|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
3.11.2009 9:31:16   
Drnula
Pri nas je Neca vse spremembe speljala zelo tekoče. Preden smo jih uvedli sem si vedno mislila, da to bo pa kriza in kako to bo bla bla bla .... in sem očitno zmeri preveč komplicirala. Od pomladi do avgusta smo ukinili dudo, plenico, šla je v svojo sobo .... najtežje pa jo je bilo navaditi, da zaspi sama. Ampak tud največ vredno.

duda - imela je samo še eno in to je napoti iz trgovine do auta izgubila. Pa je ni bilo več . Prejokala je pot iz trgovine do doma. Potem je bilo zvečer tudi težko prvi dan. Potem pa ni bilo več krize. Velikokrat je čez dan vprašala zanjo in sem jo jaz samo nazaj vprašala Kje je že duda? in je povedala da je ostala v trgovini. Še vedno tako reče sem in tja, ker zdaj ima dudo Hana in se sem in tja spomni na to in mi razloži, da ona nima dude, da je njena v trgovini user posted image
spanje v svoji sobi - odkar je tam spi celo noč Halo!! jaz pa sem mislila da bodo samo težave in smo se iz zgornjega štuka, kjer smo spali prej vsi v eni  (edini) sobi selili dol, vsak v svojo, da bomo blizu, samo čez hodnik, ker da bomo itak imeli dirke čez hodnik in direndaj ... in presenečenje user posted image Neca prespi celo noč, v najino spalnico sploh ni prišla.

zaspati sama pa je bila najtežja reč. rabili smo ca. 3 tedne. ampak zdaj je zakon !!! user posted image

plenice tud ni bilo problem dati stran. Sem in tja se je polulala. Nič je nismo kregali bolj tolažili, ker je prizadelo njo in je ponavadi razočarano zajokala in priihtela v joku povedat da se je polulala. Vendar čez noč ne bi še šlo. Ima zjutraj čist polno plenico.

smo imeli pa druge ibenge, z jokom za vsako malenkost. Ponavadi niti nismo vedeli kaj je narobe pa je jokala kot da ji manjka celo roka. Vse je bilo povezano s Hano. To me je najbolj spravljalo ob glavo in me mučilo ... ampak na srečo gre tudi to na bolje. Ni še 100% , malo še manjka. Upam da dosežemo tudi to.

Pri moji sestri njena Eva ni govorila več kot tri leta. Ko je začela je govorila kot velika, vse in tekoče v stavkih in vse nadoknadila za nazaj.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 2376
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
3.11.2009 10:47:37   
nky 23
KT hvala, seveda kako pa naj bi vedela, če sem bila v sami šiški samo parkrat... no saj bom našla upamuser posted image

pri nas še vedno rahlo sneži...

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 2377
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
3.11.2009 10:53:37   
n€na
dan...


zima zima bela...

škoda, ker na obali ni snega...meni je bilo nalepše biti zunaj ko je snežilouser posted image user posted image

ampak, ko na obali padejo tri senžinke in je cesta samo malo bela, promet obstane....in takat mi je vse tako smešno, ker nihče ne ve kaj biuser posted image user posted image ..Lahko je meni govorit, ko pa sem toliko let na snegu preživelauser posted image user posted image

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 2378
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
3.11.2009 16:04:23   
Kati81
Drnula, prosim povej kako ste jo navadli da zaspi sama. Saj Kaja tud večinoma prespi noč, razen občasno ko ima hude sanje, ali se zbudi ko jo lulat.
Sam ne uspe nam pa da bi zaspala sama. Kako?

Plenica- ma ni blo problema, najprej smo jo bolj lovili ampak po kakih 14 dneh je povedala za lulat. Konec aprila smo ukinli plenico čez dan, začetek maja kmalu no kak teden kasneje, pa še plenico za ponoči. Prej se je vsako noč zbudila s polulano, ko smo ji pa povedali da pač od zdaj naprej nima več plenico ponoči, oziroma jo je tud sama začela zavračat, se je v cca pol leta polulala ponoči samo 4x.

Duda - smo jo ukinli z novim letom, sem mislila da bo to full problem, k jo je imela tok rada, pa sploh ni blo panike, razen prvo noč ko se je zbudila. V bistvu smo jo ukinli mal v hecu, smo se hecali ko je šla spat da jo bo dala Ajki(psu) in mi jo je dala inrekla naj jo nesem Ajki, to sem storila, ampak sem jo sam pospravla, potem je takoj brez problema zaspala, le ko se je 1x ponoči zbudila je kake pol ure tečnarla za dudo, in od takrat nikoli več.

