|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Šunka v testu
20.3.2008 13:10:01   
Valentina
A mi lahko katera v detalje user posted image  razloži kako narediš kitke na šunki v testu.

S testom nimam problemov, zanima me ali testo razvaljaš, daš gor testo in zaviješ notri šunko in potem daš povrhu kitke al že kar s prve zaviješ v kitke user posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Šunka v testu
20.3.2008 15:55:02   
mojcaziga
Jaz najprej zavijem šunko in potem iz ostankov testa naredim razne okraske in jih na testo pritrdim s stepenim jajcem, pa malo bolj pritisnem s prstom, da vse ostane gor.

Ojoj, zdej sem šele zakomplicirala user posted image user posted image

Upam, da si razumela.

Lp, Mojca

(odgovor članu Valentina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Šunka v testu
20.3.2008 17:27:27   
Sibil_
Mene pa zanima v kakšno testo date in kakšno šunko kupite in kolk časa pečete?Nisem še nikoli tega delala, pa bi poskusila...user posted image

LP,
SIbil RR

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Šunka v testu
20.3.2008 19:35:00   
mojcaziga
Šunko imam to prekajeno al kaj je user posted image user posted image , ne vrat, ampak šunko.
Testo (velja za šunko 3-5 kg in količine prilagodi): 1 kg bele moke, 30 g kvasa, 50 ml olja, sol, 1 jajce. Iz malo moke, kvasa in nekaj žlic mlačne vode zmešaš kvasec. Zgneteš testo in ga pusti vzhajati. V to zaviješ šunko, po želji okrasiš in jo položiš v namaščen pekač ter namažeš s stepenim jajcem, Pečeš na 180C 1 uro na 1kg šunke.

Dober tek in lp, Mojca

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Šunka v testu
20.3.2008 21:40:29   
Valentina
IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Zgneteš testo in ga pusti vzhajati. V to zaviješ šunko, po želji okrasiš in jo položiš v namaščen pekač ter namažeš s stepenim jajcem




Zdaj pa vedi user posted image user posted image  




(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Šunka v testu
21.3.2008 7:25:17   
Barbs
Valentina, naslednji recept je preizkušen, vendar imam jaz količine za šest ljudi, ker nas je veliko, pa vedno se še kdo uštuli zraven, ker je tako dobro user posted image  :
Za šest ljudi potrebuješ:
• kos 2–2'5 kilogramske prekajene šunke (jaz dam včasih tudi vrat, pride bolj sočno)
• 75 dag moke,
• 3 dag kvasa,
• pol žličke soli,
• pol žličke sladkorja,
• 1 dcl mlačne vode,
• 3–4 dcl tople vode,
• 1 stepeno jajce

1. Najprej pripravš kvas: 3 dekagrame svežega kvasa raztopiš v enem decilitru mlačne vode, dodaj pol žličke sladkorja, malo moke in na toplem pusti vzhajati približno 20 minut.
2. Medtem v posodo presej moko in ji dodaj pol žličke soli.
3. Na sredi moke naredi luknjo in vanjo daj vzhajan kvas ter tri do štiri dcl tople vode. Zamesi kvašeno testo in ga pusti vzhajati približno eno uro.
4. Šunko obdaj z vzhajanim testom, testo pa premaži z razžvrkljanim jajcem. Če želiš jo, preden jo oviješ v testo, premaži tudi z gorčico ali pa po okusu posuj s kumino in česnom – ni pa nujno.
5. Vse skupaj daj v pečico, ki jo predhodno ogrej na 200 stopinj. Šunko peci glede na njeno težo. Če ima dva kilograma, jo peci dve uri in še pol ure za povrh, da bo resnično pečena. Če testo začne prehitro rjaveti, ga pokrij s papirjem za peko, da ga zaščitiš pred neposredno vročino.
6. Šunko v testu počasi ohlajaj v pečici in jo še mlačno vzemi ven. Narezano na rezine serviraj šele, ko je popolnoma ohlajena.

Jaz ne delam kitk gor. Če bi jih pa delala, pa ostanke testa v katerega si zavila šunko, še enkrat razvaljaj in jih razdeli v tri kupčke. Iz kupčkov naredi tri "klobase" , jih na pomokani deski spleti v kitko in potem celo kitko "prilepi" na šunko oz. testo, vse skupaj pa premaži z jajcem. Moji mami se kita vedno preveč "zapeče", zato jaz tega ne prakticiram.

Poročaj, kako ti je uspelo.user posted image


_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Valentina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Šunka v testu
21.3.2008 9:46:10   
Valentina
IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

Valentina, naslednji recept je preizkušen, vendar imam jaz količine za šest ljudi, ker nas je veliko, pa vedno se še kdo uštuli zraven, ker je tako dobro user posted image  :


Slišim mogoče povabilo? 6 ali 8-ni neke razlike user posted image user posted image user posted image

Drugače bom pa res poskusila in javim, kako mi je uspelo. Sem malo v dvomih za kitke, da se mi ne sfiži user posted image  

Hvala za recept user posted image


(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?