pikatara
|
taškica se strinjam, da malo pretiravajo pri vadbi v nosečnosti, ampak so raje previdni. Mi je ena trojna mamica in vaditeljica aerobike rekla, da je to čist neraziskano področje, ker pač ne delajo preizkusov na nosečnicah. Moje mnenje je, da vsaka zase najbolj ve, saj ti telo samo pove. Moj pa pravi, da je težko rečt kaj je za nekoga zmerno, za enega je 5 km lavfanja, zame pa 1 km. Me pa v šoli za starše včasih kar malo razjezijo ko tako pretiravajo, pa seveda vsak po svoje. Fizioterapevtka je rekla, da se lahko začneš s športom ukvarjat po 6 tednih, bolj konkretno pa po 12, sestra pa da po 6 mesecih. Ko bi bral to kdo ki me pozna iz srednje šole bi mislil, da se mi je zmešalo ker sem bila totalni antišportnik in skoz opravičeno telovadbo. kaj dela ljubezen Hedi menda te mora malo začet skrbet, če dva dni niti enkrat ne zabrcata, tedaj se bi naj začel porod. Ampak to so čenče, ne vem koliko je res. Sem si rekla, da dokler ne bom čutila da sta se premaknila dol ne bom nič skrbela. Maja čestitke za dobro opravljen pregled. Bom jutri poročala koliko sta naš težka. Zafira pa je super avto. Meni so že od nekdaj všeč velikani. Taškica Maja ima prav. Najbolje, da kar doma praznujete, če mu je tako všeč, kajti drugo leto vas bo malo več. Pa še prava atrkcija boš. Včeraj po plavanju sem si sušila lase in je šla cela četica šolarčkov mimo in so vsi moj trebuh gledali. Koliko imam MV pa nimam pojma, bom jutri vprašala. Še to ne vem kako to merijo. Blanč to je pa res grozno. Poskuši bit čim bolj mirna, ker bo potem bolje. Vem, da te skrbi, saj sem tudi sama prve mesece krvavela, čeprav čist malo, pa sem zganjala celo paniko. Pridno počivaj in pazi na pikici. Šmarnogorka šola za starše je ob 9, 16 in 18.15. Pri olivnem olju pa pazi, da ga ne greješ preveč, najbolje je hladen polit po hrani. Od začetka je bilo meni to ful čudno, sedaj sem se pa navadila in mi je všeč. paše v kfremne juhe, pa na paštice, pa čez ribo. Meni je najljubši z baziliko. V eni posodici imava v olje namočeno svežo baziliko, v drugega pa feferone, pa je predvsem za pizzo. Taškica tale tvoj bjondi bi bil pa glih za naju, da ga malo porediva. Če rabiš varstvo sva takoj za, sploh če mu je v kuhinji všeč. Najin nečak je tolk star, pa je bil z mojim prvič v kuhinji, se je naučil jajce vbijat in testo za paštico mesit. Si je pa naredil testenine v obliki smrekce, čolna, avta,... in pojedel toliko kot še nikoli. Midva imava še vedno smrekco, ker so mojemu dragemu lučke všeč. Pomoč si pa le omisli, da boš imel več časa za otroke, ker jih ne bo malo. Tudi jaz sem že razmišljala o tem, predvsem lani ko sva bila poleti cele dneve na tenisu. Pravzaprav je o tem razmišljal moj dragi. Zaenkrat še kar rada pospravim pol bomo pa videli. Je pa res lažje, ker skoraj ne kuham, razen če sem pomočnik, likam samo srajce, pospravljava pa oba vse sproti. Ampak pri otrocih je pa to drugače, se vso delo potroji. Taškica od mene niso zahtevali ničesar, mi pa jutri poteče odločba tako da mi mora ginekologinja da nov pildek da ga nesem k zdravnici. A je to res, da če si na bolniški avtomatsko začneš s porodniško 45 dni prej in ne 28. Pol moraš pa prej nazaj delat. Moram jutri malo povprašat, če ne bi bilo bolje zadnje tedne dopust koristit. Lara meni je zdravnica rekla, da ni kaj narobe tudi če ji potrdilo od ginekologa prinesem par dni po tem, ko mi poteče odločba, ker sem že v bolniški, tako da pomoje ni panike. Meni poteče jutri pa grem šele jutri ali v ponedeljek do svoje zdravnice. Sedaj en mesec nisem imela pregleda, pa nisem k ginekologinji smo po to potrdilo hodila.
|