Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 24.9.2009 7:51:25
|
|
|
|
gapii27
|
jutro babe danes ponoči me je križ bolel na polno... od trtice v ritnici...adijo pamet.. kaj to pomeni? ju nosim v križu?
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 24.9.2009 7:55:58
|
|
|
|
Zoja Lara
|
NINČY čestitam. Želim vse dobro.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 24.9.2009 8:00:57
|
|
|
|
Zoja Lara
|
Dobro jutro gapii27. V katerem tednu si zdaj? Jaz v 20. in zaenkrat nimam še nobenih težav. Opremo si že kaj nabavljala?
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 25.9.2009 14:09:27
|
|
|
|
Klarissa
|
Evo me punce. malo hitro sem vas zapustila in grem na forum mamic. 17.9.09 v 31tednu in 1dan nosečnosti sta na svet po hitrem porodu privekala Teodor (1850g, 44cm) in njegov enojajčni dvojček Aleksej (1380g, 41cm). ne vem zakaj sem bila kr naenkrat odprta za 6cm. mogoče me je izdal MV ali pa se je ta mičkeni sam rešil (ni več pridobival na teži- samo na UZ en teden pred tem tega G še ni opazil oz. ni zaznal). moja2 pikeca sta še v P na intenzivni. Oba lepo dihata sama, jesta po sondi. Upamo, da ju bomo imeli kmalu doma. jaz pa samo pumpam in ju hodim cartat.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 25.9.2009 16:16:43
|
|
|
|
barchy81
|
klarissa iskrene čestitke in naj fanta hitro rasteta
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 25.9.2009 22:43:09
|
|
|
|
Shadow
|
Še tukaj čestitke vsem novopečenim dvojnim mamicam! Ninčy, darjau in macko, na forumu Dvojčki 2009 sem vas dala na seznam, upam, da je ok in da pridete kmalu k nam povedati, kako vam gre! Klarissa pa je bila pridna in se je dopisala sama! Vsem, ki še čakate na svoja zakladka, pa želim čim lepšo nosečnost do velikega dneva, ko boste svoje fižolčke prvič stisnile k sebi!
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 26.9.2009 11:10:29
|
|
|
|
gapii27
|
zoja lara sem jes tud v 20 tednu.... mene matra križ in zaprtje...upam, da bo kaj boljše
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 27.9.2009 12:56:42
|
|
|
|
marijaa
|
Klarissa Iskrene čestitke! Malima sončkoma želim, da si čim prej nabereta moči, da bosta lahko sama jedla, pa seveda zdravo in srečno otroštvo. Jao moj trebuh raste ful, ga bo razneslo sem v 23 t in me ljudje na ulici, ki ne vedo, da pričakujem sprašujejo o gospa a še niste rodili . Boste pa kmalu a ne? Upam, da čim dlje v enem kosu ostanem. Joja sem ful zatečena. Zvečer gležnjev skoraj ni več videt. Ne vem kaj bom pozimi obula. A ve kaj zatekate? Včeraj sva nabavila kar dosti cotk za . Ne morem se pa odločit kakšne vozičke in posteljice bi
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 27.9.2009 19:08:59
|
|
|
|
gapii27
|
ojla no še nekaj sem včiraj opazla... lasje mi full izpadajo sem pa prebrala v reviji nosečnost da bi naj minilo v 6 mesecu torej ta tedn ?
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 29.9.2009 19:43:19
|
|
|
|
gapii27
|
baabeee ki ste....je tema čist zamrla kako je/blo kaj z vašimi MV? dolžina pr 20 tednih? moj je sicer skos isti, no nazadnje je bil 0,5 cm daljši, tak da je 4,5cm... caw
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 30.9.2009 8:51:49
|
|
|
|
mlinčka
|
Gapii, ti pa jaz kaj napišem, da ne boš čisto sama tuki. Sej se bo slej ko prej kera javila. Verjetno gnezdijo, kar je pri nas "tadvojnih" sploh projekt . Glede dolžine MV ti pa žal nimam kej pametnega napisat. Men ga namreč v celi nosečnosti niso merli niti enkrat oz. prvič šele v 36. tednu, ko sem bla sprejeta v porodnišnico na opazovanje zarad povišanga pritiska in zatekanja. No, takrat MV ni blo več, sem bla 1 cm odprta . Drugač je pa 4,5cm zelo dobro, tko da nimaš kej skrbet.
