|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF/ICSI - marec
31.3.2008 11:03:06   
Abra
Sem prehitro pritisnila user posted image user posted image
Pikovit, kako si? Kdaj bo dekliščina? Tuki se zadnje čase nič več ne žura user posted image Kaj pa medeni tedni, že izbrana destinacija?

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 926
31.3.2008 11:31:27   
Goldy
Pa še no vprašanje dekleta - nikjer ne najdem, kako izgleda postopek TVF pri Rešu, a se tudi začne pikat 22 dan in tako naprej. Zanima me, če je podobno kot na GK? Rada bi dobila malo predstave. Saj mi lahko pišete tudi na z.s., da ne bomo "smetili" te teme.

Hvala že v naprej!

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 927
31.3.2008 11:38:00   
mavrica72
Goldy - mislim, da postopek glede začetka špikanja je isti kot na GK Lj. Jaz sem obakrat imela kratki postopek (začneš drugi dan z injekcijami), ampak kolikor spremljam debate, tiste ki imajo dolgi postopek, tudi začnejo 22. dan.
Razlika pa je potem v sami punkciji, ker pri Rešu ne dobiš nobene anestezije ali kakšnih protibolečinskih tablet. 
Naj me katera popravi, če ni tako.

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 928
31.3.2008 11:47:32   
Goldy
Hvala, mavrica72! Jaz sem imela na GK 2x dolgi postopek. Sploh ne vem katere imajo kratek oz. kakšni so kriteriji, kako določajo postopke?
Ja, to pa vem, da ni protibolečinskih injekcij. Pa bomo že zdržali. Ni vrag da ne!

(odgovor članu mavrica72)
Neposredna povezava do sporočila: 929
31.3.2008 11:55:02   
ledenka
Reš se za kratki ali dolgi postopek odloči enako kot na GK. Ko bo čas za punkcijo, pa bom vzela prej kako močno protibolečinsko tableto user posted image  bom šla do moje osebne zdravnice, mogoče mi lahko ona svetuje kako fajn zadevo user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 930
31.3.2008 11:56:40   
sapi
Sulfinija čestitke user posted image user posted image user posted image ... lepa novica na tako lep sončen dan ...

sapi

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 931
31.3.2008 11:57:38   
pikovit
Andreja vidim,da si gor.Kako je bilo danes?Sem mislila nate.Poročaj.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 932
31.3.2008 12:06:30   
pikovit
IZVIRNO SPOROČILO: Abra

Sem prehitro pritisnila user posted image user posted image
Pikovit, kako si? Kdaj bo dekliščina? Tuki se zadnje čase nič več ne žura user posted image Kaj pa medeni tedni, že izbrana destinacija?

Jst pravim,da bi bilo fajn,da bi se dobile v živo.Zakaj pa ne?Bi ubile 2 muhi na en mah.Bi se spoznale,pa še dekliščino bi imele.Kaj praviš?
Drugače sem ok.Smo čez vikend škarpo delal,pa en rojstni dan praznovali.So me pa prejšnji teden tolk ušesa bolela.To je za znort,kakšna zoprna bolečina.Ne pomnim,kdaj so me zadnjič.
Hmm,medeni tedni.Sva ravno včeraj z mojim razpravljala,kam bi šla.Pa so bile želje takele:Avstralija,Havaji,Maldivi.To so samo željeuser posted image Jaz pa bi takoj šla še enkrat v Dominikansko.user posted image Drugače pa imava na Krku prikolico in nama ne bi čisto nič manjkalo,če bi bila tam.Ampak glede na to,da je september,bo verjetno Krk odpadu.
Abra upam,da si že boljše in nafilana z energijo.Kam bosta šla pa vidva na dopust?

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 933
31.3.2008 12:08:08   
pikovit
Sem pozabila napisat,da se je res nehalo žurat.Kaj je zdaj to?A nas je pomlad povozila?Sej,zato pa pravim,da bi se morale dobiti in ga nalivale kje zunajuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 934
31.3.2008 12:10:48   
hormoncek
Najprej opravičilo, ker čez vikend nisem nič pisala. Punkcija je bila v redu. Dobila sva 9 celic in kup bolečin za sabo. ET imam jutri in po pravici povedano komaj čakam. Upam, da bo vse v redu in da bomo imeli še kakšnega pingvinčka.

