|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladki marčevk
10.5.2008 22:13:34   
Špela100
Dober večer...mene pa zanima koliko mleka si izčrpate, tiste, ki si ga črpate in koliko spijejo vaši sončki pri dveh mesecih??user posted image

Ja sem kratka, ker šibam v službo dojilje...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
10.5.2008 22:44:08   
Nasy
No, zdej mam pa nju luk, sem na paža ostrižena..sam po mojem bom drugi mesec kr rekla frizerki, nej še skrajšauser posted image k zdej me pa motijo laski, sploh, če veter piha, uf. Prej so bli v čop speti, zdej pa letajo sem in tja. Jutri bo pa naših kap..po 16 letih sem spet ostrižena na paža.
Naša mala ima danes lakoto za past dol..ful dodatka je jedla čez dan in bla na ziziuser posted image pa zaspi in se zbudi..neštetokrat..

Lepo nedeljo vam želim!

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
11.5.2008 8:12:01   
tina50
IZVIRNO SPOROČILO: lucalu

IZVIRNO SPOROČILO: tina50

kaj pa naredit z mlekom?

Meni Tai kak dan bolj malo je in imam potem kar manj mleka... Zato si ga sčrpam in, če mu zvečer zmanjka, mu ga dam še malo po flaški... Če pa ga ne rabiva, ga dam pa zmrznit. Enkrat bo prišel prav, ko bo šla mami malo samo okrog... user posted image

jaz sem si ga danes črpala potem ven in sem načpala 25 ml, a se mi splača to tudi zmrznat. a ti zamrzneš v vrečkah?user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
11.5.2008 8:16:34   
tina50
dobro jutro

noč je bila vredu, samo malo prej sva jedla kot ponavadi. pa saj mi paše, ker ga bom zdej lah nahranla preden gremo( od sestre tavečji ima danes prvo obhajilo).

Lona super za vašo Tajo, da so ji vzeli kriuser posted image user posted image  in želim ti da krčki čimprej minejo

jaz vam tudi želim lepo nedeljo, ker se verjetno ne bom mogla več javit, mogoče ko pridemo domov.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
11.5.2008 8:38:22   
Arabela
Dobro jutro!

Naša noč je bila super.. velika spala, mali se 3x dojil in lepo nazaj zaspal.. se pozna da sem malce več spala, ker sem zdaj pa ful uturjena.. boljše manj...user posted image user posted image

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
11.5.2008 8:43:54   
san

IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka

IZVIRNO SPOROČILO: san

lona čestitke taji za napredekuser posted image in bravo za tilna ker je bil tako pridenuser posted image
ako pa je z izvidi? držim pesti, da je vse okuser posted image

za pit jst nič ne dodajam, urban pije samo moje mleko, sem pa prevčerajšnjim resno razmišljala o parih kapljicah vode, se mi zdi, da je bil ful žejen, ko sva bila zunaj, pa se ni hptel dojit... pol je sicer imel krče, ampak po moje če bi mu takrat dala mal vode, da bi bilo ok. tko, da bom s sabo zdej vseeno nosila mal vode, če bo taka vročina, pa flaško in če se mi bo zdelo, mu bom mal vode dala, ampak to res sam par kapljic, za en požirek.

živjo, toliko na hitro vAs preberem,

parkart sem anji že dala malo vode. po kapalki. po kopanju, se mi zdi, da jo ta topla voda kar zžeja. No, zadnjič je pa totalno znorela, kaj ji tupim to kapalko, ko pa bi ona zizo! user posted image se je potem še med podojem kregala user posted image (res, prav odklopila se je, me pogledala v oči in me kregala:"bev-bev-ev-ev!"user posted image Jaz pa njej: "ja, oprosti no, punca, ne se tolk sekirat, šele mesec si tle; veš da ga kdaj biksnem, ko pa ne znam več dojenščine!" Verjamem in upam, da nama bo šlo v slovenščini brez takšnih nesporazumov user posted image .)

user posted image

user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1256
11.5.2008 8:45:17   
san

IZVIRNO SPOROČILO: Nasy

No, zdej mam pa nju luk, sem na paža ostrižena..sam po mojem bom drugi mesec kr rekla frizerki, nej še skrajšauser posted image k zdej me pa motijo laski, sploh, če veter piha, uf. Prej so bli v čop speti, zdej pa letajo sem in tja. Jutri bo pa naših kap..po 16 letih sem spet ostrižena na paža.
Naša mala ima danes lakoto za past dol..ful dodatka je jedla čez dan in bla na ziziuser posted image pa zaspi in se zbudi..neštetokrat..

