|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
12.2.2009 8:34:49   
blanč
Dobro jutro
Spet ste zelo zgodne.
Jaz tudi priznam, da se moja leta, kar hitro prevešajo iz 30 na 40. Kako vas je lepo brat, da že tako nakupujete za svoje nove čmrleke. Jaz si še nosečniških cunj ne upam kupit, me je na NS tako prestrašila, da lahko gre vse k vraguuser posted image Zdaj pa res strogo počivam in mi gre že vse na k***user posted image od tega ležanja. Kile se pa kr prijemljejouser posted image user posted image Sem že na plus 5user posted image
Želim vam lep sončen dan in čimmanj skrbi in bolečin.

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
12.2.2009 8:36:55   
sayuri
blanč, ubogaj in počivaj. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
12.2.2009 9:05:24   
rmmaja
Blanč, počivaj! To je ukaz!
In za kavčanje ne rabiš novih cunj. Trenirke so raztegljive in majice tudi.

Preko interneta lahko kupiš marsikaj, moški se počasi navadijo na kupovanje z listki in konzultacije po mobiju...

Kile gredo tudi dol, veš user posted image ? Samo veliko kasneje in težje user posted image . Zdaj je važno le to, da otroka lepo rasteta, ko boš letala za njimi, boš pa kurila kile.

Ti pa poskrbi zase in za trebušček user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
12.2.2009 9:06:13   
blanč
Sayuri user posted image user posted image . Te moram pohvalit kako ste luštni v reviji user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil blanč -- 12.2.2009 9:12:01 >

(Mark Twain)

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
12.2.2009 9:07:42   
blanč
maja tebi tudiuser posted image , hvala saj bom kr ajala pa se pujsalauser posted image .

(Mark Twain)

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
12.2.2009 9:17:28   
Snezinka4
Maja - tale čvek ob kofetu je pa res sedel user posted image . Sploh tisto s kopalnico mi je všeč. Čeprav se naša dva (6 in 8 let) že čist sama stuširata, umijeta zobe in oblečeta v pižamo. Veste kakšen luksus je to. No saj vem, do poletja se bo vse spremenilouser posted image

Blanč - nič se upirat počivanju. Ti se kar prepusti kavču, da te sprejme vase user posted image . Midva z mojim sva že skoraj enouser posted image . Mene je moja g. tudi strašila (sem krvavela od 8-14 tedna), pa sem prebirala Pušenjakove odgovore, pa sem se skoraj čist skulirala. Mal se sprehodi po njegovem forumu (http://med.over.net/forum5/list.php?19), pa iskalnik uporabi, ker vsega res ne rabiš brat.  

Vse bo dobro punce!user posted image

Danes pa vsaj na teraso na sonce, če ne na sprehod!

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
12.2.2009 9:42:35   
nokes
babike juuuutro!

nič ne berem za nazaj user posted image , bom kar na hitro poskusila opisat, kako se je odvijal porod, pa potem, kako se štimamo, čez čas pa upam, pridejo še fotke user posted image