Govor- uf, mi imamo jezičnega dohtarja, ne vem od kje pobira vse izraze. Še jaz sam gledam, je pa res zelo kmal začela govorit. Le ko kam na novo pridemo je pol ure popolnoma tiho pol se ji pa začne dogajat. Razen r nam pa še ne gre.

Agresija - jaz jo opažam pri nas kak mesec, bi kar rada udarla, če ji kaj ne dovolim, pa tud enkrat je poskusla ugriznit, pa ji skoz dopovedujem da se to ne počne, da je grdo, da boli.... pa ne pridem nikamor (pa sem vzgojiteljica), sploh ne vem kako naj ji dopovem da se to ne dela. Baje da je to obdobje in naj bi minilo. Srčeno upam, sicer ni kritično in upam, da ne bo postalo.

Drugače se pa sedaj od ponedeljka uvajava v vrtec in imam občutek, da bo kar kriza, ker skoz čekira kje sem, se pripravljam na najhujše, jok, ko bo ostala sama tam. Zelo rada gre in noče domov, ampak ne vem kaj bo ko mene več ne bo tam.

KT- imeli bomo fantka, vsaj po mnenju G in dr. Strahove. Se ga pa Kaja že full veseli, upam, da bo tako navdušenje tudi ko ne bom več 2v1.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2379
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
3.11.2009 18:48:09   
n€na
Sam ne uspe nam pa da bi zaspala sama. Kako?


Naša pa zaenkrat zaspi sama rata nam pa tako, da najprej je večerja potem risanka, potem se gremo umit, spije kakav, umije zobke..gremo v veliko posteljo, kjer ji preberem pravljico po njeni želji...jo dam v njeno posteljo, jo pokrijem poljubčkam, priprem vrata in pustim na hodniku luč in čez nekaj časa zaspi in spi do jutra. Zbudi se edino če jo lulat in mora na WC.

Pride pa tudi kakšen takšen dan ko želi, da sva z njo da zaspi....ni pa pogosto...

kati kako lepo boš imela paruser posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2380
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
3.11.2009 22:32:59   
Anonimen
Medtem, ko sosedov fantič, 10dni mlajši .... ne vem od kje pobira agresivne izpade, že običajen dober dan izreče z jezo in ihtavo in ga pospremi s kakimi agresivnimi kretnjami. Pa ni v vrtcu.


Ja to je pa najbrž od doma. Jaz srčno upam, da je tole res obdobje in da se ji ni kaj zamerilo. Drugače pa Tara ni tako agresivna. To se pri njej pokaže npr. tako da ko gremo na obisk k neki družini ki ima mlajše otroke, mlajši ali stari toliko kot ona. Vzame njihove igrače in si jih prilasti, potem če hoče otrok igračo nazaj ga porine in joka da je igrača njena. Bog ne daj, da se otrok dotakne njene jakne, kape, ga odrine, tudi ugrizne. Ne vem ampka ta protinapad je po mojem mnenju pobrala glih v vrtcu. Sej drugače zna biti zelo prijazna, samo odnos do drugih otrok je agrasiven. Mogoče tdui to vpliva, ko je doma skoz v moji družbi ali v očijevi, otrok njene starosti pa tu ni. Saj ne vem, nisem pametna, samo mislim na to, da bo šlo to mimo user posted image

Jo moram pa tako pohvlait (upam, da ne prehitro) Od četrtka popoldne je brez pleničke. Niti enkrat se ni polulala v hlačke, lepo prosi, zjutraj se zbudi suha in prosi za lulat. Govorili so mi, da bo Tara brez plenice čez noč, pa nisem verjela, še zdaj ne, ampak od četrtka smo suhi. no dnes ji je v vrtcu ušlo, ampak sklepam, da so bili zunaj in jo je zeblo, vem pa ne, ker jo je mož šel iskat in ni vprašal. Pikica moja zlata user posted image
Je pa tudi jaz nikoli nisem kregala, še prej, če se je polulala, ker je revčka že sama tako jokala. Sem jo tolažila da bo ona to že enkrat znala user posted image

Drnula pri nas je Tara enako zelo zgovorna doma, vse razloži na dolgo in široko in res se ji včasih iz srca nasmejem. Ravno preden je šla spat me je nasmejala s prisrčnim stavkom: Mami pidi gledat kaj sem najdla u pedalu. Slike od kočija (oči) user posted image . Pidi, pidi...  In mi je s svjimi ročicami dala vedet naj grem z njo pogleda v predal kjer imamo slike. Prav prisrčno, samo ne znam dobro opisat.
Ko pridem drugam pa je drga zgodba. Oziroma odvisno kam pridemo in kako dobre volje je. Če pridemo do družine z otročki se pokaže njena ogresivnost, če pa kam drugam se zna pa zelo lepo vklopit in razživet že ob prihodu.

