|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF/ICSI - marec
29.3.2008 21:08:30   
kikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Pija76

S pikanjem začnem v ponedeljek,

upsss...sm misla, da si že začela user posted image ...no, pa v ponedeljek - srečno roko!user posted image

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 876
29.3.2008 21:12:28   
kikaa
IZVIRNO SPOROČILO: mismis

PRED PUNKCIJO:

Priporočeno:

- pivo
- ananas
- vitamini C,E, Q – encim, Mg, Ca, Fe, Se, Zn, matični mleček
- zelenjavni sok (zelena, pesa, korenček, kumara in ingver)
- proteini (meso, jajca,...) - za rast celic
- oreški (razen arašidov),
- laneno seme, laneno olje, sončnična semena
- refleksna masaža stopal
- optimizem
- LCA jogurt ali navadni jogurt (ne sadni), riževo mleko, sveže mleko
- polnozrnato, črno, najraje z ajdovo moko, testenin imaš ogromno, ki
niso bele, polnozrnate, špinačne, riževe, brez glutena
- jabolk, kivi, kak dan pomarančo, grenivke
- čaj krvomočnice
- ingver in cimet (čaj)
- soja, korenje, buče, melone, marelice, mango, breskev...
- avokado, mango, šipek, bučke, ohrovt, olive, šparglji, špinača,
melone,lubenice
- matični mleček
- fotostimulacija

Odsvetovano:

- alkohol
- cigareti
- kava (kofein)
- prazni OH (belo moko, bele testenine, bel kruh, bel riž, krompir, musli)
- sladkor
- sladke gazirane pijače
- alpsko mleko in mlečni izdelki
- sladko sadje, saj je sadje OH
- paradižnik

PO ET:

Priporočeno:

- grozdje, maline, marelice, melone, lubenice, banane, ribez,
- šipek,
- bučke, grah, korenje,
- orehova jedrca,
- lignji,
- optimizem
- baby aspirin od punkcije naprej

Odsvetovano:

- alkohol
- cigareti
- ananas
- zelena
- tuširanje z vročo vodo in kopanje v vroči vodi (dviga TT)
- savna
- kopanje in plavanje naslednjih 48 ur po ET
- izpiranje nožnice
- tamponi
- spolni odnosi ali orgazem do testa,
- soja in sojini izdelki
- umetna sladila in stvari, ki jih vsebujejo (natren, orbit zvečilni in bonboni, vse sladkarije z umetnimi sladili, ter dietne pijače, npr. diet Coca Cola)
- jogging, aerobika, tenis, smučanje, hoja v gore, ipd. (You get the idea)
- Ne začenjajte z novo fizično aktivnostjo
- Zdravila samo v primeru, da se prej posvetujete z IVF zdravnikom
- dvigovanje težkih stvari
- ribe, ki lahko vsebujejo metilni Mercury (mečarica,morski pes,zrezki tune)
- jedi z surovimi jajci (salmonela)
- nepasterizirani mlečni izdelki (nepasterizirano mleko, mehki sir)
- surovo meso oz. neobdelano meso (vključuje salame, suši, pateje, hot dog , školjke, premalo kuhan/pečen piščanec oz. meso),
- ingver, bazilika, rožmarin, majaron, žafranika,... (za te piše, da niso nevarne, če se uporabljajo v normalnih količinah )

If you are unsure whether or not to do something, take the "path of least regret". Ask yourself - if I don't get pregnant, will I blame myself for doing this ? And if the answer is yes, don't do it !

Kar je najpomembnejše: Zavedati se morate, da ni nujno, da ti pomaga, ker smo ljudje različni, ker ne veš kaj je dejansko tvoj oz. vajin vzrok. Je pa fajn, da se nečesa takega lotiš, ker potem veš, da si v tem postopku nekaj zase naredil, da ti tole da neko dodatno voljo in moč, ter seveda poveča upanje, da pa mogoče bo zdaj res pomagalo. Že ta občutek je en velik pozitivizem. Zato pa povdarjam, da naj bo dieta z veseljem narejena in ne z nekim strogim odrekanjem in trpljenjem, ker si s tem samo škodimo (to sem ravnokar napisala eni v ZS in velja za vse, ki hočejo sprobat kaj novega). Prav tako, bi vse novinke oz. tiste, ki gredo 1,2,3 v postopek opozorila, naj pozabijo na dieto, naj raje uživajo in si sproščujoče metode priskrbijo. Lepo je skrbet za zdravje in zdravo hrano jest, lahko se držijo nekih smernic, vendar strogih diet in odrekanj, pa pustite, za kasneje, ko boste že vse atribute porabile.
Bistvo vsega je psihološka in fizična pripravljenost, sproščujoš in pozitiven pristop v mesecu, ko se nam dogaja sto na uro. Same sebe dobro poznate in veste kaj je za vas tisto ta pravo. (Mišek13, 2007)

