Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 11.9.2009 22:24:13
|
|
|
|
Klarissa
|
marjetica, jaz sem imela podobne probleme, a so se sedaj umirili. ne vem kaj je to. so mi pa merili MV 3x in je bil vedno takrat dovolj dolg. če si v dvomu, pa le vprašaj gin
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 12.9.2009 11:45:29
|
|
|
|
dekle11
|
Marjetica, menim, da nas vse vsake toliko pritiska spodaj. Enkrat bolj, drugič manj oz. eno bolj, drugo manj. Mogoče gre za pritisk na sramno kost. Nekatere nosečke (ne samo me z dvojčki) imajo kar precej problemov s tem. Je pa najboljše, da se posvetuješ kar s svojim G pri naslednjem obisku, kot ti je svetovala tudi Klarissa. Boš potem bolj mirna. Jaz imam porihtano vse, razen nekaj mini, verjetno celo nepotrebnih pripomočkov, in dveh zimskih kombinezončkov :) Po moje sem čisto preveč vsega nakupila. Je bilo pa super luštno. Se mi pa vsak dan manj ljubi. Ah, saj je čas, da počasi malo bolj ležim in se redim(o), ne? Zadnje tri dni že od 18h popoldan naprej dremam pred TV ali nad časopisom :) Zame je to čisto nekaj novega in neverjetnega :) Punce, uživajte.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 13.9.2009 15:42:18
|
|
|
|
gapii27
|
ojla babe uff nisem edina s težavami :) naš trebušček se je začel raztezati in mam občasne bolečine v preponah in nad sramno kostjo.... trebuh mi je tak smešen ko se vležem na hrbet je napet do popka in nad sramno kostjo bolj trd kot drugje.... to je vrjetno vse normalno a ne? včiraj sem se zvačer obrisala po mali potrebi in je bilo tak svetlo rdeče po straneh....panika... pol pa sem ugotovila da je vrjetno blo od tega ko sem frizurco dol rihrala in potem dala dnevni vložek gor in me je ta mal obribsal in je zato bla kri...v nožnici ni bil nič, danes pa tud nič...sm ustrašla sem se se ko hudič... v glanem to raztezanje nam nagaja..trebuh je bolj občutljiv, ko vstanem in včaih pomotoma napnem trebuh mam tak bolj občutljiv.... no to je zgleda vse naravno, rabimo pa seveda da nekdo reče to je vse ok in normalno... pridni bodite...cawci
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 13.9.2009 19:24:05
|
|
|
|
antonija3
|
Marjetica najboljš da vprašaš svojo G, sem pa te težave imela in jih občasno imam tudi jaz. verjetno z večjo težjo ta malih dveh tudi pritisk narašča in je zato potrebno več počivat. tudi mi smo pridno začeli nabirat stvari za ta mala dva. tudi jaz bom najverjetneje kupila čisto preveč, ampak se v trgovini enostavno ne morem upret. če majo pa tak lepe stvari
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 13.9.2009 20:26:54
|
|
|
|
barchy81
|
marjetica - mene je tudi kr naprej neki tiščal in ščipal... ene parkrat je blo kr močno in sem se šla mal pokazat -rajš enkrat preveč kot premal, pa sem vedno dobila razlago, da se pač vezi raztezajo, pri nas dvojnih malo bolj kot pri enojnih...in magnezij za pit. če se ti zdi kej čudn, pejd pa vpraši, da boš bolj mirna.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 14.9.2009 17:27:30
|
|
|
|
ninčy
|
Punce, hojla. Po desetih dneh sem danes prišla iz P, in sicer z . Domov smo prinesli Jana in Žana. Na svet sta s CR privekala 7. 9. ob 2.58 oz. 3.00 (polnih 36 tednov). Porod so mi zaradi preeklampsije umetno sprožili. Porodna zgodbe sledi kdaj drugič. Še mere za seznam: Jan 44 cm in 1860 g Žan 45 cm in 1805 g Fanta vsak dan vidno napredujeta, mami pa se počuti odlično. Pozdravček vsem pa se beremo, ko se malo navadimo na vsakdanje življenje doma.
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 15.9.2009 10:57:12
|
|
|
|
barchy81
|
bravo ninčy, čestitke za korenjaka!!!! zdej morš pa podpis popravt
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 15.9.2009 11:58:31
|
|
|
|
antonija3
|
Čestitke ninčy! uživajte v teh dragocenih trenutkih! tudi mi2 jih že nestrpno pričakujeva...