Rakica hvala user posted image

Rakica
dude smo se rešili tako ,da je eno oči pred njo zabrisal v dolino, kao (jo je držal v roki in odnesel v kontejner). Smo rekli, da jo je muca vzela. Ko smo prišli domov se je še doma izgubila. Ker je nismo našli je šla spat brez nje. Drug dan je še vprašala in smo rekli, da je tudi to vzela muca. Pol jo je pa še v vrtcu vzela in je bil mir, nobenega izsiljevanja, joka, le lepo sva ji razložila. Je pa lažje govorit ja. Pride čez noč kot pri nas, boš vidla.
Aja, pol je pa muco vsakič ko jo je vidla kregala zakaj ji je dudo vzela user posted image Zdej je pa itak pozabila.

KT
tudi varianta za odrezat dudo ni slaba. Če se pri nas takrat tega ne bi zgodilo bi naredila to, ker sem imela dude že vrh glave. Pri nas se je nanjo navezala tudi čez dan in komaj je stopila doma skozi vrata že je vpila duda, duda.

nky M Hotel v Ljubljani je v Šiški. Jaz imam tam redne sestanke in seminarje za Just. To greš dol iz obvoznice za smer Šiška, Kranj, center ..., potem zaviješ proti centru in pelješ skoz naravnost skoraj do Tivolija, dva križišča prej boš videla tablo za M hotel. Ko boš zavila noter greš spet pri prvem semaforju desno in pelješ po uličici naravnost in prišla boš pred M hotel. tam je tdu ZD Šiška, jaz vedno tam parkiram ,ker je vse polno, parkinga je pa za plačat. Če boš šla pa iz smeri centra greš pa od Tivolija drugo križišče levo, je tudi tabla, le fajn moraš gledat.



(odgovor članu Drnula)
  Neposredna povezava do sporočila: 2381
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
3.11.2009 22:35:34   
Anonimen
Agresija - jaz jo opažam pri nas kak mesec, bi kar rada udarla, če ji kaj ne dovolim, pa tud enkrat je poskusla ugriznit, pa ji skoz dopovedujem da se to ne počne, da je grdo, da boli.... pa ne pridem nikamor (pa sem vzgojiteljica), sploh ne vem kako naj ji dopovem da se to ne dela. Baje da je to obdobje in naj bi minilo. Srčeno upam, sicer ni kritično in upam, da ne bo postalo.


No sej enako je pri nasm, čeprav mi smo še fazo naprej.

(odgovor članu Kati81)
  Neposredna povezava do sporočila: 2382
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
4.11.2009 7:19:22   
Kati81
Kaja pa ni agresivna do mlajših otrok, jih ima zelo rada, boža nosi igrače, poljubčka... prej bi rekla da je agresivna do starejših, ne vem mogoče se čuti ogroženo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2383
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
4.11.2009 10:33:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

Kaja pa ni agresivna do mlajših otrok, jih ima zelo rada, boža nosi igrače, poljubčka... prej bi rekla da je agresivna do starejših, ne vem mogoče se čuti ogroženo.


Kako so si različni.

Zdaj grem v službo, sem ta teden popoldne.
moje pikice ne vidm in mi je kar hudo user posted image
No bova pa drug teden nadoknadile user posted image

(odgovor članu Kati81)
  Neposredna povezava do sporočila: 2384
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
5.11.2009 9:37:39   
n€na
Dobro jutro...dober danuser posted image user posted image

Danes pa sonček kar vabi ven...upam, da bo tudi tako ko pridem domovuser posted image

