Shadow
|
Amrica, jaz sem pa za merjenje krvnega sladkorja in apliciranje inzulina dobila taka navodila: zjutraj merjenje na tešče, neposredno pred zajtrkom - in takoj 2 enoti inzulina ne glede na rezultat, nato 2 uri (in ne uro in pol) po zajtrku spet kontrola krvnega sladkorja, isto potem neposredno pred kosilom, le da si pred kosilom vbrizgam 4 enote inzulina, merjenje sladkorja spet 2 uri po kosilu in nato še merjenje sladkorja in 2 enoti inzulina neposredno pred večerjo, kontrola 2 uri po večerji. Torej: kontrola sladkorja 6x na dan, inzulin 3x na dan, odmerkov inzulina si nič ne zvišujem. Mene je sestra v ambulanti prav posebej opozorila, da si naj sladkorja ne preverim po uri in pol (kot piše v dnevniku samokontrole),ampak šele po dveh urah. Pa saj nimaš nekih visokih vrednosti sladkorja - meni so rekli, da bi naj pred obroki imela nekje maksimalno do 5,3, dve uri po obroku pa maksimalno 6,7, pa se mi tudi kak dan zgodi, da te vrednosti presežem, a nikoli mi ne gre preko 7, odvisno pač od tega, kaj jem in pijem - se občasno tudi s kakšnim kosom ocvrtega mesa in kozarcem kokakole pregrešim, ker se mi takoooooooo zalušta. V četrtek imam spet kontrolo pri diabetologu, pa bom videla, če mi bo kaj zvišal doze inzulina. Če so pa tebi naročili, da si moraš sproti zviševati enote inzulina, si jih pa seveda moraš - saj si jih moj oče, ki ima 'normalni' diabetes in ne nosečniškega - tudi zvišuje glede na izmerjen krvni sladkor. Je pa najbolje, če ti kaj ni jasno, da jih kar pokličeš v ambulanto - najbolje kar sestre - te so polne praktičnih nasvetov in vajene vprašanj vseh vrst. Glavno je, da gre tebi in tvojima bejbijema v redu! Zarja - čeprav več ne pridem kaj dosti na 'našo staro temo', še vedno mislim na vse vas in sem izredno vesela, ko vidim, da ste še vedno vse pozitivke in šaljivke. Me tukaj pa bomo šparale stvari za vas! Blančka, moj vozek je še vedno na treh lokacijah - malo doma, malo pri starših in nekaj celo v avtu, tako da bodi prosim potrpežljiva! Naslednja dilema je_ ali vzeti posteljici od Lipa preko Recinkota ali iti po njih v Ikeo. Glede na to, da imam jaz zaukazano počivanje, ne vem, če si bom upala iti v Graz, tako da... bomo videli. Ona23, res si lepa s trebuščkom, ti pristoji, tako da še kar bodi tako naprej. Mi je včeraj en dr. rekel: 'Gospa, vi ste za svoje otročke najbolj vrhunski inkubator,' pa še prav ima. Tako da trpimo lepo zdaj, ko bodo pa fročeki večji, pa jim bomo lahko to fino naprej metale, ko nas bodo jezili!
|