Ali katera ve koliko časa zdržijo pingvinčki?

We do not have problems. Only challenges!

(odgovor članu mavrica72)
Neposredna povezava do sporočila: 935
31.3.2008 12:11:34   
mismis
IZVIRNO SPOROČILO: pikovit

Sem pozabila napisat,da se je res nehalo žurat.Kaj je zdaj to?A nas je pomlad povozila?Sej,zato pa pravim,da bi se morale dobiti in ga nalivale kje zunajuser posted image user posted image user posted image

Ne vem ča nas je pomlad povozila, sej pir itak bolj paše spomladi ali pa poleti kot pozimi. Samo pri nas ne kaže glih ravno tako. No mismis ga je včeraj tarokirala in seveda zraven ni manjkal obvezni Heineken...Vse za rast foliklov user posted image

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 936
31.3.2008 12:13:48   
mismis
IZVIRNO SPOROČILO: hormoncek

Najprej opravičilo, ker čez vikend nisem nič pisala. Punkcija je bila v redu. Dobila sva 9 celic in kup bolečin za sabo. ET imam jutri in po pravici povedano komaj čakam. Upam, da bo vse v redu in da bomo imeli še kakšnega pingvinčka.

Ali katera ve koliko časa zdržijo pingvinčki?

Čestitke za uspešno prestano punkcijo. Jutri pa veliko sreče na ET user posted image

Pingvini so itak zamrznjeni, tako da zdržijo kar nekaj časa. Mislim, da jih na GK LJ dežijo 5 let, potem se pa moraš odločiti kaj z njimi:
- ali jih zavržejo
- ali ti jih vstavijo
- ali podaljšajo zamrzovanje

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu hormoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 937
31.3.2008 12:14:31   
hormoncek
Goldy - mavrica ti je že v redu odgovorila. Jaz sem pri Rešu začela z Diphereline en teden pred user posted image , potem pa z Menopur do punkcije, ki je bila neverjetno hitra oz. na 9. dan ciklusa. ET pa bom imela 4. dan po punkciji.

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 938
31.3.2008 12:16:50   
hormoncek
mismis - hvala za hiter odgovor. Si me le potolažila. Saj ne, da ne bi še enkrat šla skozi cel postopek. Lažje pa je, če veš, da imaš še alternativo.

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 939
31.3.2008 12:19:50   
mismis
user posted image
AKTUALNO V TEM TEDNU  

Ponedeljek, 31.03.
Bambi75 - UZ
Andreja07  - ET

Torek, 01.04.
Ledenka - UZ
Hormonček - ET

Ponedeljek, 07.04.
Sapi - UZ

Ponedeljek, 14.04.
Pija76 - UZ

NAŠE NOSEČKE

Ponedeljek, 31.03.
Goldfish - UZ 

Torek, 01.04.
Tejki - UZ
Jelka123 - UZ

Četrtek, 03.04.
Špelka12 - UZ 
Lorby007 - UZ 
lejla007 - NS

Ponedeljek, 07.04.
m.rudovič - UZ 

Torek, 08.04.
Konina - UZ 

Četrtek, 10.04.
Mijavček - UZ 

Ponedeljek, 14.04.
Mihi78 - UZ

Ponedeljek, 21.04.
lejla007 - UZ

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image   user posted image   user posted image

user posted image     Shuka user posted image        
user posted image  Darja * user posted image
user posted image  Barbarella77 user posted image
user posted image
Linda25  user posted image  
user posted image  Sabsa user posted image
user posted image Žirafca user posted image
user posted image Iannia user posted image
user posted image  Ozone user posted image
user posted image Goldy user posted image

user posted image user posted image   T R E P E T A L K E  user posted image user posted image
(beri TESTI)

Teja* greje   user posted image user posted image   - TEST 05.04.2008
  Jadrnica greje    user posted image user posted image   - TEST 05.04.2008
  Tia-na greje  user posted image user posted image   - TEST 08.04.2008
  Kikaa greje   user posted image user posted image   - TEST 10.04.2008
  Mavrica72 greje    user posted image user posted image   - TEST 12.04.2008
  Yuliah greje    user posted image user posted image   - TEST 14.04.2008

user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image  KANDIDATKE 
user posted image    V  POSTOPKUuser posted image