Pri nas zaenkrat neke agresije še ni opaziti (tok tok) in upam, da tako tudi ostane....Je imela edino obdobje grizenja in je to tudi hvala bogu minilouser posted image
Imamo pa druge težave TRMO se meče za vsak drek po tleh ali pa se naredi tako užaljeno in plane v jok in misli da bo tkao dosegla tisto kar hoče...ji ne uspeva kaj dosti, bo mogla drugo taktiko ubratuser posted image ....Ko se naredi užaljeno jo jaz samo stisnem k sebi in ji dam ljubčka in ji razložim zakaj pač tista stvar ni dobra...tako se pomiri in sva prijateljici naprejuser posted image user posted image user posted image

Je pa imela polna luna veliko vpliva na naju....sva bili obe tako čudni....sva se celi dan samo nekaj kregaliuser posted image user posted image  Nobeni ni pasalo nič...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2385
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
5.11.2009 14:14:33   
Drnula
O punce, ste se razpištolile tule user posted image user posted image

Neca je bila včeraj tolk na obratih, menda največ v zadnjih dveh mesecih. Zjutraj je bilo kar ok, potem smo šli k njeni sestrični Neži, ki je 7m starejša in se je začelo jok na jok, kregat, pulit si igrače .... sem se igrala z njima da bi bilo bolje pa sta bili obe čist skisani ...  potem je šla sestrična spat in se je Neca umirila in bila eno uro zlata punčka, pridno jedla, se pogovarjala, hecala starega ata ... potem pa gremo domov, zaspi v autu, doma potegne še kake pol ure in popoldne je bila čist smotana. Jokala na vso silo, zakaj noben ne ve, za vsako malenkost. Jesti ni hotela, pa bi risala pa potem je bila barvica zlomljena in je konec sveta, pa bi risanko pa nisem dala prave pa je spet konec sveta in ne bi več gledala, pa nagajala, pa oči je taknit ni smel, pa dudo od Hane bi imela in jo skriva ... Tako, da smo šli na vse zgodaj že spat in je brez upiranja in težav zaspala. Očitno ji je manjkalo, s tem, da sem celo pomislila, da bo kaj zbolela. Pa je bila danes že čist dobre lje in ok. Zdaj pa tudi že dve uri pridno spita  -  obe. Dež pa tudi ščije kot iz škafa, jaz pa perilo zunaj na štriku user posted image user posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2386
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
10.11.2009 9:05:08   
Drnula
IZVIRNO SPOROČILO: Kati81
Drnula, prosim povej kako ste jo navadli da zaspi sama. Saj Kaja tud večinoma prespi noč, razen občasno ko ima hude sanje, ali se zbudi ko jo lulat.
Sam ne uspe nam pa da bi zaspala sama. Kako?


Težko user posted image
Saj menda sem 1x že nekaj nakladala glede tega user posted image
Vse skup je trajalo kake 3t, da smo prišli do tega, da je ni več protestirala. Neci je bila največja težava, da ostane sama v sobi, kar predvidevam, da je pri drugih tudi največja težava. Sprva sem ji dobesedno cel dan razlagala kako bo zdaj potekal večer (prideva domov, pojeva, se umijeva, previjeva hano in jo dava spat, vzameva knjigico, pogledava, ugasneva lučko in mami gre iz sobe, neca pa zapre učke in sama počaka da zaspi, čisto sama  .... tako, da je znala sama ponovit vse zaporedje. Zvečer sva pogledali 2 knjigi v postelji in potem sem ji sprva pustila užano lučko (zavila sem jo dol, tako, da je bil polmrak) in pustila priprta vrata sobe. Povedala sem ji da sem tu blizu in da bom kmalu prišla spet pogledat. In sem v začetku bila kar pri sobi na hodniku in tam npr. likala, tako da me je slišala. In res sem hodila k njej, da jo pobožam ali sem ji npr. prinesla malo čaja. Moji obiski so bili čisto kratki. Bilo je kar težko, ker me je stalno klicala. Veliko je tudi jokala ampak na moje presenečanje ni zapustila postelje in sobe. To mi je bilo najhuje, saj prej nisem tega nikoli strorila - da sem jo pustila jokati. Potem sem ugotovila, da ji ful pomeni, da jo ful pomiri, če se stiskava preden zapustim sobo. Tako se usedem na rob postelje in ona skoči v moj naročje in jaz ji povem npr. kako je pridna punca, kako jo imava rada, da je z njo lepo, da sva vesela da jo imava... pohvalim kaj kar je naredila čez dan in morda kaj napovem za jutri kaj bova počeli... jo neverjetno pomiri.
Bilo pa je tako, da sem jo uvajala 1t, ko sem bila sama (moj na službeni poti). Po 1t je zaspala brez joka. Potem je prišel domov in smo bili na zčetku - še en cel teden čiste krize. S 3t pa se je nazaj utekla. Zdaj gre eden od naju v postejo z njo,, preberemo 1-2 knjigi, ugasnemo lučko, se stisnemo in lahko noč. Enako popoldne in zvečer. To se je meni zdelo nekaj nemogočega pa je le uspelo. Še zdaj ne morem verjet. Prej je rogovilila do 11. ure in z upiranjem zaspala, zdaj pa je do 21. čisti mir pri hiši - in to zdaj ko imamo še hano user posted image , saj ta pa tako pridno zaspi zvečer in ne delam več iste napake, da zapsi v mojem naročju. Ma itak se kot dojenček obnaša čisto drugače kot se je neca.


