Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 3.1.2009 19:25:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Meaa - bodije imajo C&A, H&M ter babycenter od firme Eno... prav lustni, le malo skupaj gredo, ce jih peres na 60 in susis v susilcu.. H&m se pa hitro razlvecejo.. C&A pa kolikor toliko obdrzijo obliko in velikost kljub susenju v stroju... Mi imamo vse troje vrste
|
|
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 3.1.2009 20:17:18
|
|
|
|
A-N-J-A
|
body-jaz sem jih kupila v Benettonu v Emporiumu.So sicer 90 št., ampak so našmu kar preveliki, pa je med velikimi . žabika-a ti kaj gledaš na svoj gsm ?
|
|
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 3.1.2009 21:12:56
|
|
|
|
Žabika
|
IZVIRNO SPOROČILO: A-N-J-A žabika-a ti kaj gledaš na svoj gsm ? Ups, pozabila napisat nazaj. Bom pa zdaj kar tule; drži ob 8:30, naj prinese vse s sabo. tinaaja: šele potem ko sem šla naprej, sem razmišljala, ali je ta bob varjanta tudi za po asvaltu??? Pa se strinjam glede stolčka in padca. Hana sicer še ni padla dol, sva pa obe padli. Namreč, ko je treba Hano uspavat se še jaz vsedem na sanke, Hana se nasloni name in zaspi. Potem jo pa preložimo na ležalnik in aja dalje (slika zadnjič). No in ko naju je oči vlekel naokoli in ko je Hana zaspala je zapeljal po enem robu in sanke so na hitro spolzele v luknjo, midve s Hano pa na tla. In je bilo treba ponovit uspavanje. bodiji: nimam nasveta, ker še ne vem, ali bodiji rastejo s Hano, ali pa Hana nič ne raste. Imam pa še par ravno prav velikih iz Gap-a.
|
|
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 3.1.2009 21:20:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: PikaPola34 Meaa - bodije imajo C&A, H&M ter babycenter od firme Eno... prav lustni, le malo skupaj gredo, ce jih peres na 60 in susis v susilcu.. H&m se pa hitro razlvecejo.. C&A pa kolikor toliko obdrzijo obliko in velikost kljub susenju v stroju... Mi imamo vse troje vrste Se tele sem pozabila od Kenguru Gold, ki jih prodajajo v Pikapolonici.. dobi se do stevilke 110, se tudi obnesejo glede pranja in susenja, pa cena je tud ugodna, cca 6 EUR za dva v kompletu... Je pa res, da ta velikih stevilk hitro zmanjka... Link: http://nakup.pikapolonica.com/tekstilni-izdelki/bodiji-pizame/kgo-body-dva-v-kompletu-dr/212655996315212656 Bodiji od Eno v Babycentru; http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=189909 cena cca 4,5 EUR Ka r se cene tice, so pa v H&M se najdrazji, cca 6 EUR pride na 1 bodi. Pri nas je vse po starem... Livija je za novo leto dobila puncko in ji dala ime Mama mia ... le po cem :) Se vedno je NORA na puzzle, ki jih ima celo skladovnico in vsak dan vse vsaj enkrat sestavi... od risank pa prihaja Nodi v postev, ceprav sta Pujsa Pepa in Piki se vedno zakon... Drugaace je pa vse "sama". '"pes", ipd. pa saj to veste, kako zgleda....
|
|
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 3.1.2009 22:30:32
|
|
|
|
A-N-J-A
|
IZVIRNO SPOROČILO: Žabika IZVIRNO SPOROČILO: A-N-J-A žabika-a ti kaj gledaš na svoj gsm ? Ups, pozabila napisat nazaj. Bom pa zdaj kar tule; drži ob 8:30, naj prinese vse s sabo. Ok,hvala . Pa da še jaz povem eno od našga Bora.Sem ga danes začela pripravljat na vrtec in mu govorim kdo bo vse v vrtcu, pol ga pa vprašam kdo bo še tam pa pravi Giga, Aka, pa jaz pravim ja pa kdo še, on pa pravi es(jaz) . Pa še eno, saj zato sem jaz kriva .Sem se spraševala zakaj vse besede govori na ja (ovcaja,očija,čajaja...)No pa mi je vštekal, zadnjič gledava knjigico in ga vprašam Bor kaj je to?, pa on pravi ovca, jaz pa ovca ja .