• kikaa (IVF/ICSI;LJ, dr. Tomaževič) Suprefact in Menopur
  • Ozone (03.04. razgovor MB dr. Reljič)
  • Tia-na (33 let, 1. IVF, dr. Vogler)
  • Zvezdica (18.03. posvet dr. Reš, Menopur in Dipherline)
  • Jadrnica (2.ICSI, postopek, dr. Reš, Diphelerine in GONALOM-F)
  • Bambi75 (4IVF/ICSI)
  • mavrica72 (2.IVF;PO, dr. Merlo)
  • Rubin (3. IVF)
  • Teja* (5. IVF, dr. Reš)
  • Sapi (1.IVF, GK LJ, dr. Ribič, špikarka)
  • Ledenka (ICSI, dr. Reš)
  • Pija76 (špikarka)
  • andreja07 (PO,dr.Reš)
  • cukica (24let)(LJ,dr.Ribič)
  • Grethy (LJ, dr. Požlep, nizek štart 01.04.)
  • Hormonček (dr. Reš)
  • Stijan (dr. Reš, 31.03. posvet)
  • Sonček33 (LJ, 10.4. nizi štart špike)
  • Zorica (začetek postopka 12.04. MB)
  • Pika74 (33 let, 4. IVF, dr. Drobnič, 31.03. nizki štart špike)

user posted image  KANDIDATKE ZA  user posted image   POSTOPEKuser posted image   

• netka34(35let)(2.ICSI;LJ), naj pride M hitro,  21.3. razgovor
  • tassi1 (IVF/ICSI, dr. Vlaisavljevič, MB) v marcu razgovor
  • dajamaja, 3.4. pregled
  • ušula spomladi v nov boj
  • vijolica30 (2.IVF;LJ) začetek marca
  • mami26 (LJ), začetek aprila začne
  • Kajsica (1.IVF;LJ) postopek z zmrznjenčki
  • paki (PO)
  • mismis (33let)(2.IVF;LJ,dr.Drobnič junij bo NAŠ mesec)
  • lara light (2.IVF;PO,dr.Reš)
  • Anja31 (2. IVF, dr. Reš, diphereline in menopur), 20.04. nov boj
  • oktavija (1.IVF/ICSI;MB,dr.Vlaisavljević) 14.5. posvet, 11:20h
  • Pikovit (31let) (6.ICSI;PO,dr.Reš, nov posvet MB 28.05.ob 12.40, dr.Vlaislavljevič)
  • Paddy (1.ICSI)
  • Reni70 (4.ICSI;PO,dr.Reš)
  • Mimmy (postopek z zamrznjenčki)
  • Anadejka
  • Zarja1 (1. IVF, LJ)
  • Dobrovoljčica
  • Vanja 44 (2. postopek, dr.Reš)
  • Shuka
  • Dobrovoljčica
  • Darja* (3.IVF/ICSI?; 24.04., dr. Reš)
  • Barbarella77
  • Linda25 (ICSI LJ)
  • Sabsa (Menopur)
  • Anabanana
  • Iannia
  • Žirafca
  • Goldy (2. ICSI, dr. Drobnič, LJ)

koala user posted image , *medica*user posted image , Špelkauser posted image , soncek.djukelica user posted image user posted image ,  Staša1 user posted image , gloriauser posted image , tosjauser posted image , perlicauser posted image ,  Bety upa, mozart, _rebeca_user posted image , anadejka,  MIŠEK13, ele, Sisyuser posted image   , poopsieuser posted image , upajoča, zvezdica26, dolenjkauser posted image , micka zaloskauser posted image , maja24 user posted image , dakica, sayuri user posted image , Pamela, blanč,  Stormyuser posted image , tassi1, dakec, citrončica, maša74, barbarela77, tobika, Goya (30 let) user posted image user posted image   Darmar ,  Zalazoyauser posted image , Skye user posted image user posted image   , Daisy, Mlinčka, Abra, Martinščicauser posted image ,Rebecauser posted image ,Tita13 user posted image ,Meeryanauser posted image ,Pf user posted image ,Ana_P user posted image , Lottyuser posted image ,Ameliauser posted image ,Goldfishuser posted image ,Johnieuser posted image ,Pikica 26user posted image ,Meybebabyuser posted image , sonček75user posted image , DejanSenka user posted image , Mandarinca, šemalo, Rmeli, Majc, Dole, M.L.B.K, bilka, T1979,  Pajčolanka user posted image , Anabanana, Ajedat, Arneja, Mihi78, Gita14, Črni Tulipan, Banga, Cati, Lejla007 user posted image ,  Animeuser posted image ,

