nokes
|
jutro! najprej opravičilo vsem, ki so se nam pridružile, pa jih do zdaj še nisem pozdravila! saj poskušam sledit napisanemu, pa mi nekako pade iz glave !!! vidim, da se organizirate za predavanje o dvojčkih, fajn! najboljše od vsega je, da se boste spoznale , malo manj koristnega boste zvedele, še najslabša pa je njihova reklama o prijazni porodnišnici!!! moja izkušnja je, (in tudi izkušnja mamic, s katerimi sem bila v sobi), da je povsem brez veze delat porodni načrt, svoja glasba??, ja itak , priklopijo te na mašine in moraš ležati, kar je najslabši položaj za rojevanje, vprašajte babico, če lahko pijete med rojevanjem!!! teoretično seveda, ni problema! v porodni NIKAKOR!!! aja, ne smete spustit niti najmanjšega vzdiheca, ker tratite energijo in moči za porod!!! tako je bilo pri meni, ja gospa, kaj pa kričite??? kričim zato, ker boli in mi po naporu krik predstavlja olajšanje. (tako kot npr. tenisačem ali pa dvigovalcem uteži). no, sestre vas bodo poskusile prepričat nasprotno, da morate rojevat v tišini in zraven še malo trpet (zob pa ne smete stiskat, ker ste potem preveč zategnjene)! se opravičujem, ker sem negativno nastrojena, ampak tako je bilo pri meni in vse, kar so nam povedali na predavanju o porodu, je en velik larifari!!! in če vsemu temu verjameš (marsikatera je res prišla na porod z zbirko svojih 10 najljubših CDjev in z željo po zeleni porodni sobi , pa s pručko za rojevanje in še čem), si na koncu zelo razočarana! moje mnenje je, naj nehajo leporečit in naj raje osebje enkrat letno pošljejo na komunikacijske vaje ali pa naj jim za novo leto podarijo bonton! ah, dovolj! kdo je spraševal o mojem peseku??? hja, je kar zmeden, moj pekec flekec. ni več center dogajanja, pa se mota pod nogami in od časa do časa ga zalotim, ko strmi v tamaladva z dvignjenim repom in čisto napet! moramo zelo pazit, da niso nikoli sami, da ne bi našemu pikecu padlo kaj na misel! ampak, ko bodo lepi dnevi in tamaučka malo večja, bomo šibali na sprehode in tudi njemu bo super! tak da pustimo času čas. aja, avto še kar kupujemo, mater, čakam na kakšne spomladanske akcije. v cliota gre voziček, če poderem zadnje sedeže!! , NEKAKO SEM SE ZAKALKULIRALA! pardon za velike... aha, voziček, vidim, da je EW kar velik hit pri dvojnih mamicah! povsem razumem. trenutno vem za eno slabost: nima ročne zavore. vse ostalo sporočam sproti! kaj še??? aja, ena ima sladkorno, če rabi kakšen nasvet, naj me kontaktira na zs! no, nasvet za vse, ki samo berete: jejte normalno in ne se sekirat, ker mine takoj po porodu! aha, čakam hediko, da pride domov, pa da se mi pridruži na dojenčkih! kmalu boste ena za drugo prišle tja! boste videle, kako je lepo! uživajte, božajte trebuške in pazite nase! aja, saj res: SKORPIJA!!!!???? si v P?