|
|
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 3.1.2009 23:36:24
|
|
|
|
sezam
|
IZVIRNO SPOROČILO: A-N-J-A Pa še eno, saj zato sem jaz kriva .Sem se spraševala zakaj vse besede govori na ja (ovcaja,očija,čajaja...)No pa mi je vštekal, zadnjič gledava knjigico in ga vprašam Bor kaj je to?, pa on pravi ovca, jaz pa ovca ja . Naš pa zadnje dni skoz govori "se ti", kadar bi rad kaj dobil. Po imenu se sploh več ne kliče In razlog je podoben kot pri Anji. Ko sem dala kaj Ani in je on isto hotel, sem rekla"A boš še ti" in fant to ponavlja Drugače je pa sedaj čez praznike ratal tak crkljanček. Skoz bi se pri meni stiskal in če me ni na vidiku, že kliče "mami, mami" Skrajni čas, da gre spet malo v vrtec.
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 4.1.2009 7:30:03
|
|
|
|
amy26
|
Po dolgem cajtu lahko kavo spijem v miru, Ela spi, je bila po konci ob 6 uri pa je dobila mleko in po nekem čudežu zaspala, tako da sedaj lahko malo uživam, Aleks pa itak da gleda živ žav . Še kavica za vse ostale Tudi jaz komaj čakam da gresta otroka spet mal v vrtec, Ela ratuje razcrkljana, pa je sploh tok ne crkljamo vendar včasih ji res moram v kakšni stvari popustiti ker ne zna nehat z jokom, me je strah da mi ne bo kosila ali večerje takrat izbuhala. Govori na polno, je bil en film pa rečem šit, ona ponovi , rečem **** spet ponovi, sem čist pozabila da je v sobi saj je bila ura že 21.30 ona pa kar skakala okoli ni hotela spati. Ponavlja res čisto vse, pa stavke tudi obvlada, no krajše. Glede bodijev, tiste iz Pikapolonice ki je link pripopala meass mi niso všeč, rokavi ratajo nekam kratki, drugače je material ok.
|
|
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 4.1.2009 19:05:34
|
|
|
|
Dajadada
|
Hojla, pozdravčki iz naše bajte, pa čim bolj zdravo novo leto, sreča bo že sama prišla. Imamo mami v bolnici (avto zbil...zdrobljeno 2.ledveno vretence...cel sr ...eno operacijo je že dala skoz, eno še čaka) , tako da samo na zdravje mislimo. Mi smo preživeli kar nekaj prelepih dni v 4, mislil smo iti za par dni na morje, pa pol zaradi mami nismo šli...no v bistvu še dobr, ker nam burja ne bi glih sedla. Smo pa mal na izletke po gorenjski hodili. Tud obiskov in hrane imamo za nekaj cajta dost (razen nejca, on bi jedel nonstop). Oba sta prehlajena in kašljata. Pred božičem smo imeli bruhanje in driskanje. Cel december je bil bolj tko-tko kar se zdravja tiče. Sankanje mu ne paše najbolj, rajš premetava sneg z lopatko, tako da mu damo kar opremo za na morje . Najpogostejše besede so "ti ja" (jaz bom oz. jaz bi), pa mami, mami, mami . Ta prave stavke še čakamo. Bodiji...C&A so men najboljši, sam jih je težko dobit. Mi jih imamo kar nekaj 86, pa opažam, da jih bo počasi prerasel. Razprodaje...sem glih kar slišala na TV, da se ju3 začnejo pri nas...sem čist pozabla, da so že tako zgodaj.