Kalkulator izračuna PDP po IVF oz. ICSI: http://www.ivf.ca/calcu.htm

user posted image  NOVE NOSEČKE marec user posted image  

user posted image    Mijavček  
user posted image   Gugu 
user posted image   Mihi78  
user posted image   Pajčolanka 
user posted image  Tejki  
user posted image  Špelka12
user posted image  Lorby007
user posted image   Konina
user posted image     Jelka123

user posted image  Orka  
user posted image  m.rudovič

user posted image  Sulfinija

Če katera opazi kakšno napako v seznamu, mi prosim oprostite in pocukajte za rokav, je čisto možno da sem kaj zamešala, je že veliko bork. Tiste, ki lahko sproti sporočate UZje, punkcijo, ET, naredite to čimprej, da vas še bolj spodbujamo in damo na poseben seznam - da je za vsak dan bolj pregledno.

Dekleta, ki ste sedaj v postopku, ste na modrem ali oranžnem seznamu in se že tako spodbujate med seboj. Dekleta, ki vam žal ni uspelo in še ne veste za nov postopek ali pa je ta še daleč, ste med navijačicami. Prav tako so med navijačicami dekleta, ki so že mamice ali nosečke. 

user posted image user posted image

p.s. preden me katera krega, vem da je Sulfinija zanosila v naravnem postopku, vendar je bila toliko časa naša borka, da si zaluži mesto na seznamu srečko nosečk marca...

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 940
31.3.2008 12:34:29   
Ozone
sulfinija čestitke. Sem prav vesela, da se spet obrača na bolje tukaj gor.
user posted image

pikovit  se bova slišali ja.

lp

Where there is a will, there is a way.

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 941
31.3.2008 12:39:24   
Abra
Jst pravim,da bi bilo fajn,da bi se dobile v živo.Zakaj pa ne?Bi ubile 2 muhi na en mah.Bi se spoznale,pa še dekliščino bi imele.Kaj praviš?
Drugače sem ok.Smo čez vikend škarpo delal,pa en rojstni dan praznovali.So me pa prejšnji teden tolk ušesa bolela.To je za znort,kakšna zoprna bolečina.Ne pomnim,kdaj so me zadnjič.
Hmm,medeni tedni.Sva ravno včeraj z mojim razpravljala,kam bi šla.Pa so bile želje takele:Avstralija,Havaji,Maldivi.To so samo željeuser posted image Jaz pa bi takoj šla še enkrat v Dominikansko.user posted image Drugače pa imava na Krku prikolico in nama ne bi čisto nič manjkalo,če bi bila tam.Ampak glede na to,da je september,bo verjetno Krk odpadu.
Abra upam,da si že boljše in nafilana z energijo.Kam bosta šla pa vidva na dopust?

Saj veš, da sem bolj sramežljive sorte user posted image user posted image sicer pa, never say never user posted image
Uf, ušesa znajo pa res hudo bolet. Upam, da je zdaj konec teh obolenj, smo vsi preveč soncu zaupali, če je pa tko pomladno delovalo user posted image
Jaz navijam za Avstralijo, nisva tipa za poležavat na sončku, pa Avstralija dobro dene. Moj braranec je bil z ženo tam na medenih tednih, nazaj so prišli trije. No, en v trebuhu pršvercan user posted image Pa še ena prijateljica tudi, sicer ni bla na medenih tednih, pa vseeno iz Avstralije prišla noseča user posted image mogoče samo še to rabita user posted image
Midva se zdaj malo nad južno Španijo navdušujeva, čeprav je velikokrat za prvi maj ravno Španija v oblakih ... včeraj je bil še en preblisk za New York, pa sva najbrž že malo pozna zaradi kart. Tko nameravam še počakat, kaj bo kaj Reš rekel, pomalem še vedno upam na postopek, pol bo med prazniki ravno punkcija, pa ET. Za vsak slučaj pa moram imet rezervo, da ne bo prevelike žalosti user posted image pa baterije je itak treba filat, drgač ne bom nehala kašljat, sem kot kak star kadilc user posted image

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 942
31.3.2008 12:41:51   
Abra
Hormonček, super user posted image lepo število celic, naj se zdaj še plodijo in delijo tko fino user posted image

(odgovor članu hormoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 943
31.3.2008 12:45:03   
maja24
IZVIRNO SPOROČILO: Sulfinija

Punce na zandji marčevski dan,pet tdnov po lapari in v 59.krogu je fosilka Mojca ugledala na CB +.Slikica je v albumu.