< Sporočilo je popravil Drnula -- 10.11.2009 9:09:37 >

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2387
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
13.11.2009 8:52:19   
mentos
ojla

zdej bom pa tudi jaz nekaj napisala po dolgem času.

Trenutno smo se vrnili iz kratkega dopusta saj smo se šli malo namakat v TERME OLIMIA. Hana je res uživala, plavala z rokavčki, prvič, me je celo presenetila, ker sem mislila, da jih ne bo sprejela. Bila je pa zelo navdušena in čisto sama čofala po bazenu.

Glede spanja, pa sem jaz že čisto obupana.user posted image Je prava nočna ptica in noče in noče zaspati. Smo ji pred kratkim kupili novo sobico Mali Princ, prvi teden je spala v njej sama brez težav, nič se ni zbujala. Zdaj je pa že spet pri nama v spalnici, sicer v svoji pojsteljci, vendar noče in noče zaspati. V pojsteljo gremo ob 9, midva že po 1 uri zaspiva in ko se zbudim cca. 10.30 ona še vedno sedi v pojstelji, zlaga odeje, se čisto sleče, plenico, pižamo, skratka zlaga svoje cunje in noče zaspati. Me je kar groza, ko je že toliko ura, ona pa še ne spi. Potem mi poči živec user posted image , znorim in takoj zaspi. Še prej ji moram prinesti drugo planičko, ker se zanalašč polula v plenico, da ji dam drugo. Drugače imamo pleničko samo še ponoči, saj je od 2 leta že brez. Ponoči pa še vedno veliko lula v pleničko, tako, da jo moram zjutraj cca. ob  6 preobleči, ker je vsa mokra. Tudi pije ponoči vodo in sicer cca 300 ml.
Ne vem več, kaj naj ji naredim, da bi prej hodila spat, oz. da bi zaspala. Zjutraj pa spi do 9, potem pa še popoldne cca 1,5 ure. Sej nič ne rečem, je zelo pridna, veliko govori, poje pesmice, zna celo pravljice, ampak še spanje moramo uredit.

zdej grem pa naprej delat, vam še kaj napišem če utegnem.

lp

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2388
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
13.11.2009 9:19:53   
n€na
mentosuser posted image user posted image user posted image upam, da se vam tudi to kmalu uredi....

Drugače pa je tudi pri nas tako....če čez vikend spi dlje...je sigurno potem do 23 pokonci...mi pa spi tudi čez dan 2-3 urce...pozna se tudi če smo večinoma časa notri...tudi takrat se ne zmatra dovolj in noče zvečer zaspat...če pa smo popoldn kako urco zunaj pa zvečer že pred osmo pade v pojstlo...


glede spanja....a moja je edina, ki še spi v naši sobiuser posted image  ...v svoji posteljiciuser posted image

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 2389
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
13.11.2009 13:27:54   
Kati81
Mentos, Kaja je isto delala, pa smo preprosto ukinli vodo, sicer dobi ampak samo kak požirek.
Mi jo sedaj že kake 2 tedna navajamo da gre prej v posteljo, okrog 19.30 in potem nekje do 20.30 zaspi. Prej je pa isto zaspala ob 22h, sicer je res spala do 8-9h, sedaj se pa zbudi ob 7-7.30, ampak je vseeno bolje tako, en red mora dobit. Je pa res da mormo bit zraven da zaspi.