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 16.9.2009 9:09:02
|
|
|
|
Klarissa
|
čestitke ninčy seznam še vedno ne gre naredit. sem prosila administratorko, pa tudi nič. zato bi prosila, da katera druga še proba. mogoče je napaka v uporabniku:) zdaj smo pa na vrsti novemberke. tara mislim, da že carta. al pa se motim... manjka nama samo še nekaj malenkosti in voziček. pa bomo perajt na pikeca. upam, da zdržimo do konca oktobra. to je pa še kr daleč. al pa ne:)
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 17.9.2009 13:25:03
|
|
|
|
rosajelka
|
Ojla!!Kam ste se izgubile vse dvojne mamice.Malo napišite kako napredujete v teži,če se dojite..... Moji dve pupi sta zelo pridni,pridno rasteta in pridobivata na teži,še 6 dni in bosta stari že 3 mesece:)ne dojimo se več ker jima očitno ni všeč okus zdaj pijemo beba pro1,katerega pa jim ve dajete??Uživajte z svojimi sončki :)Aja,če želite lahko daste kakšen klik za njuju na bibaleze.si
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 18.9.2009 7:52:49
|
|
|
|
hedviga
|
Rosajelka, pridi na Dvojčki 2009. Tam je nekaj mamic
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 18.9.2009 9:26:23
|
|
|
|
gapii27
|
ojla babike kako gre? pr nam je pestro...delavci skačejo okol jes pa tud nimam nekega mira :) vciraj zvečer me je neki po levi strani bolelo, tam od prepone proti jajčniku...je tamali vrjetno v malo drugačnem položaju kot drugi... je trebušček bolj napihnjen po levi strani kot po desni. mislim da ni nič drugega kot položaj in raztezanje, pa vrjetno jajčnik ki mi dela probleme že od punkcije naprej ( IVF sn mela). črevo vrjetno ni tak nizko in tja pod popek? malo me sicer hemeroidi dajejo (me mal špika okol odprtine ).... no pa sej to gre vse zram... bo potem boljše ko bomo meli štručki doma četsitke vsem novopečenim mamicam in naj pridno ratejo bebice
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 18.9.2009 21:19:57
|
|
|
|
hedviga
|
IZVIRNO SPOROČILO: dekle11 Gapii, na Hartan lahko namontiraš lupinice. Mislim, da se kupijo nastavki za Maxi Cosi. Voziček je super, poglej na http://comfortbaby.com/. Poglej tudi Teutonio, kupiš/naročiš ga v Avstriji, ampak dobavni roki so super dooooolgi, tudi nad 10 tednov. Na Teutonio se tudi ne da namontirat lupinic, košare pa po izbiri. Moje mnenje je, da imaš več dela z montiranjem lupinic na vozek, kot s tem da mala dva prestaviš ven. Če nimate velikega avta je že pakiranje voza v avto cela odisejada. Jaz sem sicer s Teutonio zadovoljna. Je sicer ogromna, ampak roko na srce v manj udoben voziček jaz naših dveh ko sta bila majcena niti ne bi dala... Čas za marelice pa sedaj prihaja...ko so se otroci precej ojačali in je celotna zadeva postala huuudooo težka
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 18.9.2009 22:06:54
|
|
|
|
barchy81
|
IZVIRNO SPOROČILO: hedviga Na Teutonio se tudi ne da namontirat lupinic, košare pa po izbiri. Moje mnenje je, da imaš več dela z montiranjem lupinic na vozek, kot s tem da mala dva prestaviš ven. Če nimate velikega avta je že pakiranje voza v avto cela odisejada. Jaz sem sicer s Teutonio zadovoljna. Je sicer ogromna, ampak roko na srce v manj udoben voziček jaz naših dveh ko sta bila majcena niti ne bi dala... Čas za marelice pa sedaj prihaja...ko so se otroci precej ojačali in je celotna zadeva postala huuudooo težka Mi mamo tud Teutonio, pa je čist fajn, velika kolesa za na naš makedam, dost prostora... je pa res, da pogrešam ročno zavoro po naših hribih in dolinah, pa že nekaj časa si nagajata - beri: Domen krade Jakobu dudo medtem ko se Jakob trudi zaspat oziroma Jakob vleče Domna za ušesa kadar si Domen zaželi spanca... in potem so protesti slišni po celi vasi Kar pa se tiče montiranja lupinic - men je blo kr zoprn, ker sta ponavad glih zaspala in sem ju potem zbudila s prestavljanjem nazaj v avto. eh, se ne da pomagat, pač mormo vzet v zakup, da se za dvojčke ne dobi vsega možnega kar bi blo fajn. Mamo pa kej druga - men je že tk fajn, ker se že igrata drug z drugim in mam končn kej časa za kej nardit. Aja, tist o teži... se pa kr podpišem. Sem včeri probala en navaden vozek s sedemmesečnim fantkom pa se mi je zdel da imam igračo v rokah .