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 30.9.2009 14:11:26
|
|
|
|
crvicek
|
Pozdravljene dvojne ! Tudi jaz nosim dvojajčna in sem trenutno v 17. tednu, PDP imam 13.3. Sem pa zanosila s trojčki, a se je ena pikica žrtvovala za ostala dva in odšla med . Po vsem strahu sva z možem šele zdaj začela uživati rastoči trebušček, saj se je končno vse uredilo in najina čmrla lepo napredujeta. Srčno upam, da bo tako tudi naprej! Že nekaj dni vas prebiram in tako sem vas malo boljše spoznala, predenj sem se vam pridružila. Upam, da me sprejmete, da bomo skupaj jamrale, si izmenjevale izkušnje in nasvete. Pa čestitke za in en velik za tiste mamice, ki imajo tudi angelčke!
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 30.9.2009 19:26:54
|
|
|
|
antonija3
|
Gapii tudi jaz sem imela MV 4,5 cm. merila mi ga je na morfo potem pa nič več. sem sedaj v 32. tednu in G pravi, dfa sedaj ni več potrebe po tem da ga meri. je pa rekla, da bom itak čut8ila pritisk, če bi se mi odpiral. drugače pa najina dva pikeca mnde kar lepo rasteta. mi je včeraj merila obseg trebuha in imata 266 in 267mm. G pravi, da je to za dvojčka vredu, tud na netu pa sem zasledila da je to kar v mejah normale. ja imamo pa sedaj že dejansko res vse pripravljeno za ta mala dva. tako, da ju sedaj veselo pričakujemo. crvivek sem ful vesela za vaju oz. sedaj vas 4. a je bilo po naravni poti?trojčki? mi je moja G zadnjič pravila, da je tudi imela na prvem pregledu punco, ki je imela trojčke, a je en žal odrml...verjetno je že tako želela mati narava.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 1.10.2009 9:57:47
|
|
|
|
Alenka-8
|
Pozdravljene dvojne nosečke! Če katero zanima, prodam majčki z dolgimi rokavi iz trgovine Popek: rdečo "prideva marca" in olivno zeleno "deček in deklica sta narisana" obe številka 38 in kot novi. Imam pa tudi še nove, zapakirane nosečniške najlonke. Več pa na ZS.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 2.10.2009 14:12:35
|
|
|
|
Njačo
|
ojlaaa...Klarissa iskrene čestitke in veliko veselja :) Midva greva pa tudi dons gledat tale voziček Easy walker, na netu zgleda ful dobr, zdj ga greva pa še v živo pogledat...Gapy27 za kero barvo ste se pa odločil?? men je tale zeleno-rumena všeč, pa tud tale siva ni slaba, ...no bova vidla... Mene pa neki zanima, a kj hodite na telovadbo oz. aerobiko za nosečnice ??? uživejte v nosečnosti, tiste ki pa ste rodile pa uživejte s svojimi sončki
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 2.10.2009 15:58:38
|
|
|
|
crvicek
|
Antonija, zanosila sem s pomočjo klomifena. Kdaj pa ste kaj začele z nakupi? Jaz si že pripravljam spisek in po morfologiji - konec meseca misliva že it v nabavo, ker decembra bo full gneča po trgovinah in se bom raje doma držala. Je pa tudi nama full všeč voziček Easy walker v rjavi barvi, ampak ga bova šla tudi prej pogledat v živo. A katera ve, v čem je razlika med modelom 2008 in 2009?
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 2.10.2009 17:24:21
|
|
|
|
antonija3
|
crvicek mi2 sva začela uno "prav z nakupi", torej ko greš in prineseš domov skoraj vse šele pred 3 tedni. prej sva sicer hodila okrog in si stvari ogledovala, pa mal po netu čekirala, potem sva se pa en dan odločila in šla, nakupila, prinesla domov, vse sestavila in zložila. se mi pa zdi po morfo tak primeren čas, da počasi začnes kupovat. res je, da so decembra prazniki in bo povsod ful gužva. jaz moram sedaj samo še vse oprat in zlikat. joj kaj imam vsega :-) baje da itak nikoli ni dovolj, sam meni se zdi ful velik. upam da ne bosta prehitro vse prerastla. uživajte v vikendu, čeprav nam vreme mnde ne bo naklonjeno.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 2.10.2009 19:09:18
|
|
|
|
gapii27
|
njačo še ne vema za barvo...če bo znan spol bo svetlo moder ali rdeč....drugače pa vrjetno ta rumeno zelen :) sem bila zdaj dva dni v bolnici... vnetje mehurja... so ugotovili, da mi desni pikec pritiska na ledvico in je zato včasih slab izvid vode :) drugače pa smo vredu
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 2.10.2009 20:32:51
|
|
|
|
dafi
|