Nena - naša tud spi pr nas v sobi, pa novi član bo tudi še kake 3-4 mesece spal, tko da bomo 4 v spalnici, pa se sploh ne obremenjujem. Poleti pa bosta že imela vsak svojo sobico. Oz bomo vidli kako bo mali, al bo že šel v svojo sobo al bo še pr nas.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2390
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
16.11.2009 9:29:18   
RAKICA2007
Ojla babe žabe, vaši sončki in sončice...
naj se vam še jaz malo javim . . .

dobr, da lahko pišem in ne govorim... me takooo boli grlo, da tud požirat ne morem... ampak še vedno ždim v službi in malo kukam naokoli user posted image user posted image user posted image  mah sej, mi je v službi res luštno in lepo, doma bi se samo prekladla iz vogala v vogal user posted image

No jaz sem sedaj z 2 dnevne bolniške . . . v sredo ob 15.57 dobim klic iz vrtca, da se je Neja totalno razbila... panikaaaa, kaj? kako? kdaj? No je bilo vzgojiteljici bolj hudo, saj mi tud ni mogla povedat... je skoraj jokala - mah obe jo imata tolk radi, da mislim da jima je zastalo srce. No pa naj povem kaj se je zgodilo: Neja je stala v igralnici (skrivali so se) nato prileti ena punčka v igralnico, odpre vrata in naša seveda takoj teče do nje... za njo je tekel fantek in našo porinil direkt v vrata. tako da je imela razbit nos, teklo je velikooo krvi, zgornjo ustnico ima razbito, zgornjo dlesen je imela totalno razmesarjeno (kako ji je to uspelo, mi ni čisto nič jasno user posted image )... popoldan odhod na urgenco - slikanje nosu, HB ni zlomljen. je bil pa en tolk fajn doktor in je rekel da če bi bila to njegova hči ne bi dal šivat notranjosti ustnice, saj je to za otroka resnična travma in hudaaa bolečina, estetsko pa ne bi bilo nič boljše ali slabše. No tako da na koncu nismo ne šivali in tudi resnejših poškodb nismo imeli. Hvala unmu zgoraj da je bilo tako. Sva pa v četrtek in petek spirali usta in dlesni z vodo, pa se ji je tako lepo zacelilo, da je mami kr ponosna nase in tamalčko user posted image  user posted image user posted image

no, pri nas resnično ni dolgčas nikoli, če pa je, pa naredimo da ni več user posted image user posted image

SPANJE: hmmmm ja tole je pa kr dobra tema... še vedno spimo v isti spalnici (sicer zaradi prostorske stiske)- čakamo še kakšen dodaten prostor, ampak to je že druga zgodba user posted image  sicer pa smo že pred kar lepima 2 mesecema ugotovili, da je toooolk fajn spat pri mamici in atiju v veliki postelji user posted image  tako da se ponavadi kar stiskamo skupaj. Sem že študirala ali je sedaj dovolj velika in zrela za svojo veliko posteljo, pa si je kar ne upam dat tja spat, ker se nenormalno veliko obrača ponoči... kaj menite? je sedaj res čas za to?

LP

Katja

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2391
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
16.11.2009 11:14:43   
*ANA*
najprej en lep deževen pozdrav še z moje strani user posted image po dolgem času

Rakica še dobro da se je za Nejo dobro končalouser posted image ,naša Pia jo je pa dvakrat slabše odnesla- smo morali šivat, ma ni neke panike user posted image , samo da se je poštimalo.
Spanje: naš Svit je priden spal pri Pii 2 meseca, zdaj ko mu izraščajo petke pa lepo zaspi in mirno spi do 2 ure zjutraj potem pa ga prinesem kar k nam v veliko posteljo ker se mi ne da zraven sedet in čakat da se umiriuser posted image - ja vem moja napaka.
Ampak trenutno nimam neke energije da bi še to delala, ampak ko jo dobim -energijo bo pa drugače user posted image .

In glede na to da je že lepo priden prespal noč s Pio v sobi upam da nam bo uspelo prit spet do tega, saj v MAJU PRIČAKUJEMO NOVEGA ČLANA user posted image .

no tolk za zdaj uživajte še naprej in lep pozdrav

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2392
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
16.11.2009 21:26:18   
KT
*ANA* čestitke user posted image user posted image user posted image prav lepo user posted image in veliko, veliko veselja z novim članom, ki prihaja.

Jao, jao RAKICA, kok si se pa ustrašila. Samo, da je vse uredu, evo takoj malo user posted image user posted image user posted image user posted image za našo pogumno Nejo.