Lepo nedeljo vam želim!

bravo mamiuser posted image
kaj pa je dragi rekel na spremembo?

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
11.5.2008 8:48:36   
san
vas samo na hitro pozdravim, ker šibam pospravljat...

mis mo ok, noči so super, čeprav se je urban sedaj začel zbujat ob pol šestih do šestih zjutraj in noče več spat. pol morm pa z njim eno uro skakat, al pa še mal, no potem pa blagovoli še mal zaspat, ampak takrat morm pa že vstat

no, lepo nedeljo še od meneuser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1258
11.5.2008 15:19:13   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: Špela100

Dober večer...mene pa zanima koliko mleka si izčrpate, tiste, ki si ga črpate in koliko spijejo vaši sončki pri dveh mesecih??user posted image

Jaz si ga ponavadi črpam po dojenju, si ga pa izčrpam včasih 10, včasih 20, zjutraj pa ponavadi več... Pač odvisno koliko Tai poje... Poje pa okrog 120 ml... Zadnjič, ko me ni bilo doma, sem mu toliko pripravila v flaško in je user posted image  rekel, da je bilo ravno prav...

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
11.5.2008 15:22:12   
lucalu

jaz sem si ga danes črpala potem ven in sem načpala 25 ml, a se mi splača to tudi zmrznat. a ti zamrzneš v vrečkah?user posted image

Jaz si ga po vsakem obroku in ga spravim v hladilnik, in če si mi v roku 24h nabere okrog 120, ga dam zmrznit, če ne, mu pa zvečer dam obrok po flaški in potem še na zizo da se "dofila"! user posted image
Zmrznit ga dam pa v Aventovih lončkih, ker vrečk nisem nikjer dobila.

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
11.5.2008 15:27:49   
lucalu
Pozdravljene mamice!
Mi smo se pravkar vrnili iz obiska pri tašči, zdaj pa čakam, da se detece zbudi, da ga previjem in nahranim... potem bomo šli pa še malo na zrak, če bo vreme zdržalo - pri nas se je začelo nekaj oblačit in pihat, upam, da je to samo začasno.
Drugače je vse pod kontrolo, razen seveda krčkov, ki so že kar standardni... user posted image
No, pridne bodite in uživajte z vašimi zakladki!!!

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
11.5.2008 16:34:21   
Dinki
parkart sem anji že dala malo vode. po kapalki. po kopanju, se mi zdi, da jo ta topla voda kar zžeja. No, zadnjič je pa totalno znorela, kaj ji tupim to kapalko, ko pa bi ona zizo! se je potem še med podojem kregala (res, prav odklopila se je, me pogledala v oči in me kregala:"bev-bev-ev-ev!" Jaz pa njej: "ja, oprosti no, punca, ne se tolk sekirat, šele mesec si tle; veš da ga kdaj biksnem, ko pa ne znam več dojenščine!" Verjamem in upam, da nama bo šlo v slovenščini brez takšnih nesporazumov .)

user posted image user posted image user posted image  NČK, tebe je pa res užitek brat user posted image ....
no, jaz mojemu še nisem dajala nič drugega razen mojega mleka, le enkrat en čajček proti krčem pa ga tudi slučajno ni hotel piti, ga je kar bljuval ven...moram še kako zadevo sprobat, ker poleti če bova kam šla ga ne bom mogla na jošk dajat vsakih pol ure ko bo žejen user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

Neposredna povezava do sporočila: 1262
11.5.2008 16:40:34   
Dinki

Ja sem kratka, ker šibam v službo dojilje...user posted image user posted image user posted image