Evo, Pija76...sam zate. Drugače pa je to na 1. strani...user posted image

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 877
29.3.2008 21:29:51   
YULIAH
user posted image Najprej da pohvalim Mismis, super seznam si naredila, svaka čast!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ostalim vsem,ne bom šla poimensko, ker ne bi rada katero pozabila, skratka vsem se zahvaljujem za lepe besede, ki ste mi jih danes namenile user posted image .
Imam pa še eno vprašanje. Ali morda katera ve, če imaš dva lepa zarodka, a ti vedno vstavijo dva, ali samo na tvojo željo? Se mi zdi, da samo enega ne zamrznejo.(vaše izkušnje) Vidim da vas veliko greje dva zarodka.
Tako si želim, da uspe.....želim pa tudi da uspe vam

(odgovor članu kikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 878
29.3.2008 22:38:18   
gold fish
Yuliah - v LJ na GK je praksa, da ponavadi vstavljajo dva....jaz sem hotela enega, pa sem morala to posebej povedati...drugega so zamrznili... Moraš pa v primeru, da jih je več predzamrznitvijo povedati, da želiš recimo enega, ker dajo pol samo enega v slamico, ne moreš to želeti pol...ker gre drugi pol po gobe...
V MB kolikor punce pišejo ti v primeru mladih let vstavijo enega, za ostalo pa nisem  čisto ziher...Naj me punce popravijo.....
Za Reša in ostale ne vem.....

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 879
30.3.2008 9:53:54   
andreja 07
Jutro

no jaz sem danes malo bolje, so bolečine mal bolj znosne hvala bogu ker tist včeraj je šlo čez vse meje.Sem pa danes že klicala v Postojno v laboratorij in NIČ NE VEJO V KAKEM STANJU SO MOJE CELICE .In kaj jaz naj se jutri peljem na izlet  al kaj. Mislim et naj bi bil ob 8:30 jaz moram od doma že ob 6:30 k sploh ne morem nobenga poklicat kaka je situacija.

Kako ste ve kaj? Sploh nisem na tekočem katera je v kaki fazi.

Vsem želim da postopek uspe in vse dobro

VSE TISTO KAR JE RESNIČNO LEPO IMA ČLOVEK NA VOLJO ZASTONJ ALI SKORAJ ZASTONJ,zato ne potrebuje bogastva,IMETI MORA LE ODPRTE OČI IN ODPRTO SRCE.

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 880
30.3.2008 9:55:34   
sonček33
andreja - čist te razumem glede vožnje in to - ampak -vzemi to drugače. Ustani jutri zjutraj polna energije, boš videla, lažje bo.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu andreja 07)
Neposredna povezava do sporočila: 881
30.3.2008 9:57:59   
mavrica72
Dobro jutro dekleta. Skoraj ne morem verjeti, da sem danes prva tukaj, čeprav bo že ura deset user posted image
Najprej hvala vsem, ki ste mi včera izrazile dobre želje, upam, da bodo pomagale.

Yuliah - glede vstavljanja dveh zarodkov. Lahko ti povem moje izkušnje. V prvem postopku mi je ET delal Reš in me je vprašal koliko jih želim (dva ali enega) - imela sem jih namreč šest na razpolago. Včeraj pa mi je ET delal Merlo, pa je ravno tako bilo vprašanje koliko jih hočem (enega ali dva)-bili pa so trije (eden bolj slab). Sem ga vprašala kaj je bolje, pa mi je dejal, da vsekakor dva (imaš namreč enkrat več možnosti, da se vsaj eden obdrži).

Hormonček - kako je bilo včeraj na punkciji? 

Jaz grem sedaj spet malo počivati in se razvajati. Lepo preživite dan, zunaj se že kaže sonček

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 882
30.3.2008 10:04:47   
mavrica72
Andreja 07 - kako to, da ne vedo v kakšnem stanju so celice? To mi je pa zelo čudno. Men so rekli, da jih skoz kontrolirajo in da se približno vsake pol ure vidi, ali napredujejo ali ne.
Glede vožnje se pa ne obremenjuj. Midva sva včeraj tudi šla od doma že ob 5:30, ker sva morala biti v Postojni ob 7:00. Sam ET pa sva imela šele ob 10:00. Ti samo pomisli na to, da greš po user posted image , in nič ne bo težko. Verjemi, da te sigurno čakajo.