Jaz o spanju raje ne bom, ker se resnično nimam kaj pritoževati, kapo dol naši zvezdici zaspanki. Ne vem, če je pomagalo, ampak naša Alina že od prvega dne spi v svoji sobi, kar pa ne pomeni, da nisem prve mesece veliko presedela ob njeni posteljici in nemalokrat zaspala na kavču v njeni sobi user posted image

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 2393
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
17.11.2009 9:06:19   
Drnula
* ANA * čestitke !!!! user posted image user posted image user posted image

KT - jaz kar skoz nate čakam, da nam še ti kaj  takega objaviš user posted image

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 2394
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
17.11.2009 10:30:00   
n€na
ČESTITKE ANAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image lepo in mirnouser posted image  želimuser posted image user posted image


(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2395
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
17.11.2009 11:23:58   
*ANA*
Lep pozdrav

Lepa hvala vsem za čestitke user posted image .
Pa kako je to vreme že od včeraj cipa,pada,pa cipa,pa pada tale dež user posted image .
Otroci so v vrtecu, mami pa lepo doma uživa user posted image

Lep dan še naprej

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2396
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
19.11.2009 9:02:12   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: *ANA*

Spanje: naš Svit je priden spal pri Pii 2 meseca, zdaj ko mu izraščajo petke pa lepo zaspi in mirno spi do 2 ure zjutraj potem pa ga prinesem kar k nam v veliko posteljo ker se mi ne da zraven sedet in čakat da se umiriuser posted image - ja vem moja napaka.
Ampak trenutno nimam neke energije da bi še to delala, ampak ko jo dobim -energijo bo pa drugače user posted image .

 
Hmmmm, jap tudi pri nas se to dogaja... je pa res, da je sedaj kljub izraščanju 'tečnih' petk že tretjo noč zapored spala v svoji posteljici brez zbujanja ponoči user posted image  upam, da nam gre na bolje user posted image  in tako ostane


In glede na to da je že lepo priden prespal noč s Pio v sobi upam da nam bo uspelo prit spet do tega, saj v MAJU PRIČAKUJEMO NOVEGA ČLANA user posted image .

no tolk za zdaj uživajte še naprej in lep pozdrav



*ANA* user posted image user posted image user posted image user posted image  lepo user posted image  ti želim.... joooj tolk sem vesela za vas srečke user posted image , imejte srečno in sproščeno nosečnost...

Hvala za lepe želje in vse pikapoke. Mi smo že bolje... tudi jaz user posted image  sem na antibiotikih, Ospen 1500 in mi je velikooo bolje... in seveda še vedno ždim v službi in kukam naokoli user posted image user posted image user posted image

Lepo se imejte in velikoo se smejte

Uživajte maksimalno...

PA PA

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 2397
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
19.11.2009 22:22:40   
KT
IZVIRNO SPOROČILO: Drnula

KT - jaz kar skoz nate čakam, da nam še ti kaj  takega objaviš user posted image



Joj, kok si zlata, ampak saj veš, da sem istočasno tudi članica konzervic (beri, da se s svetlobno hitrostjo približujem 40) in se posledično kar ne morem spravit k povečanju družinice. Imam obtuček user posted image , da sem svojo misijo zaključila. Ampak, hej, nikoli ne reči nikoli tako, da bom raje tiho user posted image

< Sporočilo je popravil KT -- 19.11.2009 22:23:39 >

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2398
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
24.11.2009 7:53:46   
*ANA*
Dobro jutro, čeprav megleno user posted image

Samo da nas malo više dvignem

Lep pozdrav

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2399
   RE: Junijski škrati 2007 (3.del)
24.11.2009 9:00:58   
RAKICA2007
Dobro jutro babe žabe...

Hmmmm, ja spet se je ogrelo in naših čvek ni user posted image  user posted image user posted image

No, samo toliko... mi smo OK

kako je pa kaj pri vas?
kaj novega?
kaj dogaja?

Lep (upam, da) sončen dan še naprej

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 2400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Skoptični sindrom
Ima tudi vaš otrok težave z branjem in pisanjem, ki si jih glede na njegov razvoj na ostalih področjih ne znate razložit...
Takšne so posledice, ko otroci premalo spijo
Spanje je nujno za normalen razvoj in telesno ter akademsko uspešnost. Kronično pomanjkanje kakovostnega spanja je lahko...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?