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 19.9.2009 8:06:43
|
|
|
|
hedviga
|
IZVIRNO SPOROČILO: barchy81 IZVIRNO SPOROČILO: hedviga Na Teutonio se tudi ne da namontirat lupinic, košare pa po izbiri. Moje mnenje je, da imaš več dela z montiranjem lupinic na vozek, kot s tem da mala dva prestaviš ven. Če nimate velikega avta je že pakiranje voza v avto cela odisejada. Jaz sem sicer s Teutonio zadovoljna. Je sicer ogromna, ampak roko na srce v manj udoben voziček jaz naših dveh ko sta bila majcena niti ne bi dala... Čas za marelice pa sedaj prihaja...ko so se otroci precej ojačali in je celotna zadeva postala huuudooo težka Mi mamo tud Teutonio, pa je čist fajn, velika kolesa za na naš makedam, dost prostora... je pa res, da pogrešam ročno zavoro po naših hribih in dolinah, Mene modeli 2009 že majo zavoro pa že nekaj časa si nagajata - beri: Domen krade Jakobu dudo medtem ko se Jakob trudi zaspat oziroma Jakob vleče Domna za ušesa kadar si Domen zaželi spanca... HAhahahahhaa, ja to pa zelo dobro poznam, pa kaj so teli res vsi glih in potem so protesti slišni po celi vasi Kar pa se tiče montiranja lupinic - men je blo kr zoprn, ker sta ponavad glih zaspala in sem ju potem zbudila s prestavljanjem nazaj v avto. eh, se ne da pomagat, pač mormo vzet v zakup, da se za dvojčke ne dobi vsega možnega kar bi blo fajn. Mamo pa kej druga - men je že tk fajn, ker se že igrata drug z drugim in mam končn kej časa za kej nardit. Aja, tist o teži... se pa kr podpišem. Sem včeri probala en navaden vozek s sedemmesečnim fantkom pa se mi je zdel da imam igračo v rokah . A ne?? PA še tko smežno ozki so enojni vozički
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 19.9.2009 15:37:29
|
|
|
|
gapii27
|
evo nas tri v 19 tednu
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 20.9.2009 8:51:25
|
|
|
|
sunprincess
|
IZVIRNO SPOROČILO: babylove Gapii, ne utrujaj se z iskanjem vzporednega vozička, na katerega lahko fiksiraš 2 avtosedeža, ker tak voziček ne obstaja. Če nočeš, da sedita en za drugim in želiš fiksirat avtosedeže, potem je edina varianta Peg Perego Duette, kjer ju pač lahko namestiš tako, da sedita en nasproti drugega. Ja seveda, da ne...če se ne najde še ne pomeni,da ne obstaja:S http://www.babybirds.co.uk/shop/duowalker-cabriofix-seat-adaptor-p-2325.html
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 20.9.2009 8:57:22
|
|
|
|
gapii27
|
jutro babe žabe mi smo se odločili za easy walkerja... pikapolonica rudnik jih ima....