torej: v soboto (31.1.2009) se spravljam spat, pa me nekaj štihne user posted image  (22.30), malo se vležem, da mine, a je bolečina dolga in zelo močna. rečem, tole je po moje popadek. še nič ne paničarim, ker bi lahko bil eden sam samcat... grem na wc, POK, odteče voda (22.45). nič, začnejo padat komande user posted image , vzami toaletno, štumfe, majico, dokumente, materinsko.... ajde, kurblamo avto, pa gas v porodnišnico. sprejem okoli 23.15, ja, gospa, popadki so enakomerni, odprti ste 3 prste. britje, klistir, popadki ful močni in pogosti (00.30). jaz ne morem sedet, pa se sprehajam po hodniku in predihujem popadke (sestra se dere: SPROŠČENO, SPROŠČENO!!!, jaz stiskam zobe in ji pošiljam grozeče poglede, ona me ignorira user posted image ), okoli 01.00 grem v porodno, vprašajo, kako pogosti so popadki, povem, da na minuto, se babice spogledajo, češ, še ena ful pametna... celo dežurstvo mi naštimava ctg, ne najdejo nobenega otroka, poslušajo moj srčni utrip namesto njun, mi ležijo na trebuhu, jaz hočem umret, ker boli. no, končno jim uspe, pa rečejo, ja gospa, saj imate popadke enega za drugim, kaj ne poveste,... pa odprti ste 10 cm, kje ste bili do zdaj, ajde, rodili boste! pol jaz malo preklinjam, pa mi poskušajo dat lekcijo lepega vedenja, skoraj jim juser posted image user posted image user posted image user posted image  žlahto, pa dobro, kje sem?? a v cerkvi?? ajdi, dajte nekaj v žilo. dobim samo tist plin, pa se začnem drogirat, ne vem, če prime, definitivno ne morem več preklinjat user posted image . babica kar naenkrat: gremo kakat!!! pa si mislim, kako ve, da me kakat?? bom vse notranje organe pustila na porodni mizi! OK, delam po navodilih, zadržim sapo, zadržim potisk in nato PUSH, potiskam kot zmešana, moj me ful spodbuja in v zadnjem vdihu mi zmanjka moči. se odločim, zdaj pa bo! še enkrat vdih, potisk in Ivana je zunaj ob 02.30, nato v naslednjem popadku ob pribl. 02.40 rodim še Vitana, moj mi daje navodila, vidim glavico, potisni, še malo, še malo, jaz delam kot reče in se je splačalo!!! nato čakamo celo večnost, da se porodi posteljica, kar me je ful bolelo, ker mi je babica nekaj vlekla ???user posted image user posted image , pa potem šivanje, ker sem se raztrgala, baj d vej, šivali so me brez anestezije, tak da punce, naj vaš spremljevalec, ki vidi, kaj se dogaja, zahteva injekcijo!!! ker boli! meni niso dali ne injekcije, ne analgetikov, no, mogoče zato, ker je res tako hitro vse potekalo! aja, so pa komentirali, da sem občutljiva! HA; HA; HA!!! ma nemoj! (rodila sem 1.2. v 34 6/7 tednu)

tako je to zgledalo, vmes pa solze sreče in najlepši občutek na svetu, ko te v trenutku preplavi ljubezen do malih bitij in se zaveš, da je to za vedno!

naslednjič: kako nismo dojili in bivanje v porodnišniciuser posted image

< Sporočilo je popravil nokes -- 12.2.2009 9:43:50 >

nokes

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
12.2.2009 9:59:36   
blanč
O nokes.  A, da ti niso pustil pruser posted image t, bemti no, kaj pa pol sploh lahko??? Komaj čakam na nadaljevanjeuser posted image user posted image

(Mark Twain)

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
12.2.2009 10:00:36   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: blanč

Sayuri user posted image user posted image . Te moram pohvalit kako ste luštni v reviji user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

U keri reviji?

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
12.2.2009 10:13:02   
pikatara
Joj punce hvala za tolažbo. Saj vem da ni lepo, ampak sem kar potolažena, ko napišete da ste že bolj utrujene, kajti jaz še vedno ogromno zmorem, sam vem da to ni dobro. Potolažena sem pa zato, ker me že nekaj dni daje panika glede prezgodnjega poroda. Od nedelje do torka sem imela trbuh kot kamen, kjub temu da sem samo ležala. V nedeljo ponoči sem imela po celem trebuhu lahke popadke. No pa sem bila včeraj spet taprava s trikrat preveč energije, pa sem dobila izvide od sladkorja. Kar 8,6 meja pa je pri 6,5. Sem brala, da to ni dobro za otročka in da mi lahko grozi prezgodnji porod. Pa še mala se poskuša obračat na glavo in že pol ure študiram po netu kdaj se otroci začnejo obračat in če to pomeni bližino poroda. Pol pa preberem vaše težave, pa imam spet dost energije, ker vidim da ni take panike kot se mi včasih zdi. Očitno me daje strah pred koncem nosečnosti, pa ne zaradi poroda ali otročkov, ampak zato ker je to tako lep čas. Me že hormoni dajejo.

Blanč počivaj. Nosečnoiiških oblačil pa tako ali tako ne boš rabila kaj dosti. Imam samo dvoje hlač, ostalega pa ne rabim, ker sem doma skoz v trenerki, majice so mi pa tudi še moje prav.

Nokes čakamo na nadaljevanje.