SULFINIJA čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,sm zlo vesela zateuser posted image user posted image user posted image user posted image ,pa naj ti 9 mesecev mine najlepše user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 944
31.3.2008 12:55:02   
pikovit
IZVIRNO SPOROČILO: mismis

Ne vem ča nas je pomlad povozila, sej pir itak bolj paše spomladi ali pa poleti kot pozimi. Samo pri nas ne kaže glih ravno tako. No mismis ga je včeraj tarokirala in seveda zraven ni manjkal obvezni Heineken...Vse za rast foliklov user posted image

Ja Mismis kak je šlo včeraj?Kdo je zmagal?Mi je pa ravno v soboto zmanjkalo piva,tako da ga grem danes kupit.Imajo pa vsi pr nas doma prepoved vstopa v hladilnik.Ker jih potem hitro zamami Heineken.Tako,da ga moram skrivat bolj zdaj,spredaj,pa je unionuser posted image

Grem zdej po pivo.Ma danes moj fuzbal pol ga pa zvečer skupaj kakšnega spijeva.user posted image

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 945
31.3.2008 12:58:02   
ledenka

IZVIRNO SPOROČILO: mismis

Ja Mismis kak je šlo včeraj?Kdo je zmagal?Mi je pa ravno v soboto zmanjkalo piva,tako da ga grem danes kupit.Imajo pa vsi pr nas doma prepoved vstopa v hladilnik.Ker jih potem hitro zamami Heineken.Tako,da ga moram skrivat bolj zdaj,spredaj,pa je unionuser posted image

Grem zdej po pivo.Ma danes moj fuzbal pol ga pa zvečer skupaj kakšnega spijeva.user posted image

midva sva nabavla tavelik sodček Heinekena user posted image  in ga zvečer popijem kozarec user posted image  moj pa mi asistira, da mi ni dolgčas user posted image  hja, vsaj nekaj, če mi že pri špikanju ne user posted image  sem ga prosla, da mi vsaj Menopur noter stisne, ker peče, ampak je bil tako zelen, da raje to kar sama delam user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 946
31.3.2008 12:59:26   
pikovit
Abra,da si ti sramežljiva pa nisem vedela.Vem da je Dejzi,da si pa tiuser posted image .No kakor si rekla,nikoli ne veš.Se bomo pustile presenetituser posted image
Tudi midva sva filozofirala o Ameriki.V Španiji pa sva že bila.Tako,da naju ravno ne vleče tja.Bova te bližnja otočja dajala pol kasneje čez,ko bova stara.Zdej sva pa še mlada in še zmoreve 10 urno potovanje z avionomuser posted image

Vidva pa le izberita dobro destinacijo.user posted image

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 947
31.3.2008 13:02:28   
pikovit
IZVIRNO SPOROČILO: ledenka

midva sva nabavla tavelik sodček Heinekena user posted image  in ga zvečer popijem kozarec user posted image  moj pa mi asistira, da mi ni dolgčas user posted image  hja, vsaj nekaj, če mi že pri špikanju ne user posted image  sem ga prosla, da mi vsaj Menopur noter stisne, ker peče, ampak je bil tako zelen, da raje to kar sama delam user posted image

Nama ga je pa zmanjkalo - sodčekuser posted image .Moj tudi rata zelen in gre kar raje ven iz kopalnice,zato pa bolj sodeluje pri praznenju sodčkauser posted image user posted image user posted image .Vidiš pa smo vsi tu nekjeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 948
31.3.2008 13:03:14   
pikovit
No zdej pa pičim po sodčekuser posted image

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 949
31.3.2008 13:06:46   
mismis

Jest nisem zmagal user posted image , sem pa 100% zmagala v količini popitega Heineken-a. Absolute winner user posted image

Ker nas je bilo strah, da nam bo zmanjkalo pira, smo pivo v soboto kupili.

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?