Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 21:41:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Obema posvečam dovolj pozornosti, ves svoj čas sem z njima.. Spocij si :). Pojdi kam sama, ker tudi ti rabis pocitek, odklop in cas zase. Potem bo vsaj pol lazje "obvladovat" obe.
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:52:52 >
|
|
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 21:47:41
|
|
|
|
Blejka26
|
sej bom šla ker res potrebujem mir pred vsemi..res se grdo sliši toda po 26 ih mesecih mi pa pripada kakšen prosti čas..do sedaj sem bila samo dvakrat sama zunaj-brez otrok,brez fanta..in mislim da nisem robot in res rabim to.Čez čas ti dopizdi in vse ti gre na živce..nonstop eno in isto..
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:53:05 >
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 21:48:49
|
|
|
|
vesel
|
Spoštovana! Potej zgodbi,ko si jo opisala je tvoja st.hči kjub bolezni prišla v obdobje ljubosumja in trme.Sama sem to dozivela isto,čeprav imam samo enga otroka oz.1 punčko. Jaz osebno ti VERJAMEM,da jima posvečaš dovolj pozornosti. Samo boš pa morala tudi ti spremeniti način vzgoje,ker te pač ona sili v to. Pomembno pa je,da ko ti npr.kopaš mlajso hči pusti starejši,da zraven sodeluje,....itd... Ko pa začne trmariti in izsiljevati jo Ignoriraj,ker če se boš ti na to odzvala te bo lahko sukala okrog prsta.Če pa še to ne zaleže jo daš v drugi prostor in jo imaš zaprto oz.zaklenjeno 2min.Za vsako starost minuta več. Ona bo skakala,se drla počela vse živo,ko se bo umirila bo pa druga pesem,verjemi mi. Pri nas smo to počeli cca.1/2 leta in je zdaj čisto drugačna. Poskusi pa boš videlal kako in kaj! Če te pa se kaj zanima pa mi piši v zasebno! LP
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:53:25 >
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 21:49:44
|
|
|
|
Anonimen
|
..res se grdo sliši toda po 26 ih mesecih mi pa pripada kakšen prosti čas.. Nic se grdo ne slisi.... . Upam, da imas moznost kaksnega varstva, pol ure pa pol ure, ce vec ne gre...ti pa si privosci takrat, karkoli, kar te veseli, kava, soping, frendice...ali pa nic, samo mir :).
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:53:36 >
|
|
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 21:51:12
|
|
|
|
frutka_
|
Prosi koga za občasno pomoč pri varstvu. Tavečje ali tamanjše. Atija čimveč vključi. Pa ne sekiraj se, ker je najbrž prehodne narave. Pojdi na kakšen čvek s prijateljico, do mame na kosilo...tamalo pa poskusi zaposliti s kakšnimi prstnimi barvami, čopiči, knigami, DVD-ji, kupi kakšno novo zanimivo igračko... Če veš, da ima pozornosti dovolj potem jo bo minilo! Vso srečo! P.S.:si razmišljala o vrtcu ali občasnem varstvu?
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:53:46 >
|
|
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 21:52:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa ne sekiraj se, ker je najbrž prehodne narave. Po moje tudi.
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:53:57 >
|
|
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 22:02:40
|
|
|
|
Blejka26
|
očeta se pravi mojega fanta žal ne morem kaj preveč vključiti,ker je preveč živčen in je žalostno,da se nanj ne morem zanesti.Se mu zmeša če bi bil sam z dvema..sedaj v 4ih mesecih ni bil še nikoli..ja žalosto.In če bi mu jih sedaj pustila,niti ne bi bil to zame počitek ampak bi bila nonstop živčna-pa ne zato da ne bi znal z otroki ampak ker bi vso to živčnost pol spravljal name in mi pod nos metal ta prosti čas.Ga predobro poznam.Sej mi mami in tašča obedve pomagata..s taščo živimo skupaj in je včasih dol tavelka,toda sedaj zadni teden še to noče biti..odkar je bila bolna je čisto vse narobe..prej je bilo vse ok,nobenega ljubosumja in nič.Potem pa sedaj kot bi odrezal.Hvala bogu da je tamala tko pridna..sem pa zmenjena sedaj ko bo moj frej-dela vedno nočne-da grem zvečer na en drink.Po dveh letih bo pa pasalo..
