|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladki marčevk
13.5.2008 9:52:13   
Katy13
Tina50 - hvala za odgovor.

Še nekaj bi vas vprašala. Koliko naj bi pojedel dojeneček star dober mesec. Sama sem danes vagala Tajo pred in po dojenju in je pojedla 90 g.A je to dovolj? Po moje sicer ni lačna, ker se čez dan včasih dojiva na 4 ure (1x na dan), drugače na 3 oz. 3,5 ure. Nekje sem enkrat prebrala, da naj bi pojedli od 120-150 ml na kg teže in če to jaz izračunam za Taho, pride 88 ml. Potemtakem je to dovolj. Se je pa v 36 dneh zredila 1220 g. Ne vme, nekatere pišete, da se vaši malčki zelo redijo. user posted image

Joj, saj vem, da sem morda zakomplicirala, vendar vseeno raje vprašam. Je ravno v nedeljo bila pri meni ena kolegica (ima 3 mesece staro dojenčico) in sta se samo dojile, je imela mleka dovolj, vendar se ni redila. Ugotovili so, da ima sicer mleko, vendar ni dovolj hranljivo. Jokala pa se ji tudi ni, ker je vedno dobila dovolj.

IZVIRNO SPOROČILO: paola

Živjo punce,
mi gremo danes v posvetovalnico zato bom kratka.

Me je včarej šokirala upranica našega doma, da moram prijavit hčerko in za njo plačevati kot za odraslo osebo, ki porabi najmanj 5 kubikov vode user posted image user posted image user posted image , ima veliko odpadkov, se vozi z dvigalom in na sploh koristi all exluziv, ki ga naše domovanje nudi user posted image user posted image user posted image . Tiste, ki stanujete v blokih, kako imate to urejeno?

Mi je jasno, da nekaj vode porabim za tamalo, pa tudi plenice lepo polniuser posted image in tedensko operem nekaj njenih stvari, ampak še zdaleč se mi ne zdi porabnica v smislu odraslega.

Aja, velike pasje mrcine pa so bojda privilegirane, tud upravničina.

Če se ne motim, imajo otroci do 1. leta vse to zastonj. Je pa res, da je najbolje, da se pozanimaš, ker je mogoče odvisno od komunale.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu paola)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
13.5.2008 10:12:06   
Zofy
Dobro jutro še od mene! Se nisem javila že od sobote. Kaj čmo, ko pa so tai lepi dnevi in se cele dneve potepamo naokrog - pravi užitek!!! Ampak mi je prav hudo, ko pomislim, da sem porabila že skoraj 1/4 porodniškeuser posted image .
Julija je še vedno ful pridkena, raste na veliko in se redi. Naslednji teden imamo tehtanje pri P in zgleda, da se je zredila cca 1kg (jo tehtam na osebni tehtnici). Pa zadnjič sva jo izmerila in je zrasla tudfi kake 4 cm. Tako, da je prava velikankauser posted image

Da še jaz malo pokomentiram debate, ki ste jih imele v teh dneh. Sem si tudi jaz včeraj prvič pumpala mleko in moram reči, da ni bolelo. Spumpala sem si 80mluser posted image

Shranjevanje mleka: Na La Leche league Slovenija sem našla to razpredelnico. Sama sem pa slišala, da imaš lahko mleko v hladilniku 48 ur.
Kje? Pri kateri temperaturi? Koliko časa? na sobni temperaturi 19–22 °C do 10 ur v hladilniku 0–4 °C do 5 dni v zamrzovalni komori v hladilniku različno 2 tedna v zamrzovalni komori z ločenimi vrati različno 3–4 mesece v hladilni skrinji/omari –19 °C 6 mesecev ali dlje

Imam pa eno vprašanje. Kako ve čistite črpalke? Jaz imam aventovo. In kje se da kupit vrečke za zamrzovanje mleka? Ali ga ve kar v navadnih zamrznete?

Zdaj pa moram nahranit Julijo, pol pa šibam ven, tako da nadaljujem s pisanjem kasneje. Preživite lep dan! user posted image

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
13.5.2008 10:36:26   
Naša črtica koraka
BLOKOVSKE ZADEVŠČINE: vsak blok ima malo po svoje ... v prejšnjem bloku me je prišla upravnica (user posted image ) celo vprašat za PDP, da ja ne bi zamudili prijave. He, he smo se prej odselili. Tukaj pa ... prejšnic so nas pustili 3 mesece pri miru.

HRANLJIVOST MLEKA:prvič slišim, je pa res da je pa anja prej sita in mirnejša ko jaz jem tako kot je treba.