< Sporočilo je popravil Dajadada -- 4.1.2009 19:07:27 >
|
|
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 4.1.2009 19:26:16
|
|
|
|
tinaaja
|
Cer, evo pa je konec praznikov. Ravno gledam dnevnik in poslusam o vseh odpuscanjih- grozno in zalostno, bogi folk. A vas kaj skrbi recesija? No, danes smo sprobali novo pridobitev sosedov in je brina (pa jaz tud) cist navdusena in res priporcam, ce imate prevec prostora v stanovanju http://www.spielturm.de/HappyHop-Huepfburgen:::10.html Po pol ure skakanja je bila cist fuc Zaspala v 2 minutah Zabika - z bobom smo sicer preckali tudi kaksno cesto z brino not, ampak tko kot ostale sanke tud te niso glih za asfalt Je pa najnovejsa manija, da ona vlece bob ne pa da se vozi not. No z mojim sva imela kar ornk pregovarjanje, preden sem ga kupila, da imamo 5 sank (pri dedkih, babicah, kr gor - mi doma nobenih), da kaj mi je, da rabim se ene, in da itak samo kupujem in delam zbirko zadev... no danes je priznal, da je bil res super nakup Glede Gap-a pa samo Brini je prav en bodi 6-12m Pa uni od 12-18 tud.. Je res kul brand Malcki so res face s ponavljanjem in ucenjem govora No pri nas dveh besed sploh se ne povezuje, bo ze... Dajadada, upam, da bo z mami vse ok Anja, kaksna pa je kakovost benettonovih bodijev? So kul? Grem kavc likat, nocko
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 4.1.2009 21:21:55
|
|
|
|
thaiss
|
Dober večer še z našega konca. Konec lepega, jutri grem po dolgih 15 dneh v službo, Matia pa v vrtec , n tega me je kr malo strah ker bo zjutraj sigurno spet ...apmak bomo preživeli! Praznike smo preživeli lepo, za silvestrovo sva šla z Piran, Matia pa je bil z nonoti. Prespal je celo noč, niti ena sama petarda ga ni predramla.... ko pa pridem jaz najboljpotihokarseda v sobo je pa že buden bodiji- nam so št. 90 premajhni, ker jih sušim v sušilcu in se skrčijo. Zadnjič sem vzela v BabyCentru 2 ta ma jo dragi skor 20€ vsak Danes pa sem vzela v Chiccotu za 8,5€ 2 kom, pa še zelo lepi so tu dajadada en velik košek za mami, da čimprej okreva!!! smo iti za par dni na morje, pa pol zaradi mami nismo šli...no v bistvu še dobr, ker nam burja ne bi glih sedla mi pa imamo kar radi burje, raje ko dež pa meglo Res je te dni kar močno pihala, pa včeraj ko smo bili v Trstu je blo kar hudo, ampak sem pogruntala da mi gre vreča tudi na Zappa in jo kar pridno uporabljamo ko je fajn mrzlo!!!Matičkotu se pa full dopade
< Sporočilo je popravil thaiss -- 4.1.2009 21:30:33 >
**************************************** najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59 ****************************************
|
|
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 4.1.2009 21:44:20
|
|
|
|
thaiss
|
..pa še eno novo ima moj sine, nisem več samo mama ampak mama dona , tati pa je tata ndej!!
< Sporočilo je popravil thaiss -- 4.1.2009 21:46:41 >
**************************************** najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59 ****************************************
|
|
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 4.1.2009 22:47:48
|
|
|
|
Pikca
|
Ojla! Pa je konec praznikov... jaz bi šeee... smo se imeli prav luštno brez vsakodnevnega hitenja... silvestrovali smo doma, obiskali nekaj sorodnikov in prijateljev, poskusili drsat in otvorili sankaško sezono v Kandršah, Živa pa je začela tudi smučat. Dajadada - za tvojo mami! Sanke - naša 2 imata raje bob - imamo takega majhnega brez sedežka, ampak Jernej se lepo drži, tudi, ko ga vlečem gor. Je majhen in lahek za nest, tko, da sem tudi jaz zadovoljna , pa tudi 2 (ne preveliki) riti gresta gor. Besedni zaklad - naš Jernej je pa začel preklinjat , prov učki se mu zasvetijo, ko sliši kakšno kletvico (tud zato, ker se Živi zdi blazno zabavno in ga k temu spodbuja). Zadnjič sem šla po Živo v vrtec, tam je bilo ful staršev (se je ravno končal plesni tečaj), začne Živa Jernejčka nekaj cukat in tamal na ves glas zakolne (pida matl) sem se skor v zemljo udrla. Nauču se je pa pri mojmu, ko je Živino pojstlo sestavljal Evo še 2 sneženi fotki: Jernej na bobu Živa se uči smučat
< Sporočilo je popravil Pikca -- 4.1.2009 22:53:50 >
|
|
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 5.1.2009 10:05:39
|
|
|
|
soncek78
|
Ojla pupice! No mi smo lepo praznovali... Nika je vzdržala do 23:00, pol je pa zaninala. Ob polnoči smo jo poljubčkali, a ona se ni dala motiti. Spala je do 10:00. VESELO, POLNO ZDRAVJA, LJUBEZNI IN OTROŠKEGA SMEHA NOVO LETO 2009! Danes sem jo peljala v vrtec in veselo je odnesla darilca vzgojiteljicama, ko pa so ji one dale darilce je rekla hvala. Ma rastejo naši malčki. Ko sem odšla pa mi je pomahala, rekla pa-pa in poslala ljubčka...kakšen lep začetek leta! Vsem vam in vašim najdražjim želim veliko lepih in čarobnih trenutkov v novem letu... pa čim manj bubančkov! Lep pozdravček vsem!