No, meni je ratalo včeraj v celem dnevu načrpati vsega skupaj 125 ml mleka user posted image , poleg tega sem normalno dojila čez dan. Sem bila kar presenečena nad količino mleka, ki sem ga ven spravila user posted image . Smo ga pa ponucali še isti dan oz. večer ker sem včeraj zvečer šla na dekliščino od moje prijateljice, sicer za 4 ure, ampak mleka je bilo ravno prav za našega jedota. Ga je pa moj dragi dal na pol in ga je imel za dva podoja. Ni pa moj Tit še star dva meseca.

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
11.5.2008 16:48:53   
Dinki
Zdej vas pa še vse lepo pozdravim....imamo ta vikend pravo ludnico! Sploh ni časa za na forum.
Včeraj smo bili v arburetumu in smo kupili drevo za našega sončka. Drevo je že posajeno, je pa nek ameriški tulipanec, ki zraste v precej veliko drevo in ko začne cveteti, ima cvetove kot tulipani....upam, da bo uspel! Izgleda krasno!
Danes pa že cel dan obiski - babice, dedki, pradedki.....Tit pa samo uživa ko ga vsi po rokah vlačijo, jaz bom pa jutri spet najuser posted image  ko bova sama doma....no ja, pa kaj čmo, tko mora bit, sej zato so pa so stari starši, ne?

drugače smo OK, vse je super, tudi mami, ki sem se imela včeraj super na zabavici, le moj fantek mali Tit mi ni dal niti minutke frej....skoz se je sprehajal po mojih mislih user posted image ....

pozdravčki.....

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
11.5.2008 20:15:45   
*medica*
pozdravljene mamice...
se malo oglasim...zej se že nekaj časa nisem..a to je zato ker se te dni vzun potepamo..kaj češ ko je pa tako lepo..mam že kr barvice po rokah pa dekolteju..ko se slečem mam eno naravno majčko goruser posted image user posted image user posted image taka ful bela je..user posted image user posted image
moj anis je ful dobr..priden je ..noči so kr uredu..kaka noč je bolj švoh ampak je teh zelo malo..večino spi..čez dan pa odvisno od njega kokr mu zapaše..vzun pa itak spi..oblečem ga pa tako da ma bodi s kratkimi rokavi pa čez jopco kapco mu dam bombažno zarad vetra k ful piha..spod pa hlačke pa nogavičke..žab mu že nekaj časa ne dajem..
hmmm..kaj ste še pisala ...aha ..mleko si ga ne črpam..ker me anis izčrpauser posted image user posted image pol pa polije ker mu je preveč..user posted image no ene parkat sem sčrčpala ker mi je podojil samo iz ene iz tadruge pa ni več hotu in sem jo mogla spraznit..nimam črpalke ker mi ni potrebna..sem pa to na roke in moram reč da me je pol još kr mal bolel..user posted image ampak ni hudga..
lase mam jest kratke že ene 10 let..mal si jih pustim ampak se hit naveličam in se pol ful nakratko ostrižem ...tazadno sem kolegico klicala da me je prišla ostržt..ker se več ni zdržalo..sem mela tako kratko grivouser posted image pa ful so se mi lasje zgostil..user posted image vse jamrajo kako jim lasje odpadajo po porodu..moji odpadajo ampak ko da bi tako nazaj hitro rasli da se tak zgostijouser posted image zgleda da jih dobr gnojimuser posted image user posted image

ej punce..čestitke vsem za napredek malčkovuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..kok je to fajn slišat..mi mamo posvetovalnico drug mesec..komi čakam da vidim kok je moj anis napredoval..

aja ..jest mu pa dajem čajčka za pit..tega za prebavo..nazačetku sem mu dala eno dve žličke ampak po flaški zj mu pa kr dam mal več..pa kr fajn spije..aja pa krčev nima..moram potrkat..drgač ga sam mal tak napenja ko hoče prdnt..pol ko pa se sprosti pa se tak fajn nasmejčka ko tisto kako mi je odleglol..user posted image user posted image smo mu pa drgač zamenjal pleničke in sem kupla linostarke..da pač sprobam..in mi je žal da sem jih kupla..ful so mu prevelke..od 4-9kg..pa skoz je mokr..user posted image tko da moram jutr kupt pamperske 4-7kg..ker dvojka mu je že mal premajhna..ma sej bo..