(odgovor članu mavrica72)
Neposredna povezava do sporočila: 883
30.3.2008 10:37:47   
Pija76
Andreja jutri ko se boš zbudila zelo zelo zgodaj ( pa še ura ki se je prestavila user posted image ) boš videla koliko energije boš imela, ker se boš zavedala zakaj taka rana ura. Samo to, da pa ne vejo v kakšni fazi so celice, je pa res čudno. Pa so ti dali številko in rekli, da pokliči in vprašaj? Mogoče jim pa sončka manjka in so nerazpoloženi... Sicer pa brez skrbi, otroci te čakajo, zdele se tako celice delijo, da sploh ne znamo tako hitre matematike. Jutri v glavnem toplo sprejmi otroke in jih lepo grej vseh nadaljnih 9 mesecev.

Mavrica ti pa tudi svoja dva korenjaka lepo greješ a ne?

Kikaa ni panike, če si mal pomešala, ti imaš zdele za misliti nase in otroke, jaz pa upam, da res ne pridelam modrice že jutri user posted image . Hvala za seznam, zlata si!

(odgovor članu mavrica72)
Neposredna povezava do sporočila: 884
30.3.2008 10:46:35   
konina
Dobro jutro. No, saj je že dober dan. Moj dan se je začel user posted image  takole. Sam k sreči ven še ne gre. No, saj to je dober znak, kajne?! Si večkrat čez dan to ponovim, pa gre.

andreja srečno jutri, pa le z dobro voljo na pot v Postojno in tam te čaka darilo.

Trepetalke, ste v redu? Držim, tiščim pesti!

Lp, Nina

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 885
30.3.2008 10:57:25   
andreja 07
Sem klicala Čedota in je reku da on pač ni delal čez vikend in da ne more rečt ,ker pač ne ve.Njbolj pošten odgovor . No sme si pa drznial Klicat Reša in ja odgovor je takle.

"dej to no dejte itak da so ok , čakte grem pogledat.Ja zaenkat je vse ok vidva kar pridta jutri."Pa še fuul lepo je to povedu mislim na to z kakim tonom on to pove saj ga poznate kak zna bit. zdej pa bil tok prjazen ,ko da mi ni on v petek delal punkcijo.

Tko da sem vsaj malo zadihala.

VSE TISTO KAR JE RESNIČNO LEPO IMA ČLOVEK NA VOLJO ZASTONJ ALI SKORAJ ZASTONJ,zato ne potrebuje bogastva,IMETI MORA LE ODPRTE OČI IN ODPRTO SRCE.

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 886
30.3.2008 11:01:14   
sonček33
andreja - vidiš - gre že vse tako kot mora iti. Držim pesti. Jupi.

(odgovor članu andreja 07)
Neposredna povezava do sporočila: 887
30.3.2008 11:02:57   
YULIAH
Korina, saj bo. Mavrica in Goldfish, hvala za odg...upam da bo uspelo. Mavrica je tebi tudi kaj slabo, ko vstaneš. Pa mene še kar naprej boli v spodnjem delu trebuha....me melo skrbi user posted image ...sama sebi govorim, da je to še vedno od vse te stimulacije...pa da bo jutri bolje. Imam pa trebuh tako velik, kot da sem že v kakem 3 ali 4 mesecu user posted image .
Želim vam lepo nedeljo, pa čimveč pozitivne energije

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 888
30.3.2008 11:28:09   
dejansenka
čao punce ste zelo pridne vidim da dosti pišete.Sonček vidim da si ponovno začela ,držim pesti zate drži se vem da ti bo zdaj uspelo ,mora ti .

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 889
30.3.2008 11:52:21   
Mijavček
IZVIRNO SPOROČILO: jadrnica

Poleg tega me zanima ali ni tako, daa ce ti tudi morulo na 5 dan dajo notir, da je vse ok lahko – saj veš kaj pravi reško, vse je mogoče,

Jp, jaz mam eno morulo in eno blastocisto, vstavljene 5.dan, ob 7t2d sta bile obe enako veliki 9mm, zdaj sta verjetno cca 2 cm user posted image  in mi povzročata obupne slabosti. Konina, men je skor bolš potem ko gre ven, vsaj neki časa.

Andreja, dihej dihej, sej bo kmal jutri. user posted image

Sonček33, Pija76 in Pika74, jutri pa štart, a? Srečno!!! Pika, špike so tko k bicikl, ko enkrat obvaladaš - nikol ne pozabiš kako greuser posted image

Trepetalke držte se!

