SpeliG
|
Najprej hvala vsem za podporo pri naši zoprni težavi, ste pa res same fejst punce! Tudi jaz upam, da se bo hitro pomirilo, sej gremo že proti drugemu mesecu in torej nasproti gosti hrani. Mi bomo verjetno začeli prej jesti gosto, pri 4 mesecih, pa upam da bo OK. Barby, si spraševala glede polivanja; Martina pravzaprav poliva minimalno, npr. za eno čajno žličko ali pa še to ne. Problem je v tem, ker se ji hrana ne usede v želodček, ampak se ji dvigne nazaj gor po požiralniku in očitno tudi proti sapniku, zato pa že ves čas težje diha. In to se dogaja lahko tudi štiri ure po hranjenju in to je običajno refluks. Jaz sicer nerada pametujem ker sem čist laik, tako mi je razložila zdravnica, mi pa je zdrava pamet povedala, da to glih ni normalno. Simvir, to se dogaja ne glede na to, kako pogosto se hrani, pravzaprav imamo najmanj težav z zadnjim hranjenjem, ob cca. 23, pa je takrat mine vsaj pet ur, pred naslednjim obrokom. Dojenje je mimo, mleka ni več, ni ponudbe in ni povpraševanja. Crkljava se pa še vedno, tudi s stekleničko tako da se zarad tega ne sekiram več. Včeraj se nisem oglasila, ker sem imela pester program od POL SEDMIH ZJUTRAJ pa do DEVETIH ZVEČER!Oprostite ker se derem, sem samo hotla poudarit, da se mi je kar mešalo. Eno samo jokcanje, skoz sem jo imela po rokah, pa potem se je še na rokah jokala. Nisem mogla niti pošteno jest, kaj šele skuhat! Nekje proti popoldnevu sva že skupaj jokale (oh my god), res. Hvalabogu, da je potem prišel ati iz službe, pa je prevzel zadevo. To je verjetno zato, ker sva se ravno dan prej pogovarjala, da ne poznava tistega res pravega otroškega joka, ker Marti v bistvu zelo malo joka, res je potrpežljiva. Bolj prosi in jamra, kot pa res tisto histerično joka. Zaspala je od same utrujenosti šele ob devetih zvečer, torej ni spala čisto nič čez dan. Potem je jedla ob 23 z atijem, ker je bila mami že adijo pamet, in ker je bil tut on že ful zmatran, ji je na flaško nataknil cucelj z zarezami, da bo hitreje spila (ker to mleko je ful gosto in se matra da vleče čez navadni cucelj). In sva ugotovila, da je spila še 70ml več kot ob hranjenjih čez dan, bila je kot zadeta in je spala do šestih zjutraj -aleluja! Padla so vsa moja brihtna modrovanja, kako ima neke čudne krče (nič se ni zvijala, ampak to je verjetno neki novi model krčev, pri katerih se otrok ne zvija...), imajo ovni verjetno slab dan (tut očka oven je bil zdelan, ja), jo verjetno tišči kakat (pokakana po vsakem obroku, po 5-krat dnevno...), hm,alergija na mamico..?! Pa je bilo zelo simpl, otrok je bil cel dan po malem laaaaaaaaaačen. Premalo je spila ker se je matrala, zato je nehala pit in bila čez pol ure že lačna. Jaz bi jo pa nesla na urgenco, joj, bi rekli da nisem gladka. Ravno v tistem obdobju je, ko je baje ful poskok v rasti (6-7 tednov) in jim je treba povečat "dozo". O, sej v teoriji jaz to vem, v praksi pa sem pogrnila. Tiho mi je bila edino v avtu, ko sva šle v Citypark v Mullerja po njen Aptamil, verjetno je z navdušenjem in s slino v ustih opazovala vse te škatle hrane, revčka. No ja, tut to smo preživeli, je lekcija za naprej, sem samo hotla povedat, kako so stvari včasih zelo enostavne. In ko boste spet kje v LJ, se dobimo, zdaj me pa res že zanima kaj so to za ene fajn punce! Mmmmmmmmmmm, sonček je..
|