PUPANJE MLEKA: ja, sem si sposodila vso potrebno opremo, preizkusila in ugotovila, da je najboljše sveže, da tudi zvečer je dovolj mleka (nikoli pa ne smem biti žejna), da pa ko se bo napovedal kakšen žur, frizer ali pa denar, ki se bo hotel zamenjati za lepo obleko,  potem še vedno lahko napumpam ...

HRANJENJE NA več kot na 3 URE: ja, to mi počnemo in sicer na 6-8 ur, to je ponoči, ko spi. In ni ga dohtrja na svet, ki bi me prepričal, da jo je treba zbudit in hranit! Punca raste, se debeli, mamice zato nič ne skrbi!

Zdaj, ko se kosilo kuha (jah, no sem ŽE lačna, kljub zajtrku) imam čas, da povem da smo ok user posted image .  Tako ok, da je že kar kičasto! Pa se nič ne hvalim, imam pač krompir in ja, za vsak slučaj že trkam, trkam na les, da kar bobni! Če bo tako do konca ... user posted image user posted image .

Joj, sem laaaačna! Grem gledat, če je že skuhano!

Imejte se skrajno lepo,

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
13.5.2008 10:37:08   
san
pozdravljene, mene je včeraj zvilo in sem ponoči prav kuhala, ampak na srečo sem se zbudila ok. sem vzela včeri lekadol.

drugače semn pa imela G pregled in je vse uredu, kegla sva mal vadle, pa za kontracepcijo sva se zmenili, pa stehtala me je (ni več viška kguser posted image ). no in pohvalila je še urbanauser posted image - je bil kar z menoj.

no, mali me že kliče

papa

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
13.5.2008 11:28:03   
san
no, glede pumpanja, jaz si ne pumpam mleka. še ni potrebe. otrok je gotovo sit, ker lepo napreduje (se opazi na oko in po oblačilih) in je čisto zadovoljenuser posted image . zdej že veselo gruli in se smeje, maha z rokami in se pogovarja z igračamiuser posted image .

glede prijave novorojenčka, ja v bloku je tako - no tam kjer sem prej živela, si moral tudi takoj prijavit novo dete. zdej živimo v hiši, trostanovanjski in je blo tud treba takoj urbana prijavituser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
13.5.2008 11:28:08   
Dinki
Danes se smotka ni hotla v vozičku vozit. Se je jokala, ko sem jo pa v naročje vzela je pa utihnila. Potem sem jo pa v rokah nosila pa voziček porivala in čim sem jo premaknila se je smotka ustrašila da jo bom notr dala in se je že kremžit začela.

Joj, kolk je meni tole znano, samo pri nas ni problem pri vozičku - tu je rad, ampak teli dnevni spanci. Sploh noče zaspati ne da bi ga nosila v naročju user posted image . Pa že zaspi in ko ga odložim se že začne pritoževati...pa ga spet dvignem in je mir...mater smo ga razvadili. No, vsaj ponoči lepo zaspi, hvala bogu!!!!
Lona76, upam, da bo po teh terapijah stanje resnično boljše pri vaši malčici user posted image user posted image user posted image ....si pa res faca....ostani še naprej tako močna!user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu meryy)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
13.5.2008 11:55:06   
Dinki
Še nekaj bi vas vprašala. Koliko naj bi pojedel dojeneček star dober mesec. Sama sem danes vagala Tajo pred in po dojenju in je pojedla 90 g.A je to dovolj? Po moje sicer ni lačna, ker se čez dan včasih dojiva na 4 ure (1x na dan), drugače na 3 oz. 3,5 ure.

Katy13, jaz hranim mojega malčka točno takrat ko on to zahteva in se sploh ne obremenjujem s tem koliko časa je minilo in koliko je pojedel. Če poje manj, bo toliko prej zahteval ponoven obrok. Jaz ti svetujejem, da se čim manj obremenjuješ s temi tehtanji pred in po obrokom, sploh če mala lepo napreduje. To je moje osebno mnenje. Sej nam malčki vse povejo s svojim jokom. Jaz moram rečt, da se zdaj že kar lepo zastopiva in vem kje tiči problem. 