nč punce zj grem se tipkamo ob priliki..grem se popedenat ker mam jutr G in moram mal zrihtat tamalouser posted image user posted image user posted image da nav G skup padla..no upam da bo vse ok in da bo tehtnica pokazala še manj kg kokr jeh mam dejansko..user posted image user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
11.5.2008 20:50:27   
tina50
IZVIRNO SPOROČILO: lucalu

Jaz si ga po vsakem obroku in ga spravim v hladilnik, in če si mi v roku 24h nabere okrog 120, ga dam zmrznit, če ne, mu pa zvečer dam obrok po flaški in potem še na zizo da se "dofila"! user posted image
Zmrznit ga dam pa v Aventovih lončkih, ker vrečk nisem nikjer dobila.

kako dolgo je lahko mleko shranjeno v skrinji?

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
11.5.2008 21:02:50   
tina50
na pa se vseeno javljam, čeprav sem ful zmatrana. pa ne od hoje ampak od hrane, ki sem je pojedla. seveda moram pač vse probat kar je na mizi, pa še keksi so bili dobri...... požeruhuser posted image user posted image

no drugače smo se imeli pa vredu na obhajilu, kok so čedni ti tamali, ko so v obleka- dečki, punce so pa itak lepe v oblekcah.

zanima me še, če še date kapco po kopanju na glavco?

zdej se gremo še pa skopat, večerjat (Lan, da ne bo pomoteuser posted image ), potem pa spat,

mirno noč

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
11.5.2008 22:13:13   
lucalu

kako dolgo je lahko mleko shranjeno v skrinji?

Nam so v materinski šoli rekli, da pol leta!

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 1268
11.5.2008 22:15:28   
lucalu

zanima me še, če še date kapco po kopanju na glavco?

Jaz mu je nisem nikoli! Tudi patronažna mu je ni in smo tako nadaljevali...

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
12.5.2008 0:45:24   
gaya24
Da vas še js na hitro pozdravim...

Mi smo fajn ampak se skoz nekaj dogaja. Danes smo bli cel dan odzunaj, je blo prav fajn. Jutri pa gremo na malo daljši izlet, no v bistvu gre Maj na izlet. Gremo v Lj, ima user posted image neko testiranje za reprezentanco, midva z Majem pa greva na obisk k moji bivši cimri in pol v šoping. Komaj čakam, si nisem kupla nič (razen nosečniških oblačil) že od junija user posted image .Maju je pa treba kupit za krst, ga imamo 31.5.

lucalu: A ti imaš čez cel dan tisto mleko ko si ga načrpaš, v hladilniku? Js sem pa prebrala, da ga lahko maš sam 2 uri, v skrinji pa do 6 mesecev. Če pa lahko maš v hladilniku dlje, si bom pa tud js začela črpat in pol ob koncu dneva shranjevat v skrinjo. Da bi pa vsakih 20ml posebej dajala v skrinjo (kar bi mogla, če je lahko sam 2 uri v hladilniku), se mi pa ne splača.

Aja, še nekaj... Sem Maja danes zjutraj tehtala in ima že 6100g, jutri bo pa star 6 tednov. Pravi bajsek jeuser posted image user posted image

Lepo spite, js se tudi odpravljam počasi.
Lahko noč

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1270
12.5.2008 7:30:13   
mergetka
Ojla, mamice!

Po dooooooooolgem času se še jaz mal oglašam. Malček mi zdaj spi v naročju. Ponavadi bi nazaj zaspali, sam me je rr zamikal.

