Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 8.4.2008 11:22:11
|
|
|
|
dreamz
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 IZVIRNO SPOROČILO: sandra85 a mi lahko prosim kera našteje, kaj oziroma s čim lahko mešam zelenjavo in sadje 7 mesečniku??? -prosena kaša -ovseni kosmiči (ne mara) -polenta -riž -griz če si že uvedla gluten, z vsem naštetim, če pa še ne, pa pride v poštev ajdova in prosena kaša, polenta, koruzni in ajdovi žganci, riž Ja, saj ni toliko izbire. Jaz včasih zmešam ribano jabolko z žlico piškotka plazmon. Ali pa naredim zelenjavno juhico z malo paštice za dojenčke. Če imam samo zelenjavo, dodam včasih sirček ali kislo smetano ali pa v sadje skuto, jogurt ali ricotto.
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 8.4.2008 15:35:24
|
|
|
|
sandra85
|
IZVIRNO SPOROČILO: dreamz IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 IZVIRNO SPOROČILO: sandra85 sej bom dala jutri puranje. ma nevem od kod meni, da lahko že dam goveje........mah...nekateri pa so dali piščančje meso že pri 4.m js se bom kr držala teh priporočil glede mesa govedino že lahko daš malo tu pa tam, pa zajca, jagnjetino....pač rdeče meso ( razn prasca), zarad železa predvsem Po mojem tudi. Meni je P rekla (na pregledu pri 6 mesecih), da lahko provam dat vsega po malem, tudi ribo, no seveda prasca ne. Ampak je res malo čudno, ker je ista P dala moji svakinji drugačna navodila, mogoče ker je ona začela z uvajanjem gh po 6. mesecu, jaz pa pri 4,5. Tako, da je mali že jedel piščančje, puranje, goveje, telečje, žrebičkovo meso. dreamz, mi smo zaprav začeli uvajat pri 6.mesecih, zato verjetno še naj nebi dala govejega mesa no, že 2 dni neki štrajka-to obdobje je imel že pred dobrim mesecem za kosilo poje le okrog 100ml, pa še to z tako muko-nevem kaj je spet!!! Z:dojenje M:jabolko+hruška+banana K:špinača+krompirček slabih 100ml, zato sem ga čez 1 uro še podojila M:dojenje V:bo verjetno kr dojenje, ker noče jest pred spanjem spet dojenje
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 8.4.2008 19:21:12
|
|
|
|
MissLady
|
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85 dreamz, mi smo zaprav začeli uvajat pri 6.mesecih, zato verjetno še naj nebi dala govejega mesa no, že 2 dni neki štrajka-to obdobje je imel že pred dobrim mesecem za kosilo poje le okrog 100ml, pa še to z tako muko-nevem kaj je spet!!! Z:dojenje M:jabolko+hruška+banana K:špinača+krompirček slabih 100ml, zato sem ga čez 1 uro še podojila M:dojenje V:bo verjetno kr dojenje, ker noče jest pred spanjem spet dojenje Tudi moj že 2 dni štrajka Verjetno je kakšna čudna poza lune Je že bilo tako, da je dosti pojedel GH, da je bilo treba mleka samo malo dodati za filing, sedaj pa se začne po nekaj žlicah pritoževati. Kot da bi se nalveličal jest Ko pa vidi flašo, se mu pa kr zmeša od veselja. Danes na maniju pri nas: Z: AM M: hruška + rižko K: prvič polenta z bučko Vmes AM V: hruška+rižko kar je ostalo od Z + AM Predspanjem še ena rudna AM Jutr bova pa prvič Ajdovo kašo.... verjetno za kosilo.
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 8.4.2008 19:25:04
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: MissLady Jutr bova pa prvič Ajdovo kašo.... verjetno za kosilo. Ajdovo kašo je naš z veseljem zmazal.
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 8.4.2008 19:28:13
|
|
|
|
MissLady
|
IZVIRNO SPOROČILO: tianna IZVIRNO SPOROČILO: MissLady Jutr bova pa prvič Ajdovo kašo.... verjetno za kosilo. Ajdovo kašo je naš z veseljem zmazal. S čim si jo naredila?? ša a si jo naredila za K ali Z ?
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 8.4.2008 19:31:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Dve suhi slivi sem dala noter. Za prebavo. Tu na forumu sem brala, da full paše z jabolkom, marelicami... Da se da noter neki sladkega no. Za kosilo jo je jedel.