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
13.5.2008 11:58:08   
Dinki
Sem si tudi jaz včeraj prvič pumpala mleko in moram reči, da ni bolelo. Spumpala sem si 80ml

Uuuu, bravo bejba, torej ni hudega, ne? user posted image
Tudi jaz imam aventovo črpalko. Glede čiščenja....vsake toliko jo prekuham, drugače pa po vsaki uporabi sperem s čim bolj vročo vodo. Zmrznem ga jaz v posodicah od aventa, ki se kupijo.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
13.5.2008 12:00:28   
Dinki
pozdravljene, mene je včeraj zvilo in sem ponoči prav kuhala, ampak na srečo sem se zbudila ok. sem vzela včeri lekadol.

drugače semn pa imela G pregled in je vse uredu, kegla sva mal vadle, pa za kontracepcijo sva se zmenili, pa stehtala me je (ni več viška kg )

San, upam, da si že OK user posted image
in čestitke za uspešen pregled pri G, sploh za kg user posted image ...za kakšno kontracepcijo sta se zmenili če ne zameriš? jaz še zdaj ne vem za katero naj se določim....

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
13.5.2008 12:14:14   
san

IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

Danes se smotka ni hotla v vozičku vozit. Se je jokala, ko sem jo pa v naročje vzela je pa utihnila. Potem sem jo pa v rokah nosila pa voziček porivala in čim sem jo premaknila se je smotka ustrašila da jo bom notr dala in se je že kremžit začela.

Joj, kolk je meni tole znano, samo pri nas ni problem pri vozičku - tu je rad, ampak teli dnevni spanci. Sploh noče zaspati ne da bi ga nosila v naročju user posted image . Pa že zaspi in ko ga odložim se že začne pritoževati...pa ga spet dvignem in je mir...mater smo ga razvadili. No, vsaj ponoči lepo zaspi, hvala bogu!!!!
Lona76, upam, da bo po teh terapijah stanje resnično boljše pri vaši malčici user posted image user posted image user posted image ....si pa res faca....ostani še naprej tako močna!user posted image

pod tole se tudi jaz podpišem

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
13.5.2008 12:14:40   
san

Še nekaj bi vas vprašala. Koliko naj bi pojedel dojeneček star dober mesec. Sama sem danes vagala Tajo pred in po dojenju in je pojedla 90 g.A je to dovolj? Po moje sicer ni lačna, ker se čez dan včasih dojiva na 4 ure (1x na dan), drugače na 3 oz. 3,5 ure.

Katy13, jaz hranim mojega malčka točno takrat ko on to zahteva in se sploh ne obremenjujem s tem koliko časa je minilo in koliko je pojedel. Če poje manj, bo toliko prej zahteval ponoven obrok. Jaz ti svetujejem, da se čim manj obremenjuješ s temi tehtanji pred in po obrokom, sploh če mala lepo napreduje. To je moje osebno mnenje. Sej nam malčki vse povejo s svojim jokom. Jaz moram rečt, da se zdaj že kar lepo zastopiva in vem kje tiči problem. 

pa pod tole tuduser posted image

sm lena za pisatuser posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
13.5.2008 12:18:39   
san

drugače semn pa imela G pregled in je vse uredu, kegla sva mal vadle, pa za kontracepcijo sva se zmenili, pa stehtala me je (ni več viška kg )

San, upam, da si že OK user posted image
in čestitke za uspešen pregled pri G, sploh za kg user posted image ...za kakšno kontracepcijo sta se zmenili če ne zameriš? jaz še zdaj ne vem za katero naj se določim....

hvala, dinkiuser posted image . za enkrat sem bolje, sam utrujena sm fuuuul, pa grlo mi nagajauser posted image

sm se odločila kar za mireno, potem bomo pa videli kako bo. upam, da bo ok... samo jaz ne načrtujem več otrok, vsaj naslednjih 5 let neuser posted image . malo sem bila sicer skeptična, sam tablet nobenih ne prenesem, potem bi pa lahko samo s kondomi. no, v glavnem menile sva se za mireno.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
13.5.2008 12:19:59   
san
zdej greva pa z urbanom ven, danes sva se že zjutraj potepala, no zdej greva pa še malo.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
13.5.2008 12:49:38   
paola
hvala za odgovore glede blokovskih zadevščin....

zdaj pa k prijetnejšim: nana pupa se je spet lepo poredila za 1005 g in zrasla kar za 7 cmuser posted image .  skratka to zdaj znese 5500 g in 63 cm... mislim mala še našiba en meter pa bo večja od mene....user posted image user posted image
drugače pa smo malček prehlajeni in težje dihamo, ampak je danes že malček bolje, čeprav je mal prejle orng mleka pollila (bogve, če je kaj ostalo v želodčku), ampak gledena to da lepouser posted image dremlje z mojo roko vred...., ki je skor ne čutim večuser posted image user posted image

lepo se imejte

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1314
13.5.2008 14:00:42   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Imam pa eno vprašanje. Kako ve čistite črpalke? Jaz imam aventovo. In kje se da kupit vrečke za zamrzovanje mleka? Ali ga ve kar v navadnih zamrznete?

