krfjolca
|
Čau punce. Tudi naša žaba spi. Sem ga zmatrala - sem ga vlekla na sv. Lovrenca. Ne vem, od kod mu toliko kondicije, ampak zmogel je celo pot do vrha in nazaj! Sploh se ni pustil nosit, če sem ga dala na štuporamo, je takoj tulil "Sam, sam, mami DOL!" (Za negorenjke - Lovrenc je tak, nižji hribček s cerkvico, nekje v 20 minutah si na vrhu. Sem bila pa jaz čisto zadihana, mali pa kot da ni nič . Celo po skalah je plezal kot kak gams (pot sicer ni strma, niti nevarna, je gozdna pot in sta ene 2 kamnita predela, ko se je treba malo za ograjo prijet ...). Sva ga pa včeraj težkega srca ostrigla . Tako žalostno se je poslavljal od kodrčkov ... Razlog je bil pa ta, da mu je ful vroče, pa težko mu je lase umivat itd. Tako da bomo jeseni spet pustili kodrčke rast. Sem pa zdaj ugotovila, ko ima spet kratke lase, da je v obraz in nasploh kar precej buckast. Prej se niti ni videlo, zdaj se pa vidi. Tako da bo treba uvest nekaj sprememb v njegovo prehrano. Moram malo taščo privit, naj bolj pazi. Problem je, ker nečak, ki ga tudi pazi, ful malo je in se mora res trudit, da čimveč spravi vanj, pa bolj kalorično itd. In to po analogiji prenaša še na Anžeta, ki je pa že tako jedec. On bi pa kar jedel in jedel in ona mu ves čas nekaj nosi k riti. Recimo za zajtrk mu da kosmiče, pa se kmalu naje, pa ima ona občutek, da je še lačen in mu gre kuhat še hrenovko. In ker ne poje cele, mu bo čez 20 minut prinesla še žemljo ali banano. Pa za kosilo jo moram odvadit, da bi mu dajala dvakrat. Ker mu da orenk kosilo, preden gre spat, ko se zbudi, pa spet da orenk kosilo . Jaz doma delam tako, da pred dnevnim spanjem poje kaj manjšega - skutko ali sadje, pa kosi potem, ko se zbudi. Sladkarij mu hvalabogu ne daje, ampak je že ostalega preveč. Malo moram zatežit tudi glede kruha in testenin, da bi namesto belega dobival polnozrnate zadeve. Saj nočem malega na neko dieto spravit, ampak na neke normalne navade. Upam, da mi bo uspelo, in da me bo poslušala (navadno me kar upošteva, samo težko se ji je upret, da ne bi malemu tlačila v usta, ko pa tako rad je ...)