Nogavica
|
Ojla! Danes smo šli na kontrolo k P in je z ušeskom vse o.k. Je pa Živa spet tako histerijo zganjala, da še dohtarca ni mogla verjet. Je rekla, da je Živa ful energična, da običajno to delajo malčki po 18 mesecu, okrog 2 let. Da tako mali navadno samo jokajo. Živa se namreč tako brani (kriči, brca, zvija, opleta), da smo jo danes trije (dragi, P in jaz) komaj (u)krotili, da ji je poslušala pljuča in pogledala v uho. Ni mi jasno, kako jo bo pri 18m cepila. Ne pretiravam, ampak mala res od nekod potegne toliko moči, da jo je skoraj nemogoče umiriti. Podobne borbe imamo zdaj vsak dan pri čiščenju nosa. To je katastrofa. Potem pa mi P svetuje, kako ji naj dajem sirup, da ne bomo mimo polivali. No, saj potem je videla, da je to lažje reči kot narediti. Na koncu smo se malo pogovarjali o tem in je rekla, da bi se mogoče lahko naročili v dispanzerju za psihohigieno otrok in povprašali tamkajšnje strokovnjake, kako ukrepati v takih situacijah. Zdaj se bom še začela sekirat, da kaj ni v redu. No, pa da ne boste mislile, da je edino pri zdravniku in pri pucanju nosa tako. Podobno je še pri umivanju zob (dokler si ona šari po zobeh, je o.k., ko bi pa jaz rada dokončala, pa ponavadi mala že nori; eni med jokanjem še lažje umijejo, Živa pa stiska zobe skupaj in grize ščetko - kako ji naj torej umijem zobe ), pri poskusih česanja pa verjetno bi se že kaj našlo. Kak dan sem prav malo obupana zaradi tega. Ne vem, kaj delava narobe, da je taka.
< Sporočilo je popravil Nogavica -- 10.4.2008 20:24:21 >