Erin
|
Pozdravljene... Moram se vam opravičit ker sem zadnje strani le na hitro preletela ker težko sedim, bom se pa trudila spremljat od sedaj vse kar bo novega. sayuri najlepša hvala za pomoč, pridna si bila , čestitke vsem za lepo opravljene preglede, opravljene izpite,... SEZNAM za dojenčka imamo tudi med našimi linki že od začetka - če bo katera rabila hmm..kaj še...uuuu lepe slikce oz fotke trebuščkov .. Jaz bom v naslednjem tednu bolj malo pisala in bom le vsakodnevno javljanje opravljala in posodabljala seznamček, drugače bom počivala. Naj vam povem da sploh ne vem kaj je pripeljalo do krvavitve saj se nisem nič obremenjevala, pretiravala,...vse je prišlo kot strela z jasnega. V nedeljo zvečer nekaj jrčev v pon zjutraj kri na vložku, no potem sem šla takoj k gin in sem jo že kar pri vratih srečala in me je takoj napotila direkt v porodnišnico in napisala napotnico za 3 mesece vnaprej. No potem sem šla v Kranj (ne na Jesenice) kljub temu da bom šla rodit na Jesenice ko bo čas(avgusta)..no tam so me takoj sprejeli, naredili ctg, kjer mi 5 min ali več niso našli srčka od malega in sem bila že čisto na tleh,kljub temu da sem še pol ure nazaj čutila brce, no potem se me je mali le usmilil in priplaval bolj v ospredje. Takoj sem bila hospitalizirana, opravili so mi UZ, MV je bil zaprt in celo daljši(4.5 cm) kot tri mesece nazaj (3.9 cm). No tam sem spoznala nekaj sonosečk - od punce ki je imela v pon PDP in je čakala popadke pa nosečke z dvojčki ki je bila samo na rutinskem preglede glede popkovine (tako kot boš ti imela sayuri) in "sotrpinke" ki je imela PDP avgusta in jo je vse bolelo... No meni so dali dve inekcije v rito za pljučka od malega v primeru prezgodnjega poroda, naslednji dan pa UZ kjer so mi ugotovili hematom oz strdek krvi zraven posteljice, ampak glede na to da sem imela izcedek rjave barve naj ne bi bila krvavitev sveža in s tem nenevarna. V kolikor bi bila sveža in bi se hematom vrinil med posteljico in maternico bi pa lahko ogrožal plod. No izmerili so tudi bsega trebuščka od malega ki vedno BOLJ zaostajoa in je že krepko POD povprečjem in me vedno bolj skrvi kljub temu da so zdravniki rekli da ni panike. Upam da bodo spremljalai razvoj malega še naprej in da ni prišlo do zastoja v rasti. Vse mere ima za 28 tednov le trebuh za 23 tednov. So obljubljal da bodo ponovili UZ da vidijo spremembe pri hematomu pa ni bilo nič od tega. Včeraj so me spustili domov pa še to gotovo zato ker jim manjka prostora, premikam se še vedno po polžje, ko me lulat sploh ne morem vstat in potrebujem pomoč mojega ker me vse tako boli okoli nožnice, v njej, dimljah..očitno imam vse razbolelo.. No niso znali povedat zakaj je do krvavitve prišlo me pa skrbi da se nebi ponovila ali med ali med porodom ali po njem. Naročili so mi počivanje in mirovanje in v kolikor pride do krčev, krvavitve(rdeče) - trenutno samo še malo "spuščam" rjav izcedek, ali pa da nebi malega čutila moram takoj nazaj... polna sem skrbi, vedno bolj panična čakam gibe malega in upam da bo buhi rastel ...in če bo treba zadnje tri mesece preležati jih pač bom...moram pa pohvalit da me mali od včeraj naprej bolj pogosto spet brca kot da bi hotel potolažiti in pomiriti moj je tudi priden in mi ful pomaga...Še vedno mislim otimistično ampak me vsake toliko malo zagrabi in potočim kako solzo...samo da bi bil mali zdrav in da bi bilo vse okej...in bojim se da ne bi prišlo do kakih krvavitev pri porodu ...toliko enega strahu se je nabralo v meni...vse je tako nepričakovano prišlo in brez pravega razloga...samo še dva meseca moram zdržat... Se mi vidi da me je ta dogodek spremenil kajne? Pridne bodite, merkajte se pa upam da vas nisem zamorila... Pazite nase, res... grem sedaj nazaj počivat.. Papa