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 5.1.2009 15:32:47
|
|
|
|
Pikca
|
Čakam eno kolegico, da mi nekaj pošlje, da jaz pošljem naprej in se jezim že prvi dan službe... vsi so že šli, jaz pa tle visim in uni težim . Upam, da ste dobro zaštartali v (delovno) novo leto. Mi smo imeli malo težav z vstajanjem, sta se mala dva med prazniki razvadila - smo vstajali podnevi, danes je bla pa zjutraj še noč. Jernejček je rekel "Mami ledi dan" (mami, naredi dan - mislil je, da nisem dvignila rolete, ker je bla še tema). Grem še mal težit...
|
|
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 5.1.2009 21:01:59
|
|
|
|
Žabika
|
Na hitro eno vprašanje, oziroma opis situacije in prošnja za vaše nasvete. V soboto smo bili z eno družinico, v kateri sta fantek in očka danes dobila norice. Kako naj postopam naprej? Pojma nimam o noricah, pa ne da se mi iskat, ker vem, da ve, ki ste jih dale skozi veliko veste. Lahko hodiva na telovadbo, po rojstnih dnevih (kjer bodo tudi frišne nosečke), ...? Hvala vam! dajadada: pikepoke za mami! Luštne slikice!
|
|
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 5.1.2009 21:27:16
|
|
|
|
tinaaja
|
Na hitrco preden grem spat... ne znam svetovat, kaj bi v tvoji situaciji.. bi se verjetno drzala nazaj z obiski malih otrok in druzenju z nosecnicami, ki se niso prebolele. ce so, ni panike.. ne bi hotla bit krivec za nadaljnje okuzbe ali se kaj hujsega... kot vidis spodaj so v soboto ze bili kuzni... srecno... Virus noric je zelo kužen in se prenaša zlasti kapljično, torej z vdihanjem kapljic, ki jih je izdihala obolela oseba. Virus na zraku preživi zgolj 10 minut, zato je infekcija z okuženimi predmeti malo verjetna. Po izpostavljenosti virusu se bolezen pojavi pri več kot 90% ljudi, seveda če izvzamemo prekužene ljudi. Človek je kužen že 2 dneva preden nastopi kožni izpuščaj in vse do okoli deset dni po prvem izpuščaju. V tem času se bi naj bolnik izogibal stika z zdravimi osebami, zlasti s starejšimi in nosečnicami, ki še niso prekužene. Če se okuži ženska med 8. in 21. tednom nosečnosti, obstaja nevarnost poškodbe ploda. Inkubacijska doba traja okoli 10-21 dni. Nato se pojavi blažja in kratkotrajna vročina, glavobol, bolečine v sklepih. V naslednjih dneh se na koži pojavijo prvi izpuščaji, najprej na obrazu, lasišču in po trupu, kasneje tudi po udih. Izpuščaji so rdečkasti in so lahko srbeči. Iz posameznega rdečkastega madeža nastane po nekaj urah mehurčast izpuščaj v velikosti riža. Mehurčasti izpuščaji so z gnojem. Redkeje se izpuščaji pojavijo tudi na vidnih sluznicah. Bolezen povečini mine brez posledic in komplikacij. Izpuščaji se posušijo in nastale kraste odpadejo, ne da bi povzročile brazgotine. Izpuščajev se ne sme praskati, saj lahko pride do dodatne okužbe s streptokoki ali stafilokoki.