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:54:22 >
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 22:12:54
|
|
|
|
vesel
|
ja te čisto razumem. Probaj to metodo vzgoje mogoče bo kj boljše.
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:54:34 >
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 22:13:54
|
|
|
|
Anonimen
|
očeta se pravi mojega fanta žal ne morem kaj preveč vključiti,ker je preveč živčen Prevec zivcen Kaksne hude skrbi mu pa visijo nad glavo?
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:54:46 >
|
|
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 22:17:23
|
|
|
|
Blejka26
|
vesel-se strinjam s tabo in bi jo morala ignorirati,ko bi začela s svojo trmo,toda meni žal srce tega ne dopušča.res se trudim da se ne bi počutila zapostavljeno .veliko jo vključujem med svoje delo.ko previjam mlajšo,mi pomaga..ko obešam perilo mi pomaga,ko daje prat-mi pomaga metati cunje v stroj..skratka še lulat grem z njo,ker itak nimam miru..res se ji posvečam in tamali tudi.In vsakemu bi enkrat dopizdilo..tud men je sedaj.po vsem tem trudu,da se jima posvečam,da imam doma kolčkej vse urejeno (gospodinjska opravila).. še vedno za vsak korak ki ga naredim slišim stavek .."k mamiju k mamiju k mamiju.."kar doni mi že v glavi..bom jo probala mal ignorirat..
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:55:00 >
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 22:20:33
|
|
|
|
Blejka26
|
tko nasploh je živčen..npr,če tavelka kaj strese,polije po nesreči..se koj dere..glede takih stvari je živčen.pol se pa znaša nad mano.Na čase ga imam res pol k...c ker misli samo nase.on lahko počije kadar hoče,gre kamorhoče..jaz pa **** ježa.Če ne bi bilo otrok vmes bi bila tudi jaz tak flegmatik kot je on..
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:55:25 >
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 22:21:43
|
|
|
|
Anonimen
|
tko nasploh je živčen..npr,če tavelka kaj strese,polije po nesreči..se koj dere..glede takih stvari je živčen. Aha. Skulira naj se, cimprej. Otroka sta tocno toliko njegova kot tvoja.
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:55:38 >
|
|
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 22:23:28
|
|
|
|
vesel
|
torej,če resnično nočeš,da ti dopizdi jo začni vzgajati tako kot sem ti svetovala,ampak zato no otrok nč manj zapostavljen.Mora pa tudi začutiti kaj je prav in kaj ne-zato jo moraš naučiti TI. In ne popuščaj. Če jo hočeš spraviti v en red,da boš tudi ti mela mal bolj umirjen lajf in red pri vzgoji. Sj ona pri 2 letih še ne more vedeti kaj je prav in kaj ne.Zato je ne tebi in na očetu,da jo naučita kake so posledice,če npr. izsiljuje ali pa nagaja,...itd...
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:55:48 >
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 22:26:38
|
|
|
|
vesel
|
pa brez zamere! Glej vem,da si utrujena sploh pri 2 otrokih. Ampak treba je starejšo mal naučit lekcije.
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:56:01 >
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 22:28:38
|
|
|
|
Blejka26
|
res bo treba stopiti v boj in jo naučiti kaj je prav..vedela sem da bom morala enkrat skoz to..jutri je nov dan in za vsako trmo bo dobila kazen..2min samote ali ignoranco.
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:56:10 >
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 22:29:35
|
|
|
|
Blejka26
|
vesel..kakšna zamera neki,hvala ti za mnenje,..sej jaz vem da maš čist prov
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:56:19 >
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 22:30:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Ampak treba je starejšo mal naučit lekcije. Prej "tastarga" :).
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:56:29 >
|
|
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 22:32:39
|
|
|
|
Blejka26
|
ja tud tastarga..ampak jaz sem se že sprijaznila..tak pač je..ko se skregava in rečem da bom otroke odpeljala,pol pa hitro pove pravice..res smešno.