Jaz sem iskala te vrečke, pa jih nisem dobila. So mi v Baby centru rekli, da jih že nekaj časa nimajo... imajo pa namesto tega Aventove lončke in meni so vredu...

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 1315
13.5.2008 14:01:16   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: Katy13

Še nekaj bi vas vprašala. Koliko naj bi pojedel dojeneček star dober mesec. Sama sem danes vagala Tajo pred in po dojenju in je pojedla 90 g.A je to dovolj? Po moje sicer ni lačna, ker se čez dan včasih dojiva na 4 ure (1x na dan), drugače na 3 oz. 3,5 ure. Nekje sem enkrat prebrala, da naj bi pojedli od 120-150 ml na kg teže in če to jaz izračunam za Taho, pride 88 ml. Potemtakem je to dovolj. Se je pa v 36 dneh zredila 1220 g. Ne vme, nekatere pišete, da se vaši malčki zelo redijo. user posted image

Meni je pediatrinja rekla, da naj bi bil pri dojenih otročkih 600 g na mesec nekako minimum... Se je pa Tai v prvem mesecu zredil za 1300 g, v drugem pa manj kot kg... in sva bila obakrat pohvaljena ( s tem, da je tudi zrasel v prvem mesecu za 7 cm, v drugem pa za 4 cm). Tako, da je pri vas definitivno vse pod kontrolo!!! user posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
13.5.2008 14:04:29   
lucalu
Pozdravljene mamice!
san upam, da si že bolje, če pa nisi pa, da boš čimprej!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Samo na hitro vas pozdravljam... smo na brzinskem postanku doma, ko se najemo, šibamo naprej! Jutri bo baje slabo vreme tako, da je treba danes izkoristit do sekundice!
No ja, upam, da ste vse vredu in da vozičkate v polnem zagonu! user posted image
Jaz šibam, Tai me že kliče, se oglasim še kasneje...

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
13.5.2008 14:10:44   
paola

Kako vemo, da dojenček dobi dovolj materinega mleka:
- štejemo POLULANE plenice (najmanj 5 v 24 urah)
- štejemo POKAKANE plenice (prve 3-4 dni mekonij, nato najmanj 2 na dan, po 6. tednu tudi na nekaj dni, a takrat mora biti blato obilno)
- otrok PRIDOBIVA NA TEŽI v prvih treh mesecih NAJMANJ 450 g na mesec, torej najmanj 110g-115g na teden. Pridobljeno težo računamo od NAJNIŽJE teže, ne od porodne. Od tretjega do šestega meseca najmanj 80g na teden in od šestega meseca dalje najmanj 50g na teden.
- dojenček se doji POGOSTO – vsaj 8-12-krat na dan, lahko tudi pogosteje in ne nujno po urniku oz. enakih presledkih; če lepo napreduje ob manjšem številu podojev in si večji razmak postavi sam, je to zanj vredu
- dojenček se doji PRAVILNO – je pravilno pristavljen (telo v ravnini z glavico, trebušček na materin trebuh, široko odprta usta, ustnici ne smeta biti uvlečeni, bradavica je globoko v ustih, zajet čim večji del bradavičnega kolobarja, otrok aktivno sesa, dojenje matere ne boli)
- dojenček ima zdrav VIDEZ in napeto kožo, zdravo barvo, raste v dolžino in se mu veča obseg glavice, je živahen in dejaven.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
13.5.2008 14:18:15   
paola

Če je otrok zadovoljen in živahen in napisano v prejšnjem postu štima, je vse v redu.  Moja punca pridela na mesec kak kg (prva posvetovalnica 1200g, druga 1000g), kar se mi zdi rahlo pod povprečjem ostalih marčevk. Ampak je zadovoljen,živahen otrok, pravi dobrovoljček. No, v dolžino bo pa mamo (zgleda tako) hitro nesla.

(odgovor članu paola)
Neposredna povezava do sporočila: 1319
13.5.2008 16:15:33   
pomlad08
tudi mene je najprej skrbelo, ker so se vsi dojencki marcevk redili bolj kot moj, ampak res ni panike - 1 kg je super, celo nadpovprecno. minimum je pol kile na mesec, povprecje pa priblizno 750 gramov.