Aja, moj izcedek je že bygone, mi je žal, če sem vas prestrašla... prva stvar, k mi je prišla na misel je bla jamrat na RR. Sori in hvala vsem!

Vsem en lep pozdravček, mislim na vas!  

(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 890
30.3.2008 11:58:29   
konina
mijavček, kje pa boš pojamrala kot tukaj. Zato smo tukaj, a ne!?

Lp,Nina

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 891
30.3.2008 12:02:23   
Mijavček
Aja, še to sem pozabila:

Andreja07, ne se jezit na Menopur. Meni se je pa glih ta bolj obnesel, kot Gonal;
Z manjšo dozo (Gonal4x, naslednjič Menopur 3x) sem pridelala enako št. celic, pa bolj kvalitetne so ble... pa še ratal je!user posted image   Meni sor eki, da je bolj odvisno od posameznega ciklusa ženske; lahko ena ženska v dveh ciklusih z enako terapijo reagira čist drugače.  Držim pesti!

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 892
30.3.2008 13:25:15   
sonček33
dejansenka  -hvala res. kako si ti? Se pridno rediš? Kdaj imaš rok?

Pija76 - zelo vesela sem, da smo skupaj v novi akciji :) Imaš dolg postopek?

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 893
30.3.2008 13:45:17   
Abra
Pozdravljene!
Po malem vas berem, pa nobene nove nosečke user posted image je bil spet en tak čuden čas? Trepetalke in vse, ki se še špikate, jaz zelo navijam! Me je pa ta prehlad tako dotolkel, da prav težko gledam v rač. in zato nisem tko na tekočem, počasi bo že bolje user posted image
Pija, Pika in Sonček dober štart jutri!
Pija jaz še nimam plana, še kak teden ziher ne, vse bolj se mi dozdeva, da bo poletje ... če bo pa prej, bo pa tolko lepše presenečenje. Zdaj razmišljam o počitnicah, se mi zdi, da sem zbolela ravno zato, ker že dolgo nisem nikjer bla user posted image
Uživajte v tem sončku še zame, jaz sem si kar vse zagrnila, da me oči preveč ne pečejo user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 894
30.3.2008 13:57:57   
Pija76
Sonček imam dolgi postopek, 14.4. imam prvi UZ. Katerega imaš ti?

Abra a kar zbolela si? Ja ti bogica, upam, da bo kmalu bolje, je pa sigurno vsak malo kriv organizem ki že dolgo ni bil nikjer na dopustu ja user posted image . Tko da izberi lepo destinacijo!

Mijavček itak da najprej sem jamrat kam pa ?user posted image Veš da nas zanima in  skrbi za vse, pa rade pomagamo in smo na tekočem.

Grem kofektat, pol pa sončka

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 895
30.3.2008 13:59:12   
snežinka7
sapi, mismis, gold fish najlepša vam hvala za vaše odgovore.

Lepo sončno nedeljo vam želi Renata.

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 896
30.3.2008 14:02:22   
ledenka
sem vas prisla sam malce pogledat user posted image  jutri pade se tazadnja spika pred 1. UZjem, komaj cakam, da vidim, kaj sem pridelala user posted image  moji jajcniki me tiscijo, zbadajo, zategujejo - nekaj se ocitno dogaja user posted image  

vidim, da vas dosti zacne v ponedeljek user posted image  drzim pesti, da bo spikanje slo! kot pravi Resko - se nepismene zenske to obvladajo, kaj ne bi vi user posted image  cist izjava v njegovem slogu user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 897
30.3.2008 14:17:09   
sonček33
Pija - torej bova skupaj - dolgi postipek -jutri začnem s superfactom, 14.4. prvi uz

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 898
30.3.2008 16:57:46   
mihi78
Samo, da se malo javim - 25.3. sem imela 1. UZ. Zaenkrat nam kaže dobro. Grejem 1user posted image , sem pa v 8. tednu. Naslednji UZ imam 14.4. pri svojem G-ju. Še vedno se ne upam veseliti glasno. Poskušam živeti čimbolj normalno pa se ne preveč obremenjevat ampak kot vse vemo, je to (skoraj) nemogoče. Še vedno se ne upam pridružiti forumu Čvekanje v pričakovanju - mogoče zberem dovolj poguma po naslednjem UZ. Lepo se imejte. Želim vam veliko sreče ter uspeha v novih postopkih! 

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 899
30.3.2008 17:15:03   
Barbara111
mihi78 ,upam ,da ti je uspelo držim pesti.Saj sem sama marsikaj prestala že, preden sem postala mamica dveh sinčkov.Upam ,da bo vse vredu še naprej.Lp.

(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?