TamaraJ
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Punce, sem s pregleda Ne boste verjele kakšna razlika! Danes je bil G izredno prijazen, veliko sem se z njim lahko pogovorila, vse pojasnil, poslušal je srček in dal naglas, da sem še jaz slišala Prvič! Se moram hitro uščipniti, da vidim, če sem še živa Dobila sem tudi potrdilo o PDP za na CSD Toliko na hitro, grem zdaj po punci k moji mami Končno. Je bil že čas, da se malo unese preden rodiš. Taula in nevem pše katere, ki ste se pogovarjale o dojenju in tem, kje spi otrok. Moje mnenje in seveda izkušnje so naslednje in moram povedat, da se je extra obneslo in se bo,lje res nebi moglo. Midva itak nisva imela možnosti, da bi Timi imel svojo sobico takrat (je pa zdaj v gradnji ) in je bila itak edina šansa, da je zibka oz. posteljica pri nama v spalnici. Moram pa priznat, da o drugi varianti sploh nisem razmišljala, saj se mi je zdelo samoumevno, da imam dete pri sebi. No, v posteljici je spal dvakrat in še enkrat ležal za fotografiranje . Drugače je spal pri meni in ponoči se je samo priklopil, se podojil in smo mirno spali naprej (razen kakšnega previjanja.. je bil v tetra in je bilo potrebno tudi ponoči previti štručko). Jaz sem bila kar dobro naspana in tudi Timi je zelo kmalu prespal celo noč. Trenutno ima svojo posteljo še vedno pri nama (ker kot sem omenila je sobica še v izgradnji). Ima pa novo posteljo in z veseljem spi v njej. Do pred nekaj mesecev pa se je večinoma stiskal pri nama. In obema je to ful pasalo in še zdaj ga ponoči prevalim k sebi, ker je najlepši občutek na svetu, da se stisneš k svojemu otročku. Potem ga ponoči še moj dragi malo ukrade . Sva mnenja, da naj spi pri nama, dokler sploh hoče in ta čas je nakako že prišel. Je zadnjič rekel (ko sva bila sama in sem ga vprašala, če se gre k meni stisnt ), da je že velik in da mora spat v svoji postelji . pa komaj čaka svoje sobice. Dobila sem tisoč nasvetov kako ga bova razvadila in kako bo nesamostojen in kako... bla, bla... Tim je zelo samostojen in prav nič mamina mazica. Z ljubeznijo in cartanjem otroka ne moreš razvadit.. Prehitro gredo po svoje in zato se mi zdi prav, da izkoristiva vse trenutke njegovega odraščanja, ko si on želi pocartat z nama. Pa še tole, glede spanja v drugi sobi.. Zelo dober članek je bil objavljen v reviji Geo (Kakšna mati je dobra mati ali nekaj takega).. Npr. matere v Afriki ne morejo razumeti, kako lahko novorojenčka damo spat stran od sebe, v drug prostor in se ga ne dotikamo non stop. Jaz sem mnenja, da devet mesecev čuti in sliši utrip materinega srca..potem pa ga damo v svojo, sicer perfektno urejeno sobico.. in tam je sam. Otroček predvsem na začetku potrebuje le našo bližino. Pa ne le tistih nekaj minut na dan, ko ga dojimo. Zato tudi Jakca ne nameravam dati v svojo sobico (čeprav bo kmalu narejena). Timi se bo sicer preselil (vsaj s cunjami)... ampak če bo želel, bo seveda spal pri nama dokler mu bo to pasalo. Kolikor pa kaže, ne več dolgo . Ja, mal sem naložila zdajle.. vsaka po svoje seveda. Jaz si osebno niti pod razno ne morem predstavljat, da otročka nebi imela non stop ob sebi in da bi spal stran od mene..pa četudi so do njegove sobe trije koraki. Pa prišparaš pri nakupi Angel Care IZVIRNO SPOROČILO: kasso Pa ja ne misliš ponoči previjat otroka?! S previjanjem ga preveč zbudiš in imaš kasneje probleme, ker želi, da se ponoči čimveč dogaja.... jaz sem jih ponoči previjala le, če so bili pokakani, drugače pa ne. Kasso... naš tudi pod razno ni dojel, da ga previjam. Je spal kot top