|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 4.3.2008 7:44:10
|
|
|
|
sanosan
|
Jaz ti lahko svetujem samo to, da se bosta s tvojim morala temeljito pogovorit in rešit problem, če boš želela, da ne bo to preraslo v kaj hujšega. Otroci so njegovi in tvoji, oba se bi morala z njima ukvarjat. Probaj mu mogoče predstavit, da je zanimivo, če počne kaj skupaj s starejšo, ker je mlajša še premala. Otroci zelo radi delajo stvari skupaj s starši, če jih seveda zainteresiramo. Pa če se kaj polije ali razbije še ni konec sveta, vse se da umit in pospravit. Kar se pa starejše hčerke tiče, pa ti lahko iz lastnih izkušenj povem (imam sina 2,5 leti in hčerko 4 mesece), kako pri nas zgleda. Če dojim tamalo in mi sin teži, da bi se tudi on carta ali kaj podobnega, mu lepo razložim, da sedaj sestrica je in ko se bo najedla, jo bom dala v ležalnik in boma mi2 skupaj počela kar pač hoče tisti trenutek. Če začne težit, da bi se rad pocartal, pa delam neko stvar, ki je tisti trenutek ne morem odložit (kuham ali podobno), mu povem, da samo delo dokončam in se boma pocartala. Ravno včeraj, ko je moj prišel domov in še ni bilo kosilo pripravljeno, pa še neke stvari je prinesel iz trgovine in je bila bomba po stanovanju, je sin neusmiljeno težil, da bi se pri meni pocartal. Pa sem mojemu rekla, naj dokonča kosilo, razmetane vrečke sem pustila na tleh, vzela sina v naročje in niti 5 minut sedela z njim in mu prebrala par pesmic iz knjigice, ki jo je prinesel. Je pomagalo, preprečili smo izpad trme in potem normalno naredili vse ostale stvari brez slabe volje. Ko pa ima izpad, ker nekaj ni po njegovo, pa ga preprosto ignoriram, da se zdere, pa je potem bolje in se lahko pomenima. Tvoja hčerka je verjetno spremenila vedenje zaradi bolezni, ti pa ji sedaj probaj na čim bolj miren način dopovedat, da jo imaš še vedno rada in jo boš še naprej cartala, samo ne takoj in zdaj, ko bo ona zahtevala. Nauči jo malo potrpljenja, tako da ko bo zahtevala, da se pocartata, ji povej, da samo neko stvar dokončaš, potem pa cartanje. Želim ti mirne živce in uspeh bo kmalu viden. Aja, pa obvezno si vzami nekaj časa zase.
|
|
|