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 8.4.2008 21:25:43
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
pri nas smo imeli danes zjutraj mleko malica banana in ena marelična skutka LM kosilo piščanec, brokoli in bučke malica mlečna kašica piškot pred spanjem mleko tudi pri nas je kakšno obdobje, ko čisto nič ne spravim vanjo, kak dan bi pa samo jedla ... jaz pravim luna
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 8.4.2008 22:03:44
|
|
|
|
sandra85
|
IZVIRNO SPOROČILO: MissLady Tudi moj že 2 dni štrajka Verjetno je kakšna čudna poza lune ma zanimivo,a ? no, moram pa ga pohvalit, da res da ni kosila že 2 dni pridno papal, je pa za malico ob 17h pojedel 2 mala fruteka pa še malo (nisem mu kuhala, ker sem bila 100% da ne bo jedel, pol pa zmazal sadne fruteke cca 320ml ) sem bila prepričana, da bo vsaj za 4 ure sit, ma kje pa čez 3 ure je že iskal zizo
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 8.4.2008 22:48:24
|
|
|
|
MissLady
|
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85 IZVIRNO SPOROČILO: MissLady Tudi moj že 2 dni štrajka Verjetno je kakšna čudna poza lune ma zanimivo,a ? no, moram pa ga pohvalit, da res da ni kosila že 2 dni pridno papal, je pa za malico ob 17h pojedel 2 mala fruteka pa še malo (nisem mu kuhala, ker sem bila 100% da ne bo jedel, pol pa zmazal sadne fruteke cca 320ml ) sem bila prepričana, da bo vsaj za 4 ure sit, ma kje pa čez 3 ure je že iskal zizo Haha... je blo treba nadoknadit
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 8.4.2008 23:26:54
|
|
|
|
sandra85
|
IZVIRNO SPOROČILO: MissLady IZVIRNO SPOROČILO: sandra85 IZVIRNO SPOROČILO: MissLady Tudi moj že 2 dni štrajka Verjetno je kakšna čudna poza lune ma zanimivo,a ? no, moram pa ga pohvalit, da res da ni kosila že 2 dni pridno papal, je pa za malico ob 17h pojedel 2 mala fruteka pa še malo (nisem mu kuhala, ker sem bila 100% da ne bo jedel, pol pa zmazal sadne fruteke cca 320ml ) sem bila prepričana, da bo vsaj za 4 ure sit, ma kje pa čez 3 ure je že iskal zizo Haha... je blo treba nadoknadit očitno sam meni je res mal čudno, nekatere ne verjamejo, da moj sinček poje na obrok okvirno 200ml, sam on res poje! kaj je to res tako prevečččč al kaj????? res pa je, da hitro raste, ker sva itak oba ful vlka in po vsakem obroku GH napolne plenico. včasih napolne plenico do 5x/dan
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 9.4.2008 8:30:33
|
|
|
|
mateyka
|
sam meni je res mal čudno, nekatere ne verjamejo, da moj sinček poje na obrok okvirno 200ml, sam on res poje! kaj je to res tako prevečččč al kaj????? res pa je, da hitro raste, ker sva itak oba ful vlka in po vsakem obroku GH napolne plenico. včasih napolne plenico do 5x/dan men se 200ml ne zdi čudno. naša tud kdaj zmaže po 200, tud 300ml. sam ma pa dneve k ma "dieto". tko da po moje tko not prnaša kaka pa tud cca 3x na dan.. tko da, za 200 ml
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 9.4.2008 9:59:26
|
|
|
|
babyrok
|
7.30 - 180 ml Am 10.15 - jabolko + malo hruške (hruška ga je v času uvajanja zapirala, pa mu je nisem več dajala, pa da vidmo kaj bo danes) 12.30 - piščanček, krompir, korenček 16.00 - 180 ml AM 19.15 - 190 ml AM AM - Koliko ml ga približno popijejo - krepko čez dvesto ml/obrok ali manj? Jutri bomo imeli 7 mes.
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 9.4.2008 10:28:26
|
|
|
|
piko12
|
Moj pri 8m spije cca 150ml AM zjutri, zvečer pa včasih tud samo 100ml. res ga kao še dojim, samo mislim, da je to bolj za okras. imava pa že skoz hece s hranjenjem in sploh ne vem, od česa on raste, ker samo še "divja" naokoli. no včeri sva jedla: 7h mleko 11h skuta s hruško 14 h zelenjavna juha s prosenimi kosmiči (10 žlic pa konec) 18h milupa mlečni riž (pol običajne porcije) 20:30 mleko. Danes jepil mleko šele ob 7:30.