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 21.9.2009 10:23:26
|
|
|
|
gapii27
|
ojla ki se skrivate babe žabe... mi smo že od sedme pokonc, je to kr naša redna ura postala... danes sem imela celo levo sran mravlinčasto ko sem vstala, pa križ me je bolel (občasno še malo).... se vidi da sem čisto zarustana. to ko tamaladva rasteta nas fino zdeluje levo stran imam še vedno bolj občutljivo kot desno v predelu prepone, ker je ta levi z ritko gor obrnjen valda... no lep dan in srečno vsem
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 21.9.2009 15:17:01
|
|
|
|
babylove
|
IZVIRNO SPOROČILO: sunprincess IZVIRNO SPOROČILO: babylove Gapii, ne utrujaj se z iskanjem vzporednega vozička, na katerega lahko fiksiraš 2 avtosedeža, ker tak voziček ne obstaja. Če nočeš, da sedita en za drugim in želiš fiksirat avtosedeže, potem je edina varianta Peg Perego Duette, kjer ju pač lahko namestiš tako, da sedita en nasproti drugega. Ja seveda, da ne...če se ne najde še ne pomeni,da ne obstaja:S http://www.babybirds.co.uk/shop/duowalker-cabriofix-seat-adaptor-p-2325.html Ja kje si se pa ti zdaj vzela? Oz. kje si bila, ko sem voziček kupovala...
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 21.9.2009 18:56:57
|
|
|
|
barchy81
|
IZVIRNO SPOROČILO: hedviga Aja, tist o teži... se pa kr podpišem. Sem včeri probala en navaden vozek s sedemmesečnim fantkom pa se mi je zdel da imam igračo v rokah . A ne?? PA še tko smežno ozki so enojni vozički Mi smo se zafrkaval, da bomo mel pol za enga tud kr ta voziček... bo delux varianta...
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 21.9.2009 22:51:55
|
|
|
|
sunprincess
|
IZVIRNO SPOROČILO: babylove IZVIRNO SPOROČILO: sunprincess IZVIRNO SPOROČILO: babylove Gapii, ne utrujaj se z iskanjem vzporednega vozička, na katerega lahko fiksiraš 2 avtosedeža, ker tak voziček ne obstaja. Če nočeš, da sedita en za drugim in želiš fiksirat avtosedeže, potem je edina varianta Peg Perego Duette, kjer ju pač lahko namestiš tako, da sedita en nasproti drugega. Ja seveda, da ne...če se ne najde še ne pomeni,da ne obstaja:S http://www.babybirds.co.uk/shop/duowalker-cabriofix-seat-adaptor-p-2325.html Ja kje si se pa ti zdaj vzela? Oz. kje si bila, ko sem voziček kupovala... Žal mi je, da sem prepozna, samo ne pašem med va s...je pa res, da med čakanjem na ICSI vsake toliko malo pokukam gor, in si dovolim malo posanjati
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 22.9.2009 14:58:57
|
|
|
|
gapii27
|
ojla so nam na pregledu povedli, da sta tamaladva vredu, se premetavata, spola še vedno ne pokažeta... glede mojih bolečin na levi strani pa je rekla da je to normalno ker sta dva in je le drugače kot za enga. ni pa vedla če je jajčnik še od punkcije boleč, ker ga ni vidla ali je pa je slučajno črevo... sem se vseen naročla k osebnemu z., da mi kri pregleda za črevo in če bo treba da me naroči k proktologu na pregled. cawci, lep dan
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 23.9.2009 8:28:59
|
|
|
|
dekle11
|
Hej, gapii27, da ne boš tako sama s sabo klepetala - lepo, da rastete in se redite in ste super. Mravljinci pa, eh, jaz jih imam pa v rokah :) Drugače pa nič takega ne dogaja, malo likam, malo rože zalivam, pa veliko spim - no, saj je že cajt da malo nadoknadim za 10 let nazaj! Klarissa, kam si se pa ti izgubila!? Si na dopustu ali tako besno opremljaš sobico in polniš omaro za tvoja dva, da nimaš cajta k nam pogledat!?
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 23.9.2009 9:38:39
|
|
|
|
antonija3
|
Takole... pa imamo skoraj vse za naša dva mala škrata :-) ja ta vikend in teden smo pa skoraj nabavili vse :-) posteljico, previjalno, lupinoce, vozek čakamo, cote. kupimo samo še kozmetične malenkosti in je to, to. no oprat in zlikat še moram vse, samo me kar stisne, ko zagledam kak kup me čaka... drugače me pa zanima če ima katera od vas izkušnje s prevlekami za lupinice? sem vidla, da jih v baby centru prodajajo kot prevleko čez osnovno podlogo. naj bi bila bolj mehka za dojenčka in naj bi mu v njej bilo manj vroče. kaj pa vem. sem misla malo vas povprašat kako je kaj s tem? uživajte!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?