Neposredna povezava do sporočila: 1510
12.2.2009 10:17:50   
blanč
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

U keri reviji?

Imaš ZS.

(Mark Twain)

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
12.2.2009 10:39:36   
Skorpija
nokes juhuhu, lepo te je brat!!! Dobro si se držala s preklinjanjem in plinom vred, pridna mamica! Komaj čakam na naslednje poročilo, pa na Hedvigo, da nam pride zaupat, kako se rihtajo.

Jaz v soboto začnem 9. mesec, 37. teden, znakov izselitve še ni, počutim se pa kot kit. Ko grem na sprehod ne zmorem več dlje kot pol ure, ampak une pol ure pa ornk paše! Pa še to - moja sestra ima prijateljico, ki ima brata dvojčka, zdaj sta stara že čez 20 let, ko sta se rodila, je vsak tehtal 4 kile, mamica ju je rodila naravno... Brez besed!!!! Tukaj pa res začneš z 62 cifro, tko da Taškica...kaj pa veš user posted image

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1512
12.2.2009 10:41:11   
Snezinka4
Nokes, lepo da si se oglasila in podrobno opisala. Sem kar podoživljala svoj prvi porod.  Nekatere stvari se v 8 letih še niso spremenile. user posted image
Sicer se pa veselim še drugega dela tvojega opisa. Oglasi se še, ko utegneš. Kako pa srčka? Se skoz samo dojite ali vmes lahko greš v miru na stranišče ali pa pod tuš?user posted image

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
12.2.2009 12:18:50   
suncicica
nokes bravo sem se vzivela v tvojo zgodbo. pri nas bo verjetno se tak da bo ati tudi preklinjaluser posted image user posted image user posted image .

pred kratkim mi je rekla znanka ,da je njena sestricna rodila user posted image user posted image vsak je imel4kg in nosila jih je do konca.user posted image user posted image user posted image user posted image

Stella in Pia

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
12.2.2009 12:33:10   
Snezinka4
Ravnkar sem prejela klic iz šole za starše:

19.2. ob 10h bo PREDAVANJE O DVOJČKIH.
Na Šlajmerjevi 3a.

Vabljene VSE zainteresirane !!!!!

(odgovor članu suncicica)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
12.2.2009 12:38:06   
mlinčka
IZVIRNO SPOROČILO: Snezinka4

Ravnkar sem prejela klic iz šole za starše:

19.2. ob 10h bo PREDAVANJE O DVOJČKIH.
Na Šlajmerjevi 3a.

Vabljene VSE zainteresirane !!!!!

No, super user posted image , Snezinka!

A je smiselno, da se ga tud bolj frišne udeležimo (npr. julijke), glede na to, da je tole bolj poredko organizirano al je še vseen prezgodi? A se je treba kej posebej prijavljat?

In vendarle so bile štorklje...

Neposredna povezava do sporočila: 1516
12.2.2009 12:51:09   
Snezinka4
Glede na to, da so že dali termin, mislim, da se ni treba nič prijavljat, sploh ker je rekla, da če še za katero vem, da jo zanima, naj jo kar povabim.
Torej vabljene vse, ki vas zanima!!!!
Jaz sem junijka, pa bom vseeno šla. Bolje vrabec v roki kot golob na strehi. user posted image

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
12.2.2009 13:02:53   
rmmaja
Nokes user posted image user posted image . Lepo se je izšlo in hvala za priporočila o inj. in šivanju.

Snežinka4, hvala za info o MŠ za dvojčke. Danes sem jih klicala, pa se ni nihče oglasil. Imam pa malo težavo. Dan prej imam UZ in bom za naslednji dan težko našla šoferja. Se bom pa zelo potrudila.

Neposredna povezava do sporočila: 1518
12.2.2009 13:32:18   
lara light
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

U keri reviji?

lepi, lepi, vidla tudi jaz!user posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1519
12.2.2009 13:33:30   
mlinčka
Noki, super porodna štorija user posted image ! Si te čist predstavljam, kako tam vsa zaripla bentiš in ubijaš s pogledom user posted image ! Komaj čakam nadaljevanje. Držite se mi!

Tole predavanje za dvojčke se mi pa kar dopade! Bom verjetno res kar prišla. Kaj pa vem, če se bojo do julija še kej zmigali organizirat. Vrabec v roki, pa to...kot pravi Snezinka user posted image .