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 9.4.2008 13:45:48
|
|
|
|
sandra85
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka sam meni je res mal čudno, nekatere ne verjamejo, da moj sinček poje na obrok okvirno 200ml, sam on res poje! kaj je to res tako prevečččč al kaj????? res pa je, da hitro raste, ker sva itak oba ful vlka in po vsakem obroku GH napolne plenico. včasih napolne plenico do 5x/dan men se 200ml ne zdi čudno. naša tud kdaj zmaže po 200, tud 300ml. sam ma pa dneve k ma "dieto". tko da po moje tko not prnaša kaka pa tud cca 3x na dan.. tko da, za 200 ml sej tako je tut pri nas no današnji meni: Z:dojenje M: dojenje (ni hotel sadja) K:brokoli, korenček, krompirček+čisto malo govejega mesa (bomo vidli, če bo sploh jedel kosilo danes) M:kak jogurtek ali skutico (na koncu bo sigurno kr ziza padla) V: polenta+mleko pred spanjem:dojenje
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 9.4.2008 19:35:12
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Mi imamo tudi štrajk, ni hotela kosila, potem je bila pa sama zbrka; zjutraj 210ml aptamila malica riževa kaša z marelicami kosilo pire krompir z omako - ni hotela jest, zato je malo pozneje dobila hruško popoldne riž z brokolijem (tudi bolj švoh porcija) pred spanjem dobi še 2 deci mleka Stara je 8,5 meseca. Babyrok, naša spije zjutraj in zvečer približno dva deci, se pravi 180 ali 210 ml vode + prašek (200-240ml mleka), tako je že kar dolgo (kak mesec in pol?).
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 9.4.2008 21:35:25
|
|
|
|
annie
|
Z: dojenje M: sadna kašica (1 jabolko+4 slive+ četrt banane) čez 1,5 h dojenje K: zelenjavna mineštra (krompir+korenček+bučke) M: dojenje V: hipp kašica breskev in marelica pred spanjem dojenje Čez par dni bomo 7 m stari.
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 10.4.2008 10:20:16
|
|
|
|
Rožica*
|
Z: AM M: jogurt K: kokošja juhica z rezanci M: Skuta V: AM + 4 žitna kaša
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 10.4.2008 15:03:58
|
|
|
|
sandra85
|
Z:dojenje M:jogurt+banana+sliva M:dojenje K:piščanček+krompirček+brokoli+bučke+kisla smetana M:kaka skutica, jogurt ali pa dojenje V:mlečni gizek pred spanjem:dojenje upam da bo danes jedel kosilo, ker zadnje 3 dni slabo kaže pol pa se mi ponoči zbuja
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 10.4.2008 16:06:34
|
|
|
|
MissLady
|
Pri nas danes full pridno jemo. Za dopoldanski obrok je celo toliko pojedel,da potem ni bilo treba nič doštukat z mlekom. Za kosilo pa je tudi presenetil. Priden fantek Torej... Z: AM M: hruška + rožko ... sem mu naredila malo bol gosto in se je nabasal ko pujsek vmes AM K: polenta + brokoli, koleraba (+ malo sva morala doštukat z AM) do spanja še 2x AM
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 11.4.2008 12:14:22
|
|
|
|
babyrok
|
hellooo, kje ste vse kuharice??? zajtrk: AM malica: kašica (banana+jabolko) in 2 žlički manga kosilo: polenta z AM malica: AM večerja: rižolino
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 11.4.2008 12:19:31
|
|
|
|
_annela_
|
zivjo danes za kosilo piščanček cvetaca in riz!stari smo 6,5 mescev
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 11.4.2008 12:21:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Za malico naribano jabolko, za kosilo cvetača+brokoli+krompir+kisla smetana. Prej, vmes in potem pa joška. Ne štejem več kolikokrat. Zaenkrat imamo 2 obroka GH.
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 11.4.2008 13:50:27
|
|
|
|
sandra85
|
mi pa očitno še vedno štrajkamo sem mu pa skuhala za kosilo: brokoli+korenček+polenta+kisla smetana tianna sem spremenila jedilnik-prej sem napisala na septembrkah da mu bom dala riž
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 11.4.2008 15:37:24
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Pri nas je od srede zvečer vročina na pohodu, tako da je včeraj bolj švoh jedla, skuhala sem testenine in jih je sama jemala iz skledice, tako je vsaj kaj dala vase, ker se ji je bilo fino igrat. Popoldne je jedla pa banano, in to je bilo včeraj vse - no, še čaj in mleko, ampak ne prav veliko. Danes je že precej živahnejša, spala je od 19h včeraj pa do 8h danes zjutraj, očitno je odleglo, temperatura dokaj normalna, apetit spet tu! Zjutraj mleko, dopoldne hruška, za kosilo zelenjavna juha (krompir, korenje, cvetača, por) s proseno kašo in malo kruha zraven; Ko se zbudi iz popoldanskega počitka, dobi kakšen jogurt ali skuto, zvečer pa še mleko.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?