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 5.1.2009 21:30:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Dajadada - Tvoji mami želim čimhitrejše okrevanje. Thaiss - Vaš Matia je pravi frajer. Pa se še vedno rad vozička? Jure namreč dobi živčni zlom po petih minutah, minuto kasneje pa še mami... Pikca - Oooo, Živi pa kr gre tole smučanje. Kar se pa tiče preklinjanja se mi zdi, da to pa še najprej poberejo. Žabika - Vem, da se virus noric začne izločati dan, dva predno se pojavijo pikice, torej si malo pred nastopom vidnih znakov najbolj kužen. Pa baje je kužnost zelo velika, tako da imate kar velike šanse, da vse skupaj "pokasirate" tudi vi. In kubacijska doba za norice je pa 6 do 23 dni. Tako da je tole smotano, ker ne moreš bit cel mesec odrezan od sveta in čakati kaj bo, po drugi strani pa hoditi okoli kakšnih frišnih nosečk (za katere ne veš, če so prebolele norice) in majhnih otrok tudi ni fajn.
|
|
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 5.1.2009 21:32:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Aha, vidim, da me je Tinaaja prehitela, pa vidim, da sva naučene različno glede inkubacijkse dobe... no, ampak je pa tam nekje približno.
|
|
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 5.1.2009 21:48:12
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Norice - a je lahko Žabika tud prenašalka, če je že prebolela norice? Al samo Hana, ki jih še ni imela? Ne, se nismo družle, ampak me mal firbca. Pa ne da se mi guglat zdele . Dajadada, držim pesti za mami. Pikca - luštna sta!!! Matia je pa tud mene presenetil v vozičku . Mi smo že zdavnaj pozabili nanj... (no, zdej sem se spomnila, da ga moram oprat in spakirat )
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 5.1.2009 21:58:38
|
|
|
|
Žabika
|
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i Norice - a je lahko Žabika tud prenašalka, če je že prebolela norice? Al samo Hana, ki jih še ni imela? Ne, se nismo družle, ampak me mal firbca. Pa ne da se mi guglat zdele . Zakaj pa tebe to firbca? No po moje ne! IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i Mi smo že zdavnaj pozabili nanj... (no, zdej sem se spomnila, da ga moram oprat in spakirat ) A da bo ready za drugega?
|
|
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 5.1.2009 22:08:05
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i Norice - a je lahko Žabika tud prenašalka, če je že prebolela norice? Al samo Hana, ki jih še ni imela? Hmmm, zdi se mi da je prenašalka lahko tudi Žabika. Virus noric povzroča herpes virus Variccela Zoster, ki ga lahko dobiš večkrat, le prvič pa se pojavi v obliki pikic, ko bolezen izbruhne. Zdej me pa za to napisano ne držat za besedo.
|
|
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 5.1.2009 22:34:15
|
|
|
|
Naomi
|
IZVIRNO SPOROČILO: =jasna= IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i Norice - a je lahko Žabika tud prenašalka, če je že prebolela norice? Al samo Hana, ki jih še ni imela? Hmmm, zdi se mi da je prenašalka lahko tudi Žabika. Virus noric povzroča herpes virus Variccela Zoster, ki ga lahko dobiš večkrat, le prvič pa se pojavi v obliki pikic, ko bolezen izbruhne. Zdej me pa za to napisano ne držat za besedo. jasna s crticami, lepo si se naucila ;)...norice prenasamo, tudi ce jih ze prebolimo, verjetnost da bomo koga okuzili je manjsa od prvotne okuzbe, ni pa izkljucena... zabika, cicat pa cakat, mi pa drzimo pesti, da vas ne doleti...
|
|
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 6.1.2009 20:07:09
|
|
|
|
K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: Žabika IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i Mi smo že zdavnaj pozabili nanj... (no, zdej sem se spomnila, da ga moram oprat in spakirat ) A da bo ready za drugega? U, še caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajta (vsaj 9m + da začne sedet ).
|
|
RE: Prigode marčkov in marčic 007 7.1.2009 22:06:40
|
|
|
|
A-N-J-A
|
Saj nimam nič pametnega za napisat, nas bom pa na prvo stran dvignila . Evo lahko povem to, da je bil naš mulo danes orto dobre volje in so mu šle same traparije po buči . Zdaj grem pa spat imam jutri in pojutrišnjem tečaj, pa moram bit spočita.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?