In vendarle so bile štorklje...

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
12.2.2009 13:35:02   
šmarnogorka
Hvala Nokes za tvojo izpoved iz porodnišnice, z nestrpnostjo čakamo še nadaljevanje. user posted image

Midve s Taškico sva bili danes na šoli za starše in so nama povedali glede predavanja za dvojčke (19.2. ob 10h). Mislim, da bi bilo pametno, da pridete tudi junijke, julijke,... ker je vprašanje, kolikokrat so pripravljeni organizirati takšno predavanje.

Rmmaja, a boš ti 18.2. pri prim.Cerarju? Jaz imam tudi na ta dan zjutraj pri njem kontrolo. Sporoči, lahko kakšno rečeva v čakalnici.

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
12.2.2009 13:44:02   
lara light
Blanči, nič bat, vse bo okuser posted image . Saj tudi to ležanje mine, vem,da lahko meni govort, a pomisli, da si z vsakim dnem bliže tako zelo željenemu ciljuuser posted image user posted image . Glede kg pa sploh se ne obremenjuj, +5 ni nič, kaj pa bi rada?? Na začetku itak gre bolj gor, vsaj pri meni. Sedaj sem že na +11 in zelo ponosna,da imam tak vzrok za rejenjeuser posted image ...bomo že potem za dvemi tekale.

Taškica, bravo za vpis malega v šolo! Ti boš super mami, dva šoloobvezna in dva dojenčka!user posted image user posted image

Noki, noki, nokiuser posted image user posted image  sem vedla, da si močna punca, vsaka čast za 'izpeljavo' poroda...nimam drugih beseduser posted image . Presenečena nad vsem, že tretjič berem tvoj post. Lepo mi bodite, crklajte se in uživajteuser posted image ...na vse taslabe reči pa čimprej pozabi! Komaj čakam nadaljevanje!user posted image

Pika, pika, saj bo, pride kak slab dan, teden...vse nas ta strah muči, da bi se prehitro zgodilo, pa se malo delamo, pa malo upamo da se ne bo...a kaj naj, tu čakamo, da se zgodi, nebolgljene...zatorej, glavo pokonci, vse bo v redu! Pusti se razvajati, kamlu boš tudi ti s fige padla in bosta dojenčka taglavna!

Vsem lep dan!user posted image user posted image

Coelho

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
12.2.2009 13:46:09   
lara light
IZVIRNO SPOROČILO: šmarnogorka

Midve s Taškico sva bili danes na šoli za starše in so nama povedali glede predavanja za dvojčke (19.2. ob 10h). Mislim, da bi bilo pametno, da pridete tudi junijke, julijke,... ker je vprašanje, kolikokrat so pripravljeni organizirati takšno predavanje.

Punce, se priporočamo ostale, ki tega predavanja za dvojčke nimamo, da poročate, če bo kaj posebno zanimivega, novega...hvala v naprej!user posted image

Coelho

(odgovor članu šmarnogorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
12.2.2009 13:54:25   
taškica
Evo se še jaz pofočkam, danes mi spet časa zmanjkuje.

Nokes - hvala za tvoje poročanje. Še bi. Nadaljevanje bitte, ko utegneš seveda.

Glede predavanj o dvojčkih - pridite vse; tudi junijke in julijke; ker bog ve, kdaj bo naslednjič. 

Šibam po fante v šolo, danes sem sama, nekdo uživa na smučanju. Se javim še zvečer.

Lara - hvala za poročilo, vidiš tako te mamo radi.....pa pa,
pw

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

Neposredna povezava do sporočila: 1524
12.2.2009 13:58:19   
rmmaja
Pikatara, sladkor imaš res malo visok, ampak meja pri nosečnicah je menda 7,8. Meni so namerili 7,7 in miso še nič rekli. Pri Pušenjaku sem potem našla to mejo 7,8.
Ne spomnim pa se točno, kje sem prebrala izpoved ene nosečke z nos. diabetesom. Pisala pa je, da tudi tiste hude diete niso vedno uspešne in da se je treba prehranjevati pametno. Če pa najdem, ti pošljem link.

Šmarnogorka, imaš ZS.

Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?