|
RE: Prosim, povejte mi... 17.3.2008 10:05:30
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007 IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ IZVIRNO SPOROČILO: **** IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007 Haj, Eva, saj obstajajo še večji ekstremi... npr... Ona ni zaposlena. Zanosi. Uradno ostane samska. Med nosečnostjo ima izgovor, zakaj se ne zaposli. In prejema 200€ DSP. Rodi. Uradno je še vedno samska. Prejema 170€ starševskega dodatka, okrog 200€ DSP in 100€ otroškega dodatka, za blef pa še 100€ preživnine. Po enem letu gre otrok v vrtec. Ona še vedno prejema okrog 300€ DSP + otroški dodatek, ki se poviša za 30% + preživnino. Ker ima DSP, je vrtec zastonj. In gre delat še na črno, za kakšen šank, kjer imaš hitro 1000€ mesečno. In že ves čas ima toliko plače tudi njen partner, ki uradno ne obstaja. Pa računajte profit. Ampak se NE splača. Samo vprašam?? A se nihče od državnih uradnikov ne vpraša zakaj pa rabi dat otroka v vrtec če je brezposelna?? To tut mene že od nekdaj zanima. In ne samo, da imajo v tem primeru brezplačen vrtec, celo prednost imajo pred otroci zaposlenih staršev - to je šele absurd. Se strinjam, da nekatere iščejo službo - vendar bi jaz vrtec odobrila v primeru, da mama (ki je brezposlena in doma) prinese potrdilo - da je bila na razgovoru ipd... in bi tako imela vrtec odobren samo za takšne dni... Ne, nihče ne vpraša. Ker so vsi otroci enakovredni, ne glede na to, kdo ali kaj so njihovi starši. Kar je sicer prav. In poudarek je na SICER. Ni pa prav pri tistih starših, ki uradno sicer iščejo službo, neuradno pa lepo živijo od DSP. Ampak vseeno JE prednost pred otroci zaposlenih staršev zato, ker zaposleni starši pač ŽE imajo službo (kar posledično pomeni tudi plačo, če imaš pa plačo, si pa lahko varuško plačaš), nezaposleni pa je ŠE nimajo (in otrok "mora" v vrtec, da gre starš lahko vsaj na razgovor, da potem morda dobi službo in da vrtec začne kasirati od njega, za varuško pa ni denarja, če ni plače). Njihova logika. Se strinjam - njihova logika. No moja ni taka. Predvse, ko vidim vse tiste 'brezposelne' iskalke službe, ki cele dopoldneve čepijo v kafičih in šetajo po trgovinah...- zato pa res potrebujejo vrtce. Sej pravim - tisti/e, ki so aktivne iskalke zapolitve - takoj podprem - vse ostale pa bi blo treba na marš nagnat. kako pa jih vidiš, da sedijo po kafičih in kako veš, da niso v službi sicer? In da imajo otroke v vrtcu one pa so brezposlene. ne, ker to me res zanima, kako vse to veste? jaz ne vem za nobeno, npr., pa dopoldne tudi ne hodim po kafičih, da bi lahko čekirala, kdo tam sedi. Imam službo.
|
|
|