punce pozdravljene, tudi jaz pri nas čakamo dve . PDP imam 23.1.2010. sta pa dvojajčna, zanosila sem pa po ivf postopku. Drugače je počutje o.k., če bo tako (brez "poslabšanja") še en čas bo kar v redu. Ponoči se zbujam parkrat - ne sicer za stranišče, ampak ker me začnejo bolet boki. Nastavljam si povštre okol in okol, pa zmeraj dobim mojega kako si en povšter kar prisvoji.. Čez dan me malo boli križ, drugače pa je po zadnjem pregledu zaenkrat vse v redu, da bi se pikice čimdalj počutile dobro pri meni, so mi včeraj v porodnišnici vstavili nožnični obroček..aja za eno pikico že vemo da je , za drugo pa zaradi lege ni še sigurno..počasi že nabavljava stvari, pa me včasih kar glava boli koliko je vsega zaradi "dvojne porcije" in se moram kar nazaj držat, da ne pretiravam.. lp
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 2.10.2009 21:56:13
|
|
|
|
Njačo
|
čer...evo jest dons gledala vozicek easy walker in mi je ful , sam neki me moti, in sicer ta vozicek nima tist da bi dala nogice gor oziroma je, sam je ful nizko. Pa se neki ne vem in me zanima, alli boste ve kupovale tisto kosaro s trdo podlago, al boste sam uno vreco, al kako se ze rece??? Jest imam rok 20.1.2010 pa so mi ene trgovke rekle, da naj tega ne kupujem, druge so pa rekle, da je to skoraj da obvezno? A mogoce kera ve, kje se da pogledat TfFK vozicek, ali pa od Teutonie??? Drgac se pa mi kr dobro pocutimo, sicer sem na bolniski, ampak zaradi prehlada. Dafi poj bova pa nekje skupi pestovale, mava samo tri dni razlike Gapi27 a pa boste vprasal za spol?? Midva nisva, na koncu pregleda nama je pa ginekolog reku, da je on 95 % preprican, da vesta kaj bosta....hmmmm...kaj naj bi to pomenilo?? No tko, zdj gremo pa pocas spat, ker dons popoldne nismo nic in je treba nadoknadit zamujeno...nocko
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 3.10.2009 14:58:55
|
|
|
|
gapii27
|
ojla jes vedno vprašam, pa se ne vidi...na morfologiji, če bo vidla, bom rekla da pove. danes me hodim na wc ko zmešana...vsake pol ure dobesedno ... pa še kr dost gre iz mene...vrjetno zato, ker sem dost popila cawci
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 3.10.2009 19:27:06
|
|
|
|
dafi
|
oj - ja njačo sva čist blizu, da se ne bova še v porodnišnici srečale.. ma jaz sem pa na morfologiji rekla, ko me je vprašal, če želim vedeti naj mi kar pove - se mi je zdelo, da zdaj ko bosta dva bi pa kar rada vedela, čeprav za eno pikico sploh še ni sigurno. Poznam pa par primerov, ko "napoved"sploh ni bila prava. Midva sva za voziček nabavila tudi te košare oz.posteljice (ali kako se reče)s trdo podlago - pa tudi ne vem ali se rabi ali ne - eni pravijo da ja drugi pa da ne..že tko sem dost zmešana od vseh stvari, ki naj bi se rabile in ne.. Joj njačo če ti je pa reku, da je tolk prepričan kaj bo?.. sigurno veš kaj ti je hotu rečt lp
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 4.10.2009 9:40:01
|
|
|
|
country
|
Pozdravljene! Tudi v mojem trebuščku bijeta dva srčka. Rok imam 27. aprila, doma pa že dveletno razgrajačko. Počutim se zaenkrat v redu, edino kar je mi je še vedno slabo ampak sem že ugotovila kaj mi ne paše, zato je tega vedno manj. Tiste, ki se odločate za trdo košaro: jaz sem jo pri taprvi imela in sem bila ZELO zadovoljna z njo. Punca je poletni otrok, pa sva bili v košari še skoraj celo zimo, čeprav je hitro rasla. Tudi sedaj nameravam košare imeti, še posebej ker so dvojčki večinoma manjši in ju bom verjetno še dalj uporabljala. Gledam pa implast spider v rdeči, ki ima košare že v kompletu. Dobi se ga pa v mimovrste . Všeč mi je tudi ker je cenejši od ostalih. Pa srečno!
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 5.10.2009 9:37:03
|
|
|
|
gapii27
|
ojla babike no naša dva malčka si lepo gnezdece delata...me je včiraj kr bolel v spodnjem delu trebuha (med maternico in mehurjem me je zbadalo) danes je pa že bolše...mal me mogoče mantra tud ko mi eden cedi na mehurju in me non stop žoka v mehur jutri imamo morfologijo, me kr malo zvije držimo pestke da bo vse super
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 5.10.2009 10:53:45
|
|
|
|
Zoja Lara
|
Ciao nosečke! Jaz pa mam morfologijo 16.10. in komaj čakam. Predvsem me seveda zanima spol. Upam, da se bo vidlo. Lepo bodite.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?