, he,he...Prvi sprehodi po okolici že uspevajo brez kričanja.user posted image user posted image  Mami pa raste pogum.Te lahko držim za besedo in ti javim, da malo skupaj vozičkamo?user posted image

Pravzaprav- MB in okolica, bomo tudi me organizirale kakšno srečanje, kot pridne mamice iz LJ in okolice? Koliko nas je pravzaprav- Barby, Tosja...Kdo še?

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 493
29.5.2008 22:10:07   
lepa posadka
Živjo dekleta!

Danes pa sem crknjena, da vidim še samo posteljo. Sicer je bil dan krasen, le vse aktivnosti, pa v taki vročini, so se seštele...sploh sedaj, ko sem se končno usedla. Večeri so pri nas res pestri, sploh v dnevih, ko sem sama. Ma sem se že tako zverzirala...se že sama sebi režim, ko imam v kopalnici dogajanje kar po tekočem traku. Najprej stuširam ta malo punco, ta veliki pa čuva Tomaža, ki nagec veselo razmigava svoje tačke na previjalki. Potem se teča ta mala oblečt in stuširam še ta drugo... in tako dalje. Na koncu še ta velikega in vmes čuva Tomaža ta velka punca. Potem nakombiniramo še podobno nakombiniramo še za umivanje zobkov. Ko so vsi v pižamicah prištimamo še banico in skopamo še Tomaža. Potem Tomaža še v brisački in v ni dekici podojim in položim ali na poteljeo ali v posteljico, kjer ga zabava spet veliki bratec. Jaz pa se vmes stuširam. Potem skupaj preberemo pravljice, zmolimo in gremo spat. Načeloma nam kar lepo ratuje...razen kadar ta mala punca ne začne s huronskimi kriki iz sobe: piiiiiilaaaaa bi, luuuulaaaat meeee...saj gotovo poznate take sorte klice :-)))) No, danes mi jih je ene par prišparala. Tako me čaka še samo štala v kuhinji, saj mož š vedno zunaj igra vlogo hišnega mojstra. Moram priznat, da mu prav dobro ratuje, tako da bo naša pergola kmalu nared za prve vrtne zabave :-)))

Tudi sicer je bil fajni dan...zjutraj sva jo s Tomažem že ob osmih mahnila na potep in celi dve uri je prespal  v vozičku, medtem, ko sem jaz zapravila kar nekaj denarja in kot ciganka z natovorjenim vozičkom ob desetih prilezla domov. Potem sva tudi midva bolj v hiši čepela in postorila kar nekaj malenkosti, ki so čakale...veliko jih je pa še ostalo, hihi. Popoldan pa sva imela tehtanje pri P. Tako imava danes (prvi pregled je bil pri 5 in pol tednih) - po treh tednih od prvega pregleda že 5880g (650 plusa) in dodatna 2,5cm - torej 60,5cm. So mi rekli, da super napreduje. Sicer naj bi dojen otroček pridobival cca 150g na teden oz. 600g na mesec... torej le brez skrbi vse, ki ste morda dvomile v zadovoljivost napredka vaših dojenčkov.

Popoldan smo nadaljevali s pohodom v vrtcu in na koncu iskanjem skritega zaklada. Imeli smo se super...je pa vse pripomoglo k moji blaženi utrujenosti.

Torej...Nile...me veseli, da si bolje.
Čveke iz Arboretuma...verjamem, da ste uživale.

Lahko noč želim prav vsem.

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 494
29.5.2008 22:56:12   
Krista28
Joan, brazgotina od CR ostaja, celi se počasi in zato 2 leti. Jaz sem imela prvič lepo izkušnjo s CR, drugič pa živo sranje. Še zdaj ni čisto zaprta ranauser posted image . Tko da ti kar počakaj...bolje zate in otročka....to ni šala...če si počakala tolko časa, eno leto nima takega vpliva...

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 495
29.5.2008 23:24:38   
trnuljčica

Punce sem kar sama v cucelj, do jutri ko grem v nakup, naredila eno  dodatno sicer drobno luknjico. In uspeh - za polovico manjši čas pitja dodatka. Nisem mogla verjeti, da sva z dojenjem+ dodatkom+ podiranjem kupčka opravila v dobri uri.user posted image user posted image user posted image Jutri dobi definitivno cucelj z vsaj 2 luknjama.user posted image
Aprilska 34 ravno danes so se dobile na user posted image Mariborske nosečke (poglej si forum oz se javi). Vendar se ne vstraši. Sem spadajo tudi mamice. Organizatorka je bila Kekec in Mojca. Če pa si mislila na srečanje samo aprilčic, sva pa tu še midve z K& M. Lahko organizirašuser posted image

Tosja naš malček se nič ne dere, ko ga hočem pristavit. Je kar priden pri dojenju, le da jaz vseeno nimam toliko kolikor rabi. Se pozna, da 10 prvih dni ni nič vlekel. Zato mu dodam. Včasih ne rabi nič. Zlasti zjutraj.

IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n

Ponovna zanositev po CR, se strinjam da je dve leti med  otrokoma fajn (tako kot ti praviš trnuljčica), samo moja G je na stališču dve leti med nosečnostima (2 leti po porodu šele lahko ponovno zanosim). Glede na to, da po navadi ne rata takoj, bo ob naslednjem porodu moj emšo kr višji, kajne?

No, če bo treba počakat, pač bomo. Mi pa ni problem tudi drugič iti na CR, saj je bil v prvo izredno lepa in pozitivna izkušnja.

Joan 2 leti  pavze za naslednjo zanositev je pa res dolga. Prvič slišim, da bi kak gin  to predlagal. Moje sicer še nisem vprašala glede tega, ker imam pregled šele 16.6, vendar mene bolj omejuje zdravje. Jaz v tvojem primeru ne bi čakala tako dolgo. Največ 1 leto. Odvisno kako dolgo sta se trudila za prvega. Midva sva rabila zelo dolgo, da sva zanosila. Je pa vrag, da se ponavadi naslednjič zgodi takoj. user posted image

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 496
30.5.2008 8:19:48   
NiLe
Dobro jutrooo user posted image user posted image user posted image danes pa vam jaz pripravim dobrodošlico v nov dan user posted image user posted image user posted image

Danes sem že čist na speedu - od 6.30 sem že v akciji, ko sem previla in podojila našo pupiko, nato zrihtala in odpeljala starejša dva v vrtec in šolo, sedaj pa grem uživat še na balkon in spiti kavico v miru, dokler se ne zbudita dragi in naša user posted image

Zaenkrat je prav fino zunaj in moram izkoristit ta čas, ki ga imam samo zase.

Preživite kar se da lep dan, uživajte s svojimi user posted image in izogibajte se vročini!

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

Neposredna povezava do sporočila: 497
30.5.2008 9:49:53   
aprilska34
Aprilska 34 ravno danes so se dobile na Mariborske nosečke (poglej si forum oz se javi). Vendar se ne vstraši. Sem spadajo tudi mamice. Organizatorka je bila Kekec in Mojca. Če pa si mislila na srečanje samo aprilčic, sva pa tu še midve z K& M. Lahko organiziraš

Ojej, sem zamudilauser posted image  ?Ja, res foruma Mariborske nosečke pa že lep čas nisem spremljala... No, pa drugičuser posted image

Naša noč je bila bolj tak-tak, Eva je imela neke probleme in je nonstop jamrala, mene pa tako ali tako vsak njen vzdih prebudi. Danes je niti nisem mogla prepričat, da bi z mano še malo zjutraj ajala, sva morali vstati, pa konec debate. Zato pa zdaj v ležalniku spi kot velikauser posted image .

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 498
30.5.2008 10:05:00   
Lubici
živžav

Danes pa paše tale vremenska ohladitev parih stopinj. Se bo lažje zorganizirati pa iti na sprehod, ker sva zadnje dni z Ursom, zaradi njegovega ritma, le stežka ujela prave ure, ko še ni tako vroče.
Tudi mi2 že jemljeva kapljice, pa ni nobenega problema, da ne bi pogoltnil. Mu jih postrežem kar na tisti žlički Hipp, ki je bila v paketu od porodnišnice.
Po prvem pregledu (5tednov) so podatki takile: 4420g, 57cm (porodna: 3370g, 52cm).

Ali je kateri uspelo pogledati Dunstan Baby Language?  Kako se vam zdi? Mislim, da bo še bolj prav prišlo to, ko bodo malčki malo starejši.

Fino fajn se imejte, pazite nase in svoje srčke.

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 499
30.5.2008 10:49:29   
sinskaT
Ojla!

Najbrž ste me že pozabile, ko se nič ne oglašam ampak, ne moreš verjet, še zdaj nam niso priklopili interneta na novi lokaciji! katastrofa no, po drugi strani pa itak nimam časa za surfanjle, vas pa zelo pogrešam! Se mamo pa lušno v bajtici, zvečer nam pojejo črički, pa žabe se slišjo , zjutraj sem parkrat vidla srnico (ko smo podirali kupčka..)---lepo jek, pa še vedno smo v lj.

Na hitro sem šla malo brat za nazaj, vidim da se nam kar podobno dogaja. Danes smo bli pri pediatru in naša pridkana punči ma že 4600g in 57cm!!! Za seznam...user posted image Je ša res, da je stalno prikloplena na joške, včasih tud na uro in pol..ma važno, da je zdrava in da lepo napreduje.

Vidim, da nismo edini z večernim jokcom, predvidevam da so krčki drugač je pa zlo prida in že veselo vozičkamo.

Nič, mamice drag, upam da bom kmalu lahko klepetala z vami, lepo čuvajte aprilske srčke in lep pozdrav od SinskeT!  user posted image

♪♫♪♫♫

(odgovor članu Lubici)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Zakaj tako obožujemo buckasta lička pri do...
Preberite, zakaj so buckasta lička normalen in zdrav pojav pri dojenčkih ter zakaj starši v večini primerov ne bi smeli ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?