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:56:39 >
|
|
[Brisano sporočilo] 3.3.2008 22:32:48
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 22:46:15
|
|
|
|
piščanc
|
namesto, da jo kaznuješ se uleži z njo na kavč in jo stisni, pa skupaj poglejta npr. risanko. bo veliko bolj zaleglo, kot kreg. glede moža pa kar sama uredita
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:57:03 >
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 22:49:40
|
|
|
|
Anonimen
|
namesto, da jo kaznuješ se uleži z njo na kavč in jo stisni, pa skupaj poglejta npr. risanko. bo veliko bolj zaleglo, kot kreg. Se strinjam. Ocitno je dozivela nek "sok", ce prej ni bila taka. Zdaj bi jo pa se kaznovala ? Ne vem, no.
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:57:11 >
|
|
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 22:53:39
|
|
|
|
SSARA
|
nisem prebral vseh postov ampak kje je v tem "filmu" "očka" je prezaposlen, prav bi bilo da ti priskoči na pomoč. in zadeva bo precej lažja...
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:57:20 >
|
|
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 3.3.2008 23:16:53
|
|
|
|
papica2
|
Moja je bila tudi taka pred enimi štirimi meseci (stara je bila dve leti in štiri mesece). Malo je zbolela (nič hujšega), jaz pa v devetem mesecu. Potem je bilo cele dneve samo kričanje: mami, mami, mami... Nam je vsem šla že pošteno na živce. Ugotovila sem, da jo je bolezen malo izčrpala in je bila potem ob vsem dogajanju skupaj potem še bolj negotova in živčna, mislim, da jo je grozno skrbelo kako bo to z dojenčkom. Tudi jaz sem ji takrat posvečala (preveč) pozornosti (takrat sem si lahko še privoščila). Vse skupaj je potem rešila moja mama, ki jo je vzela, da je tamala nekaj dni prespala pri njej - sva se obe spočili in je bilo potem lažje.
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:57:33 >
|
|
|
|
RE: kaj storiti, ljubosumje? 4.3.2008 5:12:17
|
|
|
|
lelaval
|
vesel-se strinjam s tabo in bi jo morala ignorirati,ko bi začela s svojo trmo,toda meni žal srce tega ne dopušča.res se trudim da se ne bi počutila zapostavljeno Zaradi tega, če jo boš 2 minuti pustila v drugem prostoru (ki je mimogrede niti slišala ne boš - bo tudi dobro zate), ne bo nič zanemarjena. In verjemi - pri vzgoji boš morala večkrat bit bolj stroga, pa če ti srce dopušča ali ne - pa ne mislim s tem tepenja, pačpa odločnost. Če ne, ti bosta kasneje obe po "glavi srale" - po pomožnosti skupaj s tvojim možem. Jaz imam med starejšima dvema 16 mesecev razlike, pa se takšne stvari niso nikoli dogajala - kregata se pa zdaj, ko sta večja. Medtem, ko sem mlajšega dojila (sva ležala), sem se s starejšo igrala - ali je zraven ležala in sva brale, ali sva risale, ali pa je nosila različne igrače in sva se igrale. Vmes je brateca malo pobožala in polubčkala, nikoli pa ni bilo takšne ipike. Sem pa tudi bila večinoma sama z otroci. Ko je sin spal podnevi le še 1x, sem ju dajala sem iztočasno spat - tako podnevi, kot ponoči. In, če mož že pri otrocih ne pomaga, upam, da je nekaj več njegove koristi pri gospodinjskih opravilih - opravi le najnujnejše, ti pa si lepo spočij, da boš lahko normalno funkcionirala.
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 4.3.2008 5:57:42 >
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznična okrasitev: Papirnate snežinkePapirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
Starost vaše/ga prvorojenca/keEla123Koliko je sedaj star/a vaš/a prvorojenec/ka?0-5 (
61%)
5-10 (
17%)
10-15 (
10%)
15-20 (
5%)
več, kot 20 (
8%)
Število vseh glasov: 385Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!