Ja, moj mali je fajn. lepo napreduje, prejšni teden so ga mal prečekiral in ma 4660 g in 54 cm, torej je kr lepo kilco dobil v 5 tednih in pol. Čez dan ga kake 3x zvijejo krči, sam je za preživet user posted image . Ga mal pocartamo s koroškimi vetrovnimi kapljicami user posted image . Čist je že radoveden, v igralnici mu je fajn, vrtiljaku nad posteljico se že naglas smeji user posted image ...

BTW mi smo kupili vrtinjak od Tiny love, takega s levom, opico in kužkom in je zakon. Se mi zdi, da je bilo vredno svojega denarja- Zvečer mu dam za lahko noč 20 minut muzike Nature, kjer še mal ptički pojejo zraven in če je sreča mila, oba sladko zaspivauser posted image . Ponoči nam gre v veliki večini super (že trkam), zbudi se, poje in zaspi nazaj.

Sprehodi so zakon, vcasih že ful gleda ven in komi čakam, da ga obrnem. Kdaj ga sploh lahko, ko začne glavico držati?

Včeraj smo šli na obisk k mojim domov in se je spoznal z 11 dni mlajšim bratrančkom. Kak ju je bilo lepo videti skupaj!!!!

Sem gledala mal vaše albumčke, kaka lušna dečica!!! Tai ma pa res neprekosljive obrvi...

Ej, uživajte še naprej in naj krčki in razne težave, s katerimi se ene spopadate, čimprej minejo.user posted image

NAŠEL ME JE ANGEL TISTO NOČ… TAM

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
12.5.2008 9:15:42   
jagoga
živjo punce, tudi jaz se nisem oglasila že ene 3 tedne. Med prazniki smo bili 10 dni na počitnicah pri tašči in tastu, zdaj v maju pa cele dneve preživljamo zunaj tako, da vas občasno preberem za pisat pa ne najdem časa.

IZVIRNO SPOROČILO: gaya24

Maju je pa treba kupit za krst, ga imamo 31.5.

lucalu: A ti imaš čez cel dan tisto mleko ko si ga načrpaš, v hladilniku? Js sem pa prebrala, da ga lahko maš sam 2 uri, v skrinji pa do 6 mesecev. Če pa lahko maš v hladilniku dlje, si bom pa tud js začela črpat in pol ob koncu dneva shranjevat v skrinjo. Da bi pa vsakih 20ml posebej dajala v skrinjo (kar bi mogla, če je lahko sam 2 uri v hladilniku), se mi pa ne splača.

Mi imamo pa krst 25.5.

Glede shranjevanja mleka v hladilniku pa tam do enega dne, v zmrzovalniku tam do 3 mesecev, 2 uri pa sta za shranjevanje pri sobni temperaturi.
So pa ti podatki o shranjevanju mleka lahko zelo različni od časa nastanka literature  oz. članka.

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
12.5.2008 9:31:08   
jagoga

Živjo Špelca100, Jaz sem si včeraj zvečer (2 uri po podoju) načrpala le 60 ml,če pa črpam, ko se Tomaž že naje, pa v dojkah ostane samo še ene 20 ml. Moram pa enkrat sprobat koliko imam mleka normalno čez dan po 3 urah. Naš korenjak je kot švicarska ura, hrano zahteva točno na 3 ure (razen ponoči).

Glede koliko potrebujejo dvomesečniki, pa obstaja ena tabela v knjigici  Prehrana dojenčka (jaz sem jo dobila pri prediatrinji) in piše da 100 - 130 ml na dan. V eni drugi knjigi pa piše tam med 90 - 130 ml. Če se bom spomnila, ti jo bom pokazala, če bom ta teden hodila kaj okoli tebe.

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
12.5.2008 9:33:28   
tina50
noč je bila mirna
zdajle mi pa jamra tukaj zraven mene, ker bi rad že verjetno šel venuser posted image .
pa sej res greva, ker mi je škoda vsake minute, ko sva lahko zunaj!

lepo se imejte in uživajte na sončku

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
12.5.2008 9:35:16   
tina50
mi imamo pa krst 1.6.

povejte mi a ste botre zbrale samo iz ene strani (npr. vaša sestra in mož-partner), a iz vsake strani po enega?

lp

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?