(odgovor članu paola)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
13.5.2008 22:32:37   
Zofy
Nas je kar na 2. stran fliknilo.user posted image
No, da povem, da sem dala izčrpano mleko Juliji in ga je veselo pila. Spila je 90ml in sicer 1 dob ro uro po dojenjuuser posted image .
Torej zdaj lahko komot kdaj skočim ven za več kot 2 uri in pustim atiju flaško, mleko in seveda Julijouser posted image .
Je pa imel komentarje v smislu: bogi otrok, šele 2 meseca je star in že mora na flaško. A ne bi še 1 mesec počakala, da bo stara 3 mesece?
HAlo??? Od kje mu touser posted image . Sej je ne bom dala na flaško ampak bom max. 1x na teden en obrok dala po flaški. Dec blesav, se vidi, da nima z njo nič dela in gre lahko kamor  mu paše kadar mu pašeuser posted image . Sem se odločila, da ga bom malo več angažirala. Čeprav mi je lepo rihtat mojo malo ljubico, je dobro, da se tudi on navadi, ker je še vedno štorast. Še fejst pokakane plenice ne zna zamenjat brez, da bi ga mogla jaz asistiratuser posted image user posted image

Sem bila danes v Muellerju in našla pregrinjalo za dež za 3€!!! Sej si me ti Katy13 spraševala, a ne? Al si bila ti Dinki? No, tole univerzalno pregrinjalo je takorekoč zastonj. Morda vam prav pride, saj je dež napovedan user posted image

Še pucanje noska da komentiram: moja mala Julija ima že od rojstva zamašen nosek in sem ji ga vsako jutro čistila z vatnim svaljkom. In  včeraj sem v baby centru kupila  nosni aspirator na vdih in je ZAKON!!! Da bi vidle koliko  svinjarije ji je prišlo iz malega noska!! Kot bi se jaz ornk usekala. Pa še poceni je - stane slabih 8€. Res je super, sem prav vesela, da sem našla to zadevo in mi je žal, da je nisem prej.

No, lepo bodite, pa lahko noč! Jaz grem jutri na Obalo k staršem za par dni in upam, da bo vreme lepo.user posted image

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
13.5.2008 23:19:40   
Zofy
ojej, kako nepozorno od mene... San, upam, da si že boljše in želim ti, da se čimprej pozdravišuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
14.5.2008 0:26:58   
gaya24
Hojla

Zofy:
Sem ti kr fovš, ker greš na obalo... Js bi tudi, pa je še daleč 1.7!

Glede kg: 
Js sploh nisem študirala kolk se redi in zdaj ko ste pisale sem malo naračunala, v prvih 3 tednih se je zredil za 800g, v 6 tednih 1700g. Nisem ga pa vagala, ko je bil star en mesec ampak mislim, da se je kar dosti zredil.
Aja, še glede mojih kg, sem še vedno na +5.5kg. Bravo san za tvoje vrnjene kilogrameuser posted image user posted image user posted image . Upam, da bojo moji tudi čimprej izpuhteliuser posted image user posted image user posted image .

Js pa jutri dobim prsno črpalko, mi bo tašča kar uno iz bolnice prinesla, ko je električna...je rekla, da je kot molzni stroj user posted image user posted image user posted image .

Kontracepcija: Sem se skoz veselila, da bom imela mireno in zdaj zvem, da se odsvetuje, če rodiš s carskim rezom. Zdaj bom pa mogla spet tiste tablete jemat, ko itak vedno neki zamuštram...

Nič, grem js spat za kakšni 2 urci, ker pol je spet na vrsti hranjenje!

Lepo spite.

San, ti pa čimprej okrevaj  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 1323
14.5.2008 9:13:19   
Katy13
Paola- najlepša hvala za tvoj odgovor. Glede na ta članek je vse vredu. user posted image

Hvala tudi vsem ostalim, da ste mi odgovorile.

Zofy - ja, jaz sem te spraševala. 3 evre, to je pa res zastonj. Vendar sem ga že dobila v BC, kupila sem originalnega in sem dala 12,5 evra. user posted image  Sicer ni bil pretirano drag, pa vendar bi jih v MUllerju dobila 4.

Sem ravnokar opazila, da sem se danes prva javila. Se vidi, da Taja še vedno spi, moj pa je šel kupit hladilnik (+zamrzovalnik).

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu paola)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
14.5.2008 9:20:04   
Katy13
San - hitro okrevaj in user posted image  za kg. Sama imam še slabe +3 kg. Če ne bi imela takšnega apetita, bi po moje izgubila še te kg, vendar imam gromozanski apetit. Še sreča, da nisem imela takšnega med user posted image , ker tedaj bi šla gor +30 kg in ne 12. user posted image  

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
6 lepih imen za fantke z le tremi črkami
Kratka imena so zelo priljubljena, zato smo izbrali pet lepih imen za fantke s samo tremi črkami in poiskali njihov pome...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?